KARÁCSONYKOR A HAJLÉKTALANT AZ ÖNKORMÁNYZAT IS TEKINTHETNÉ EMBERNEK !!
Egy tál meleg ételt karácsonyra!
Sikeresen és eredményesen lezajlott a Rászorulókat Támogatók Egyesülete „Egy tál meleg ételt karácsonyra!” akciója 2012. december 23-án.
Elfogyott 370 adag finom babgulyás. rengeteg hagymás zsíros kenyér, 140 l forró tea, és nagy mennyiségű, az aktivistáink által házilag készített, rétes, muffin, pogácsa és egyéb finom sütemény.
Ajándékcsomagokban kiosztottunk egy mázsa almát, 25 kg. mandarint, 10 kg. szaloncukrot, 21 kg. földi mogyorót, 800 db házi sütésű kakaós csigát. Egy a közelben lakó ismeretlen adományozó 30 db. csoki mikulást hozott oda helyszínre. A csomagokba a felsoroltakon kívül a gyerekeknek plüss állatok is kerültek. (600 db.)
Köszönet a támogatóknak, akik pénzbeni és természetbeni adományaikkal kiegészítették egyesületünk szűkös forrásait, köszönet az aktivistáknak, akik önkéntes munkájukkal hozzájárultak az akció sikeréhez.
Bebizonyosodott, hogy a jó cél érdekében az emberek megszólíthatók, aktivizálhatók, segítőkészségükre lehet számítani.
A jó hírek mellett nem tudom szó nélkül megállni, hogy forrásaink bővítése érdekében hiába pályáztunk a kerületi önkormányzat által civil szervezeteknek meghirdetett pályázaton. A kerületi választópolgárok mindössze 18,2%-ának szavazatával megválasztott L.T. pályázatunkat érdemi, szakmai bírálat nélkül elutasított, mondván, hogy egyesületünk közvetlen politika tevékenységet folytat. Hát, ha a szegények, a rászorulók támogatása közvetlen politikai tevékenység, akkor ezt vállaljuk, bár a vonatkozó törvényben ez a karitatív tevékenység nem szerepel a tételesen felsorolt közvetlen politikai tevékenységek között.
Nem tudom megállni szó nélkül azt sem, hogy a hangzatos Életképek címet viselő pártlap, valamint a kerületi kábeltelevízió szerkesztői nem tartották hírértékűnek ezt a rendezvényt. A honlapon a rendezvények között ugyan feltüntették, illetve, az Életképek december 17-én megjelent számában tájékoztatásként leírták. Azonban a rendezvényen sem közpénzből fenntartott Életképek, sem a közpénzből fenntartott közösség televízió újságírója nem jelent meg, arról helyszíni tudósítás nem készült. Biztosan igazuk is van, hisz itt a XV. kerületben mindennapos dolog egy-egy ilyen ételosztás, így egyesületünk „Egy tál meleg ételt karácsonyra!” akciója nem hír. Lelkük rajta!
Cato után szabadon:
Ceterum censeo: L.T. és társai alkalmatlanok a kerület vezetésére.
Budapest. 2012. december 25.
Dr. Németh Péter
RÁTE elnöke
Átvettem a hírt, ez tény amelyről a kerületben mélyen hallgatnak, de mi az oka ??,
http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe