Szabályozási Terv - 7 ha, 8 műemlék épület, többszáz fa

Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokkal (lakások, telkek, helyiségek) kapcsolatos kérdések

Szabályozási Terv - 7 ha, 8 műemlék épület, többszáz fa

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2005 dec. 07 09:30

"Tárgy: Együttgondolkodás az Őrjárat u. 1-5. sz. alatti ingatlan szabályozási tervéről.

Kérdéseiket feltehetik az önkormányzat ingyenesen hívható 06/80-203-804 telefonszámán, az önkormányzat honlapjának fórumában, valamint a helyszínen - "

Ez jelent meg a honlapon.

Kérdésem:
hol lehet megtekinteni az immár - az Észak Pesti Kórház helyett - Őrjárat u. 1-5. sz. alatti ingatlannak nevezett, több mint 7 hektáros, 8 műemléki védettséget élvező épülettel és több száz fával rendelkező parkosított terület tervezett szabályozási tervét?
Kérdéseket feltenni a terv ismerete nélkül érdemben nem lehet, ezért kérem a tervezett szabályozási tervet annak előzményeivel mellékleteivel együtt a nyilvánosság számára tegyék megismerhetővé.
Tisztelettel
Novák Ágnes
építész, a műemlékvédelmi eljárások egyik kezdeményezője
Novak Agnes
 
Hozzászólások: 663
Csatlakozott: 2004 okt. 25 10:36

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2005 dec. 29 12:00

T. Hivatal!
Kérem tájékoztassák Gyurcsánszky alpolgármester urat, hogy a dec. 19.-i közmeghallgatáson tévesen állította, hogy nem volt lakossági kérés a tervek megismerésére. Írásban első alkalommal dec. 7.-én kérdeztem rá, vagyis több mint 12 nappal a közmeghallgatás előtt. Volt aki a megadott zöld számon érdeklődött. Így igencsak meglepődtem amikor a következőket olvastam:
"Akit részletesen érdekel a koncepció, az megkapta volna CD-n, de nem volt ilyen kérés." - ez hamis tényállítás Gyurcsánszky úr részéről.
"Aki írásban is választ akar kapni, mondja nevét, lakcímét." Erre sem most, sem eddig soha nem került sor. Holott minden egyes alkalommal megígérték.
A konkrét szabályozási tervvel kapcsolatban tehát továbbra is, írásban is fenntartom közérdekű kérdéseimet:
1. Elkészült-e az az új értékbecslés, amelyet 2005 nyarán önkormányzati határozatba foglaltak?
(Nem fogadható el Király Csaba helyszínen adott válasza: "az értékbecslés elkészült még 2002-ben az Önkormányzat és az Állami Vagyonügyi Igazgatóság által, mely az önkormányzat üzleti belügye.". Egyrészt ÚJ értékbecslést kell készíteni az önkormányzat saját ülésén meghozott határozatának végrehajtására, másrészt annak eredménye közérdekű információ. A kerület és a főváros lakosai elől nem lehet eltitkolni a kerület és a főváros vagyonát.)
2. Hol lehet megtekinteni a teljes tervet, annak mellékleteit , írásos előzményeit stb?
3. A szabályozási terv meg kell hogy nevezzen funkciót, vagy funkciókat. Mik ezek?
4. A volt sebészeti pavilon (mely 1985-ben épült, és akkor Budapest legkorszerűbb ilyen létesítménye volt - ma is az lehetene mert Ybl díjas épület) milyen funkciót kaphat?
5. Az immár műemléki környezetként nyilvántartott park miért nem látogatható?
6. Indult-e a felelősség megállapítására eljárás, annak megismerésére, hogy a 14 évig kerületi-fővárosi tulajdonban álló értékes épületegyüttes és park hatalmas méretű állagromlása hogyan következhetett be?
7. Hogyan, mikor és milyen fórumokon próbálták meg a kerület csapnivaló egészségügyi ellátását javítani parlamenti képviselőink, akik közül az egyik a polgármester úr?
(Talán nem nekem kell itt felhívni a figyelmüket arra, hogy a kerületben 83.000 lakosra nincs gyermek szakrendelő, egy egyszerű csonttörést nem tudnak kezelni, nincs ügyeletes gyógyszertár stb. stb. stb. Van viszont az egészségügyi kasszában a lakosokra jutó évi több milliárd forint: 4,8- 6,4 milliárd közötti az összeg. Mit tettek annak érdekében, hogy ennek legalább töredéke ide kerülhessen? Mellesleg munkalyeket is teremtve.)

Kérdezhetném így is (hogy én is demagóg legyek mint a Városházi Napló névtelen cikkírói) - kicsit felindultan:
Miért vagyunk mi alsóbbrendű állampolgárok mint pl. hódmezővásárhelyiek (kiragadott példa, lehetne Eger, Szombathely vagy Sopron), ahol mind van kórház, van uszoda, van felsőoktatás, van városi élet. Komolyan érdekelne a válasz, mert áttekintve mindkét képviselő parlamenti hozzászólásait azok között NEM találtam olyat, amelyek ezekkel a problémákkal foglalkoztak volna. Azonban abban reménykedem, hogy talán más fórumokon lobbiztak a választókerületükben élőkért.
Novak Agnes
 
Hozzászólások: 663
Csatlakozott: 2004 okt. 25 10:36

Bp.XV.ker. Őrjárat u. 1-5 alatti terület KSZT koncepciója

HozzászólásSzerző: Balázs Zoltán Ádám » 2006 jan. 02 18:00

:shock: :)

Tisztelt Novák Ágnes Asszony !

Egészségben, örömökben, sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk Önnek, Szeretteinek és Kollégáinak! :lol:

A 2005 december 29-i kérdéseire az alábbiak szerint válaszolunk tételesen.
1. Az új értékbecslés nem tárgya a szabályozási tervnek. :?
2. A Bp.XV.ker. Őrjárat u. 1-5 alatti terület KSZT koncepciójának anyaga CD adathordozón a Főépítészi Irodában igényelhető munkaidőben a mai naptól kezdödően. A tárggyal kapcsolatos írásos javaslatokat, véleményeket 2006 január 23, 18.00-ig várjuk köszönettel. A tárgyi szabályozási terv koncepciójának anyaga tanulmányozható a honlapon is a holnapi naptól kezdődöen.
3. A szabályozási terv megnevezhet funkciókat de nem kötelező! Amennyiben ezzel kapcsolatos javaslatuk lenne, úgy azt köszönettel vennénk.
4. A volt sebészeti pavilon valóban egy sikerült épület, amely megannyi egészségügyi és szociális funkcióra egyaránt alkalmas lehet, hiszen ehhez minden adottsága megvan. E tárgykörben is várjuk javaslataikat.
5. Bizonyára járt a védett épületek mindenikében. Ha igen láthatta, hogy nem egy épület egyes részein életveszélyes állapotban van. Ezek látogatása egyenlőre szakmailag nem kívánatos. Cél kell hogy legyen hogy mihamarabb biztosítottá váljanak a feltételek a teljes terület biztonságos, kulturált használatára. Ezzel kapcsolatosan megannyi szakmai lépés történik. Ezek közül az egyik a tárgyi terület szabályozási tervének elkészítése is. Ezen kívül természetesen megannyi ágon folyik a szakmai feltérképező - előkészítő munka ( épületek minőségének feltérképezése, fakataszter, és egyebek... ).
Egyébként egyeztetett időpontban szívesen végigjárhatjuk a területet a tárgy iránt érdeklödő kerületi szakemberekkel is ! :)
6. Ez a kérdéskör nem szabályozási tervi kategória. :?
7. A kerületünk vezetőinek kiemelt közbenjárásának eredményeképpen került ismételten vissza kerületi-fővárosi tulajdonban a terület és amint tapasztalhatja tervezett ütemben kívánjuk elérni mindannyian, Önökkel is közösen, hogy a terület mihamarabb visszakaphassa régi fényét és ismét a kerület elismert egészségügyi-szociális egységévé válhasson.
8. Az Ön által felvetett témák természetesen nem KIZÁRTAK - vizsgálandók a hasznosítás során !

A korház mint az egészségügyi egyik szintere ahogy Ön is tapasztalhatja átalakulóban van. Ma már átlagban a három napos műtétek, az otthoni további rehabilitációk a jellemzőek !
Ma Budapesten a gazdasági racionalizációk mentén meglévő kórházak összevonása a téma és nem feltétlenül újak létesítése. Természetesen ezt a tapasztalatok szerint a magán szektor is felválalja és szakszerűen is kezeli, besegítve az átalakulóban lévő állami egészségügyi szektornak.
A közös cél az, hogy a Budapest XV. kerületében a lehető legkorszerübb, sokrétű és mennél komplexebb egészségügyi-szociális ellátás jöhessen létre a kerületi lakosság megelégedettséégére.
Ebben kérjük az Önök, a lakosság, a civil szervezetek segítségét !

Kérem válaszom elfogadását.
Segítőkészségüket ezuton is köszönjük.

Tisztelettel:
Főépítész
Balázs Zoltán Ádám
 
Hozzászólások: 82
Csatlakozott: 2005 márc. 04 13:48

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2006 jan. 04 18:34

Tisztelt Főépítész úr!
Köszönöm válaszát. A letölthető anyagok hasznosak a tervek megismerése szempontjából.
A kérdések nagy része nem tartozik az Ön hatáskörébe, így azokra továbbra is várom a választ a hivataltól.
Novák Ágnes
Novak Agnes
 
Hozzászólások: 663
Csatlakozott: 2004 okt. 25 10:36

HozzászólásSzerző: sz.tibor » 2006 jan. 16 15:56

De nem léptünk ellene, nem volt hiúsági kérdés, nem fellebbeztünk, tudomásul vettük, bár e határozattal lényeges értékcsökkenés érte az ingatlan jó hasznosíthatóságát.

Jól értem, hogy van aki hiszi, ha a padláson talált képről kiderül h. Csontváry vagy Munkácsy, az nagyon rossz neki? Mert nem tudja keret-árban hasznosítani? Netán még vigyázni is kell rá?
Azután, h. tönkretették most már az baj, h. más meglátta benne az értéket? Azért ez még a 15. kerületben is túlzás. Még egy polgármestertől is.
sz.tibor
 
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2005 szept. 06 12:55

HozzászólásSzerző: Herrich Lászlóné » 2006 jan. 24 11:56

Novak Agnes írta:Tisztelt Főépítész úr!
Köszönöm válaszát. A letölthető anyagok hasznosak a tervek megismerése szempontjából.
A kérdések nagy része nem tartozik az Ön hatáskörébe, így azokra továbbra is várom a választ a hivataltól.
Novák Ágnes

T. Novák Ágnes!

1. Az Őrjárat u. 1-5. sz. alatti ingatlan értékbecslése elkészült, de a pályázat kiírása előtt nem kívánjuk nyilvánosságra hozni. Az értékelő cég kikötése is az, hogy „csak készítők jóváhagyásával publikálhatók”.

6. Felelőst keresni az ingatlan állagromlását illetően lehet, de az bizonyos, hogy az nem a mai kerületi önkormányzatban található meg, mint ahogy sorozatosan sugallni próbálják.

Már az 1990-es évek elején, a kormányzatnak is tudnia kellett, hogy az akkori kormányhatározat szerinti feladattal a FIDESZ-es és SZDSZ-es abszolút többségű önkormányzatok nem tudnak megbirkózni.
A kormányhatározat eleve kizárta az állami költségvetési támogatást. E nélkül pedig a tulajdonosok nem is voltak képesek megoldani, hogy az ingatlanon 1995. december 31.-ig működő kórház legyen. Közismert, hogy önkormányzati forrásból mit sikerült megvalósítani. A kormányhatározat azt is tartalmazta, hogy amennyiben az adott határidőig nem lesz működő kórház, akkor az ingatlan tulajdonjoga visszaáll az államra.
Ennek ellenére a Horn kormány 4,5 milliárd forint céltámogatást szavazott meg felújításra, de ismert okok miatt az nem itt került felhasználásra.
Ezt követően a kerületi önkormányzat több kezdeményező javaslatot tett, közte a mielőbbi hasznosítás érdekében támogatta a Református Egyház kidolgozott tervét is. Nem rajtunk múlott a kudarca.
Az Orbán kormány mindkét egészségügyi minisztere járt a helyszínen. Gogl Árpád úr sürgősségi kórházat helyezett kilátásba rövid időn belül (tanú erre Kázmér dr. is). Mikola István úr az egészségügyi pénztárak apparátusát kívánta a felújításra kerülő épületekben elhelyezni.
Egyikre sem került sor! Az Orbán kormány több országgyűlési képviselői kezdeményezésre sem volt hajlandó egyértelművé tenni az ingatlan rendezetlen tulajdonjogát. Látható, hogy ennek a legelszántabb kezdeményezője mindig a kerületi önkormányzat és a helyi országgyűlési képviselők voltak.
Végül törvénymódosításokra támaszkodva a Gyurcsány kormány döntött az eléggé rossz állapotba került több mint 7 hektáros ingatlanegyüttes sorsáról egyértelműen és azóta a hasznosítás előkészítésén munkálkodunk.
Ezek után találja ki Novák Ágnes vagy más, hogy hol kell keresni a lepusztulás okait és felelőseit!

7. E pontban új területre barangol a kérdező és megdöbbentő jelzővel a kerület „csapnivaló egészségügyi ellátás”-áról kérdezi a polgármestert.

Az önkormányzat feladata a felnőtteket és gyermekeket gyógyító háziorvosi, iskola-orvosi, fogorvosi és védőnői hálózat, valamint a járóbeteg szakrendelő működési feltételeinek a biztosítása.
Gondoskodunk továbbá az orvosi ügyelet ellátásáról is. Ez évtől még öt gondozó (tüdőszűrő, onkológia, addiktológia, pszichiátria, bőr-és nemibeteg) intézet is ide tartozik, gondoskodnak az ilyen betegeink gyógyításáról.
Modern röntgennel, szívműködést vizsgáló és ultrahang műszerekkel rendelkezünk. Jól működő laboratóriumunk van. Több évre szóló fejlesztési tervet fogadott el a képviselő-testület. Évente az OEP finanszírozásán felül 100-150 millió forint költségvetési támogatást biztosítunk az egészségügy számára működési és fejlesztési célokra.
Jelentős előrelépés van a mozgáskorlátozottak közlekedésének könnyítésére az orvosi rendelőkben. A privatizált háziorvosok az utóbbi kettő évben 1-1 millió forint összegre pályázhattak a gyógyító feltételeik javítása céljából. Ilyen összeg ebben az évben is rendelkezésre áll. Víz-és csatorna használat, valamint a veszélyes hulladék elszállításának költségeit hosszú évek óta az önkormányzat a háziorvosoktól átvállalta.
Mindezen feltételek, de különösen a kerületben dolgozó orvosok és más egészségügyi dolgozók jellemzően lelkiismeretes munkája révén az egészségügyi ellátás a kerületben nem „csapnivaló”! Nyilatkozhatnának erről a kerület orvosai, az ellenőrzést ellátó tisztiorvosi hivatal és a betegek is. Persze, hogy van gond is. Például egy-két szakterületen zsúfoltság van, hogy többen szeretnék, ha a vérvétel a háziorvosi rendelőkben megoldható lenne.
Azonban alapvetően az önkormányzat feladatkörébe tartozó területeken az egészségügyi ellátás rendben van és fejlődő tendenciájú!
Remélhetőleg a két szakrendelő összevonásával, a háziorvosok által vállalt szűrővizsgálatokból a tanulságok levonásával további javulásnak lehetünk tanúi. Látható, hogy a „csapnivaló” minősítés nemcsak hogy nem igaz, de sértő is az egészségügy dolgozóira.
Persze sokat tehetnek a civil szervezetek is felvilágosítással a lakosság betegségeinek megelőzése, és az egészség megőrzése érdekében. Tehát összefogva még jobb egészségügyet teremthetünk.


Király Csaba
alpolgármester

Tisztelt Novák Ágnes!
Dr. Ódor József és Király Csaba alpolgármester levelezését én szoktam a Fórumba beírni, azért olvasható az én nevem a csatlakozásnál.
Maradok további tisztelettel: Herrich Lászlóné
Herrich Lászlóné
 
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2004 márc. 02 12:04

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2006 jan. 24 12:42

1. Az Őrjárat u. 1-5. sz. alatti ingatlan értékbecslése elkészült, de a pályázat kiírása előtt nem kívánjuk nyilvánosságra hozni. Az értékelő cég kikötése is az, hogy ?csak készítők jóváhagyásával publikálhatók?.

Ki írta alá ezt a szerződést és miért? Mi ez, valami nagy atomtitok? Ráadásul egy közpénzből fizetett értékbecslő társaság titka a közösség vagyonáról?

6. Felelőst keresni az ingatlan állagromlását illetően lehet, de az bizonyos, hogy az nem a mai kerületi önkormányzatban található meg, mint ahogy sorozatosan sugallni próbálják.

Az ingatlan állapotáért mindíg a tulajdonos/ok a felelős/ök - hacsak nem természeti katasztrófa történt. Ezt jól tudja a helyi apparátus is, amikor szívesen szab ki bírságot vakolathiány stb miatt a családi házak tulajdonosaira. (Bár ha humoromnál lennék azt mondanám, vis major, ez tényleg egy természeti katasztrófa ami itt csinálnak.)

Ennek ellenére a Horn kormány 4,5 milliárd forint céltámogatást szavazott meg felújításra

És át is utalta? Vagy csak elvben adott?

Gogl Árpád úr sürgősségi kórházat helyezett kilátásba rövid időn belül (tanú erre Kázmér dr. is). Mikola István úr az egészségügyi pénztárak apparátusát kívánta a felújításra kerülő épületekben elhelyezni. Egyikre sem került sor!

Emlékezzen: a polgármester úr büszkén hangoztatta, hogy ezt ő akadályozta meg.

Ezek után találja ki Novák Ágnes vagy más, hogy hol kell keresni a lepusztulás okait és felelőseit!

Mint említettem a tulajdonos/ok a felelős/ök.

Remélhetőleg a két szakrendelő összevonásával, a háziorvosok által vállalt szűrővizsgálatokból a tanulságok levonásával további javulásnak lehetünk tanúi.

Konkrétan mik a tervek? Mert most a kerületből éppen menekülnek az egészségügyi dolgozók. Pedig nagy szükségünk van rájuk, köszönhetően a szemétégető 30 évének, az M3-nak, a bokatörő közterületeknek, a zöldterületek csökkentésének, a tömegsport visszafejlesztésének és a többi "fejlődésnek". A kerületben folyó "akadálymentesítésről" pedig egy szakmai lapban készülök publikálni, majd ide is átküldöm.

Látható, hogy a ?csapnivaló? minősítés nemcsak hogy nem igaz, de sértő is az egészségügy dolgozóira.

Nem az orvosok munkáját minősítettem (az én férjem is orvos), mint az olvasható is volt, hanem az egészségügyi ellátást, mégpedig nevesítve: nincs gyermek szakrendelő, nincs ügyeletes gyógyszertár, egy bokaficam gipszelése nem oldható meg a kerületben, hanem Újpestre kell menni, stb. A csúsztatásnak Ön nagy mestere, pedig jobb lenne a pontosságra törekedni. (Lásd még: www.toronyhir.hu.)

Persze sokat tehetnek a civil szervezetek is felvilágosítással a lakosság betegségeinek megelőzése, és az egészség megőrzése érdekében. Tehát összefogva még jobb egészségügyet teremthetünk.

Ebben egyetértünk: a cilvileknek fel kell szólalni minden olyan esetben, amikor a közösség jogait csorbítják és vagyonát (jövőjét) élik fel a ma perc-emberei. Bárcsak azok is felszólalnának, akiket erre a munkára választottak meg, ha már pénzt is felvesznek érte. (Vagy pont azért nem szólalnak fel, mert akkor veszélyben a havi fix-ük?)
Novák Ágnes
Novak Agnes
 
Hozzászólások: 663
Csatlakozott: 2004 okt. 25 10:36

HozzászólásSzerző: rematrix » 2006 máj. 24 19:14

:idea:
Tisztelt NOVÁK ÁGNES !

Nagy érdeklődéssel olvastam az Ön írásait a témában.
Úgy tapasztalom, hogy Ön SZAKEMBERE az Őrjárat utcai
ingatlan fejleszthetőségének, ezért kérném ezuttal a javaslatát.
Mit tenne Ön? Hogyan fejlesztene? Milyen ütemben? Milyen forrásokból?
Kiket fogadna a projektben partnerül? Mikorra prognosztizálja a projekt elkészültét? Mi lenne az állami és a magántőke aránya? És hogyan müködne, milyen cégformát gondolt ? Milyen garanciális elemekkel lenne biztosítva a projekt éveken átivelő fenntarthatósága ?
Válaszát érdeklődve várom. :)
Üdvözlettel: rematrix
rematrix
 
Hozzászólások: 59
Csatlakozott: 2006 máj. 24 18:24

HozzászólásSzerző: Topó » 2008 okt. 18 19:24

"Észak–Budapest egyik utolsó gyöngyszeme!

Magyarország Európa egyik legdinamikusabban fejlődő területe, a nemzetközi ingatlanfejlesztő társaságok érdeklődésének középpontjában áll. Az ország fővárosában, a pesti oldalon, polgári környezetben, Észak–Pest egyik legcsendesebb részén, Rákospalotán, egy családi házas lakóövezet közepén bújik meg az a 7,054 hektáros ősfás ingatlan–együttes melynek hasznosítására most lehetőség kínálkozik. Ilyen adottságú, és ilyen környezeti értékekkel rendelkező egybefüggő terület lényegében nincs több Magyarország fővárosában.

A terület értékét tovább növeli, hogy azon a XIX–XX. Századforduló és a Bauhaus korából származó műemléki épületek találhatók. A minden zajtól körbezárt terület a főváros északi határa felé, a 3–as autópályától valamint az épülő M0–úttól és az épülő új Duna–hídtól néhány perc autóútnyi távolságra helyezkedik el, így rendkívül jól megközelíthető. Az ingatlan–együttes már a régi időkben is a gyógyulást és a rekreációt szolgálta. Ez adott otthont egy tüdő–gyógyintézet, majd egy speciális katonai kórház számára.

A terület közös tulajdonosai – Budapest Főváros Önkormányzata valamint Budapest XV. Kerülete Önkormányzata – nem kívánták elhamarkodottan kijelölni az objektum új funkcióját. Egyes épületekben továbbra is megőrizték a gyógyító tevékenységet, míg a többség "álomban szunnyadt" mostanáig, míg ki nem kristályosodott a végleges hasznosítási szándék. Így született meg a Palota Projekt gondolata. A hasznosítás célját illetően – bár az egészségügyi– és a rekreációs célú elképzelések változatlanul primátust élveznek – az Önkormányzatok meglehetősen szabad kezet biztosítanak a befektető számára. "


http://www.palotaprojekt.hu/index.php?p ... es&lang=hu

???????????
Topó
 
Hozzászólások: 386
Csatlakozott: 2004 nov. 29 18:17
Tartózkodási hely: Rákospalota

HozzászólásSzerző: Dr. Novák Ágnes » 2008 okt. 19 13:48


Gondolom megkérhetjük az illetékeseket, hogy a fenti honlapon is közzétett kérdőívre érkezett lakossági válaszokat ismertesse az érintett lakossággal.
Ha már a lakosok kitöltötték, nyilván feldolgozták az adatokat a pályázathoz a pályázatírók a sokmillió forintért.
Így szeretnénk látni, hogy a kérdőíven feltett kérdésekre milyen válaszok születtek, és tulajdonképpen hányan töltötték ki.
Dr. Novák Ágnes
 
Hozzászólások: 148
Csatlakozott: 2008 máj. 01 13:43
Tartózkodási hely: Rákospalota

HozzászólásSzerző: Báthory Erzsi » 2008 okt. 19 21:05

Az a baj, hogy nem jelzi vissza semmi, ha valaki kitöltötte a kérdőívet, se köszönöm, se semmi, az sem, hogy hányadik kitöltés történt meg. Így aztán nyilván "házi rosta" után kerül az Ecoryshoz. Egyébként nem ebbe a témába való javaslat, hanem abba, amit fönt nyitottam - ha Ági erre célzott - , de meg kellene fogadni, amit Ági felvetett: tessék visszajelezni és NYILVÁNOSSÁGRA HOZNI A KÉRDŐÍVEN KAPOTT VÉLEMÉNYEKET, JAVASLATOKAT. Mivel névtelenül kell/lehet kitölteni, nyugodtan nyilvánosságra lehet hozni, vagyis bárki megtekinthetné a kitöltött kérdőíveket, ez növelné a lakossági aktivitást is szerintem. (Persze, csak akkor működik, ha nem zavar érdekköröket...)
Báthory Erzsi
 
Hozzászólások: 430
Csatlakozott: 2004 ápr. 06 08:32

HozzászólásSzerző: Admin » 2008 okt. 20 13:45

Báthory Erzsi írta:Az a baj, hogy nem jelzi vissza semmi, ha valaki kitöltötte a kérdőívet, se köszönöm, se semmi, az sem, hogy hányadik kitöltés történt meg. Így aztán nyilván "házi rosta" után kerül az Ecoryshoz.

Kedves Báthory Erzsi!

Szerintem meg az a baj, hogy kérdezés helyett állít valamit, aminek semmi köze a valósághoz...

1. A következő üzenet jelenik, miután a "Kérőív elküldése" gombra kattint: Köszönjük, hogy időt szánt a kérdőív kitöltésére! Az OK gomb megnyomása után visszajut honlapunk kezdőoldalára.
2. A kitöltött kérdőívek adatai közvetlenül az Ecoryshoz futnak be, nincs beépítve a programba "házi rosta". (pontosabban egy van: a kitöltetlen kérdőívet nem továbbítja a rendszer)
3. Nem vagyok kompetens a kérdőívek további "életével" kapcsolatban, annyi információm viszont van, hogy ma reggelig - az Ecorys tájékoztatása szerint - 30db kérdőív került online kitöltésre.


További szép napot!

Admin
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Admin 2008 okt. 20 15:39-kor.
Admin
Fórum Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 390
Csatlakozott: 2004 jan. 12 22:42

HozzászólásSzerző: Báthory Erzsi » 2008 okt. 20 15:30

Elnézést, tényleg kiírta az Elküldve megnyomása után ezt a szöveget, ez tény. Úgy tűnik, többre vágytam, de van ez így. Köszönöm az információt a "házi rostát" illetően és a kitöltött/elküldött kérdőívek számáról is (miért nem lehetett ezt beépíteni a nyilvános tájékoztatásba?). Így legalább sikerült másokat is tájékoztatni. A némely "célirányos" kérdésekre vonatkozó megjegyzésemet (még) fenntartom. És lehetne kicsit kedvesebben is "rádörrenteni" a kedves fórumozó(k)ra, tudom, módfelett bosszantóak vagyunk, pfuj! Kár belénk ennyi jóindulat és munka...
Báthory Erzsi
 
Hozzászólások: 430
Csatlakozott: 2004 ápr. 06 08:32

HozzászólásSzerző: Báthory Erzsi » 2008 okt. 20 15:35

Ja, és még egyet. Tudtommal Önt nem kérték fel, hogy bármilyen kifejezéssel minősítse a fórumozókat, különösen nem ilyen sértő stílusban. Érdekesnek tartom, hogy miután én még tudtommal egyszer sem használtam sértő kifejezéseket senkire (legfeljebb a véleményem lehetett az önmagában), ellentétben pl. a rózsadomb és társaival, de legfőképpen brios egészen alpári és gyűlölettől szikrázó kijelentéseivel, utóbbiakhoz írott leveleiben nem találtam hasonló sértéseket! Nem kellene kissé moderálnia magát, kedves Moderátor/Adminisztrátor úr!?
Báthory Erzsi
 
Hozzászólások: 430
Csatlakozott: 2004 ápr. 06 08:32

HozzászólásSzerző: Admin » 2008 okt. 20 15:48

Tisztelt Báthory Erzsi!

Báthory Erzsi írta:...én még tudtommal egyszer sem használtam sértő kifejezéseket senkire (legfeljebb a véleményem lehetett az önmagában)...

Nem a véleményével van problémám, hanem azzal hogy tényként próbál beállítani olyan dolgokat, amik nem igazak, és mindezt anélkül hogy egy kicsit is utánajárna a dolgoknak.

Báthory Erzsi írta:Nem kellene kissé moderálnia magát, kedves Moderátor/Adminisztrátor úr!?

Megtörtént, elnézést amiért kissé elragadtattam magam.

Admin
Admin
Fórum Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 390
Csatlakozott: 2004 jan. 12 22:42

Következő

Vissza: Önkormányzati ingatlanokKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron