panellakó írta:Ami nekem mégis furcsa, hogy sem Újpalotán, sem pedig a XV. kerület egészében nincs kiépített kerékpár útvonal.
brios írta: A kerületi önkormányzat eddíg is nagy hangsúlyt fektetett erre a témára, nem csak a környezetbarát közlekedés támogatása, hanem a tömegsport fellendítése céljából. Tervezi a kerületen áthaladó és a kerületrészeket összekötő kerékpárút-hálózat kiépítését.
BUDAPEST XV. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT
KERÜLETFEJLESZTÉSI ÉS GAZDASÁGI PROGRAMJA
2006-2010
III FEJEZET
2. Kerültfejlesztési beruházások, városüzemeltetés
2.7.Kerékpárral a kerületben
A kerékpárút fejlesztése Fővárosi feladat, ezért a kerületben levő de fővárosi tulajdonú utak felújítása során, - ahol ennek műszaki feltételei adottak - szorgalmazzuk a kerékpárutak építését, kijelölését is. Jelenleg épül a Régi Fóti út melletti kerékpárút.
Célul tűzzük ki, hogy a túrisztikai-, sport célú fejlesztések irányába a Szilas-patak mentén a bányató térsége bekapcsolása, valamint Újpalota összekötése a városközponttal a Rákos úti forgalomszabályozással egyidőben.
Megjegyzem, hogy EU pályázatokon kifejezetten ebben a témában lehet kis önrésszel vagy önrész nélkül indulni. A kerületi önkormányzat eddíg is nagy hangsúlyt fektetett erre a témára, nem csak a környezetbarát közlekedés támogatása, hanem a tömegsport fellendítése céljából. Tervezi a kerületen áthaladó és a kerületrészeket összekötő kerékpárút-hálózat kiépítését.
brios írta:Megjegyzem, hogy EU pályázatokon kifejezetten ebben a témában lehet kis önrésszel vagy önrész nélkül indulni. A kerületi önkormányzat eddíg is nagy hangsúlyt fektetett erre a témára, nem csak a környezetbarát közlekedés támogatása, hanem a tömegsport fellendítése céljából. Tervezi a kerületen áthaladó és a kerületrészeket összekötő kerékpárút-hálózat kiépítését.
A bányató mentén - ha nincs fővárosi kezelésű út, akkor saját forrásból kell elkészíteni. Amennyiben szerepel a fenti tervben, ( márpedig szerepel ) valószínű el fog készülni.
Üdvözlet: brios
Sajnos ebben ne nagyon bízzál, mert nem hogy nem valószínű, hanem teljesen valószínűtlen, mint említettem, még nem is tervezik, nemhogy elkészülésről lehessen szó. Én először teljesen optimista voltam, gondoltam, végre valami értelmesre költetének, de most már tudom hogy nem. Ez is csak olyan szöveg volt, és még egy pillanatra el is hihettük. Aztán jött az ébredés, a tények világa.brios írta:Amennyiben szerepel a fenti tervben, ( márpedig szerepel ) valószínű el fog készülni.
panellakó írta:Lassan tizedik éve, hogy újpalotai lakosnak mondhatom magam. Ez idő alatt többnyire csak jót tapasztaltam a kerület fejlődéséből. Ami nekem mégis furcsa, hogy sem Újpalotán, sem pedig a XV. kerület egészében nincs kiépített kerékpár útvonal. Nemcsak én, de gondolom számos olyan család él a kerületben, akiknek egyáltalán nem telik nyaralásra, de ha lenne olyan út, ahol a szülők gyermekeikkel együtt hétvégenként biztonságosan biciklizhetnének, akkor talán nem a plázák tömegtengerébe cipelnék a családjukat.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég