CÖF.....FIZETETT "CIVILEK"!

Minden, ami a XV. kerülettel kapcsolatos, de nem tartozik a fentebb felsorolt kategóriákba

CÖF.....FIZETETT "CIVILEK"!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 szept. 15 16:31

A CIVIL SZERVEZETEKRE MOST RÁJÁR A RÚD...

Az ÖKOTÁRS környezetvédő szervezet a Norvég Alap pályázatok helyi ügyintézője
kormány támadást kapott, igaz előbb hadüzenet is volt...

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: CÖF.....FIZETETT "CIVILEK"!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 szept. 15 16:32

Dr. ÓDOR JÓZSEF HOZZÁSZÓLT...


A CÖF levele Obamához….

Szerintem Magyarország minden magyaré, és azoké, akik - bármilyen nemzetiségüek – magyar állampolgárok. Önök azt hiszik, az a teljes valóság minden kérdésben, amit a CÖF nevében – a kormány melletti „kiállásuk” jegyében - állítanak. Ez – többek között – a demokratikus berendezkedésünkre, a mai hatalom nemzetközi megítélésére is vonatkozik.
Több állam-berendezkedést átélve sokat tapaszt magyar emberként és demokrataként kérdezem a következőket.
1/ Miért kellett a jelenlegi hatalomnak
- Az Alkotmánybíróság hatáskörét megnyirbálni, személyi összetételét FIDESZ-esíteni és a bíróságokat (nemcsak szervezetét!) saját képükre átalakítani?
- A Magyar Köztársaságot „háttérbe” szorítani? (Lásd az Alaptörvényt).
- Köztársasági elnöknek, a Bírósági Hivatal elnökének, a Legfőbb Ügyészség és a Média-Hatóság vezetőjének, továbbá minden megyei Kormány és Járási Hivatal élére FIDESZ-KATONÁKAT ÁLLÍTANI?
2/ Minden hatalmi fórumon tapasztalható, hogy aki nem kormánypárti, az ellenség! Így nincs béke sehol. Hallottuk, hogy ellenzék nélkül is működőképes szinte minden döntésre jogosult fórum. Az ellenzék véleménye nem számít! A külföldieket is a balliberális ellenzék hergeli Orbán ellen. Így a nyugatin sajtó is hazudik. (Micsoda tehetségesek vagyunk!) Miért van ez?
3/ A választási rendszert a mai hatalom a saját érdeke szerint alakította át.
4/ A megválasztott képviselők soha semmilyen szinten nem számoltak be a választóiknak munkájukról, de véleményüket sem kérdezik az őket érintő fontos kérdésekben. Én az ellenkezőjét nem tapasztaltam! Ha kérdezték is őket, azoknak arrogáns, cinikus válaszokat adtak. Gondolom, azt hiszik, hogy a 2/3-odos hatalom birtokában ezt is megtehetik.
5/ A törvények jelentős részét saját egyéni képviselőik útján terjesztették az országgyűlés elé, hogy korlátozzák az érdemi viták lehetőségét. Több esetben alkotmányellenesen visszamenőleges hatályú törvényeket alkottak!
6/ Szinte minden intézkedésük mögött az egyszerű emberek számára kiszámíthatatlan cél rejlett.
7/ Az előnyét-hátrányát önként vállalt UNIÓS tagság nyomán miért lehetnénk (a CÖF szerint is) gyarmat? Vagy csak az előnyök járhatnak nekünk? Vagy esetleg a kihátrálásunkat „érleli” a kormány és a CÖF is?
8/ Miért szakítják ketté a társadalmat Magyarországon? Minden lényeges intézkedés a kevesek táborát és korlátlan hatalmát, egyben a szegények tömegének a bővítését eredményezi. Drasztikusan növekszik az aránytalanság. Jó ez így? Kinek?
9/ Civil szervezet tapasztalatom szerint csak az lehet, amelyik (mint a CÖF is) a hatalom szerveinek előre soha nem ismertetett terveit vita nélkül kiszolgálja. Ennek nyomán miféle társadalom kialakulása várható? Talán a középkori?

És még lehetne sorolni az úgynevezett unortodoksznak, vagy illiberálisnak becézett magyarországi helyzet jelenlegi jellemzőit. Kérdezhetem azt is, hogy általánosságban miköze a magyar politikának az erkölcsösséghez, az igazságossághoz, az emberiességhez? Úgy látom, édes-kevés. A demokráciát megtestesítő módszerek közé tartoznak a fentebb említett jelenségek? Az hogy én tévedek, az hagyján! De hogy sokan a hozzáértők és még OBAMA is, azt kétlem. Budapest, 2014. szeptember 10-én. Ódor József
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: CÖF.....FIZETETT "CIVILEK"!

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2014 szept. 15 18:45

"Re: CÖF.....FIZETETT "CIVILEK"!
Hozzászólás Szerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 szept. 15 15:32

Dr. ÓDOR JÓZSEF HOZZÁSZÓLT...


A CÖF levele Obamához…."

Gratulálok, Hajdú László! Igazi Magyar emberként gondolkozol és cselekszel! 8)
Nem hiába: a mester és tanítványa... :mrgreen:
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19

Re: CÖF.....FIZETETT "CIVILEK"!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 szept. 21 22:49

A CÖF JELENSÉG SOK SZEMPONTBÓL SZÉGYENTELJES...
http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: CÖF.....FIZETETT "CIVILEK"!

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2014 szept. 22 21:08

Magyarország nemzetbiztonsága forog veszélyben a kettős állampolgárok miatt – állította a Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció (DK).

Tudtátok hogy Gyurcsány is kettős állampolgár? :shock: Bizony... A másikat nem szokták emlegetni, mert nem kóser. :mrgreen:
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19

Re: CÖF.....FIZETETT "CIVILEK"!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 szept. 27 11:38

A FIZETETT FELVONULÁS A TÖRTÉNELEM SZERINT RÁKOSI MÁTYÁSNÁL VOLT INTÉZMÉNYESÍTVE.
Az aki nem részese egy ilyen színjátéknak, amely óriási közpénzből van megszervezve, az akár
el is hiszi, hogy ezek nem parancsra végrehajtott pártrendezvények...
http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: CÖF.....FIZETETT "CIVILEK"!

HozzászólásSzerző: nico » 2014 szept. 27 17:31

Már megint bolondságokat irkálsz Laci!

Ha az volt sok, akkor az egészségedre! De utána feküdj le, vagy sétálj egyet.
Nevetségessé teszed magad!

DSCF7066.jpg
Szívből jöttek a mai határon túlról is....
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico
 
Hozzászólások: 2163
Csatlakozott: 2006 nov. 23 15:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

Re: CÖF.....FIZETETT "CIVILEK"!

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2014 okt. 01 21:33

Argumentum ad nauseam Jelentése: olyan érvelést jelent, ami az állítás igaz voltáról úgy próbál meggyőzni, hogy gyakran elismétli ugyanazt, sokaknak (szó szerint: ’érvelés a rosszullétig’, ’amíg el nem kezd forogni a hallgatóval a világ’).

Vagy ahogy Hajdú László DK. polgármester-jelölt szokta volt mondogatni: „Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik”. 8)

"Kínai piac helyett munkahelyteremtés kell

Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi polgármesterjelöltje segítené a vállalkozások megtelepedését, javítaná a közlekedést
pintér.jpg


Pindroch Tamás – 2014.10.01. 16:09

Hajdu László baloldali polgármester-aspiráns kétezer konténerből álló kínai piacot hozna létre a XV. kerületben, a Fidesz–KDNP viszont minden erejével újra azon lesz, hogy megakadályozza ezt a tervet – erről beszélt lapunknak Pintér Gábor, a kormánypárti szövetség polgármesterjelöltje. Hangsúlyozta, a jobboldali vezetés az elmúlt négy évben hatmilliárdos fejlesztést hajtott végre a kerületben, és az október 12-i választás utánra kész terveik vannak arra, miként folytatnák a városrész felzárkóztatását.
Pintér Gábor 20141001„Nem kérünk a bűnözésből, nem akarjuk, hogy az emberek félve lépjenek ki az utcára” (Fotó: Csudai Sándor)

– Néhány évvel ezelőtt az borzolta a kerületiek idegeit, hogy kínai konténerpiac települhet a városrészbe. Mit tudnak tenni annak érdekében, hogy a következő ciklusban se valósulhasson meg ez az elképzelés?

– Leginkább a választópolgárok tudnak tenni ez ellen, úgy, hogy a Fidesz jelöltjeire adják a voksukat október 12-én. Hajdu László baloldali polgármesterjelölttel szemben ugyanis mi igazi, munkahelyteremtő beruházásokat kívánunk a XV. kerületbe hozni, nem kínai konténerpiacot. Nagyon sok szabad terület van a kerületünkben arra, hogy vállalkozások megtelepedését támogassuk. Hajdu ezzel szemben továbbra is támogatja, hogy egy kétezer konténerből álló kínai piac épüljön meg az Asia Center és a Pólus Center között. Ez azt jelenti, hogy a baloldal polgármesterjelöltje ide akarja hozni a józsefvárosi kínai piacot, annak minden szennyével, bűnözésével együtt. Miután négy éve megnyertük a választást, az általa támogatott ötlet megvalósítását megakadályoztuk.

– A baloldalon ezt munkahelyteremtő beruházásnak tartják.

– Ez is bizonyítja, fogalmuk sincs arról, mit is jelent a munkahelyteremtés. A konténerváros nem valós munkahelyeket hozna. Leszögezem: a Fidesz megakadályozza, hogy a józsefvárosi kínai piac a XV. kerületbe települjön. Nem kérünk a bűnözésből, nem akarjuk, hogy az emberek félve lépjenek ki az utcára. Az elmúlt években sokat tettünk a közbiztonság megteremtéséért, 2010-ben a miénk volt az egyetlen kerület, amelyben nem működött térfigyelő kamerarendszer. Az elmúlt két évben uniós és saját forrásból kiépítettük a hálózatot. A BRFK-val megkötöttük az együttműködési megállapodást, és élesben működik a rendszer. Most ötven kameránál járunk, ezt a számot radikálisan meg kívánjuk emelni a következő öt évben.

– Ha már a rendvédelemnél tartunk, mit szól ahhoz, hogy Hajdu László vejét, aki a kerületi rendőrségen dolgozott az ő polgármestersége idején, első fokon nyolc év börtönbüntetésre ítélte a bíróság vesztegetés miatt?

– Szerintem ehhez nincs mit hozzáfűzni. Mindenesetre árulkodó, hogy Hajdu nem beszél erről.

– Egy kerületi lakos miért inkább önre, a fiatal önkormányzati képviselőre szavazzon, mint Hajdura, aki tizennégy évig volt MSZP-s polgármester?

– Nem az életkor fontos ebben a versengésben. Hajdu a mentalitását a rendszerváltozás előtti időkből hozta, a csatornázási műveknél volt párttitkár. Polgármesterségét is ez a hozzáállás jellemezte. Egyedül a csatornázást oldotta meg a kerületben – úgy, ahogy –, más problémákkal nem foglalkozott. Vannak olyan kerületek, amelyek rakétasebességgel elhúztak tőlünk, miközben Hajdu alatt mi egy helyben toporogtunk, vegetáltunk. A fideszes önkormányzat viszont az elmúlt négy évben megalapozta mindhárom városrész fejlődését, több milliárd forint értékben történtek beruházások. Két adat szemlélteti a legjobban a baloldali és a fideszes vezetés közötti különbségeket: 2006 és 2010 között – amikor a kerület, a főváros és a kormány is baloldali vezetésű volt – mindössze hatszázmilliós fejlesztés történt, ezzel szemben 2010 és 2014 között, a most zajló munkálatokkal együtt hat és fél milliárdnyi. Ez is mutatja, hogy Hajduval szemben takarékosan gazdálkodtunk. Az állami adósságátvállalással és külső források bevonásával jelentős összegeket fordíthattunk fejlesztésre. Hajdu idején rossz volt a kerület gazdálkodása, de az előző polgármester igazi kudarca az, hogy még a baloldali hatalom idején sem rendelkezett lobbierővel. Nem tudott ugyanis támogatást szerezni a kerületnek, 2004 és 2010 között semmit sem fejlődött a kerület. Az egyetlen beruházási lehetőséget, a Zsókavár utcai rehabilitáció első ütemét is elszalasztották. Akkora káosz jellemezte az akkori vezetés munkáját, hogy az átadás tervezett időpontjáig még bele sem tudtak kezdeni az építkezésbe. Az új önkormányzatnak kellett elkezdenie a beruházást, terveket készíttetnie és megépítenie többek között a Zsókavár utcai orvosi rendelőt.

– Az M3-as autópálya zajvédő fala részben már elkészült, mikorra várhatják a XV. kerületiek a hiányzó szakasz megépítését?

– A kerület és a főváros között évek óta folyt arról a vita, hogy a zajvédő falat kinek, mikor és milyen forrásból kell megépítenie. Végül elértük, hogy hatósági döntés szülessen az ügyben. Eszerint a főváros feladata a védőfal 2015-ben történő kiépítése. A kerületi polgármesterek a következő ciklusban a fővárosi közgyűlés tagjai is lesznek, így sok mindent elérhetnek a kerületük számára. A közlekedés fejlesztésében is összefoghatnak majd a kerületi polgármesterek. Ilyen projekt lehet az Újpalota és a Keleti pályaudvar közötti villamosközlekedés kialakítása. Ennek során a XV., a XIV. és a VII. kerületnek kell majd együttműködnie. A tervek szerint egy szakaszon a kisföldalattihoz hasonló kéregvasút épülne, a gyorsvillamos a legújabb technológiát alkalmazva csendes és környezetbarát lenne, és részben kiváltaná az Újpalotáról induló, illetve az ide érkező buszforgalmat.

– Milyen polgármesteri tervei vannak még?

– Amikor 2010-ben Hajdutól átvettük a kerület irányítását, egyetlen terv sem volt az önkormányzatnál a következő évekre. Ez is mutatta, nem volt koncepció. Amennyiben polgármesterré választanak, a kerületiek nem nagyon fognak észrevenni bármit is a mostani változásból, hiszen az elmúlt négy évben felkészülten vezettük a XV. kerületet, tele tervvel, ötlettel. Az ezekből fennmaradt tételeket fogjuk a következő öt évben megvalósítani. A legfontosabb az egészségügyi fejlesztés. A Karácsony Benő parkban négyszázmillió­ból rendelőt építünk, a volt „oroszkórházban” szintén négyszázmilliós építkezést hajtunk végre, itt is háziorvosi rendelő és tüdőszűrő, illetve -gondozó létesül. Most zajlott le az újpalotai Fő tér és Közösségi Ház tervpályázata, amely 3000 négyzetméteren, egymilliárdból épül majd meg. A Bányász parkban sport- és rendezvényközpontot hozunk létre.

– Mit ígérnek a lakótelepeken és a kertes házakban élőknek?

– A szociális városrehabilitáció országos mintaprojektje volt a Zsókavár-program, ennek zajlik most a harmadik üteme. Újpalota egy részét teljesen, az intézményekkel együtt megújítottuk. Az ilyen panelfelújításoknál nem a szigetelés költsége viszi a legtöbb pénzt, hanem az állványozás. Ezért a mi beruházásunk azon az elven alapult, hogy a lehető legnagyobb vastagságú, 14–16 centiméteres szigetelést vigyük fel a házakra. Az ilyen megújítások során a legnagyobb probléma a társasházak önrészvállalásával van. Ezért az új panelprogram lehetőségeit nem a jobb anyagi körülmények között élő emberek pénztárcájához kell igazítani. A családi házakban élők számára az önkormányzat az elmúlt ciklusban a padlásszigetelést támogatta. Ezt kevesen vették igénybe, hiszen nem szívesen rámolnak le az emberek a padlásokról. A következő öt évben a helyi védettségű házakban élők számára is nyújtunk majd hőszigetelési támogatást az összköltségek egy részének átvállalásával. Nagy segítség, hogy a kormány meghirdette az új támogatási rendszert a kertes házban élőknek, erre a XV. kerületből is sokan pályáznak majd." :wink:
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19

Re: CÖF.....FIZETETT "CIVILEK"!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2016 ápr. 02 23:00

LÁTOM ERRE NEM ÉREZTE SENKI SEM ILLETÉKESNEK ÖNMAGÁT.....mai napig nem reagált rá egyetlen olyan honlap olvasó aki ismeri ezt a
felvetett töménytelen kampány zöldséget. Ha ma ezt az állítást szembesítjük az élő valósággal, akkor nagy meglepetésekben lesz részünk.
Beszélgessünk ezekről itt tételesen és persze tényszerű tárgyilagossággal.
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: CÖF.....FIZETETT "CIVILEK"!

HozzászólásSzerző: nico » 2016 ápr. 03 20:00

Hajdu LÁSZLÓ írta:LÁTOM ERRE NEM ÉREZTE SENKI SEM ILLETÉKESNEK ÖNMAGÁT.....mai napig nem reagált rá egyetlen olyan honlap olvasó aki ismeri ezt a
felvetett töménytelen kampány zöldséget. Ha ma ezt az állítást szembesítjük az élő valósággal, akkor nagy meglepetésekben lesz részünk.
Beszélgessünk ezekről itt tételesen és persze tényszerű tárgyilagossággal.Nem zöldség volt ott hanem meggyalázott segélyanyag. A Vöröskereszté, a Vörösfélholdé és más nemzetközi segélyszervezeté. Hegyeshalmon.
A FIZETETTLEN "CIVILEK" a CÖF szervezésében segítettek a "hulladék" eltakarításában, Szombaton, vasárnap, 120-an.
Ők ketten is:
DSCF7154a.jpg
Pózolásra is volt időnk.
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico
 
Hozzászólások: 2163
Csatlakozott: 2006 nov. 23 15:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)


Vissza: Egyéb témákKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron