Bérleti jogviszony felmondása

Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokkal (lakások, telkek, helyiségek) kapcsolatos kérdések

Bérleti jogviszony felmondása

HozzászólásSzerző: Kardos » 2011 máj. 30 20:18

Tisztelt önkormányzat.

Kérdéssel fordulnék önökhöz.Párom lakásbérleti szerződését felmondták díjhátralék tartozás miatt."Nem fizetett tartozás van a lakáson"
Azzal a kéréssel fordult ügyvédünk önök felé, hogy állítsák vissza a bérleti jogviszonyt mert el szeretnénk cserélni a lakást kissebre illetve ügyvédi letétbe van helyezve a tartozásunk.
A kérelmünket elutasították hivatkozva 58. § (2) A bérbeadó – az e rendelet 14.§ (4) bekezdés a) és b) pontjában meghatározott esetek kivételével- minden, a lakás vagy helyiségre vonatkozó, jogviszonyváltozásra irányuló kérelmet elutasít, ha a bérlő a bérleményre vonatkozóan bérleti díjjal vagy a használattal kapcsolatos közüzemi díjjal tartozik.
Továbbiakban kérik, hogy a bérlő az összes fennálló tartozást térítse meg!
58. § (3) A kezelő egyezséget köthet a rendelet szerinti bérleti díjak teljesülése érdekében Amire az önkormányzat nem hajlandó elutasította a kérelmet
a, részletfizetés, amire nincs szükségünk mert letétben a pénz
b, bíróság előtti eljárásban
A tartozásunk maradéktalanul ki lenne egyenlítve .

Ennek ellenére e) szerinti lakáscsere során a bérlő a lakbér és közüzemi díj hátraléka –a kezelő által igazoltan – kiegyenlítésre kerül
Tisztelt polgármester vagy helyettes asszony.

Éltünk a média adta lehetőségekkel és megkérdeztük ezt más jogi fórumon is ahol azt a választ kaptuk, hogy ilyen nincs.
Ha az önkormányzat megadja másnak is a lehetőséget arra, hogy tartozását rendezze oly módon, hogy engedélyezi a lakáscserét egy kissebb lakásra amit a bérlő fizetni is tud akkor miért akarja az utcára rakni ha van más lehetőség is.
A fentálló tartozás letétben van de erre a pénzre nincs szüksége az önkormányzatnak hisz ragaszkodnak ahhoz, hogy a "bérlő adja le a kulcsot és hagya el a lakást majd fizesse ki a tartozást.
A bíróság kötelezi a bérlőt arra, hogy haggya el a lakást levelükben foglalva de a bíróság miért nem tud arról, hogy a tartozás letétbe van helyezve. Ezt miért nem említik a kiürítésre szóló perben???
A történetünk máshol is megjelent ha nem haragszanak érte ahol egyértelműen azt véleményezték az olvasók, "önök mindent elkövetnek az érdekében, hogy elvegyék a lakás bérleti jogát" kedvesemtől.

De ezek után szeretném megkérdezni, ha közüzemű tartozása van adnak e lehetőséget arra, hogy a bérlő rendezze a tartozását úgy, hogy kissebb lakásba költözik és a csere partner kifizeti a fennálló költségeket???

Tisztelettel
Kardos
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2011 máj. 30 19:23

Vissza: Önkormányzati ingatlanokKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron