Kerékpár útvonal a kerületben

Sportolási lehetőségek, sportélet a kerületben

Ön szerint legyen kerékpárútvonal a kerületben?

Igen
22
96%
Nem
1
4%
 
Szavazatok száma : 23

Kerékpár útvonal a kerületben

HozzászólásSzerző: panellakó » 2007 feb. 12 17:00

Lassan tizedik éve, hogy újpalotai lakosnak mondhatom magam. Ez idő alatt többnyire csak jót tapasztaltam a kerület fejlődéséből. Ami nekem mégis furcsa, hogy sem Újpalotán, sem pedig a XV. kerület egészében nincs kiépített kerékpár útvonal. Nemcsak én, de gondolom számos olyan család él a kerületben, akiknek egyáltalán nem telik nyaralásra, de ha lenne olyan út, ahol a szülők gyermekeikkel együtt hétvégenként biztonságosan biciklizhetnének, akkor talán nem a plázák tömegtengerébe cipelnék a családjukat.
panellakó
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2007 feb. 12 16:47

Re: Kerékpár útvonal a kerületben

HozzászólásSzerző: brios » 2007 feb. 12 21:12

panellakó írta:Ami nekem mégis furcsa, hogy sem Újpalotán, sem pedig a XV. kerület egészében nincs kiépített kerékpár útvonal.


Kedves panellakó!

A kerületben sok kiépített kerékpárút van!

Például a nagyforgalmú utak, mint a Fő út, a Régifóti út rendelkezik elkülönített kerékpárúttal.

Megjegyzem, hogy EU pályázatokon kifejezetten ebben a témában lehet kis önrésszel vagy önrész nélkül indulni. A kerületi önkormányzat eddíg is nagy hangsúlyt fektetett erre a témára, nem csak a környezetbarát közlekedés támogatása, hanem a tömegsport fellendítése céljából. Tervezi a kerületen áthaladó és a kerületrészeket összekötő kerékpárút-hálózat kiépítését.
az élet szép... de néked magyarázzam?
Avatar
brios
 
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2007 jan. 21 15:13
Tartózkodási hely: Rákospalota

Re: Kerékpár útvonal a kerületben

HozzászólásSzerző: Nagy Erika » 2007 feb. 13 08:45

brios írta: A kerületi önkormányzat eddíg is nagy hangsúlyt fektetett erre a témára, nem csak a környezetbarát közlekedés támogatása, hanem a tömegsport fellendítése céljából. Tervezi a kerületen áthaladó és a kerületrészeket összekötő kerékpárút-hálózat kiépítését.

Végre egy remek híradás. Nekem ti. azt mondták tavaly nyáron, hogy ez nem kerületi hatáskör és a főváros létesítette az eddigi útszakaszt (ami sajnos nem Újpalotán van pedig itt is sokan élnek és nagyok a távolságok. Sőt azt mondta az egyik hivatalnok, hogy itt úgysem tudják az emberek tárolni a bringát mert a tárolókat már eladták erre-arra.)
De ha te úgy tudod, hogy átveszi ezt a hatáskört akkor végre tényleg lehet előrelépés. Remélem megkérdezik a kerékpárosokat is.
Kérdezzük meg az illetékeseket: igaz, hogy a kerület a saját kezébe vette végre a kerékpárút hálózat építését? A költségvetésben biztos benne van ha így történt.
Nagy Erika
 
Hozzászólások: 171
Csatlakozott: 2006 ápr. 18 19:07
Tartózkodási hely: Szilas park

HozzászólásSzerző: brios » 2007 feb. 16 15:53


BUDAPEST XV. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
KERÜLETFEJLESZTÉSI ÉS GAZDASÁGI PROGRAMJA
2006-2010

III FEJEZET
2. Kerültfejlesztési beruházások, városüzemeltetés
2.7.Kerékpárral a kerületben

A kerékpárút fejlesztése Fővárosi feladat, ezért a kerületben levő de fővárosi tulajdonú utak felújítása során, - ahol ennek műszaki feltételei adottak - szorgalmazzuk a kerékpárutak építését, kijelölését is. Jelenleg épül a Régi Fóti út melletti kerékpárút.
Célul tűzzük ki, hogy a túrisztikai-, sport célú fejlesztések irányába a Szilas-patak mentén a bányató térsége bekapcsolása, valamint Újpalota összekötése a városközponttal a Rákos úti forgalomszabályozással egyidőben.


Kedves Nagy Erika!

Azt kell olvasni, ami le van írva.

Megjegyzem, hogy EU pályázatokon kifejezetten ebben a témában lehet kis önrésszel vagy önrész nélkül indulni. A kerületi önkormányzat eddíg is nagy hangsúlyt fektetett erre a témára, nem csak a környezetbarát közlekedés támogatása, hanem a tömegsport fellendítése céljából. Tervezi a kerületen áthaladó és a kerületrészeket összekötő kerékpárút-hálózat kiépítését.


Ebben a szövegrészben egy szó sincs a kiépítés forrásairól! A fővárosi kezelésben levő utak felújításainál ( ami jócskán rá is fér ezekre az utakra ) a helyi Önkormányzat szorgalmazza a kerékpárutak kiépítését!
Erre példa a Regi Fóti út, a Fő út, a Rákos út. Ráadásul ezek a kiépítések egy fillérbe sem kerülnek a kerületnek.

A bányató mentén - ha nincs fővárosi kezelésű út, akkor saját forrásból kell elkészíteni. Amennyiben szerepel a fenti tervben, ( márpedig szerepel ) valószínű el fog készülni.

Üdvözlet: brios
az élet szép... de néked magyarázzam?
Avatar
brios
 
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2007 jan. 21 15:13
Tartózkodási hely: Rákospalota

HozzászólásSzerző: Nagy Erika » 2007 feb. 27 08:43

brios írta:Megjegyzem, hogy EU pályázatokon kifejezetten ebben a témában lehet kis önrésszel vagy önrész nélkül indulni. A kerületi önkormányzat eddíg is nagy hangsúlyt fektetett erre a témára, nem csak a környezetbarát közlekedés támogatása, hanem a tömegsport fellendítése céljából. Tervezi a kerületen áthaladó és a kerületrészeket összekötő kerékpárút-hálózat kiépítését.

A bányató mentén - ha nincs fővárosi kezelésű út, akkor saját forrásból kell elkészíteni. Amennyiben szerepel a fenti tervben, ( márpedig szerepel ) valószínű el fog készülni.

Üdvözlet: brios

K. briós!
MIvel az eredeti lelkes beírásodban még nem szerepelt az idézet a hivatalos anyagból, csak annak örültem, amit írtál, hogy a kerület rengeteget tesz az egyben azt is jelenti, hogy valóban tesz valamit. A tervezi pedig, azt hogy valóban tervezi a kerékpárutat.
De látom hogy ez is csak egy varázslás a szavakkal. Nem tesz és valójában nem is tervezi, megkérdeztem semmiféle terv nem készül a bányató körül kerékpár ügyben, főleg mert magánterületté is vált az egész környék, mint megtudtam.
brios írta:Amennyiben szerepel a fenti tervben, ( márpedig szerepel ) valószínű el fog készülni.
Sajnos ebben ne nagyon bízzál, mert nem hogy nem valószínű, hanem teljesen valószínűtlen, mint említettem, még nem is tervezik, nemhogy elkészülésről lehessen szó. Én először teljesen optimista voltam, gondoltam, végre valami értelmesre költetének, de most már tudom hogy nem. Ez is csak olyan szöveg volt, és még egy pillanatra el is hihettük. Aztán jött az ébredés, a tények világa.
Nagy Erika
 
Hozzászólások: 171
Csatlakozott: 2006 ápr. 18 19:07
Tartózkodási hely: Szilas park

HozzászólásSzerző: Vargosz » 2007 ápr. 19 21:27

Elnézést mindenkitől, először rossz helyre írtam be a következőket, mert talán nekem a kerékpározás inkább közlekedési eszköz, mint sporteszköz :wink: Majd admint megkérem, hogy törölje az előzőt! :D

"Már csak 3 nap!

A www.budapest.hu -n találtam az alábbi térképet. Kipróbáltam és néhány helyen az életemet kockáztattam! (Késmárk, Szerencs, Régi fóti út külső része...)
Örömteli, hogy a szemlélet kezd megváltozni, ami pár km új kerékpár utat is jelentett a kerületben, de ez jelenleg nem segít azokon, akik most akarnak eljutni A-ból B-be.

Tehát segítsen, aki tud, hogy átírjuk a térképet!

Érdemes emellett megnézni, hogy mit mond a KRESZ ! (Csak kötél idegzetűeknek!) :D

Varga Gábor
Vargosz
 
Hozzászólások: 112
Csatlakozott: 2004 dec. 30 09:41

kevés

HozzászólásSzerző: banogabor » 2008 okt. 15 09:27

Sajnos úgy veszem észre, hogy az idei útfelújítások során a kerékpárosokat ismét kihagyták a programból :(
A kerületben továbbra is csupán a két párhuzamosan futó kerékpárút létezik. Sem Újpalotán, sem Pestújhelyen nincs kijelölt kerékpárút. Helyettük van sok-sok parkoló autó :(
banogabor
 
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2007 feb. 19 10:32
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Kerékpár útvonal a kerületben

HozzászólásSzerző: wien » 2009 ápr. 11 08:09

Tisztelt illetékesek,kerékpáros társak!
Olcso több kerületet érintő kellemes kerékpárut lehetne a polus mögött folyó SZILAS PATAK melletti "töltésen" akit érdekel javaslom nézze végig a google föld program segitségével a NAPLÁS TÓTÓL a DUNÁIG,jo lenne ha valaki megvalositaná.....
wien
 
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2009 ápr. 11 07:54

Re: Kerékpár útvonal a kerületben

HozzászólásSzerző: Ciller » 2009 dec. 04 17:43

Én végig mentem a palotai kerékpárúton amire, annyira büszke az önkormányzat. Kb. 5 km. Nem vezet sehonnan sehova. A Régi Fóti úton az úttestből faragtak le egy vékony csíkot amin elmehetsz egész a Mogyoród útjáig, majd az önkormányzat mellett a Fő úton elmehetsz szintén a Mogyoród útjáig. Húúúú de jó! Budapesten szinte minden kerületben öröm közlekedni (persze vannak kivételek) az egyre szaporodó kerékpárutakon. Menjünk már fel a - http://bringautak.hu/ - ra és nézzünk meg a kék vonalakat mennyi kerékpárút van a XIII. XIV. vagy IV. stb. ??? Én nálunk?????????? Mire vagytok büszkék????
Ciller
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2009 dec. 04 17:27

