KERÜLETI ADÓZÁS, MEGÁLLAPODÁS A NAV-al!

Minden, ami a XV. kerülettel kapcsolatos, de nem tartozik a fentebb felsorolt kategóriákba

KERÜLETI ADÓZÁS, MEGÁLLAPODÁS A NAV-al!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2013 nov. 18 11:31

OLVASOM a http://www.bpxv.hu OLDALÁN, HOGY A KERÜLET MEGÁLLAPODOTT A NAV-al!

Már sejtem, hogy a NAV-nál történtek után gyorsan a kerületi, illetve önkormányzati adóhatóságokkal kötnek külön alkukat!
A Pest megye területéhez tartozó mikro, kis- és középvállalkozások jogkövető, adótudatos magatartásának erősítése, az adómorál javítása, az adózási kötelezettség teljesítésének elősegítése és nem utolsósorban a feketegazdaság és az illegális gazdasági folyamatok visszaszorítása – ezek a célok szerepelnek abban a dokumentumban, amelyet ma írtak alá a NAV Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága, a NAV Közép-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága, valamint a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara képviselői. Az együttműködési megállapodás szerint a felek törekednek arra, hogy a vállalkozások adózási, illetve adminisztrációs kötelezettségeiket maradéktalanul teljesítsék, e mellett a jogszabályi rendelkezések és az azokon alapuló jogértelmezések közérthető formában jussanak el a vállalkozásokhoz.

A NAV minden rendelkezésre álló eszközzel segíti a vállalkozások tájékoztatását és az adózással, vámügyi igazgatással kapcsolatos szabályok megismerését. A PMKIK pedig szervezett előadások, szakmai programok, illetve egyéb kommunikációs eszközök révén biztosítja, hogy az önkéntes jogkövetéshez szükséges adózási és vámügyi információk eljussanak a tagjaihoz.

Ez a kis- és közép vállalkozásoknak jó hír e ? Vagy itt a központ botrányáról egy figyelem elterelés zajlik?
Nem egy szervezett zaklatásról van itt szó valójában?
Az ami a NAV központban történt az arról is szól, hogy az állam adóbevételektől esett el. Mi az oka, hogy most sebtében ilyen helyi megállapodásra van szükség? Mit várnak ettől?

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Vissza: Egyéb témákKi van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 3 vendég

cron