fekvőrendőr építése

A kerületben található úthibák, kátyúk, illegális szemétlerekók, fakivágások és közműmeghibásodások bejelentése, játszóterek és egyéb közterületek állapota stb.

fekvőrendőr építése

HozzászólásSzerző: martina19791 » 2012 máj. 22 23:19

Nem rég költöztünk Rákospalotára csendesnek hitt családi házas övezetbe....de sajnos nem is olyan csendes,mint amilyennek elképzeltük.
Konkrétan a Telek u.-ról van szó,ahol az autósok elfelejtik,hogy már nem az autópályán vannak.
Ebben az utcában található a JNT cég telephelye,ahonnan és ahova úgy száguldoznak az autókkal,mintha muszáj volna...esetleg építeni kellene fekvőrendőröket,hátha lassítanának a tempón,de akár rendőröket is ki lehetne állítani,bőven lenne mit fényképezni...és beszedni a rengeteg büntetést :D
Némelyik szabályszerűen száguldozik az utcában,úgy hogy csukott ablakon keresztül nem hallani a tv-t.

Remélem mielőbb talál erre valaki megoldást!
martina19791

Re: fekvőrendőr építése

HozzászólásSzerző: Városüzemeltetési Osztály » 2012 máj. 23 15:18

Tisztelt Martina19791!
Forgalomcsillapításra övezeti jelleggel, 30 km/h-s sebességkorlátozás bevezetése mellett van mód, a Telek u. - Szentmihályi út - Régi Fóti út - Aporháza u. által határolt területen. Mivel a Vécsey, Rákosmező, Cserba és Telek utcák is közforgalmú közlekedéssel terheltek, ezért a forgalomtechnikai tervek elkészítése során alaposan át kell gondolni a forgalmi rendet, hiszen az autóbuszok útjába nem lehet forgalomcsillapító akadályokat telepíteni. Így a Telek utca egésze biztosan nem szabályozható.
A tervezést engedélyezés követi, a kettő együtt legalább fél éves eljárás. A kivitelezés csak ezt követően kezdődhet meg. Figyelembe kell azonban venni, hogy a keület más részein is szükséges csillapított forgalmú övezetek kialakítása.
Tisztelettel:
Városgazdálkodási Iroda
Városüzemeltetési Osztály

HozzászólásSzerző: martina19791 » 2012 máj. 23 15:46

Köszönöm válaszukat,és természetesen meg is értem,hogy a BKV buszok miatt nem lehet fekvőrendőrt letenni,de a céget esetleg valamilyen módon nem lehet figyelmeztetni,mert azért attól függetlenül itt családok laknak,és gyerekek is vannak...táblát sem lehet kitenni,hogy lakó-pihenő övezet?
Esetleg trafipax nem megoldás?Mert gondolom amikor a cég megkapná a 100.csekket gyorshajtásról,akkor elgondolkodnának...talán.
martina19791

HozzászólásSzerző: Hegyijudit » 2012 szept. 26 00:49

Tisztelt Városüzemeltetés
Többször kaptam ígéretet a Répszolgtól,hogy amikor jó idő lesz
a Wesselényi utcai (M3-Bánkút u között) fekvőrendőröket megfestik valamilyen rikító színnel.
Én aki régóta itt lakok velem is előfordul,hogy hazafelé tartva az autóval
belefeledkezem a gondolataimba és mivel annyira beleolvad az úttestbe én sem veszem
észre azt a nyamvadt fekvőrendőrt.
Igaz oktatást is kaptam (szintén a Répszolgtól)vezetéstechnikából,hogy ha betartom a sebesség határt
(20 km/h) nem dobja meg az autót.
Többféle sebességgel próbáltuk ki és mindig megdobja az autót..és ezek a próbák tudatosak voltak...
Naponta vagyok szemtanúja az autós későn észre vett -padlófékes
majd nagy hanggal átdobós fekvőrendőr jelenetnek.
Megjegyzem kitáblázva sincs!
Kérem Önöket,hogy valamilyen megoldást kidolgozni szíveskedjenek.
KÖSZÖNETTEL
Hegyiné Judit
Hegyijudit

Vissza: Városüzemeltetés