Vásárcsarnok környezete

A kerületben található úthibák, kátyúk, illegális szemétlerekók, fakivágások és közműmeghibásodások bejelentése, játszóterek és egyéb közterületek állapota stb.

Vásárcsarnok környezete

HozzászólásSzerző: Rhonadler » 2014 máj. 26 20:54

Tisztelt Városüzemeltetés!

Az lenne a kérdésem, hogy lesz-e több parkolóhely a helyi lakosságnak a csarnok környezetében (Páskomliget utca 17-33, illetve a Kontyfa utcai társasházak), mert az eddig is kevés volt. A piac nyitvatartási idején kívül még elviselhető a helyzet, de amikor üzemel a csarnok, akkor nem ritka, hogy 4-5 kört kell menni a környéken mire talál egy helyet az ember. Ezt sikerül mostanság fokozni, mert ugyan a Nyírpalota út közepén át lett adva a parkoló (ami a hivatalos 40-el ellentétben a valóságban maximum 25-30 autó kapacitású) cserében a Spar mögött megszűnt 6 hely, plusz le lett zárva a piac mögötti szakasza a Kontyfa utcának ahol eddig legalább 20 autó parkolt összesen.
Az interneten ellentmondásos információk keringenek, az egyik szerint a piac mögötti részre a későbbiekben kizárólag az áruszállítók hajthatnak majd be. Ez a helyben lakóknak elfogadhatatlan lenne, mert a Páskomliget utca 17-33 előtti parkolóhelyek száma addig is kevés volt, amíg a Kontyfa utca nem volt lezárva. Mint bizonyára önök is tudják a Páskom. 17-33 előtt kb 130 db parkolóhely található. Ugyanakkor a házban 387 lakás van, ami - igaz, hogy nincs minden családban autó, de van ahol kettő is jut egy lakásra - elég komoly kontrasztot jelent.
Örülünk ugyanakkor, hogy végre rend lesz a piac és a Kontyfa utcai házak között, de ugyanakkor a parkolóhelyek számának csökkentése nem engedhető meg, továbbá az sem várható el a Páskomliget utcai lakosoktól, hogy a Nyírpalota utcai parkolót használják, mert kicsit messze van amikor az ember a bevásárlásból érkezik haza.
Ezzel együtt megjegyezném, hogy a helyi lakosság a kerületnek fizeti a gépjárműadót, amiért cserébe elvárható a parkolás biztosítása a közelben.

ui: a kerület honlapján szívesen látnám a tájékoztatót a felújításról, mert az oszlopra 3 méter magasra kihelyezett tábla olvashatatlan
Köszönöm,
egy helyi lakos
Rhonadler
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2014 máj. 26 18:39

Vissza: VárosüzemeltetésKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron