Tisztelt Nikovics Tamás Úr!
Köszönöm a tájékoztatást.
"Az ingatlanok megtekintése: 2009. április 16-án, illetve április 21-én"
- áll a honlapon."
Ezért érdekelt az, hogy a licitálás a vörös márvány lábazat nélküli ingatlanra lesz, vagy addig visszateszik?
Szerintem az életveszély (?) elhárításnak nem a bontás és elszállítás a megoldása (mint ahogyan azt a Deák utcában is tették az állítólagos eresz-vakolat lazulása miatt) hanem a lábazati burkolómárványok rögzítése. Erre többféle módszer is van, az
elszállítás szerintem nem tartozik a rögzítés módszerei közé. (Szerintem el sem kellene adni, mert már alig van önkormányzati lakás a kerületben, a vagyonvesztést meg kellene végre állítani.)
Mint azóta újra megnéztem, már nem csak a lábazati (mintegy 12-15 cm vtg) márványlapok tűntek el hanem a fél homlokzati felületi homlokzatburkoló tégla is. A fej feletti magasságban megmaradt homlokzatburkoló téglákat immár nem tartja/támasztja semmi. A falhoz csak a 100 éves habarcsréteg ragasztja. Az ablakok horganylemez párkánya is elkezdett "fogyni".
Most már valóban balesetveszélyes a honlokzat! Erre utaló jelzés és elkerítés azonban nincs.
Gondolom napokon belül elkészül a lábazat visszarögzítése és a tégla falburkolat, mert az épület így nem maradhat, lassan majd az ablak is eltűnik.
Mégegyszer köszönöm az információt.
Dr. Novák Ágnes