Lakásvásárlás

Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokkal (lakások, telkek, helyiségek) kapcsolatos kérdések

HozzászólásSzerző: fekete özvegy » 2006 márc. 06 15:37

Hát, persze hogy kihagytam sok mindenkit, pl orvost, aki hálapénzt kér előre, egyetemi oktatót, aki pénzért ad jó jegyet az indexbe, távolsági buszsofőrt, aki nem ad jegyet, csak elteszi a pénzt , vállalkozót, aki számlát vesz, és még egyszer stb. nem akartam megírni egy háború és béke hosszúságú regényt ezen az oldalon:D

Hát akkor rengeteg törvénysértő él e hazában.

Ön akkor valószínű árgus szemekkel mindig mindenkit figyel, fel- és bejelent, lesi a környezetét, munkatársát stb. stb. ki milyen szabályt sért éppen és rohan, hogy érvényt szerezzen a törvény betűjének? Gratulálok. Ellenőrért kiált a buszon, ha látja, hogy valakinek van jegye, de nem lyukasztott? Én is tudom, hogy ettől drága a bérlet, de nem állom útját, amíg nem jön valahonnan valaki és bünteti meg.

Szálljon le a földre kedves fórumtárs, mindenkinek elsősorban önmagával kell elszámolnia, a tükörbe önmagával kell szembenéznie. A törvények betartatását pedig kényszerítse ki a jog a maga eszközeivel, és érvényre pedig juttassa az a hivatal, akit - az én és az Ön adóforintjaiból - az állam erre a célra létrehozott.

Nem állítottam, hogy
- nem utaztam jegy nélkül diákkoromban (most bérletem van, a gyerekeimnek is, amit nem felejtek el megvenni),
- nem szerelt olcsóbban a szerelő a lakásomban mert nem kértem számlát,
- nem a szomszéd fusizott munka után és a zsebébe tettem a pénzt,
- nem adtam hálapénzt az orvosnak, aki segített beteg anyámon
és ne kelljen folytatnom.

De ezektől én még nyugodtan alszom, bár már látom, hogy csak addig, amíg nem találkozom Önnel :D

Beláthatja, hogy tényleg, ez egy ilyen ország.

(Azért megnéznék egy minisztériumi titkárnőt, amint éppen milliárdos buliban vesz részt.
Egyébként erre találták ki a köztisztviselői és a politikusi vagyonnyilatkozatokat, amit a családja vonatkozásában is meg kell tenniük.)

Még szegény nemkati is bevallja ezen a fórumon, hogy korrumpálta a közeget. Utólagos engedelmével, idézem: "Én pl. éppen 3 napja keveredtem egy korrupciós ügybe, ezt most itt elmesélem, aki úgy érzi, ez neki a dolga, szaladjon csak feljelenteni. Lefizettem egy rendőrt, bár egyáltalán nem volt szándékomban. Egy szabálytalanság miatt meg akart büntetni. Teljesen jogosan, el is ismertem. A dolog vége mégis az lett, hogy a rendőr szépen rávezetett, milyen módon tudnánk a dolgot úgy elintézni, hogy mind a ketten jól járjunk. Én mondjuk annyira nem jártam jól, de ez az én bajom. Szóval belementem ebbe a megoldásba, mentségemre szolgáljon, hogy soha nem voltam még ilyen helyzetben, és nagyon bambán viselkedtem. Végülis nem is ment fel semmi engem, az én vétkem, az én vétkem, a másé meg nem kisebbíti vagy növeli az enyémet, kizárólag mindenkinek a sajátját. Gyanítom, hogy kevesen vannak, akik hófehérek, talpig becsületesek. Én is szerettem volna az maradni. De kettőn áll a vásár, egy ilyen ügyben mindenki egyformán vétkes." MILYEN IGAZA VAN.
Most menjek és jelentsem fel? Attól nekem jobb lesz? Attól valami változik? Attól én jobb ember leszek az Ön szemében?

Hozzászólásom egyébként a képviselő "lakásügyében" íródott, az Ön általánosítása nevetséges. Vagy - és itt most nem a monogramján szeretnék viccelődni, kérem, ne vegye sértésnek, a kérdésem őszinte - az Ön nickjében a sz. ezek szerint szentet jelent?
Avatar
fekete özvegy
 
Hozzászólások: 42
Csatlakozott: 2006 feb. 04 20:16

HozzászólásSzerző: sz.tibor » 2006 márc. 07 09:46

fekete özvegy írta: Vagy - és itt most nem a monogramján szeretnék viccelődni, kérem, ne vegye sértésnek, a kérdésem őszinte - az Ön nickjében a sz. ezek szerint szentet jelent?

De annak veszem, mert annak szántad. :) Egyébként pedig tudhatod, h. a magyar nyelvben a Szent-et nem rövidítik, és nagy betűvel írják:
szentek kisbetűvel, Szent Margit nagy betűvel, Szentendre egybe írva nagybetűvel helyes. (valami Amerikaipite volt itten a nyelvtanfelelős ezelőtt már :) biztos most engem fog majd kijavítgatni) (A Szent István körutat régebben rövidítették, Lenin körút néven.:) :))
Látom életfilozófiád maradó alapja, hogy te nem botránkozol meg a kerületi lakás umbuldákon. Hátha legközelebb neked is leesik valami, ha nem is egy 73 m2-es lakás, mit tudom én: pénzen vett hamisított nyelvvizsga? vagy ilyesmi, nem? Majd h..le lennél nem kihasználni.
Megjegyzem: engem teljes mértékben felháborított az, hogy a lakást itt így osztogatják, amikor egy lakásra akár 200 pályázó is lenne, és még a segélyekre vonatkozó kérdésemre sem válaszolnak! :( A képviselő azért kap akkora fizetés, hogy oldja meg saját maga a lakásügyét és ne mások elől vegye el. Aki meg odaadta neki, hát arról is van véleményem. Rossz. :(
sz.tibor
sz.tibor
 
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2005 szept. 06 12:55

HozzászólásSzerző: alba » 2006 márc. 07 13:16

alba írta:T. Hivatal!
A mi kerületünkben átalgosan hány évet kell várni önkormányzati bérlakásra, és hány lakásigénylést tartanak nyilván? Milyen szempontok szerint és kik döntik el, hogy végül is ki kap bérlakást?
Köszönettel
alba

A kérdésemre kapott válaszok miatt egyre inkább rossz érzéseim vannak. Megkérdezem a képviselőmet is, hogy akkoriban ki döntött a bérlakásokról.
De szerintem nagyon helytelen, hogy így elherdálják a lakásokat! Amikor annyian várakoznának rá!

Az erkölcsi részekhez:
nemkati éppen amiatt írt, mert nagyon rosszul érintette őt, hogy belehúzták egy ilyen helytelen dologba, és azért írta meg, mert rosszul érezte magát tőle. Nem helyes most idecibálni, bezzeg ő sem makulátlan. Azért ez nagyon igazságtalan dolog volt fekete özvegytől, lehet hogy szó szerint idézte, de éppen a lényeget hamisította meg, nemkati nem ért egyet ezekkel a piszkos ügyekkel. Jó lenne ha nem forgatnátok ki a másik ember szándékát!
Szerintem is helytelen dolog elmenni ilyen ügyek mellett becsukott szemmel, hogy ne szólj szám nem fáj fejem, így jutottak egy csomóan a lágerekbe is! Nem mindegy hogy mi történik velünk!
alba
 
Hozzászólások: 209
Csatlakozott: 2005 szept. 12 08:08

HozzászólásSzerző: fekete özvegy » 2006 márc. 07 16:57

"nemkati éppen amiatt írt, mert nagyon rosszul érintette őt, hogy belehúzták egy ilyen helytelen dologba, és azért írta meg, mert rosszul érezte magát tőle. Nem helyes most idecibálni, bezzeg ő sem makulátlan. Azért ez nagyon igazságtalan dolog volt fekete özvegytől, lehet hogy szó szerint idézte, de éppen a lényeget hamisította meg, nemkati nem ért egyet ezekkel a piszkos ügyekkel. Jó lenne ha nem forgatnátok ki a másik ember szándékát! "

Semmi bezzeg nincs abban, hogy nemkatit "idecibáltam" , és nem hamisítottam meg semmit. A konkrét ügyre vonatkozó minden szavát szó szerint idéztem, és - ha olvastad - odaírtam, hogy igaza van. (Egyébként hagyjuk meg neki azt a lehetőséget, hogy elmondja, mivel, milyen szinten nem ért egyet.) Mi ebben a kiforgatás? Egyébként stukkert szegeztek a homlokához, hogy meg kell kennie a közeget, vagy mi? Én is tojtam már össze magam, amikor nem volt a kocsiban elakadásjelző háromszög, és nem jeleztem az irányváltást stb. és értettem a szóból, mert inkább fizettem, mint a hercehurca feljelentés, levelezés a közlekedésrendészettel stb. Olyan is volt, hogy annyira pofátlanul kérte és olyan sokat (fejenként), hogy inkább mondtam, jelentsen fel. Meg is tette, kibírtam, itt vagyok, gazdagabb lettem egy-két büntetőponttal, rövidebb pár ezressel, de nekik személy szerint legalább nem jutott egy fillér sem (bár lehet, hogy jutalmazásnál szempont)!!!
De az igazság az, hogy amióta a Vasprefektus felemelte a fejpénzt a vesztegetőkre, azóta senki nem akarja megbeszélni velem a dolgot :lol:

Hogy nem botránkozom meg az umbuldákon? De igen, még akkor is, ha nem olyan látványos, mint egy táblás tüntetés és címlap a helyitémában.
És tegyétek a szívetekre a kezeteket, amiket én eddig elkövettem, és a fórum ítélőszéke előtt bevallottam, a ti számlátokon is ugyanúgy rajta van :lol: :lol: :lol:

Akkor is azt mondom, ez egy ilyen ország, ahol MÉG A KICSIKNEK IS megvan saját játszóterük, ahol kislapát, kisvödör, kishomokozó, kisbicikli, van. A nagyok meg a nagyban, és a kicsik csak ácsingóznak, hogy egyszer ők is majd a nagyban játszhatnak, és talán lesz egyszer egy barátjuk a nagyhomokozóból, akik kézen fogják, és a többiek bamba tekintete mellett megengedik neki, hogy náluk játszon egy keveset!
A többi kicsi meg toporzékol dühében, a nagyok meg jót röhögnek. (konkrétan: a probléma felvetése, az önkormányzat válasza)
Ha meg kiderül egy-két turpisság, jól megfikázzuk a bűnöst, aztán pár hét múlva elfelejti mindenki, és minden marad a régiben.

És most akkor erre lehet írni, hogy én is biztos arra vágyom, úgy élek, úgy teszek, hogy a nagyoknál játszhassam a kislapátommal, hogy micsoda felfogás, erkölcstelen vagyok és ez maga a fertő, az ilyet vesse ki magából a társadalom, azért tart itt az ország ahol stb. A poént már lelőttem, írjatok valami mást!

És a vitatott hozzászólásomban is odaírtam, hogy a kivételnek ezúton tisztelet!

