Hajléktalanok...

A kerületben található úthibák, kátyúk, illegális szemétlerekók, fakivágások és közműmeghibásodások bejelentése, játszóterek és egyéb közterületek állapota stb.

Hajléktalanok...

HozzászólásSzerző: Musuka » 2011 máj. 24 10:57

Talán körül kellene nézni a 173-as buszok végállomásánál is, egyszerűen elborzasztó, ami ott van :!:
A hajléktalanok az un. betonasztaloknál már megjelennek amolyan 5,30-6,00 óra magasságában, elképesztő, hogy milyen szemetet hagynak a környéken. Akik ott laknak, azoknak szinte már élhetetlen az életük a hangos részeg höbőrgés, a szemét hegyek miatt. Sőt, már a kutyáikat is magukkal hozzák az erdőből, tegnap pl. 3 kutya volt velük, akik össze-vissza rohangáltak. Félünk Tőlük és a kutyáktól is.
Tegnap valaki kihívta a rendőröket. Semmit nem tehetnek, maximum igazoltatnak. De nem igaz, hogy nem lehet tenni semmit sem :!: Miért kell nekünk ezt elviselni, akik dolgozunk, és olykor pihenni szeretnénk. Ezek életerős fiatalemberek, gyerek nélkül, nem kilakoltatottak :!:
Intézkedésüket kérjük :!:
Musuka
 
Hozzászólások: 400
Csatlakozott: 2005 aug. 05 10:43

Re: Hajléktalanok...

HozzászólásSzerző: Musuka » 2011 máj. 25 11:58

Mai állapot 10,55-kor: Helyszín ugyan az. Hajléktalanok ismét kutyával a betonasztalnál, földön részeg nő hever..., egyik férfi éppen szükségét végzi a közterületen... :roll:
Musuka
 
Hozzászólások: 400
Csatlakozott: 2005 aug. 05 10:43

Re: Hajléktalanok...

HozzászólásSzerző: Musuka » 2011 máj. 26 13:04

Mai állapot: A változatosság kedvéért ma 12,15-kor tömegesen (kb. 12-15 fő) megjelentek a Nyírpalota út 105-111 előtti téren. A szokásos, - vagy is kannás bor, hangoskodás, részeg fetrengés...
Musuka
 
Hozzászólások: 400
Csatlakozott: 2005 aug. 05 10:43

Re: Hajléktalanok...

HozzászólásSzerző: tinodi » 2011 máj. 29 10:55

Borzalmas állapotok a Nyirpalota u 173-as autobuszvégállomásnál lévö parkban,a park tele gazzal szeméttel,a zöld terület lenyirása után ott maradt a lenyirt fü ,nincs füvesitve vagy locsolva egész nyáron a padokra nincs az embernek kedve leülni,bár azok is hagynak kivánnivalot maguk után,a hajláktalanok felfedezték maguknak ezt a gondozatlan területet,megoldás lenne az is ha egy zárt park lenne amit este bezárnának ill felügyelnének de persze a rendrakás után.Ha ez nem megy szüntessék meg a "zöldrészt"ebben a formában semmi értelme nincs.
tinodi
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2011 máj. 29 10:39

Re: Hajléktalanok...

HozzászólásSzerző: Musuka » 2011 máj. 30 09:50

Ha nem is válaszolnak az itt felvetett problémákra, - azért jelezni szeretném, hogy az utóbbi napokban némi változás tapasztalható, talán a "gyakoribb" ellenőrzések kapcsán. A szeméthegyek nagyjából eltűntek, a hajléktalanok is kevesebbszer jelennek meg az említett területen. Ma reggel is pl. a közterület felügyelők eltanácsolták innen a hajléktalanok egy csoportját, akik ismét két kutyával voltak itt.
Szeretnénk, ha ezt a munkájukat továbbra is folytatnák, és valóban nem csak "időszakos" lenne.
Köszönjük.
Musuka

tinodi írta:Borzalmas állapotok a Nyirpalota u 173-as autobuszvégállomásnál lévö parkban,a park tele gazzal szeméttel,a zöld terület lenyirása után ott maradt a lenyirt fü ,nincs füvesitve vagy locsolva egész nyáron a padokra nincs az embernek kedve leülni,bár azok is hagynak kivánnivalot maguk után,a hajláktalanok felfedezték maguknak ezt a gondozatlan területet,megoldás lenne az is ha egy zárt park lenne amit este bezárnának ill felügyelnének de persze a rendrakás után.Ha ez nem megy szüntessék meg a "zöldrészt"ebben a formában semmi értelme nincs.
Musuka
 
Hozzászólások: 400
Csatlakozott: 2005 aug. 05 10:43

Re: Hajléktalanok...

HozzászólásSzerző: Musuka » 2011 máj. 31 10:50

Tévedtem. Mostanra ugyan is rájöttek, hogy a közterület felügyelők csak reggel kb. 8 és fél 9 tájékán ellenőriznek a területen. Ma 9 óra után simán elfoglalták a szokott helyüket, - természetesen kutyáikkal, akik gondolom még veszettség elleni oltásban sem részesülnek..., a féreghajtásról már nem is beszélve...

A Nyírpalota utca 79 és 111 közötti téren lévő padokra is simán "beköltöztek", itt alszanak. Nem vitatom, hogy kell nekik valahol, de a padokon nagy párnát, takarót és mérhetetlen szemetet hagynak maguk után, (persze a párnát és takarót minden éjszaka újra hasznosítják) a hajnali és éjszakai részeg höbőrgésről nem is beszélve.

Musuka írta:Ha nem is válaszolnak az itt felvetett problémákra, - azért jelezni szeretném, hogy az utóbbi napokban némi változás tapasztalható, talán a "gyakoribb" ellenőrzések kapcsán. A szeméthegyek nagyjából eltűntek, a hajléktalanok is kevesebbszer jelennek meg az említett területen. Ma reggel is pl. a közterület felügyelők eltanácsolták innen a hajléktalanok egy csoportját, akik ismét két kutyával voltak itt.
Szeretnénk, ha ezt a munkájukat továbbra is folytatnák, és valóban nem csak "időszakos" lenne.
Köszönjük.
Musuka

Musuka
 
Hozzászólások: 400
Csatlakozott: 2005 aug. 05 10:43

Re: Hajléktalanok...

HozzászólásSzerző: Kata » 2011 aug. 11 20:32

Megvolt a lomtalanítás a Csobogós utca és környékén. A patak tele lett szeméttel és talán ennek köszönhető de megjelentek a hajléktalanok is. Leköltöztek a patak partra.
Lehet ezzel esetleg valamit tenni van rá megoldás?
Kata
 
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2011 máj. 31 19:47

Re: Hajléktalanok...

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2012 dec. 28 00:05

KARÁCSONYKOR A HAJLÉKTALANT AZ ÖNKORMÁNYZAT IS TEKINTHETNÉ EMBERNEK !!

Egy tál meleg ételt karácsonyra!
Sikeresen és eredményesen lezajlott a Rászorulókat Támogatók Egyesülete „Egy tál meleg ételt karácsonyra!” akciója 2012. december 23-án.
Elfogyott 370 adag finom babgulyás. rengeteg hagymás zsíros kenyér, 140 l forró tea, és nagy mennyiségű, az aktivistáink által házilag készített, rétes, muffin, pogácsa és egyéb finom sütemény.


Ajándékcsomagokban kiosztottunk egy mázsa almát, 25 kg. mandarint, 10 kg. szaloncukrot, 21 kg. földi mogyorót, 800 db házi sütésű kakaós csigát. Egy a közelben lakó ismeretlen adományozó 30 db. csoki mikulást hozott oda helyszínre. A csomagokba a felsoroltakon kívül a gyerekeknek plüss állatok is kerültek. (600 db.)
Köszönet a támogatóknak, akik pénzbeni és természetbeni adományaikkal kiegészítették egyesületünk szűkös forrásait, köszönet az aktivistáknak, akik önkéntes munkájukkal hozzájárultak az akció sikeréhez.
Bebizonyosodott, hogy a jó cél érdekében az emberek megszólíthatók, aktivizálhatók, segítőkészségükre lehet számítani.

A jó hírek mellett nem tudom szó nélkül megállni, hogy forrásaink bővítése érdekében hiába pályáztunk a kerületi önkormányzat által civil szervezeteknek meghirdetett pályázaton. A kerületi választópolgárok mindössze 18,2%-ának szavazatával megválasztott L.T. pályázatunkat érdemi, szakmai bírálat nélkül elutasított, mondván, hogy egyesületünk közvetlen politika tevékenységet folytat. Hát, ha a szegények, a rászorulók támogatása közvetlen politikai tevékenység, akkor ezt vállaljuk, bár a vonatkozó törvényben ez a karitatív tevékenység nem szerepel a tételesen felsorolt közvetlen politikai tevékenységek között.
Nem tudom megállni szó nélkül azt sem, hogy a hangzatos Életképek címet viselő pártlap, valamint a kerületi kábeltelevízió szerkesztői nem tartották hírértékűnek ezt a rendezvényt. A honlapon a rendezvények között ugyan feltüntették, illetve, az Életképek december 17-én megjelent számában tájékoztatásként leírták. Azonban a rendezvényen sem közpénzből fenntartott Életképek, sem a közpénzből fenntartott közösség televízió újságírója nem jelent meg, arról helyszíni tudósítás nem készült. Biztosan igazuk is van, hisz itt a XV. kerületben mindennapos dolog egy-egy ilyen ételosztás, így egyesületünk „Egy tál meleg ételt karácsonyra!” akciója nem hír. Lelkük rajta!

Cato után szabadon:
Ceterum censeo: L.T. és társai alkalmatlanok a kerület vezetésére.


Budapest. 2012. december 25.

Dr. Németh Péter
RÁTE elnöke
Átvettem a hírt, ez tény amelyről a kerületben mélyen hallgatnak, de mi az oka ??,
http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: Hajléktalanok...

HozzászólásSzerző: fazekas » 2012 dec. 29 12:06

Átvettem ezt a hírt, de minek?
Aki akarta egyenesből olvashatta.
Nem volt saját gondolata? :roll:
Mi ez ha nem a már elkezdett kampány? :oops:
Németh doktor tájékoztatóját megírta, korek dolog. Nincs szüksége másolóra.
Ez a mindenáron szerepelni vágyás ront az eredeti mondandón.
Lelke rajta.
fazekas
 
Hozzászólások: 513
Csatlakozott: 2005 nov. 01 21:34

Re: Hajléktalanok...

HozzászólásSzerző: Accantus » 2012 dec. 29 12:41

Az Újpalotai Toronyház elött a Vizművek épülete mellett hajléktalanok vertek tanyát ! ( hová járnak wc-re ??? ) Csak nem a Vízművek szivattyúháza mellett végzik el dolgukat ? Hát hol!!!! Öröm nézni a felujított házak mellett e förmedvényt !!! Ombdusman ilyenkor nem rohangál az Alkotmánybirósághoz ? Joguk van ott lakni az utcán ahol akarnak ? Bolond egy ország a mienk ! ( Lakjanak azok környezetében akik annyira kiállnak melletük igaz csak szóban és keverik a ....!) Na Boldog Új évet !
Accantus
 
Hozzászólások: 173
Csatlakozott: 2011 szept. 16 08:03

Re: Hajléktalanok...

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2012 dec. 29 13:34

HAJLÉKTALAN EMBEREK JELENLÉTE EGY TÁRSADALOM LÁTLELETE !
Mondhatta volna bármelyik hozzászóló, hogy nagy szégyen, hogy a RÁTE december 23-án vasárnapi
meleg étel osztásához a kerület vezetése egyetlen fillérrel sem járult hozzá! Nem tették, nem látták
a remegő kezeket, a síró embereket, a csont sovány gyerekeket, így a meleg szobából könnyű megítélni
az utcán élő embert. Mondhatták volna azt is, ha van több mint 200 üres önkormányzati bérlakás, amiért
külön is szégyen, hogy kb. 150 ember az utcán él a kerületben. Mondhatták volna azt is, hogy a 2/3-os
kerületi fideszista többség alig másfél év alatt 160 háztartást kilakoltattak, szégyen, hogy ezek a döntések
gyártották a hajléktalanokat, tömegesen vették el a családoktól a gyerekeket és adták őket lelencbe!
De nem mondják, mert Önök egyetértenek ezzel a " kóbor" emberré tétellel, noha készültünk a szeretet
ünnepére karácsonyra, és az új esztendőben is ez folytatódik. Nem kampány, hanem ez embertelen eljárás
egész soráról szóló ellenvélemény, ezt ma még elmondhatom, de nem vállalnám az Önök megoldást sem javasló
lefitymáló - a helyi hatalom semmittevésével egyetértő kinyilatkoztatását!!!

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: Hajléktalanok...

HozzászólásSzerző: Musuka » 2013 okt. 16 09:16

A 7-es buszoknál lévő két 7 emeletes ház között lévő nagy parkolóban egy rendszám nélküli piros Mitsubishi autóban 4 hajléktalan él, az egyik kerekesszékes. Az ott lakók minden reggel végig nézik az "ébredezést"... Vajon ez az autó nem hiányzik valakinek, vagy a kerekesszékesnek nem lenne jobb máshol élnie?
Musuka
 
Hozzászólások: 400
Csatlakozott: 2005 aug. 05 10:43

Re: Hajléktalanok...

HozzászólásSzerző: Hatósági Iroda » 2013 okt. 29 12:11

Musuka írta:A 7-es buszokTisztelt Musuka!

Hivatkozással a 2013. október 16-án a Fórumra érkezett levelére az alábbi tájékoztatást adom:

A Budapest Főváros XV. kerület Nyírpalota út 101. sz. előtt parkoló forgalmi rendszámú nélküli Mitsubishi gyártmányú gépjárműre a felügyelet járőrei 2013. október 16-án felszólító értesítést helyeztek el.
A jármű eltávolítását a közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény 20. § (3) bekezdésében meghatározott határidő letelte után tudjuk kezdeményezni.
Ha a gépjármű tulajdonosa (üzembentartója) nem teszi a jogszabályban meghatározott kötelezettségét, akkor erre leghamarabb 2013. november 16-án kerülhet sor.

Kérem tájékoztatásom elfogadását.

Tisztelettel:

Közigazgatási és Ügyfélszolgálati Főosztály

nál lévő két 7 emeletes ház között lévő nagy parkolóban egy rendszám nélküli piros Mitsubishi autóban 4 hajléktalan él, az egyik kerekesszékes. Az ott lakók minden reggel végig nézik az "ébredezést"... Vajon ez az autó nem hiányzik valakinek, vagy a kerekesszékesnek nem lenne jobb máshol élnie?
Hatósági Iroda
 
Hozzászólások: 201
Csatlakozott: 2004 márc. 23 17:04

Re: Hajléktalanok...

HozzászólásSzerző: Musuka » 2013 okt. 29 14:31

Hatósági Iroda írta:Tisztelt Musuka!

Hivatkozással a 2013. október 16-án a Fórumra érkezett levelére az alábbi tájékoztatást adom:

A Budapest Főváros XV. kerület Nyírpalota út 101. sz. előtt parkoló forgalmi rendszámú nélküli Mitsubishi gyártmányú gépjárműre a felügyelet járőrei 2013. október 16-án felszólító értesítést helyeztek el.
A jármű eltávolítását a közterület-felügyeletről szóló 1999. évi LXIII. törvény 20. § (3) bekezdésében meghatározott határidő letelte után tudjuk kezdeményezni.
Ha a gépjármű tulajdonosa (üzembentartója) nem teszi a jogszabályban meghatározott kötelezettségét, akkor erre leghamarabb 2013. november 16-án kerülhet sor.

Kérem tájékoztatásom elfogadását.

Tisztelettel:

Közigazgatási és Ügyfélszolgálati Főosztály


Köszönöm a választ, az autót elszállították.
Musuka
 
Hozzászólások: 400
Csatlakozott: 2005 aug. 05 10:43

Re: Hajléktalanok...

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2013 nov. 02 16:52

"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48


Vissza: VárosüzemeltetésKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron