Sajnálatos módon az ajánló szelvények kézbesítése (az illető összes titkos adatával) sima levélbedobással történik.
Így pl most a nyári nyaralási időszak közepén a dugig telt postaládákból kandikálnak ki a borítékok, mint említettem többek között az érdekelt személyi számával kidekorálva.
Nálunk pl. a négy tagú családból két fő kapta meg a borítékot, két fő pedig nem. Csuda tudja hogyan, miért, családi ház, viszonylag egyszerű a helyzet, igaz több lakó is van. (De nem akarom azt sugallni, hogy akár a postás, aki nem a szokásos levelekkel hozta ki, hanem valamely ismeretlen időpontban, vagy akár valamely szomszéd lenne itt okolható, ez bizony bárkivel megtörténhet).
Ezeket nyilván be fogjuk szerezni, bemennek majd az érdekeltek féfogadási időben és szépen kérik majd újra, nyilván meg is kapják. (Még csak azt nem tudom, hogy erre hivatalosan mely határidőig van mód, de majd néhány telefon után ez is kiderül.)
Javaslatom az lenne: fontolják meg, hogy a postai törvénybe nem ütközik-e hogy személyes adatot (személyi szám) tartalmazó iratot sima postaládai bedobással "kéz"besítsenek.
Tulajdonképpen azt sem értem, hogy miért kell a választási értesítőt ellátni ezekkel az adatokkal? Vagy ha már így van, akkor ne dobálják befelé, hanem valami biztonságos módját válasszák a kézbesítésnek.
Sajnálatos módon ebben a kerületben is megjelentek a hiénák, akik postaláda-vadászatokat tartanak, főleg az ilyen sűrű időszakokban.
Kérdésem: mely időpontig (augusztus? szeptember?) lehet bemenni a nem kézbesített vagy nem megkapott iratokért?