Karbantartás

Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokkal (lakások, telkek, helyiségek) kapcsolatos kérdések

HozzászólásSzerző: repülős » 2006 szept. 07 15:59

Tisztelt önkormányzat!

Csak egy kérdésem lenne! Ez a gyermekorvosi rendelő nem szúrt még szemet senkinek? Nem az állagára gondolok, hanem az "akadálymentesített" lépcsőkre! Kampány az van! Persze az idejáró kis lurkóknak nincs szavazati joga, ezért nem fontosak.

Mátyus Zoltán
Csatolmányok
rend.jpg
Hány évvel a törvény után?
(65.27 KiB) 324 alkalommal.
repülős

HozzászólásSzerző: Városüzemeltetési Osztály » 2006 szept. 14 11:01

Tisztelt Mátyus Zoltán Úr!
A 2006. szepember 7-i észrevételével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom.
Az Ady Endre u. 13-15. sz. 81990hrsz. ingatlan a Pestújhelyi Egyházközösség tulajdona.
A Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2006. február 8-i testületi ülésén úgy határozott - 8/2006. (II.(.) sz. határozat - hogy az ingatlant az egyház részére birtokba adja, s a gyermekorvosi rendelőt más épületbe költözteti. Jelzését köszönjük.
Tisztelettel:
Városüzemeltetési Osztály
Városüzemeltetési Osztály

Re: Karbantartás

HozzászólásSzerző: Dr. Novák Ágnes » 2009 ápr. 15 08:48

T. Illetékes!
A Dugonics utca 22. szám alatti önkormányzati épület - volt pártház - lábazata kőburkolata eltűnt.
A lábazatból eredetileg egy vörös márvány (tardosi) kőlap (több hete) kiborult a járdára, majd az egész márvány lábazat mintegy 10 m hosszban eltűnt.
Már azt sem értem hogyan lehetséges hogy egy lábazati kőlap kilazulása esetén azt miért nem javították meg (két acélkapocs elhelyezése lett volna a jó megoldás), de azt végképp nem értem, ha viszont már teljesen kiborult akkor miért nem helyezték vissza?

Most, hogy az összes lábazati kő eltűnt, viszont tartós károsodás várható az ingatlanon. Gondolom ez nem lehet cél, hiszen az épület szerepel az eladásra szánt ingatlanok listán. Gondolom nem az árát akarják letornázni?

Ha már a lakást nem utalják ki egy rászoruló családnak - pedig itt alacsonyabb lenne a rezsi mint a panelban - legalább az ingatlan állagát ne rontsák, és az értékét ne csökkentsék a lábazati márvány (igaz hogy csak tardosi) eltüntetésével.

Kérem, hogy tájékoztassanak, mit történt az épülettel, miért nem helyezték vissza a lábazati kőlapot, valamint hová tűnt a többi lábazati márvány és mikor teszik vissza az állagromlás megakadályozására?
Kezd vészesen emlékeztetni ennek az épületnek a sorsa a többi romlásnak hagyott épület sorsára. Legközelebb mit fognak eltünteni az épületről?
Dr. Novák Ágnes
Dr. Novák Ágnes

HozzászólásSzerző: Vagyon- és Lakásgazd. O. » 2009 ápr. 16 11:44

Dr. Novák Ágnes írta:T. Illetékes!
A Dugonics utca 22. szám alatti önkormányzati épület - volt pártház - lábazata kőburkolata eltűnt.
A lábazatból eredetileg egy vörös márvány (tardosi) kőlap (több hete) kiborult a járdára, majd az egész márvány lábazat mintegy 10 m hosszban eltűnt.
Már azt sem értem hogyan lehetséges hogy egy lábazati kőlap kilazulása esetén azt miért nem javították meg (két acélkapocs elhelyezése lett volna a jó megoldás), de azt végképp nem értem, ha viszont már teljesen kiborult akkor miért nem helyezték vissza?

Most, hogy az összes lábazati kő eltűnt, viszont tartós károsodás várható az ingatlanon. Gondolom ez nem lehet cél, hiszen az épület szerepel az eladásra szánt ingatlanok listán. Gondolom nem az árát akarják letornázni?

Ha már a lakást nem utalják ki egy rászoruló családnak - pedig itt alacsonyabb lenne a rezsi mint a panelban - legalább az ingatlan állagát ne rontsák, és az értékét ne csökkentsék a lábazati márvány (igaz hogy csak tardosi) eltüntetésével.

Kérem, hogy tájékoztassanak, mit történt az épülettel, miért nem helyezték vissza a lábazati kőlapot, valamint hová tűnt a többi lábazati márvány és mikor teszik vissza az állagromlás megakadályozására?
Kezd vészesen emlékeztetni ennek az épületnek a sorsa a többi romlásnak hagyott épület sorsára. Legközelebb mit fognak eltünteni az épületről?
Dr. Novák Ágnes

Tisztelt Asszonyom!

Az említett tardosi lábazati márványlapok nem tüntek el, jelenleg a Palota Holding Zrt. birtokában vannak, mivel a Vagyon- és Lakásgazdálkodási Osztály munkatársai korábban az ingatlanon helyszíni bejárást tartottak és észlelték, hogy az egész utcafronti lábazat balesetveszélyes, ill. valóban helytálló az észrevétele, hogy egy lap már kidölt.
A fentiek miatt értesítettük Dr. Gregorits Ferencet és kértük, hogy a balesetveszélyes állapotot azonnal szüntessék meg.
A Vagyonkezelő műszaki vezetőjének 2009. április 16-ai tájékoztatása szerint, a lapok beszállításra kerültek, és megtisztításuk után vissza fognak kerülni az eredeti helyükre.

Tisztelettel:

Nikovits Tamás (Vagyon és Lakásgazdálkodási Osztály)
Vagyon- és Lakásgazd. O.

HozzászólásSzerző: Dr. Novák Ágnes » 2009 ápr. 17 10:36

Tisztelt Nikovics Tamás Úr!
Köszönöm a tájékoztatást.
"Az ingatlanok megtekintése: 2009. április 16-án, illetve április 21-én"
- áll a honlapon."
Ezért érdekelt az, hogy a licitálás a vörös márvány lábazat nélküli ingatlanra lesz, vagy addig visszateszik?
Szerintem az életveszély (?) elhárításnak nem a bontás és elszállítás a megoldása (mint ahogyan azt a Deák utcában is tették az állítólagos eresz-vakolat lazulása miatt) hanem a lábazati burkolómárványok rögzítése. Erre többféle módszer is van, az elszállítás szerintem nem tartozik a rögzítés módszerei közé. (Szerintem el sem kellene adni, mert már alig van önkormányzati lakás a kerületben, a vagyonvesztést meg kellene végre állítani.)

Mint azóta újra megnéztem, már nem csak a lábazati (mintegy 12-15 cm vtg) márványlapok tűntek el hanem a fél homlokzati felületi homlokzatburkoló tégla is. A fej feletti magasságban megmaradt homlokzatburkoló téglákat immár nem tartja/támasztja semmi. A falhoz csak a 100 éves habarcsréteg ragasztja. Az ablakok horganylemez párkánya is elkezdett "fogyni".
Most már valóban balesetveszélyes a honlokzat! Erre utaló jelzés és elkerítés azonban nincs.
Gondolom napokon belül elkészül a lábazat visszarögzítése és a tégla falburkolat, mert az épület így nem maradhat, lassan majd az ablak is eltűnik.

Mégegyszer köszönöm az információt.
Dr. Novák Ágnes
Dr. Novák Ágnes

HozzászólásSzerző: Dr. Novák Ágnes » 2009 ápr. 26 16:07

Dr. Novák Ágnes írta:Mint azóta újra megnéztem, már nem csak a lábazati (mintegy 12-15 cm vtg) márványlapok tűntek el hanem a fél homlokzati felületi homlokzatburkoló tégla is. A fej feletti magasságban megmaradt homlokzatburkoló téglákat immár nem tartja/támasztja semmi. A falhoz csak a 100 éves habarcsréteg ragasztja. Az ablakok horganylemez párkánya is elkezdett "fogyni".
Most már valóban balesetveszélyes a honlokzat! Erre utaló jelzés és elkerítés azonban nincs.
Gondolom napokon belül elkészül a lábazat visszarögzítése és a tégla falburkolat, mert az épület így nem maradhat, lassan majd az ablak is eltűnik.

Dugonics utca 22.
A lábazat nem került vissza, a homlokzati burkoló téglák további nagy felületen potyognak és a járdán található téglakupac nappal növekszik, este pedig fogy. Egy kő meglazult és ahelyett hogy megcsinálták volna elvitték az összeset, most meg a fél homlokzat burkoló téglája az utcára van kiborulva. Most már tényleg életveszélyes.
Ez volt a szakszerű megoldás? Vagy valakinek az az érdeke, hogy fillérekért keljen el az épület a liciten, mint életveszélyes rom? Gondolom az ingatlan kezelőjénél megvizsgálják, hogy kinek a felelőtlen döntése az ingatlanvagyon rohasztásos eliminálása.
Dr. Novák Ágnes

HozzászólásSzerző: Dr. Novák Ágnes » 2009 okt. 27 10:41

Vagyon- és Lakásgazd. O. írta:Tisztelt Asszonyom!

Az említett tardosi lábazati márványlapok nem tüntek el, jelenleg a Palota Holding Zrt. birtokában vannak, mivel a Vagyon- és Lakásgazdálkodási Osztály munkatársai korábban az ingatlanon helyszíni bejárást tartottak és észlelték, hogy az egész utcafronti lábazat balesetveszélyes, ill. valóban helytálló az észrevétele, hogy egy lap már kidölt.
A fentiek miatt értesítettük Dr. Gregorits Ferencet és kértük, hogy a balesetveszélyes állapotot azonnal szüntessék meg.
A Vagyonkezelő műszaki vezetőjének 2009. április 16-ai tájékoztatása szerint, a lapok beszállításra kerültek, és megtisztításuk után vissza fognak kerülni az eredeti helyükre.

Tisztelettel:

Nikovits Tamás (Vagyon és Lakásgazdálkodási Osztály)

Tisztelt Vagyon és Lakásgazdálkodási Osztály!
Kérdésem: 2009 április 16. és 2009 október 27 között eltelt több mint fél év alatt sikerült-e megtisztítania a vörös márvány lábazati kőlapokat a Vagyonkezelőnek vagy még mindíg tisztítják? Amennyiben elkészültek már a kb. 12 m2-es tisztogatással, akkor javaslom, hogy a lapokat tegyék vissza a helyükre a felette lévő téglaburkolattal együtt.
Az a ház lábazat nélkül erősen leromlik ha végig kell szenvednie egy telet és a fagyokat. A lábazati téglafalnak ugyanis ellensége a fagy. (Tudták ezt már 100 éve is, nem most fedezte fel a XXI. század, ezért rakták oda már 100 éves is a 10-15 cm vastag lábazati kőfalat.)
Amennyiben téli fagyok beállta előtt nem teszik vissza a lábazatot azt kell gondolom, szándékos rongálás történik, folytatólagosan.
Üdvözlettel
Dr. Novák Ágnes

HozzászólásSzerző: Topó » 2009 okt. 27 20:29

Jaj, Ágnes!

Ez egy komoly cég, mely tudatában van annak, hogy mennyire felelős a kerületért, annak tulajdonáért! Csak nem gondolod, hogy valami szándékosság van a késés hátterében????
Lennék én szerény,
de nincs mire...
Topó

Közterület veszély

HozzászólásSzerző: Tünde » 2012 júl. 12 17:37

Jó napot kívánok.Az utcában ahol lakunk található egy kertes ház aminek a garázs része nagyon közveszélyes az utca frontra!Az elmúlt héten este kései órákban mentem hazafelé a munkából amikor 3alkalommal is le esetek az említett garázsnak a tetejéről cserép darabok.Eböl 1alkalommal sikerült kiugranom alóla a zaj hallatán a sötétben de sajnos 2-szer nem sikerült elkerülnöm a bajt és a fejemen tört szét.A jó része a szerencsétlenségnek h nagyon komoly bajom nem lett tőle az hogy régi elkorhadt csempék omlanak le.Mindenképpen tenni kellene ez ügyben és mielőbb intézkedni mert ebben az utcában elégé sok pici gyerek is lakik akik szoktak a saját utcájukban focizni;biciklizni stb kapun kívül is és ne adj isten h valami komolyabb baleset történjen az egyre jobban elkorhadó tető és házrész miatt,és én sem szeretném mint ahogyan senki normális ember h egy ilyen apró beavatkozást igénylő munka miatt állandó jelleggel lesnem keljen a kislányomat h nem éri-e baleset.És akkor arról még említést sem téve hogy már egy kisebb esőzés alkalmával is a szétrohadó félben levő tetőrész miatt ami a járdára omlassza állandó jelleggel az összes vizet,kénytelenek vagyunk az útesten közlekedni van lakó aki még baba kocsival is inkább ezt a "biztosabb" utat választja:-(Kérem hogy adjon nekem segítséget ebben az ügyben hogy mit tudnék tenni ez ellen hogy ne keljen nekem és a családomnak osonva és e-házat kikerülve közlekedni ami közveszélyes és,vagy abban az esetben hogyha tudna lépést tenni ez ügyben nagyon kérem hogy tegye meg.Az említett közveszélyes házrész 1154.Szerencs utca 84.szám alatti címen található és tekinthető meg.Köszönöm szépen:Preisz család
Tünde

Előző

Vissza: Önkormányzati ingatlanok