Károlyi Sándor utca fasora

A kerületben található úthibák, kátyúk, illegális szemétlerekók, fakivágások és közműmeghibásodások bejelentése, játszóterek és egyéb közterületek állapota stb.

Károlyi Sándor utca fasora

HozzászólásSzerző: mauser98 » 2007 szept. 14 10:51

Nem tudok szó nélkül elmenni a fák pusztulása és pusztítása mellett.
Az, hogy a fák öregednek és kipusztulnak érthető, de hogy az össze-visszavezetett telefon és kábeltévékábelek miatt csonkolják meg ezt a szép fasort - szerintem a kerület legszebb fasora - felháborító.
Az itt álló 40-50 éves fák biztosan korábban itt voltak mint a nevezett kábelek, melyeket nem tudom milyen megfontolásból a fák koronáján keresztül vezettek.
Persze most lehet hivatkozni arra, hogy az elszáradt és a szél által leszaggatott ágak leszakítják a vezetéket.
Ennek köszönhetöen vágják ki az utca fáit, vagy csonkolják meg olyan mértékben, hogy csak a fa torzója marad, egy-két évig még kihajt, azután elpusztul és következik a kivágás, melyet pótlás nem követ.
Ugyanakkor utcánkban nagyon sok láthatóan korhadt, balasetveszélyes fa található, ezekhez pedig nem nyúlnak, csak majd ha rádől valamire vagy megint egy kábel szakad.
Kérem az utca lakóit, vagy a kerület lakóit, akik hasonló dolgot tapasztalnak, emeljék fel szavukat e folyamat ellen minden lehetséges fórumon.
Köszönettel:
Bedő István
mauser98

Re: Károlyi Sándor utca fasora

HozzászólásSzerző: KriszBi » 2009 dec. 04 01:20

Láttam, hogy elkezdték pótolni a kivágott fákat. Szeretném megtudni, hogy milyen fákat ültettek. Csak kiváncsi vagyok, hogy a mai felfogás szerint mi bírja az utcai klímát.

Köszönöm
KriszBi

HozzászólásSzerző: mauser98 » 2009 dec. 07 11:07

Magas kőriseket ültettek, ez a fa jól bírja a városi környezetet, eddig is sok volt belőle a japán akác, fehér akác mellett.
mauser98

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2012 dec. 27 23:53

ÚGY TŰNIK A FA ÜLTETÉSEK MEGOLDOTTÁK A PANASZOLT PROBLÉMÁT.
A legnagyobb gond azonban az utcában meglévő közúti gépjármű közlekedés
összetett problémája volt, de több éve nincs panasz, ezek szerint ez is
megoldódott - hála érte valakinek!
http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ

Vissza: Városüzemeltetés