A lényeget pont ti nem értitek. És ezt írta nemkati is: kettőn áll a vásár. Vagyis: ha képviselő kéri a kéglit esetleg törvénytelenül, és a másik oldalon nincs fogadókészség, ma nincs miről beszélni!

sz.tibornak még: amiket említett - biztos sajnálni fogja - már a birtokomban vannak, és ne vegye hencegésnek, ment magamtól is :lol: :lol:
Avatar
fekete özvegy
 
Hozzászólások: 42
Csatlakozott: 2006 feb. 04 20:16

HozzászólásSzerző: alba » 2006 márc. 13 18:35

fekete özvegy
és a többiek bamba tekintete mellett megengedik neki, hogy náluk játszon egy keveset!
A többi kicsi meg toporzékol dühében, a nagyok meg jót röhögnek.

Arra a lakásra 200 család is jelentkezett volna (ha tudja hogy van üres lakás). Cinikus dolognak tartom, hogy bamba tekintetű vagy toporzékoló idiótáknak írod le őket ebben a topickban. Az óvodában 3 dologra tanítjuk a kicsiket: együttérzés, igazmondás, törekvés a bátorságra, becsületességre. Minden mese, történet erről szól.
Magadról kiállítottál egy képet, remélem hogy nem kerülsz közpénzek közelébe, vagy gyerekek nevelését nem bízzák rád, mert a fenti három dologban egy kiscsoportos többet tud nálad. Az élet nem egy nagy versenypálya, ahol te csak úgy nyerhetsz ha a másik veszít. Nemecsek nem lúzer, de még Jézus Krisztus sem, bár lehet hogy te úgy látod.
alba
 
Hozzászólások: 209
Csatlakozott: 2005 szept. 12 08:08

HozzászólásSzerző: fekete özvegy » 2006 márc. 14 12:23

"Az élet nem egy nagy versenypálya, ahol te csak úgy nyerhetsz ha a másik veszít."

Hogy az élet nem egy versenypálya, ahol nem másnak kell veszíteni? Hát dehogynem. Gyerekpéldánál maradva: már az általános iskolában, mielőtt az elsősöket felveszik van felvételi, még ha a törvény ezt a megnevezést tiltja is, hívják tehát képességfelmérésnek, ami ugye tök szubjektív, hiszen aki iskolaérett, azok között mi a fenének még képességeket felmérni egy első osztályban. A nyertesek bekerülnek, a vesztesek meg nem. Középiskola, egyetem dettó. A tanulók adott pillanatban végzett teljesítménye meghatározta sorsukat. Ismét nyertesek és vesztesek (akik mondjuk jó pontszám ellenére nem kerülnek be sehova sokadszor). Munkahely: a nyertest felvették, a vesztes továbbra is állást keres. Azt is írják: pályázat .... pozícióra, megmérettetés több fordulóban. Van a nyertes, meg a vesztesek. Az lehet, hogy száz méteren nem kellett futniuk, de hogy mi van a fejükben, hogy néznek ki, milyen képességei és tulajdonságai vannak az bizony rangsorolva van a HR-esek asztalán, szépen besorszámozva. Mi ez, ha nem verseny??

Még akkor is az, ha soha nem mondjuk a gyereknek, hogy bizony az élet az olyan amilyen, néha másokat kell eltiporni, hogy magunk érvényre juthassunk. Melyik szülő nem mondta a gyerekének, hogy tanulj fiam, mert nem vesznek fel/nem lesz állásod stb. stb. nézd meg Pistikét. Te miért nem kapsz jó jegyet mint Pistike? A tanítónénik is ezt mondják a rossz gyereknek: nézd meg Jenőkét, aki szorgalmas, okos és ügyes, te meg egy vásott kölök vagy. A gyerek elkezdi utálni Pistikét és Jenőkét, mert ő - mások szerint - jobb nála. Ha van esze, elkezd mégis hajtani, és ha csak egyszer jobb jegyet kap mint Pistike vagy Jenőke, boldog lesz. Ha ezután is inkább vásott kölök marad, megkéri Lajoskát, ugyan segítsen már neki legalább jól elgáncsolni valamelyiket a tornaórán, amikor versenyt kell futni, de úgy, hogy a tanítónéni ne lássa. Pistike vagy Jenőke jól hasraesik, tanítónéni nem látta, a gyerek boldog, mert valamiben mégis csak jobb, mint a másik kettő.
Pedig a gyerek hallgatta a mesét az oviban, elhitte, hogy a jó elnyeri méltó jutalmát, a rossz meg a büntetését, de aztán ahogy nőtt-növögetett, rájött, hogy itt bizony hajtás van, és adott pillanatban jobbnak kell lennie másnál, ha kenyeret akar majd az asztalra tenni.

A tisztességes meg a tisztességtelen verseny. Kinek mi tetszik.

A bamba tekintet, toporzékolás és röhögés pedig erre vonatkozik, ahogy már írtam is "konkrétan: a probléma felvetése, az önkormányzat válasza"
Lakásügyben (ha igazak a hírek) : most egy nagy (aki már nyertes)kézenfogta azt a kispajtását, aki éppen kiszorult a homokozóból egy rövid időre, így döntve el a nehéz versenyben a nyertesek sorrendjét. A tanítónéni/bácsi pedig jó darabig nem vette - vagy nem akarta észre venni -, hogy Janika már megint a homokozóban van, pedig neki nem is szabadna ott lennie. És akkor jöttek az árulkodók. A tanítónéni/bácsi meg gyorsan lezárta a problémát azzal, hogy ne vitatkozzatok már, menjetek a dolgotokra. Ez van.

A gyerekem pedig rendes ember lett, az anyja ellenére :lol:, aki valóban nem óvónéni, hanem realista.
Avatar
fekete özvegy
 
Hozzászólások: 42
Csatlakozott: 2006 feb. 04 20:16

HozzászólásSzerző: rematrix » 2006 máj. 24 19:35

8)
Hűha POLGÁRTÁRSAK !

Most már értem, hogy Önöknek miért nem utaltak ki lakást anno.
Javaslom tisztelettel a saját porta elötti seprést első menetben aztán
jöhet az utca...
A politikus más emberfajta...ezuttal csupán nem nemesnek hivják, a cimer elkopott, a kutyabőr elporladt, a haza más értelmezést kapott, a többi stimmel...
A fényesség legyen Önökkel...
Üdvözlettel: rematrix
rematrix
 
Hozzászólások: 59
Csatlakozott: 2006 máj. 24 18:24

HozzászólásSzerző: Fehér » 2006 aug. 07 16:32

Tisztelt Hivatal!

Lakásomon jelzálog hitel volt, melyet fizettem, igaz mint múlt év júliusban kiderült a januári részletet nem utaltam el. Így felmondták 2005. júliusban a hitelszerződésemet. Próbáltam egyezkedni a "bankkal", illetve más bankkal kiváltatni a hitelemet, de sajnos az ingatlanpiac stagnálása miatt a lakást nem tudták olyan összegűre felértékelni, hogy új hitelt kapjak.
Próbálkoztam előtörlesztéssel is, de mire eljutottam ide felkerültem a BÁR listára. Gyorsan kelett cselekednem: eladtam a lakást, természetesen ár alatt, a hitelt visszafizettem (rengeteg késedelmi kamattal együtt, mely kb a felvett hitelem 1/4-ét tette ki).
Sajnos a hitel visszafizetése után nem maradt pénzem új lakásra, így férjemmel és gyerekemmel albérletbe költöztünk. Az én fizetésem elég jó és a férjem is dolgozik, de a BÁR lista miatt nem tudok lakáshoz jutni. Sajnos szüleink meghaltak, a testvéreim pedig szintén úgy állnak, hogy nem tudnak segíteni nekünk.

Kérdésem az lenne, hogy nem tudadna-e az önkormányzat segíteni nekünk ebben a kilátástalan helyzetben.

-Ha van olyan lakásuk, melyet "albérletbe" kiadnának, akár magasabb bérletidíj mellett is érdekelne.
-Vásárolnék is Önöktől, ha van eladó lakásuk, de a Bár lista miatt banktól nem tudok kérni hitelt.

Csak néhány évről lenne szó, hogy anyagilag kicsit rendeződjek, ill. lekerüljek a BÁR listáról.


Válaszukat és segítségüket előre is köszönöm.

Üdvözlettel
Fehér
Fehér
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2006 aug. 07 16:01

Önkormányzati bérlakás

HozzászólásSzerző: Vagyon- és Lakásgazd. O. » 2006 aug. 09 13:23

Tisztelt Asszonyom!

Hivatkozva a XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota fórumán megjelentetett "lakásvásárlás" tárgyú érdeklődő levelére, tájékoztatom, hogy Önkormányzatunknál Önnek méltányossági lakáskérelem benyújtására van lehetősége. A méltányossági lakáskérelemhez csatolni kell a keresőképes családtagok jövedelemigazolását, az Ön esetében pedig a volt lakására vonatkozó adás-vételi szerződés másolatát is.
A méltányossági lakáskérelmek elbírálása a Lakásgazdálkodási Bizottság hatáskörébe tartozik. Méltányossági lakáskérelmek ügyében - a megüresedő lakások függvényében - a Bizottság várhatóan 2006. II. félévében (november-december) fog ülést tartani. A Bizottsági ülés pontos időpontja jelenleg még nem ismert.

Az Önkormányzat az önkormányzati bérlakásokat "albérletbe" nem adhatja ki. Az önkormányzati tulajdonú lakásokat pedig a lakásban lakó bérlő vásárolhatja meg, szintén az illetékes bizottság jóváhagyásával.

Fent leírtakkal kapcsolatban felmerülő kérdések esetében szíveskedjen a Vagyon- és Lakásgazdálkodási Osztályt - ügyfélfogadási időben - felkeresni.

Tisztelettel:

Erdélyiné Szabó Ilona
lakásügyi ügyintéző
Vagyon- és Lakásgazd. O.
 
Hozzászólások: 54
Csatlakozott: 2004 márc. 08 17:46

HozzászólásSzerző: lesly » 2007 nov. 16 11:41

Tisztelt Hivatal.

Én a XV. kerület Nyírpalota utcában lakom egy 3 szobás lakásban már jó 4 éve és azt szeretném megtudni önöktől ,hogy van e lehetőségem a lakás megvásárlására és ha igen mien feltételekkel?
lesly
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2007 nov. 16 11:36

HozzászólásSzerző: Vagyon- és Lakásgazd. O. » 2007 nov. 19 17:57

lesly írta:Tisztelt Hivatal.

Én a XV. kerület Nyírpalota utcában lakom egy 3 szobás lakásban már jó 4 éve és azt szeretném megtudni önöktől ,hogy van e lehetőségem a lakás megvásárlására és ha igen mien feltételekkel?


Tisztelt lesly!

A XV. kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete, a 2007. évi költségvetési koncepció részeként állást foglalt a vagyongazdálkodás irányelveiről, a 452/2006. (XI. 08. ) stzámú határozatával. A vagyongazdálkodás fő célkitűzései között szerepel, pl: a bérlakás-állomány csökkenésének megakadályozása azzal, hogy a magasabb komfortfokozatú lakásokat nem értékesíti az Önkormányzat. Összegezve, és ezáltal a kérdésére válaszolva, jelenleg az Önkormányzat nem értékesít összkomfortos, önkormányzati tulajdonú lakásokat.

Megértését köszönöm.
Szabó Edit
ügyintéző
Vagyon- és Lakásgazd. O.
 
Hozzászólások: 54
Csatlakozott: 2004 márc. 08 17:46

Re: Lakásvásárlás

HozzászólásSzerző: molni » 2010 júl. 05 17:01

Üdvözlöm!

Az alábbi értesítéssel kapcsolatban szeretnék érdeklődi:
A XV. kerület nyírpalota utcában bérelek lakást 1993 óta és jó 3 éve próbálkozom a lakás megvételével- az előző héten is az alábbi értesítést kaptuk:
"A XV. ker. Önkormányzat Képviselő Testülete úgy döntött, hogy összkomfortos lakást nem ad el a kerületben."
Arról szeretnék érdeklődni, hogy ez a döntés van valamilyen dátumhoz kötve, amikor lehet számítani pozitív döntésre?

Köszönöm az információkat.
molni
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2010 júl. 05 16:55

Re: Lakásvásárlás

HozzászólásSzerző: Vagyon- és Lakásgazd. O. » 2010 júl. 06 14:33

Tisztelt molni!


A jelenlegi szabályozás és döntés értelmében kapott Ön választ, hogy most nem értékesíti a XV. kerületi Önkormányzat az újpalotai bérlakásait. A lakásgazdálkodás szempontjából a lakótelepi, összkomfortos bérlakások kedvezően adhatók bérbe, így az ott megmaradt lakásállományt nem célszerű csökkenteni. A vagyongazdálkodási koncepció azonban választási ciklus időtartamra meghatározott, amely értelmében a 2010. októberben tartandó helyhatósági választásokat követően az új Képviselő-testület új vagyongazdálkodási koncepciót fog összeállítani és elfogadni.
A leírtak alapján a kérdésére konkrét választ várhatóan csak ez év végén tudunk adni.

Tisztelettel: dr. Erdélyi-Kincses Andrea
Vagyon- és Lakásgazdálkodási Osztály vezetője
Vagyon- és Lakásgazd. O.
 
Hozzászólások: 54
Csatlakozott: 2004 márc. 08 17:46

Re: Lakásvásárlás

HozzászólásSzerző: AndreaH88 » 2010 okt. 04 14:38

Tisztelt Önkormányzat!

A segítségüket szeretném kérni. A kérdésem a következő lenne. Hogyan juthatnék hozzá 22 évesen,állandó keresettel önkormányzati lakáshoz úgy,hogy van egy elidegeníthetetlen és hitellel terhelhetetlen fél ingatlan a nevemen? Sajnos se hitelképesség(az alacsony jövedelmem miatt),se jelzáloghitel lehetőségem nincs,mert a lakás másik fele kiskorú nevén szerepel. Engem még olyan lehetőség is érdekelne,hogy fel kell újítani határidőre a lakást,vagy bérelném az önkormányzattól akár meddig,de sajnos semmilyen más lehetőségem nincs. Jelenleg a XV.kerületben élek egy 34 négyzetméteres lakásban harmadmagammal,de ott sem maradhatok. Abban a lakás amiben fele tulajdonrészem van a szüleim élnek örökös haszonélvezettel,ott nem tudok élni. Szeretném elkezdeni a saját életemet,ahhoz pedig kellene egy lakás,de hála a bankoknak és a gazdasági helyzetnek mindenhol elutasítást kapok. Kérem segítsenek,hogyan juthatnék önkormányzati bérlakáshoz.
Előre is köszönöm válaszukat!
AndreaH88
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2010 okt. 04 14:29

Re: Lakásvásárlás

HozzászólásSzerző: Vagyon- és Lakásgazd. O. » 2011 feb. 03 16:26

Tisztelt "Andrea"!

A XV. kerületi Önkormányzat a tulajdonában lévő lakásokat elsődlegesen pályázat útján adja bérbe. Ennek alapján kérem, szíveskedjen figyelemmel kísérni a honlapunkat vagy az ügyfélszolgálati iroda hirdeményeit, ahol a pályázati kiírást kell megjelentetni.
2011. évben várhatóan az első félévben lesz pályázat.

Tisztelettel: dr. Erdélyi-Kincses Andrea ov.
Vagyon- és Lakásgazd. O.
 
Hozzászólások: 54
Csatlakozott: 2004 márc. 08 17:46

Előző

Vissza: Önkormányzati ingatlanokKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron