Okmányirodai időpont foglalással kapcsolatos észrevételek

Az Okmányiroda 2013. január 1-től a Kerületi Hivatalhoz tartozik. Kérdéseit továbbiakban a kerületi hivatal telefonszámain teheti fel.
Az okmányirodai ügyintézéssel és időponfoglalással kapcsolatos kérdések, felvetések fóruma.

Re: Okmányirodai időpont foglalással kapcsolatos észrevételek

HozzászólásSzerző: jamila » 2009 jún. 15 16:16

Tisztelt Okmányiroda!

Pár perccel ezelőtt regisztráltam be az internetes időpontkérő oldalra útlevél-hosszabítás témában. Azt láttam - ha jól olvasom - hogy 13 és 16:45 óra között lehet időpontot választani, mondjuk ott elég részletesen.
Kérdezem, hogy lehet-e más időpontra is regisztrálni, illetve hogy milyen lehetőségeim lennének útlevél készítésére, ha a munkaidőm 9-17 óráig tart a belvárosban, ahová majdnem egy óra eljutnom. Sajnos a főnököm nem enged el ilyen tipusú ügyeket intézni, csak pl. orvos, mert - és főnöki oldalról nézve jogosan - ezeket munkaidőn kívül is meg lehet oldani.

Próbáltam másfél hete a Pólus Centerben beállni a sorba 10 óra 15 perckor, amikor is a biztonsági őr faragatlan módon közölte, hogy hazamehetünk, nem adnak ki sorsámot már és ha egész nap ott állunk, akkor sincs esélyünk bejutni.
Tudom, hogy nem önökhoz tartozik ez a kirendeltség, de ez az egyetlen hely a városban, ahol nem hajlandóak pl másnapra időpontot adni, csak aznapra, de az aznapi időpontért is órákat áll sorba az ember. Ezt felháborítónak tartom.

Kérem, segítsenek, hogy ezen paraméterekkel mikor és milyen módon tudnám elintézni az útlevelem meghosszabbítását.

Üdvözlettel és köszönettel:
Varga Zsuzsanna
jamila

HozzászólásSzerző: Okmányiroda » 2009 jún. 15 17:15

Tisztelt Varga Zsuzsanna!

Kérem hívjon fel a 305-3106-os telefonszámon.

Tisztelettel:

Sütő Lászlóné
osztályvezető
Okmányiroda

HozzászólásSzerző: Okmányiroda » 2009 jún. 16 08:30

Tisztelt Hortobágyi!

Legyenszíves felhívni 305-3106-os telefonon.

Tisztelettel:

Sütő Lászlóné
osztályvezető
Okmányiroda

HozzászólásSzerző: jamila » 2009 júl. 06 13:50

Tisztelt Sütő Lászlóné!

Köszönetemet szeretném kifejezni a gyors segítségnyújtásért. Az elmúlt héten már át is vettük az új útlevelünket a férjemmel.
Nagy örömmel tölt el, hogy ebben az országban is vannak segítőkész emberek és segítőkész irodák. Tényleg több hetes gondomat sikerült megoldaniuk pár nap alatt.

Mégegyszer nagyon köszönöm.

Üdvözlettel:
Varga Zsuzsanna
jamila

HozzászólásSzerző: viczko » 2009 aug. 16 15:52

Tisztelt Okmányiroda,

Érdeklődni szeretnék, hogy működik-e még az internetes időpontfoglalási rendszer, mert hetek óta, többszöri próbálkozásra sem sikerül időpontot foglalnom, minden alkalommal az jelenik meg, hogy betelt az összes időpont. Mikor próbálkozzam, hogy esélyem legyen időpontot foglalni, mert 7 órakor sajnos nem tudok személyesen megjelenni sorszámért, két 3 éven aluli gyermekem elhelyezesését nem tudom kora reggel megoldani. Köszönettel Viczkóné
viczko

HozzászólásSzerző: vargasari » 2009 aug. 17 16:57

Tisztelt Viczkóné!

Az okmányirodai időpontfoglalási rendszer működik. Jelen pillanatban is minden ügytípusra van szabad időpont.
Kérem hívja fel a 306 3106 telefonszámot, ahol kollégáink segítenek Önnek bejelentkezni.

Tisztelettel, dr. Varga Sára
vargasari

HozzászólásSzerző: pottom13 » 2009 szept. 15 15:20

Tisztelt Hölgyem!

Ideiglenes lakcímet szeretnék létesíteni a kerületben. Érdeklődni szeretnék, hogy ehhez tudok időpontot foglalni az okmányirodai rendszerben? Mert az internetes ügyfélhívóban csak az eladás bejelentés, határozatos ügyek jelenik meg, mint opció.
Segítségüket előre is nagyon köszönöm!

molnár zsuzsanna
pottom13

HozzászólásSzerző: Okmányiroda » 2009 szept. 16 12:16

Tisztelt Molnár Zsuzsanna!

Kérem hívjon fel a 3053-106-os telefonszámon.

Sütő Lászlóné
osztályvezető
Okmányiroda

Okmányirodai ügyintézés

HozzászólásSzerző: Dr. Novák Ágnes » 2009 okt. 29 10:43

Tisztelt Okmányiroda!
Tegnap délelőtt két gyermekem lejárt személyi igazolványa miatt kereste fel az okmányirodát. Kicsit elbizonytalanodtak, mivel 11 után már nem volt sorszám, ennek ellenére az ügyintéző hölgy - sajnos nem jegyezték meg a nevét - kedvesen és hatékonyan intézte a papírmunkát. Így rövid időn belül megkapták az új igazolványokat, és még kedvesek, mosolygósak is voltak közben.
Örömmel hallottam amikor hazajöttek hogy dícsérték az ügyintézést és a kedvességet.
Üdvözlettel
Dr. Novák Ágnes
Dr. Novák Ágnes

HozzászólásSzerző: Okmányiroda » 2009 okt. 29 13:49

Tisztelt Dr Novák Ágnes!

Köszönjük a dicsérő szavakat.

Tisztelettel:

Sütő Lászlóné
osztályvezető
Okmányiroda

HozzászólásSzerző: fazekas » 2009 nov. 02 16:47

12 éves unokámnak személyit szerettünk volna csináltatni. Saajnos nem sikerűlt, mert a tájékoztató nem tartalmazta, hogy 14 éven aluliaknak az egyik szülő részvétele is fontros. Kérem az új helyzetnek megfelelően a tájékoztatót módosítani szíveskedjenek.

Tisztelettel: Fazekas László
fazekas

HozzászólásSzerző: Okmányiroda » 2009 nov. 02 17:39

Tisztelt Fazekas László!

A kiskorúnak a törvényes képviselője a szülő aki kérelmezheti a
személyazonosító igazolvány kiállítását és abban az adatok feltüntetését,
amit aláírásával igazol.
A tájékoztatóban csak úgy szerepel, hogy törvényes képviselő, de módosítjuk úgy is,
hogy a szülő vagy szülők megjelenése is szükséges.

Tisztelettel:

Sütő Lászlóné
osztályvezető
Okmányiroda

HozzászólásSzerző: gelpg » 2009 dec. 30 16:15

Tisztelt Okmányiroda!

Amikor megláttam a honlapjukon, hogy neten keresztül is lehet időpontot foglalni, nagyon megörültem, mondván vége a végeláthatatlan várakozásoknak, nem raboljuk egymás idejét egy 5 perces ügyintézésért (ügyfélkapu regisztráció). Be is foglaltam mára 13 órára időpontot, 600-as sorszámmal. 12:55-re érkeztem, a biztonsági őrök vissza is igazolták az időpontot, majd kérték hogy foglaljak helyet. 13:20-kor érdeklődtem, hogy miért nem kerültem még sorra, erre az őrök/vagy ügyfélirányítók azt felelték, hogy fél óra csúszás mindig belefér (ez stílus kérdése, nálam ez a semmibe vevés jele), kérték, hogy várakozzak tovább. 13:30-kor az egyik őr odament az illetékes kollégához, és jelezte neki, hogy egy ügyfél várakozik ügyfélkapu regisztrációra. Ekkor láttam meg, hogy kihez is kerülnék, nála azonban legalább 10 perce egy olyan ügyfél volt, aki később jött, mint én és sorszám nélkül szólította magához. Engem 13:45-kor hívott, 5 perc alatt végeztünk a regisztrációval, elnézést a 45 perc késésért nem kért, kérdésemre, hogy minek foglalok időpontot a neten ha annak semmi jelentősége, csak megvonta a vállát. Fájdalmas tapasztalat számomra, hogy az ég adta világon semmi nem változott, a szolgáltató állam képe még mindig messze van. Jelen megjegyzésemet kérem a Ket. vonatkozó szabályai alapján panasznak minősíteni, és ennek fényében eljárni. Meg kell továbbá említenem, hogy a velem szemben lefolytatott eljárás minőségbiztosítási szempontból is rendkívül aggályos, melynek következtében effektív károm keletkezett.

Kérem panaszom figyelembe vételét, melynek oka a már EU kompatibilis közigazgatási eljárási törvény megsértése. További sikeres együttműködésben bízva,

Üdvözlettel:
Gelencsér Péter
gelpg

HozzászólásSzerző: Bubu046 » 2010 jan. 13 13:39

Tisztelt Cím !

Szerettem volna a mai napra történt foglalásomat törölni ( a BKV sztrájk miatti akadályoztatás miatt )de a rendszer csak a tárgynapot követő naptól történő foglalásokat mutatja . Szerintem logikus lenne, ha a tárgynapi foglalásokat is megengedné a rendszer törölni - még akkor is , ha pl. a foglaláskor a rendszer figyelmeztetné az ügyfelet : a konkrét foglalás előtt mennyi idővel teheti azt meg.
Ezzel az is elkerülhető lenne, hogy az ember lánya ott ül az ügyfélszolgálati irodában és sorra hívják a nem létező(foglalt ?) sorszámokat .

Üdvözlettel: Ibolya
Bubu046

HozzászólásSzerző: KriszBi » 2010 feb. 22 13:56

[quote="Bubu046"]Tisztelt Cím !

Szerettem volna a mai napra történt foglalásomat törölni ( a BKV sztrájk miatti akadályoztatás miatt )de a rendszer csak a tárgynapot követő naptól történő foglalásokat mutatja . Szerintem logikus lenne, ha a tárgynapi foglalásokat is megengedné a rendszer törölni - még akkor is , ha pl. a foglaláskor a rendszer figyelmeztetné az ügyfelet : a konkrét foglalás előtt mennyi idővel teheti azt meg.
Ezzel az is elkerülhető lenne, hogy az ember lánya ott ül az ügyfélszolgálati irodában és sorra hívják a nem létező(foglalt ?) sorszámokat .

Mi is szerettünk volna egy foglalást törölni, mert kb 2 órával előtte derült ki, hogy közbejött valami. Próbáltam telefonálni is többször, a 305-3188-as számon, de nem vették fel. Persze előbb-utóbb észreveszik hogy nem vagyunk ott, de én úgy gondoltam így lenne korrekt. Van valami egyéb megoldás?
KriszBi

ElőzőKövetkező

Vissza: Okmányiroda