Re: Kerékpár útvonal a kerületben

HozzászólásSzerző: banogabor » 2009 dec. 06 21:50

Mármint, hogy ki lenne büszke rá? Mondjuk azóta nincsenek illúzióim, amióta tisztelt kerületi képviselő urunk a környéken annak idején mindenhová bedob(at)ott egy sajtcédulát, mely szerint felújították a Bercsényi Miklós utcában az utat. Persze ez még tavaly volt, de elég rosszul veszi ki magát, hogy egyrészt - bár a teljes utcára ráfért volna egy tisztességes felújítás ( még csapadékelvezető sincs ), ehelyett fővárosi akció keretében csupán az Arany János és a Szerencs utca közötti (kb az utca 15%-a) szakasz lett felújítva, méghozzá ott, ahol a 96/296-os busz jár. Ráadásul mindezt a saját (áldásos) tevékenységeként reklámozta, mintha azt sugallná, hogy ő bizony felújíttatta a teljes utcát! A kerékpározás szerinte hobbi, amire nem lehet a kerület közlekedését építeni - sőt jobb ha számba sem vesszük. És az, hogy mennyire vastag bőr fedi a kerület urainak arcát, az is jelzi, hogy a kozák téri (nem létező) játszótérre kiraktak egy óriási ( kozák téri játszótér - csak 12 éven aluliaknak) táblát. Valószínűleg csak azért, hogy el ne felejtsük, hogy hol volt valaha :( Kicsit sem éreznek benne visszásságot. Én sírni tudnék ettől a hanyagságtól. A kozák téri járdát ugyan szépen megcsinálták, de időközben (gondolom az elmüsök) kivágtak három óriási fát az iskola mellett, melynek gyökerei összezúzták a járdát, s ahol a fatörzset kivágták ott úgy összetörték a járdát a lehulló ~200 kg-os darabok, hogy már egy része el is tűnt belőle...és ezt tavasz óta senki sem javította ki, pedig igencsak balesetveszélyes.
banogabor
 
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2007 feb. 19 10:32
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Kerékpár útvonal a kerületben

HozzászólásSzerző: Ciller » 2010 jan. 09 21:41

Ez az oldal a XV. kerületi Rákospalotai Polgármesteri Hivatal fórum oldala. Igaz? Mi fórumozok csak írjuk a véleményünket. Az Önkormányzat el is olvassa ezt az oldalt? És?? Miért nem történik semmi? Legalább valami biztatás vagy "mitomén".
"brios írta: A kerületi önkormányzat eddig is nagy hangsúlyt fektetett erre a témára, nem csak a környezetbarát közlekedés támogatása, hanem a tömegsport fellendítése céljából. Tervezi a kerületen áthaladó és a kerületrészeket összekötő kerékpárút-hálózat kiépítését."
Ez 2007 februárban íródott. Azóta történt valami? Még azt olvastam pl. lejjebb:
"Kedves panellakó!
A kerületben sok kiépített kerékpárút van!
Például a nagyforgalmú utak, mint a Fő út, a Régifóti út rendelkezik elkülönített kerékpárúttal."
Mi van?????????????????? Hát ez az a sok kiépített kerékpár út? Hát nem szégyenli magát. Ilyet kijelenteni? Arra az 1-2 km - nyi szakaszra gondol. Szeretném ha egyszer Újpalotáról elmenne mondjuk a Szentmihályi úton végig a Régifóti útig a saját gyerekével vagy unokájával (nem tudom hány éves). Aztán onnan hova lyukad ki? Mi van az út végén? A nagy semmi. Egy jó kis bringatúrát sem lehet szervezni. Meg merné tenni?? Fogadok hogy nem.
Nem is folytatom mert mindjárt szétrobbanok a méregtől.
Ciller
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2009 dec. 04 17:27

Re: Kerékpár útvonal a kerületben

HozzászólásSzerző: Magdi » 2010 feb. 10 17:11

Kerékpár útvonal nincs, viszont szépen fel van szórva szinte egész Újpalota üvegszilánkkal. Dobtak már le üveget közvetlenül is a hátam mögött a Zsókavár utcában, a Közösségi ház közelében a járdára, de máshol is szokása ez egyeseknek.
Ha biciklizni akarunk, el kell menni a Szerencs utca, Elem utca, és onnan vagy a Városliget felé van kerékpárút, vagy át a vasúti hídon a Rómaira, az Omszki tóhoz. Klassz.

panellakó írta:Lassan tizedik éve, hogy újpalotai lakosnak mondhatom magam. Ez idő alatt többnyire csak jót tapasztaltam a kerület fejlődéséből. Ami nekem mégis furcsa, hogy sem Újpalotán, sem pedig a XV. kerület egészében nincs kiépített kerékpár útvonal. Nemcsak én, de gondolom számos olyan család él a kerületben, akiknek egyáltalán nem telik nyaralásra, de ha lenne olyan út, ahol a szülők gyermekeikkel együtt hétvégenként biztonságosan biciklizhetnének, akkor talán nem a plázák tömegtengerébe cipelnék a családjukat.
Magdi
 
Hozzászólások: 139
Csatlakozott: 2006 márc. 06 09:24

Re: Kerékpár útvonal a kerületben

HozzászólásSzerző: banogabor » 2010 feb. 10 18:56

Minden esetre én abban is problémát látok, hogy nem elég nagy az elégedetlenség és a kritika az önkormányzat munkájával kapcsolatosan, holott lenne miért felemeli a hangunkat. Ez a fórum pedig túlságosan passzív. 1 hónapban 1 beírás (?). Ebből is látszik, hogy a kerületieket sem nagyon érdekli (egy-két kivétellel), mi történik a kerületben. Az önkormányzat magától nem fogja belátni a kerékpárutak szükségességét. Épp ezért, ahol csak lehet, le fogják nyiszálni ezt a tételt az útfelújításokból...rövid távon megtakarítás, hosszú távon súlyos veszteség. Hosszű tvon pedig ma nem dívik gondolkodni :(
banogabor
 
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2007 feb. 19 10:32
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Kerékpár útvonal a kerületben

HozzászólásSzerző: Városüzemeltetési Osztály » 2010 feb. 16 16:26

Tisztelt "Banogabor" Úr !

Engedje meg, hogy a kerékpár útvonalak létesítésével kapcsolatban tájékoztassuk a tényleges helyzetről.
A kerület közlekedésszabályozásának két évvel ezelőtt elfogadott koncepciója meghatározta a javasolt kerékpár útvonalakat. Ez egyeztetésre került a Magyar Kerékpárosklubbal, mint érdekképviseleti szervezettel. A megvalósítással kapcsolatosan további egyeztetésre került sor, mert látható volt, hogy önálló kerékpárút megépítéséhez szükséges összeg, belátható időn belül nem fog rendelkezésünkre állni. Az egyeztetés eredményeképpen a klub egyetértésével és javaslatának megfelelően, kerékpárút tervezése helyett, kerékpártárolók létesítésének tervezési munkái kezdődtek meg. A klub által javasolt fontossági sorrendnek megfelelően 15 helyszín került kijelölésre és az ottani adottságok figyelembe vételével a tervek elkészültek. Ez évi költségvetésünk összeállításához megadtuk ezek költségigényét és amennyiben elfogadásra kerül megépítjük azokat . Az anyagi lehetőségek tehát e kérdésben is meghatározóak és miután kerületünkben még közel 4 km földút van, ezek átépítését elsőbbrendű feladatnak tartjuk.
Ami az útfelújítások nyújtotta lehetőségeket illeti, két különböző helyzetről beszélhetünk. A fővárosi útfelújításoknál a kerékpársávok kijelölése és kialakítása a főváros illetékessége és javaslattételen kívül más lehetőségünk nincs. A kerületi útfelújítások esetében a felújított utcák keskenysége miatt, kerékpársáv kijelölésére sem volt lehetőség. Ezt egyébként sem tartjuk az "épített kerékpárút" kategóriájába tartozónak.
Észrevételeit köszönjük.

Tisztelettel
Városüzemeltetési Osztály
Városüzemeltetési Osztály
 
Hozzászólások: 472
Csatlakozott: 2004 márc. 04 10:34

Re: Kerékpár útvonal a kerületben

HozzászólásSzerző: Saca » 2010 feb. 16 17:14

Logikus.Először kerékpártárolókat tervezünk,aztán a kerékpár utakat.Ez a hozzáálás SZÁNALMAS!!!Miért nem fejlődik ez a kerület ,könyörgöm MIÉRT? 2010 -ben föld utakról beszélünk.Főváros ez vagy mi?
Saca
 
Hozzászólások: 26
Csatlakozott: 2009 okt. 07 15:13

Következő

Vissza: SportKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron