Oldal: 1 / 1

kilakoltatás

HozzászólásElküldve: 2005 dec. 22 14:29
Szerző: Boxy
A médiából szinte folyik, hogy kilakoltatási tilalom lépett életbe. Tudni lehet, hogy 1999 ezt a Magyar Végrehajtói Kamara hírdette meg és azóta is minden évben a főpolgármester úr egyezet a kerületi polgármesterekkel a moratóriumról. Az önkényes lakásfoglalókat állítólag ez nem érinti, de mindegy is, én közel sem közéjük tartozom.
Kérdezem, hogy lehetséges mégis az, hogy decemberi dátummal a kerületi önkormányzat lakáskiürítési eljárást indíthatott?

HozzászólásElküldve: 2005 dec. 22 19:27
Szerző: Topó
Mert mi a baj vele? Ha valaki lop, csal, hazudik, azt csak nyáron lehet büntetni? Ha valaki lakást lop, azt csak tavasszal lehet (esetleg) számon kérni?

HozzászólásElküldve: 2005 dec. 23 11:41
Szerző: Boxy
A nevedből kihagytad az l betűt!

HozzászólásElküldve: 2005 dec. 23 13:36
Szerző: Topó
Boxy írta:A nevedből kihagytad az l betűt!


És azt már miért nem tudtad leírni, hogy melyik helyére, hova kellett volna raknom :P ? Vagy annyi fránya betű egymás után való beírása összezavart, és ennyi jött ki a dologból? :wink:

Re: kilakoltatás

HozzászólásElküldve: 2005 dec. 23 13:44
Szerző: Vagyon- és Lakásgazd. O.
Tisztelt Asszonyom/Uram!

A kilakoltatási eljárás megindítása fogalmilag nem azonos a kilakoltatás tényleges végrehajtásával, azaz azzal, amikor a bérlő úgymond utcára kerül, azt ugyanis egy viszonylag hosszú folyamat szokta megelőzni.
A fővárosban valóban kilakoltatási moratórium van 2005. november 1. és 2006. március 31. között, ezidő alatt a Budapest XV. kerületi Önkormányzat is felfüggeszti a kilakoltatásokat.

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásulvételét.

Budapest, 2005. december 23.

Tisztelettel: dr. Lakatos Nóra ov.h.
Vagyon- és Lakásgazdálkodási Osztály

HozzászólásElküldve: 2008 jún. 15 09:44
Szerző: macika2001
T.Lakás-és Vagyongazd.Osztály!

A kérdésem az lenne,hogy,ha Bírósági végzés van a kilakoltatásra,mivel az alperes nem jelent meg az idézésre, de időközben a lakbértartozást kiegyenlítette és a fennmaradó TÁVHŐ-tartozásra részletfizetési megállapodást kötött,amit azóta is törleszt.
A megállapodás lejárta után mi az esélye annak, hogy az önkormányzat esetleg eláll a kilakoltatástól és határozott idejű bérleti szerződést köt?
A bérlő 14 éve lakik a lakásban, semmi probléma nem volt vele,kisgyermeke tartós beteg, a tartozásait a megállapodás lejártáig rendezi.
Válaszát előre is köszönöm.
Erika

Re.

HozzászólásElküldve: 2008 jún. 16 14:52
Szerző: Vagyon- és Lakásgazd. O.
Tisztelt Asszonyom/Uram!

Amennyiben az Önkormányzati lakás jogcímnélküli használója kiegyenlíti lakbértartozását, és fennálló közmű-tartozására a szolgáltatóval részletfizetési megállapodást köt, kérheti a Vagyon- és Lakásgazdálkodási Osztályon a bérleti jogviszonyának helyreállítását.
Amíg a bérleti jogviszonya nem rendezett, ill. amíg a rendezés iránti kérelmet nem nyújta be az Önkormányzatnál, addig a kilakoltatási eljárás felfüggesztésére nincs mód.

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásul vételét.

Budapest, 2008. június 16.

dr. Kenyár Erzsébet
Vagyon- és Lakásgazdálkodási Osztály

kilakoltatás

HozzászólásElküldve: 2008 nov. 12 10:38
Szerző: körmöslány
Kérdésem az lenne, lehet-e esély a bérleti jogviszony rendezésére,ha a Díjbeszedő Rt-nél tetemes tartozás áll fenn,de részletfizetési megállapodást kötöttem és a többi számlám(Palota-Holding, Elmű) nullás.
Azért halmoztam fel ekkora tartozást,mert nem volt munkahelyem csak a nejem gyermekünk után kapott Gyes- és családi pótlék támogatásából éltünk. Ezt már rendezni tudtam,sikerült elhelyezkednem és nejem is dolgozik a Gyes mellett.Nem szeretném,ha a tartós beteg gyermekemmel utcára kerülnénk.

Köszönöm válaszát!

Tímea

Re: kilakoltatás

HozzászólásElküldve: 2008 nov. 18 12:25
Szerző: Vagyon- és Lakásgazd. O.
Tisztelt Asszonyom!

Hivatkozva az Önkormányzat fórumára írt üzenetére, a következőkről tájékoztatom:

A bérleti jogviszonyuk rendezése érdekében legcélszerűbb lenne, ha befáradnának a Vagyon- és Lakásgazdálkodási Osztályra személyesen, mivel a nevük és címűk ismerete nélkül érdemleges választ nem áll módomban adni.
Ugyanis a jogviszonyuk rendezése érdekében a teljes iratanyaguk áttanulmányozására van szükség.

Tisztelettel:

Nikovits Tamás
lakásügyi ügyintéző