KÖZOKTATÁS ÁLLAMOSÍTÁSA !

Kerületünk kulturális életével kapcsolatos témákat várunk ebbe a fórumba

KÖZOKTATÁS ÁLLAMOSÍTÁSA !

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2012 szept. 29 21:00

A KERÜLET TÖBB ÉVTIZEDES KÖZOKTATÁSI RENDSZERÉT KÖZPONTOSÍTOTTÁK:

Az Agóra Oktatási Kerekasztal céljául tűzi ki, hogy az oktatási rendszer, egy-egy koncepció hatályossága ne csupán válas
ztástól-választásig tartson, alárendelve az egyes politikai erőknek és ideológiáknak, hanem lehetővé téve minél szélesebb körű részvételét az érintetteknek, érdeklődőknek, szakmai alapon kialakított, a társadalom egészének érdekeit szolgáló keretrendszer szülessen meg.
A konzultáció-sorozat – mely nyilvános - szeretné, ha a lehető legtöbb vélemény, állásfoglalás, nézet találkozna, és konstruktív viták, egyeztetések, érvelések során alakulna ki egy modern, közérdekeket szem előtt tartó, alternatívát kínáló, új oktatás-nevelési stratégia.

Aki úgy érzi, szeretne, tudna hozzátenni, kérdést felvetni, megválaszolni a fentebb felsoroltak szelemében, a következő címen: https://docs.google.com/spreadsheet/vie ... E6MQ#gid=0 tud REGISZTRÁLNI,
Aki mindösszesen figyelemmel kísérné munkánkat, az megteheti itt: https://sites.google.com/site/agoraoktatasikerekasztal/, illetve meglátásait, megjegyzéseit, javaslatait ezen az oldalon (az Agóra honlapjára csupán a regisztráltak írhatnak)

A köznevelés, tartalmi különbség, mégpedig ideológiai indíttatásból a közoktatás sok évtizedes bevált gyakorlatához képest.

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: KÖZOKTATÁS ÁLLAMOSÍTÁSA !

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2012 dec. 08 15:56

MILLIÁRDOS VAGYONT BUKUNK A FIDESZISTA KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNY HATÁLYBALÉPÉSÉVEL:

Az esélyegyenlőségre törekvő eddigi közoktatási törvényt felváltotta, az esélykülönbségre épülő cselédtörvény!
A gimnáziumot sem tudják a kerületiek elvégezni, nem tudnak érettségizni, ezek után már a főiskola, az egyetem
szóba sem kerülhet. Szakképzésben sem tud csak korlátozott számú kerületi gyerek részt venni. Marad a segédmunka,
a cseléd sors, a napszámos, a kisegítő, a hajléktalan jelölti perspektíva. Ez jön újévi ajándékként, szóval 2012 január 1
után nem rendelkezünk az iskoláik tulajdonjoga felett, nem a mi feladatunk a kerületi pedagógusok kiválasztása, nem mi
nevezzük ki az oktatás vezetőit! A takarítás, a hibajavítás, a festés-mázolás, a kerítés festés, a fűnyírás az az a gondnoki
feladat az maradt. De ezt a pedagógusok, a szülők és a 2/3-os fideszista többség egyetlen tiltakozás nélkül elfogadta...???

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: KÖZOKTATÁS ÁLLAMOSÍTÁSA !

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2012 dec. 08 18:11

A KERÜLET SZÓ ÉS KIFOGÁS NÉLKÜL ADTA ÁT A KÖZOKTATÁSI ÓRIÁSI VAGYONTÖMEGET KORMÁNYÁNAK !!!!


Népszabadság birtokában lévő kormányzati anyag szerint komoly meglepetés érte az államot: lényegében minden második település visszaadja az összes iskoláját. Ez pedig ellentmond a kormány előzetes várakozásainak.Egy hónappal a közoktatás drasztikus központosítása előtt még mindig teljes a káosz a jelenleg önkormányzati fenntartásban lévő iskolák állami átvételével kapcsolatban. Egy a Népszabadság birtokában lévő, Balog Zoltán, az oktatásért is felelős miniszter által látott kormányzati anyag szerint nagy meglepetés érte az államot. A rendelkezésre álló információk szerint ugyanis a 3000 feletti lélekszámú települések közül 233 nyilatkozott úgy, hogy bár erre módja lenne, nem vállalja oktatási intézménye működtetését. Míg a 3000 lélekszám alatti települések esetében 96 vállalná ezt a feladatot.

Ez ellentmond a kormány előzetes várakozásainak, ugyanis már most nyilvánvaló, hogy jóval több iskola szakad az állam nyakába, mint ahogy arra előzetesen számítottak. (A köznevelési törvény értelmében a 3000 lélekszám alatti településektől automatikusan átveszi az állami intézményfenntartó az iskolákat, azonban kérvényezhetik a működtetési jogot, a 3000 felettieknél viszont az a fő szabály, hogy az iskolák működtetésének feladata az önkormányzatoknál marad. Ezek az önkormányzatok pedig azt kérvényezhetik, hogy lemondjanak az iskolák működtetéséről.)

A Népszabadság úgy tudja, lényegét tekintve minden második település visszaadja az összes iskoláját. E döntésük hátterében minden valószínűség szerint az áll, hogy ezek a települések a kormánytól más formában elvont saját bevételeik hiánya miatt már nem vállalkoznak arra, hogy iskolákat működtessenek. Ezt legföljebb hitelből finanszírozhatnák, azt viszont csak kormányzati engedéllyel lehet fölvenni. A kör tehát bezárult. Ugyanakkor a háromezer lélekszám fölötti településeknek hozzájárulást kell majd fizetniük, új keletű önkormányzati kifejezéssel: ez lenne a „büntipénz”. Forrásaink szerint a települések abban bíznak, hogy a számukra megállapított hozzájárulással még mindig jobban járnak, mintha nekik kellene állniuk a működtetés és intézményfenntartás teljes számláját.

A kormány előtt lévő anyagból az is kiderül, hogy hiába hangsúlyozza ennek ellenkezőjét a kormányzati kommunikáció, még nincs meg a költségvetési fedezete az államosításnak. Az már most látszik, hogy a szakképzésre 21,4 milliárd forint hiányzik, a 3000 fő alatti települések intézményeinek működtetési költségeihez 13,4 milliárd forint (a nemzetgazdasági tárca állítólag ígéretet tett ezek biztosítására), valamint egészen bizonyosan hiányzik majd az az 5,7 milliárd forint, amit a kormány biztosított a teljes tankönyvforgalom 16,5 milliárd forintos összegéből. Ezek a jelenleg ismert összegek, de továbbra sem tudni, számolt-e a kormány azzal a kellemetlen meglepetéssel, hogy ennyi önkormányzat adja át az iskoláját, miként azt sem, hogy ennek mekkora plusz költségvetési vonzata lesz.

Minderről megkérdeztük a közoktatási intézmények leendő állami tulajdonosának, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (KIK) a vezetőjét. A megbízott elnök, Marekné dr. Pintér Aranka kérdésünkre azt mondta, nem pontos költségvetési hiányról beszélni, hiszen még tartanak az egyeztetések a Nemzetgazdasági Minisztériummal. Hangsúlyozta: akkor lehet hiányzó pénzösszegeket emlegetni, ha majd befejeződtek a tárgyalások, és nem sikerül az érintett minisztériumok egyes költségvetési fejezeteiből forrásokat átcsoportosítani a KIK felé.

A kormányzati jelentésről Marekné úgy nyilatkozott, az csupán pillanatfelvétel a november közepi állapotokról, a helyzet folyamatosan változik. Megkérdeztük azt is, mire számíthatnak a pedagógusok, ha az államtól kapják majd a fizetésüket, egy részük ugyanis bérkiegészítést – cafeteriát, pótlékokat – kap jelenleg a fenntartó önkormányzatoktól. Megtudtuk: zajlanak a tárgyalások arról, hogy január elsejétől a pedagógusok ne essenek el ezektől a juttatásoktól. A tét nagy, ugyanis ha nem sikerül megegyezni, az bércsökkenést jelent az érintett pedagógusoknak.
Ebben a helyzetben még soha nem volt Rákospalota Pestújhely Újpalota történetében, ezt a nagy települést is megfosztották a vagyona jelentős részétől.
Szerethető állapot ez???

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: KÖZOKTATÁS ÁLLAMOSÍTÁSA !

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2013 jan. 23 21:41

MAGYAR KULTÚRA NAPJÁT ÜNNEPELTÜK Január 22-én itt a kerületben is.
Ám nagyon rossz légkörben zajlottak a kerületi ünnepek, nagy hazugság volt, hogy a XV. kerületben meg sem említették, hogy 23 év után államosították a ....
Látható módon megszűnt a tudás, a kultúra, az ifjúság oktatása és az Istenhit közötti sok évszázados, megbonthatatlan egység. Ez nem vallási, még kevésbé templomi kérdés.
OTT, ahol az iskolaügy, a jövő nemzedékének oktatása, nevelése csak munka vagy pénzkérdés, ott ezt az első számú nemzeti feladatot elárulták!
OTT, ahol nem a magyar nyelv és történelem a legfontosabb tárgy, ott a jövő sírját ássák a nemzetoktatást eláruló politikusok.
OTT, ahol tanárverést látunk a képernyőn, ott a kisebbség törvénytelensége tobzódik a többség felett egy állítólagos jogállamban.
OTT, ahol ország-idegenek uralják a televízió és rádió stúdióit, ott, ahol a globalizmus ütött tanyát, lassan elvész a Pál utcai fiúk, Fekete István Tüskevára, Vörösmarty, Petőfi, Kölcsey, Arany költészete, Jókai száz meg száz felejthetetlen hőse. Ott apránként le lehet majd tagadni Móricz Zsigmondot, s hogy egyáltalán élt Gyóni Géza, Nagy László, Illyés Gyula, Sütő András, Német László, Wass Albert, Márai Sándor vagy Kányádi Sándor.

Wass Albert írja: "aki bántja a magyart, téged is üt. Nemzeted jussát, igazát védeni kötelességed. Csak úgy lesztek erősek, ha megvéditek egymást. Mert bármelyik magyar vesztesége - a Te veszteséged is."

Nem elég az írót kötelező tantárgyként tanítani, komolyan is kell őt venni!!

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: KÖZOKTATÁS ÁLLAMOSÍTÁSA !

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2013 szept. 04 10:15

TANÉV NYITÓ 2013/2014 ÖRÖMEI !

KÖZHÍRRÉ TÉTETIK ! ! !

Gábor Varga: Egy pedagógus szeretne köszönetet mondani Miniszterelnök ùr: Felsorolnék néhány dolgot, amiért oly hálás vagyok s leszek Nektek ÖRÖKRE:

1., Fizetésem (csakúgy mint kb 110 ezer kolléga fizetése) 2013. szept 1-től az eddigi nettó átlag 143-155 ezer FT helyett mostantól nettó 105 ezerre csökken) /ÚGY TUDOM EZ A MINIMÁLBÉRT kb 5-10 ezer FT-tal haladja meg. ÍGY... 48 évesen , KÉT DIPLOMÁVAL, 30 éves munkaviszonnyal a "HÁTAM MÖGÖTT ASSZEM csakis hálás lehetek _ /
MITAGADÁS: én meg vagyok becsülve, csakúgy mint 110 ezer kollégám az országban, akik erről a jó hírről tegnapelőtt, aug. 29-én értesültünk/

2., 2013. szeptemberétől én és 110 ezer kollégám SOHA TÖBBÉ NEM KAPUNK VIZSGÁZTATÓI DÍJAT az érettségiztetésért, mert az úgyis "BENNE VAN" a 32 órás munkahetünkben és a munkaköri kötelességeink között. (2013 júliusáig egy pedagógus - egyetemi végzettséggel bíró középiskolai tanár - egy átlagos évben nettó 25 és 85 ezer FT közötti vizsgáztatói díjat kapott, AMI SOKAT SEGÍTETT ABBAN, hogy A TANÁR ELKERÜLHESSE A NYÁRI ÉHHALÁLT)

3., Nagyon hálás vagyok azért is, hogy 2013. szeptember elsejétől nem 22, hanem 32 óra a kötelező munkaidőm az iskolában és MINDEZ kb. NETTÓ 40,000.- azaz-NEGYVENEZER_ forinttal kevesebb PÉNZÉRT.

4., Az első három pontban felsoroltakat úgy is megfogalmazhatnám, hogy ez egy "IGAZI PEDAGÓGUS ÉLETPÁLYAMODELL" ígéretes kezdetének TŰNIK SZÁMOMRA: "***, FOGYATÉKOS PEDAGÓGUS, DOLGOZZ heti 10 órával többet az eddiginél 30%-kal kevesebb NETTÓ BÉRÉRT!"

5., Csak azt nem értem, hogy a FENTI REFORMOKAT MIÉRT NEM ÚGY KOMMUNIKÁLJÁTOK "az istenadta NÉP "felé, hogy nettó 50%-kal CSÖKKENTJÜK a PEDAGÓGUSOK BÉRÉT, és miért kell azt HAZUDNOTOK, hogy 60%-kal növeljük AZT???? (Biztos a különböző társadalmi csoportok összeugratása, egymás ellen hangolása LEHET A CÉL!!!)

6., Köszönöm azt is, hogy 2013. szeptember 1-től iskolák felújítására csak akkor adtok pénzt, ha ÉLETVESZÉLY FOROG FENN! (Vagyis, ha beszakad a plafon, vagy összedől 1 iskola, azért odanyomtok néhány ezer FT-ot, persze szigorú könyvelés mellett.)

7., Azt is köszönöm Nektek, hogy a pedagógusok 7 évenkénti állandó továbbképzése továbbra is kötelező, amit NÉHÁNY ÉVE (ebből a magas fizetésükből) SAJÁT MAGUK FIZETHETNEK (azaz: önköltséges) és ezt nemcsak megengeditek, HANEM ELŐ IS ÍRJÁTOK!

8., Utoljára, de nem utolsósorban KÖSZÖNÖM NEKTEK, hogy Magyarországon sikerrel romba döntöttétek nemcsak az egészségügyet , hanem az oktatást is. /DE MEGISMÉTLEM, MUSZÁJ EZT SIKERTÖRTÉNETNEK BEÁLLÍTANI???????/

9. Aki majd UTOLJÁRA HAGYJA el ezt a MEGREFORMÁLT (és ilyen sikeres) ORSZÁGOT, az "kapcsolja le a villanyt"! (Nem én leszek az, azt hiszem.)
http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: KÖZOKTATÁS ÁLLAMOSÍTÁSA !

HozzászólásSzerző: nico » 2013 szept. 04 15:05

A levél mellékleteként szeretném látni - mondjuk például - a 2012 szeptemberi és a 2013 szeptemberi bérelszámolási lapját a tanár úrnak.
Tehát, kellő időben várom a folytatást.
A papír türelmes. Elbírja a valót és a mesét is.

учиться, во-вторых — учиться и в-третьих — учиться и затем проверят

Lenin Összes 33. kötet 490. oldala szerint: "Államapparátusunk megújítása érdekében a következő feladatot kell mindenáron magunk elé tűznünk: először - tanulni, másodszor - tanulni, és harmadszor - tanulni, és aztán ügyelni arra, hogy tudásunk ne maradjon holt betű, vagy divatos frázis (ami nálunk minek is tagadnánk, bizony igen gyakran megesik) hogy a tudás valóban a vérünkbe menjen át, hogy teljes mértékben és igazán mindennapi életünk alkotórészévé váljon."
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico
 
Hozzászólások: 2163
Csatlakozott: 2006 nov. 23 15:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

Re: KÖZOKTATÁS ÁLLAMOSÍTÁSA !

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2013 szept. 04 16:18

A KERÜLETBEN NEM EZ A HELYZET ?
Nyilván nincs olyan pedagógus aki az állását kockáztatva merné megírni az ő személyes helyzetét.
A leírtakat egyébként több kerületi pedagógussal megbeszéltem, jelenleg ez a helyzet van!
Arra is jó volt a találkozás tegnap, hogy megtudtam - a XV.kerületben több iskolában a szülők nem
tudták kifizetni a tankönyvet - és mi történt? NEM KAPOTT A GYEREK KÖNYVET !! A KKI azt az
utasítást adta, hogy nem fizetés esetén a könyvet nem lehet átadni...most állítólag segély lesz
az önkormányzat részéről a forrás! Ez az eset sem a rendszerváltás előtt, sem 1990 után még a
kerületben nem fordult elő...Nagy a hallgatás ez ügyben! Gondolom majd az ÉLETképek és a
helyi TV fog erről információt adni, a http://www.bpxv.hu egy szót sem közölt.
Kedves hozzászólók, illetve olvasók ezt nevezik irányított informálásnak....és akkor finom vagyok!!
http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: KÖZOKTATÁS ÁLLAMOSÍTÁSA !

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 feb. 09 20:38

A KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK ÁLLAMOSÍTÁSA NEM FÁJ SENKINEK A KERÜLETBEN ?

Elvitték vagyonostól - minden kártalanítás nélkül - a kerület szellemi és lokális életét jelentő jól működő iskola rendszert!
A közoktatás államosítása ügyében eddig csak én írtam hozzászólást! Kezdek bizonytalan lenni....vagy itt mindenki helyesli
ezt a kormány és parlamenti döntést, vagy itt mindenki fél!!!
Az iskolarendszerből kivont pénzek nem hiányoznak!? A szülők, a nagyszülőknek is semleges a téma, lehetséges ez?
Anno pl. amikor a Száraznád u Iskolát a mai Palota Holding Zrt székházból áthoztuk képviselő-testületi döntéssel a Pattogós u
Iskolába, a Pattogós u szülők napokon át demonstráltak, hogy a Hajdu ne hozza ide a gyogyós gyerekeit! Ma egy igazoltan helyes
döntés volt. Az egész kerületi iskolarendszer államosítása ellen egyetlen kritika sem jelent meg. Úgy tűnik nagyon jó minden..
A minisztériumi átvilágítás a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ hatékony működését segíti, és a Klik elnöke változatlanul élvezi a szaktárca miniszterének bizalmát. Ezt az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelési államtitkárság közölte az MTI-vel az Index írására reagálva.

Szabó Balázs miniszteri biztos hetekig vizsgálta a közoktatás legfőbb irányító szervét. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központról és elnökének tevékenységéről egyebek között azt írta, hibás gazdasági döntések, valótlanságok állítása, rossz vezetési stílus és a jobbító javaslatok figyelmen kívül hagyása jellemezte. A jelentés személyesen az elnököt hibáztatja a 2013-as gazdálkodás szakszerűtlenségéért és a szervezet 2014-es költségvetésébe kódolt, az év végére akár 50 milliárdosra duzzadó hiányáért is.

A köznevelési államtitkárság közleménye szerint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ egyéves tevékenységét a minisztérium több szempontrendszert figyelembe véve vizsgálta, és értékelte. Az elkészült munkaanyagok, így az emberi erőforrások minisztere által megbízott miniszteri biztos részjelentései alapján meghozott intézkedések beépültek, beépülnek a központ mindennapi működésébe és a szervezeti és működési szabályzatába. Ide sorolható, hogy az elmúlt félévben jelentős mértékben nőtt a tankerületek rendszeres tájékoztatása és a tankerületi igazgatók továbbképzése, valamint az a decentralizációs lépés is, amely szerint a jövőben a megyeközponti tankerületek lényegesen nagyobb szerepet kapnak.

Kitért közleményében az államtitkárság arra is, hogy a kormány oktatáspolitikai célkitűzéseit maradéktalanul teljesítette. Létrejött az egységes tanügyi irányítás, jelentősen javult az iskolák szaktanári ellátottsága, eszközellátottsága, a kistelepüléseken dolgozó pedagógusok is hozzájutnak a munkájukat segítő szakmai támogatásokhoz. Az intézmények fenntartása és működtetése kiszámíthatóbbá, biztonságosabbá vált. Minden, az iskolák zavartalan működését veszélyeztető esetben a központ gyorsan és eredményesen avatkozott be. A korábbi átláthatatlan és igazságtalan viszonyokat jól jelzi, hogy gyakorlatilag lehetetlen volt előzetesen felmérni, hogy az önkormányzatok különböző címeken mennyit fordítottak a köznevelési intézmények fenntartására, működtetésére. A Klik ebből adódó hiányait a költségvetés folyamatosan korrigálta és pótolta. A Klik elnöke változatlanul élvezi az emberi erőforrások miniszterének bizalmát – közölte a minisztérium.

Hát akkor visszavonom a lokálpatriotizmusból adódó féltésemet. Tévedtem. Nem kell nekünk saját iskola! Jó nekünk a központosított
"egyen" iskolarendszer. Legyen ez az állam gondja! Egyetlen pedagógus nem érezte fontosnak és ez a gyanús, hogy legalább vitatkozzon
velem!

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: KÖZOKTATÁS ÁLLAMOSÍTÁSA !

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 ápr. 16 11:27

KEZDŐDIK A 2014/2015-ös TANÉV BEIRATKOZÁS.

Az államosított iskola felvételi pályázatot nem az iskola igazgatója, vagy a tantestület értékeli és dönti el!
A szülőnek nincs joga szabadon iskolát választani, oda megy ahova az állam akarja, mit gondol....az ő gyereke
iskoláztatásáról ők mint szülők döntenek, na nem, majd az állam bácsi kihelyezett kádere dönt!!
A TANKERÜLETI IGAZGATÓ AZ FOG DÖNTENI Rákospalota Pestújhely Újpalota gyerekeinek sorsáról, még tévedne az
anyuka, az apuka, az pedig nem mehet tovább, hogy szakember döntsön, mondjuk az iskola igazgatója, jó az, sokkal
jobb, ha a párt kinevezett politikai káder dönt.....

Felhívás a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapest XV. Tankerülete fenntartásában működő általános iskolákba történő beíratásra
2014. március 25. [kedd]
Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2014/2015. tanévre általános iskolai első évfolyamra történő beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor: 2014. április 28. - 29.-30. (hétfő, kedd, szerda) 8.00 órától 18.00 óráig. Tanköteles, azaz 2007. augusztus 31-ig született gyermekét a szülő köteles a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni.

Az első évfolyamra történő beíratáskor az alábbi dokumentumokat kell bemutatni:

a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és a lakcímet igazoló hatósági igazolványt
a gyermek születési anyakönyvi kivonatát
a beiratkozáshoz szükséges mindkét szülő által aláírt beleegyező nyilatkozatot
adatvédelmi nyilatkozatot
szülői felügyelet gyakorlásáról szóló nyilatkozat
az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást

A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt. Elutasítás esetén a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ XV. Tankerületének igazgatója hivatott a kérelmet elbírálni. A felülbírálati kérelmet az alábbi címre kell benyújtani: 1152 Budapest, Széchenyi tér 13.


Tyukász Tamás
tankerületi igazgató

Letölthető anyagok:
- az egyes általános iskolák körzetébe tartozó utcák
- felhívás a tankötelessé váló gyermekek iskolai beiratására
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: KÖZOKTATÁS ÁLLAMOSÍTÁSA !

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2014 ápr. 16 16:27

Hajdú László írta:
"A szülőnek nincs joga szabadon iskolát választani, oda megy ahova az állam akarja, mit gondol....az ő gyereke
iskoláztatásáról ők mint szülők döntenek, na nem, majd az állam bácsi kihelyezett kádere dönt!!" :?
Nem értem, hiszen ugyancsak rögtön ő cáfolta ugyan ezt a hülyeséget:
"
Felhívás a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapest XV. Tankerülete fenntartásában működő általános iskolákba történő beíratásra
2014. március 25. [kedd]
Értesítjük az érintett szülőket, hogy a 2014/2015. tanévre általános iskolai első évfolyamra történő beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor: 2014. április 28. - 29.-30. (hétfő, kedd, szerda) 8.00 órától 18.00 óráig. Tanköteles, azaz 2007. augusztus 31-ig született gyermekét a szülő köteles a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni...." 8)


Vagy rosszul értelmezem a "választott iskolát" és nem azt jelenti amit??? :shock:
Kérem figyelmesebben olvasni-értelmezni. :wink:
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19

Re: KÖZOKTATÁS ÁLLAMOSÍTÁSA !

HozzászólásSzerző: fazekas » 2014 ápr. 16 17:17

Úgy látszik a Tyukász nem tud írni, szegény Hajdu Úrnak kell
helyette is válaszolnia. :oops:
fazekas
 
Hozzászólások: 513
Csatlakozott: 2005 nov. 01 21:34

Re: KÖZOKTATÁS ÁLLAMOSÍTÁSA !

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 ápr. 20 17:34

HA MINDEN JÓ A KÖZNEVELÉS ÜGYBEN, AKKOR ÉN CSAK AZ ELVETT KÖZOKTATÁSI VAGYONUNKAT SAJNÁLOM.
http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: KÖZOKTATÁS ÁLLAMOSÍTÁSA !

HozzászólásSzerző: nico » 2014 ápr. 24 20:11

Ahol szakmát - is - adnak a fiatalok kezébe, s mellette nevelnek is:

http://www.g-piar.hu/stat/19
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico
 
Hozzászólások: 2163
Csatlakozott: 2006 nov. 23 15:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

Re: KÖZOKTATÁS ÁLLAMOSÍTÁSA !

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 ápr. 25 10:57

A KÖZOKTATÁSBA ILYEN DURVA BELENYÚLÁS IGAZI EREDMÉNYE SAJNOS AKKOR JELENIK MEG AMIKOR MÁR
JÓVÁTEHETETLEN A HIBA.
Jelenleg a gyerekek kísérleti nyulak, senki sem tudja a végeredményt. A szakképzés esete ebből kivétel, ott
már most látható, hogy nem tud a kamara irányítása mellett a rendszer kiképezni piacképes munkaerőt.

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48


Vissza: KultúraKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron