Részvételi feltételek az árverésen

Részvételi feltételek az árverésen

HozzászólásSzerző: Admin » 2009 jún. 01 13:06

Az árverésen részt vehet minden olyan természetes, vagy jogi személy, aki/amely regisztrál.

A regisztrációval elismeri, hogy
- a 18. életévét betöltötte és cselekvőképes, vagy
- jogi személy, vagy gazdálkodó szervezet képviselője,
- saját, vagy az általa képviselt szervezet nevében, valós személyes adatai, illetve elérhetőségei megadásával regisztrál.

A regisztrált felhasználó nick nevet/jeligét használhat.

A regisztráció és a licitálás díjmentes.

Licitálni az adott oldalon megjelentetett pályaműre, a legutolsó ár, legkevesebb a kikiáltási árnak megfelelő összeggel, történő megemelésével lehet, melyet minden esetben az adott pályaműhöz kapcsolódó témában új hozzászólásként kell felvinni.

A licitálás 2009. július 26. 24 óráig tart.

Minden ajánlattevő az ajánlatához a licitálás végéig kötve van. Egy személy több pályaműre is licitálhat.

Bízom abban, hogy az árverésen résztvevők tisztában vannak a kábítószer-fogyasztás megelőzésének fontosságával, az árverés ideje alatt ennek megfelelő felelős magatartást tanúsítanak.

Az itt nem szabályozott kérdésekben a Fórum Szabályzat általános szabályai az irányadók.

A legmagasabb árat felajánló licitáló nyeri el az adott pályaművet, akivel a licitálás lezárultát követően a regisztráláskor megadott email címen felvesszük a kapcsolatot a részletek megbeszélése céljából. Amennyiben a legmagasabb árat ajánló az általa felajánlott összeget az értesítéstől számított 5 napon belül nem fizeti be, úgy az utána következő legtöbbet ajánló licitáló válik jogosulttá a pályaműre.

A felajánlott összeget a Rákospalota- Pestújhely- Újpalota Közrend és Vagyonvédelmi Kiemelkedően Közhasznú Közalapítvány számlájára kell befizetni. A befizetett összeg az alapítványnak bűnmegelőzési programok lebonyolításához nyújtott céltámogatásnak minősül, amelyről az alapítvány adóigazolást állít ki. Ez az adóigazolás mind a személyi jövedelemadóról mind, pedig a társasági nyereségadóról szóló hatályos törvények szerint adókedvezmények igénybevételéhez felhasználható.

Az elnyert pályamű, a felajánlás befizetésének igazolása után, előzetes időpont egyeztetést követően Dr. Németh Péter gyermek,- ifjúságvédelmi és bűnmegelőzési tanácsadó úrtól a XV. kerületi Polgármesteri Hivatal C épület 209. szobában átvehető. Telefon: 305-3205, mobil: 06-209-666-617.


Dr. Németh Péter
tanácsadó
Admin
Fórum Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 390
Csatlakozott: 2004 jan. 12 22:42

Re: Részvételi feltételek az árverésen

HozzászólásSzerző: Nagy Erika » 2009 jún. 12 07:00

Igazság szerint nem tudtam róla, hogy licitálásra kerül, és eléggé sajnálom is, de egyben örülök ,hogy már van is aki szívesen látná a falán. Bár senkinek nem javasolnám a kép nézegetését mivel saját meggyőződésem szerint elég negatívra sikerült...
Örülnék ha újra visszajutna hozzám, főleg, hogy a mintakép -itt a fórumon- nem egyezik az igazi képpel, ugyanis jóval sötétebb.
Mellesleg ezt a sötétíttet verziót, én csináltam számítógéppel (mivel így sokkal jobban tetszik, bár ez a minőségen sokat rontott), hogy egy internetes megosztó oldalra már így tölthessem fel.
---
Érdekes, hogy úgy próbálják eladni ,hogy közben nem is így néz ki...

A szerző nem tudja, hogy licitálják a képét, sőt szeretné ha a képe visszajutna hozzá - neki is licitálnia kellene? Nem is azt tették fel licitre ami létezik a valóságban, hanem annak számítógéppel megváltoztatott változatát, a licitre kitett kép nem is létezik a maga megfestett valójában. Olyan címet adtak neki, amit a szerző nem adott (ha jól értem nem is nagyon ért egyet vele). Ezek szerint a szerzőkkel nem valami alapos megállapodást kötöttek. Mintha a szerzők nem is tudnának erről a pénzszerzési ügyről.
Árverés vagy átverés?
(Szakmai szempontból biztosan leellenőrizték, hogy hány éves kortól felel meg a gyermekek pszichoszociális fejlődésnek ha velük - alsótagozotosokkal is - a számukra nyilván tiltott és nyilván ismeretlen élményekről, a drogfogyasztásról készítenek rajzokat. Gondolom Dr. Németh úr pszichológus. Véleményem szerint inkább más módon kellene a gyermekektől távol tartani a drogot. Pl. úgy, hogy a lakótelepen is létező "elosztó központokat" kiiktatják. Vagy a pestújhelyit akár.)
Nagy Erika
 
Hozzászólások: 171
Csatlakozott: 2006 ápr. 18 19:07
Tartózkodási hely: Szilas park

Re: Részvételi feltételek az árverésen

HozzászólásSzerző: Nagy Erika » 2009 jún. 14 07:36

Bringye Viktória írta:..bár én úgy gondolom, hogy a pályázaton való részvételkor mindenki számára egyértelmű volt, hogy az egésznek az alkotók megmérettetésén túl egy össztársadalmi célja volt. Az árverésen befolyt összeg jó célra fordítódik majd.
Ez kevés lenne, egészen biztos hogy a 18 év alattiak pályaművei esetében a szülő/gondviselő jognyilatkozata is szükséges volt a szerzői jogok miatt. A 18 év felettiek esetében a szerzők nyilatkozhattak maguk is. Ezt nyilván a szervezők nálam jobban tudják. Dr. Németh úr biztosan gondoskodott erről az össztársadalmi cél érdekében.
Nagy Erika
 
Hozzászólások: 171
Csatlakozott: 2006 ápr. 18 19:07
Tartózkodási hely: Szilas park

Re: Részvételi feltételek az árverésen

HozzászólásSzerző: Bringye Viktória » 2009 jún. 14 10:00

Kedves Erika!

Szerintem elég egyértelműen az alkotóhoz szóltam, és az ő felvetésére reagáltam...
Egyébként pedig a probléma megoldódott. Az alkotó visszakapja a képet. Köszönet érte Novák képviselőtársamnak. Ha nem előzött volna meg, én is megtettem volna ezt a gesztust. Üdítő pillanat, hogy végre valamiben egyetértünk...
Innentől kezdve én nem értem miért kell gerjeszteni a feszültséget...
Bevallom anno én is indultam hasonló, az iskolában, vagy azon keresztül szervezett versenyeken... bár közel sem rendelkeztem olyan tehetséggel, mint ez a fiatalember, de egyértelmű volt, hogy ha kiállításra került egy munkám, azt utána nem kaptam vissza. A legtöbbet az iskola utána megtartotta. Ez halvány tizenéves emlékeim szerint bármilyen képzőművészeti megmérettetésen bevett szokás volt. És erről bevallom az iskola sem anyukámat, sem apukámat nem kérdezte meg... Sőt, ügyvédért sem rohant egyetlen iskolatársam sem fellebbezni...
Én a magam részéről úgy gondolom, hogy ez azon a bizonyos kákán való csomókeresgélés tipikus esete... és persze annak, hogy hogyan kell egy jó kezdeményezést, amire mellesleg a pályázók számából láthatóan jól reagáltak a kerületi fiatalok, politikai csatározások tárgyává tenni.
Véleményem szerint, ha ennyire kommunikálni szeretne Dr. Németh Péter úrral, keresse meg személyesen, vagy privát üzenet formájában. Minden bizonnyal válaszolni fog az Ön kérdéseire, és felvetéseire, és ne licitálók kedvét próbálja negatív irányba befolyásolni.
Köszönettel:
Bringye Viktória
Bringye Viktória
 
Hozzászólások: 4
Csatlakozott: 2009 jún. 09 13:30

Re: Részvételi feltételek az árverésen

HozzászólásSzerző: Mária-Anna » 2009 júl. 29 13:43

"A licitálás 2009. július 26. 24 óráig tart."

"A legmagasabb árat felajánló licitáló nyeri el az adott pályaművet, akivel a licitálás lezárultát követően a regisztráláskor megadott email címen felvesszük a kapcsolatot a részletek megbeszélése céljából. Amennyiben a legmagasabb árat ajánló az általa felajánlott összeget az értesítéstől számított 5 napon belül nem fizeti be, úgy az utána következő legtöbbet ajánló licitáló válik jogosulttá a pályaműre."

Érdeklődöm, hogy mikor?

Nyári szabadság, utazás stb. ilyen idő tájt nem elképzelhetetlen a licitálók részéről, bár én még két napig elérhető vagyok. Értesítést még nem kaptam.

Ha a héten nem kerül erre sor, az öt nap bizony letelik, és mivel utánam nem licitált senki....

Nagy nehézséget okozna, ha közzétennék a számlaszámot, ahová utalni kellene az összeget? A közlemény rovatban a kép címét adnám meg. Adószámot találtam a honlapon, beszámolókat is, számlaszámot nem, de megmondom őszintén, tovább keresgélni most nem nagyon van időm.

Az általam nyert képpel kapcsolatban: gratulálok az alkotónak, Novák Adrienne-nek, köszönöm a lehetőséget, hogy megismerhettem a munkáját.

A képet - bár nagyon tetszik - nem kívánom átvenni, jobb helye lenne ott, ahol van mondandója.

Ezúton kérem az Alapítványt - ha kivitelezhető részükről - , hogy azt helyezze el kinagyítva és keretezve olyan helyen, ahol úgy véli, van üzenete a képnek. Akár Novák Adrienne iskolájában. Az eredeti A/4-es képet juttassák vissza Adrienne-nek, hátha máshol, máskor szeretne vele versenyen indulni, vagy csak bemutatni.

A költségeket a nyertes licit árával együtt utalnék el, ha megkapnám a számlaszámot.

Köszönettel

M-A.
Mária-Anna
 
Hozzászólások: 41
Csatlakozott: 2008 feb. 07 11:18

Re: Részvételi feltételek az árverésen

HozzászólásSzerző: Bringye János » 2009 júl. 30 09:17

Kedves Mária-Anna!

Köszönöm észrevételét, igaz a szabadságolásokkal kapcsolatos észrevétele, valószínűleg ez volt a késedelem okozója is.

Külön köszönöm az elnyert pályaművel kapcsolatos rendelkezését!

Alapítványunk jelenleg egy vándorkiállítás anyagának készítésén dolgozik, amely ha elkészül, a kerület iskoláiban kerül bemutatásra.
Ezen felül tervezzük, hogy a pályázati anyagokról a pályázó iskolájában is elhelyezünk egy-egy reprodukciót.
Az eredeti pályaműveket az árverési nyertesek fekérése alapján visszajuttatjuk a pályázóknak.

Üdvözlettel:

Bringye János
kuratóriumi elnök


Rákospalota-Pestújhely-Újpalota Közrend és Vagyonvédelmi Kiemelkedően Közhasznú Közalapítvány
rövidített név: R-P-U Közrend és Vagyonvédelmi Közalapítvány
bankszámlaszám: OTP 11715007-20410487

az átutalásnál kérjük feltüntetni a licitáló fórumnevét és az elnyert pályamű megnevezését
Bringye János
 
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: 2009 márc. 10 18:52

Re: Részvételi feltételek az árverésen

HozzászólásSzerző: Dr. Novák Ágnes » 2009 aug. 16 18:29

Tanulságul:
Honlapon még nem nagykorú iskolások alkotásait árverezik, iskolások a honlapról értesülnek.
Gyér licit.
Email nem jött az email címre, személyes üzenet jött a felhasználói vezérlőpultra a számlaszámmal.
Befizetve.
Azóta egy nyekk sem, sem emailen sem "személyes üzenet felhasználói vezérlőpultra" formájában.

Véleményem egyre rosszabb. (Már a szervezés és a jogi rész is erősen kétséges volt, de a zárás végképp lesújtó.
Ez van. Ajalára meg a személygépkocsira ezután is lesz közpénze az alapítványnak, de egy ingyenes köszönő sort nem tudnak kipréselni magukból.)
Dr. Novák Ágnes
 
Hozzászólások: 148
Csatlakozott: 2008 máj. 01 13:43
Tartózkodási hely: Rákospalota

Re: Részvételi feltételek az árverésen

HozzászólásSzerző: Nagy Erika » 2009 aug. 18 18:54

A TAHÓ-MÉTER kimutatta megint a minőséget.
A Városházi újság címlapján két parlamenti képviselő alkoholt nyújt mosolyogva a lakótelepi sorbaállóknak, mert úgy találják, hogy az emlékezés - pl. most Újpalota születésnapjára és a 40 évre - azonos a piával. A Városháza legalábbis így gondolja.
Az alkoholizmus ellen is fel kellene lépni végre, nézzenek már körül!
Ők inkább kettesben osztogatták, és még büszkék is rá!!!!!!
Felháborító, ez a gondolkodás!
Nagy Erika
 
Hozzászólások: 171
Csatlakozott: 2006 ápr. 18 19:07
Tartózkodási hely: Szilas park

Re: Részvételi feltételek az árverésen

HozzászólásSzerző: Dr. Novák Ágnes » 2009 szept. 10 07:53

Bringye úrtól és Dr. Németh úrtól szeretném megkérdezni, hogy hetekkel a pénz átutalása után végre visszaadták-e a képet a szerzőnek?
Mikor kapok erről valami értesítést, ha már a "köszi" túl sok lenne?
Dr. Novák Ágnes
 
Hozzászólások: 148
Csatlakozott: 2008 máj. 01 13:43
Tartózkodási hely: Rákospalota


Vissza: ÁrverésKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron