2011 január 14 polgármester sajtótájékoztató a Mozdonyfütő u

Tudnivalók, kérdések, észrevételek a fórum használatával, valamint a XV. kerületi honlappal kacsolatban

2011 január 14 polgármester sajtótájékoztató a Mozdonyfütő u

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2011 jan. 16 15:39

A kerület polgármestere nem tájékozódott a 2011 január 14 én tartott sajtótájékoztató előtt. Nem vette észre, hogy ő kire is kiáltott telekspekulációt! Ha 2005 ben kerületi lakos lett volna könnyebb lenne a helyzete. MÁV Zrt. nagyvállalattal már januárban megkezdődtek a tárgyalások. A Képviselő-testület a pályázati uton meghirdetett ingatlanra, kétszer is pályázott. Mind a két alkalommal a FIDESZ és az MSZP egyhangulag megszavazta, a vételt. Akkor ugye az MSZP és a FIDESZ együtt mutyizott, közösen telekspekulált, panamázott a polgármester szerint.Valószinűsitem,hogy Ön még 2005 ben azt sem tudta hol van a Mozdonyvezető utca, talán térképen megtalálta azóta, de azt, az ovoda megvásárlása jogos szakmai és lakossági igény volt, azt csak az érti meg akinek Rákospalota ezen részéhez nem csak könyvből elolvasott emlékei vannak! Tul sok időt töltött Ön uzleti vállalkozásokkal, pénzkereséssel, cégek alapitásával és müködtetésével, hogy értse mi a közös érdeke a mi kerületünknek.A sajtótájékoztatón alaptalanul megvádolt döntéshozókat, döntéselökészitőket,sértette és riogatta azokat a családokat, akiknek ide jártak, ide járnak, illetve majd a jövőben ide fognak járni a gyerekei! Javaslom a kampányolást hagyja abba, vegye észre itt el kell kezdeni az itt élő emberekért dolgozni.A sajtótájékoztatójával a kerületét és a saját pátját is lejáratta, javaslom kérjen nyilvánosság előtt bocsánatot.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Hajdu LÁSZLÓ 2011 jan. 19 14:47-kor.
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Mozdonyfűtő vagy Mozdonyvezető utca? Mit tud a kerületről HL

HozzászólásSzerző: Dr. Novák Ágnes » 2011 jan. 17 09:46

Hajdu LÁSZLÓ írta:A kerület polgármestere nem tájékozódott a 2011 január 14 én tartott sajtótájékoztató előtt. Nem vette észre, hogy ő kire is kiáltott telekspekulációt! Ha 2005 ben kerületi lakos lett volna könnyebb lenne a helyzete. MÁV Zrt. nagyvállalattal már januárban megkezdődtek a tárgyalások. A Képviselő-testület a pályázati uton meghirdetett ingatlanra, kétszer is pályázott. Mind a két alkalommal a FIDESZ és az MSZP egyhangulag megszavazta, a vételt. Akkor ugye az MSZP és a FIDESZ együtt mutyizott, közösen telekspekulált, panamázott a polgármester szerint.Valószinűsitem,hogy Ön még 2005 ben azt sem tudta hol van a Mozdonyfütő utca, talán térképen megtalálta azóta, de azt, az ovoda megvásárlása jogos szakmai és lakossági igény volt, azt csak az érti meg akinek Rákospalota ezen részéhez nem csak könyvből elolvasott emlékei vannak! Tul sok időt töltött Ön uzleti vállalkozásokkal, pénzkereséssel, cégek alapitásával és müködtetésével, hogy értse mi a közös érdeke a mi kerületünknek.A sajtótájékoztatón alaptalanul megvádolt döntéshozókat, döntéselökészitőket,sértette és riogatta azokat a családokat, akiknek ide jártak, ide járnak, illetve majd a jövőben ide fognak járni a gyerekei! Javaslom a kampányolást hagyja abba, vegye észre itt el kell kezdeni az itt élő emberekért dolgozni.A sajtótájékoztatójával a kerületét és a saját pátját is lejáratta, javaslom kérjen nyilvánosság előtt bocsánatot.Tisztelt Hajdu László!
A Mozdonyfűtő utcában nem volt eladó üres intézmény és telek, pedig az tényleg szerencsésebb lett volna, mivel távolabb esik az M3-tól. A térképet ezek szerint Hajdu Lászlónak kell tanulmányozni annyi polgármesteri év után, talán megtalálja. Gondolom a Mozdonyvezető utcai bezárt óvoda vásárlásáról írna, javaslom tájékozódjon a megvásárolt ingatlan helyéről. Rákospalota ezen részét írása szerint ön még térképről sem ismeri.
Javaslom javítsa ki hozzászólását és témaindító címet is, miután elnézést kért ezért a súlyos hibáért.
Üdvözlettel:
Dr. Novák Ágnes
alpolgármester

Ui. A Mozdonyvezető utcai épület megvásárlásáról a képviselő testület az alábbi módon döntött 2007. június 20.-án:
• Budapest XV. kerület Önkormányzatának vezetése a Mozdonyvezető utcai felhagyott, használaton kívüli volt MÁV-óvoda épület megvásárlását határozta el, 164 millió Ft+ÁFA értékben, (Előadó: Király Csaba, 404/2007. (VI.20) számú Határozat. Szavazati arány: 17 igen szavazat, 9 ellenszavazat, 1 tartózkodás)
A 9 ellenszavazat és 1 tartózkodás a FIDESZ frakciót takarja. Vonja vissza tehát az állítását, miszerint: "ugye az MSZP és a FIDESZ együtt mutyizott".
Dr. Novák Ágnes
 
Hozzászólások: 148
Csatlakozott: 2008 máj. 01 13:43
Tartózkodási hely: Rákospalota

Re: 2011 január 14 polgármester sajtótájékoztató a Mozdonyfü

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2011 jan. 20 13:05

TÉVEDTEM A GÉPELÉSNÉL, KÉREM SZIVES ELNÉZÉSÜKET, ám a dolog lényegét illetően nem! A FIDESZ és az MSZP együtt szavazott, amelynek eredménye a vásárlás.Ugyanis a MÁV belátta, túl magas áron akarta értékesiteni az első pályázat kiírásakor. A Kerüiet értékbecslése 100 millióval(kerekitve) kissebb összeg volt. A MÁSODIK pályázaton is csak ezzel voltunk hajlandók pályázni, a FIDESZ is ennek a felelős magatartásnak a jegyében szavazott együtt az MSZP - vel, amely frakciónak tagja volt már akkor pl. a jelenlegi alpolgármester Vizér Klára is. A HATÁROZATOT, kérem a KÖZÉLET rovatban a kedves honlap olvasó tanúlmányozza át, ez a döntés a végleges, hiszen a második fordúló is eredménytelen lett, így a döntés alapján a második sikertelen pályázatot követően közérdekü kisajátitás lehetősége megnyilt előttünk, mégpedig a mi általunk készitett értékbecslés alapján, az az több mint 100 millióforinttal olcsóbban!
A MOZDONYVEZETŐ u Óvoda és a Szent Korona u. Bölcsöde két ingatlajának megvásárlása, több feszitő gondot is megoldott, A 2010 - ben 100 éves iskola elengedhetetlen bővitését, lehetőséget kinált a bölcsöde bezárt épülete, egy programba vett bölcsödék felújitási, több éves terv alatti ideglenesen kiköltöztetett gyerekek elhelyezésére.Az Óvoda megközelitően kétszer akkora, mint az alig 100 méterre lévő, ideglenes Ozmán u. Óvoda volt.Az M3 - as úttól légvonalban az Ozmán uti korszerűtlen Óvoda kb."15 méterrel messzebb" helyezkedett el. Kisebb kapacitása volt, nem felelt meg a szakhatósági előirásoknak, számos, főleg tisztiorvosi felszólitást kaptunk, és alapvető környezetvédelmi és környezet.egészségügyi probléma is megoldódott, nevezetesen az éves, uralkodó széljárás az M3 - as kipufogó gáz szenyezés (átlag kb. 70% - ban) az Ozmán u. Óvodára hordta rá a szenyezést. Még egy fontos indok, az Ozmán u. Óvodába a gyerekek kb. 75% - a, az M3 - as tulsó oldaláról(jelenlegi Mozdonyvezető u.) bonyolult krűlővel, vagy a gyalogos felüljárón át tudta naponta megközeliteni.Nem elhanyagolható szempont volt a szülők, a családok kiszolgálása, létrejött egy : bölcsöde, óvoda, általános iskola centrum, amely jó megközelitésü. Vagyon lényegesen gyarapodott!
László Tamás a HELYI TÉMA c. lapban nyilatkozott 2010 április 14 - ei "választási kampányszámában" :
AZBESZTES ÓVODÁBAN NEVELKEDTEK A MÁV - TELEPI GYEREKEK cimmel!?
Igen, akkor tudta László Tamás, hogy a bontásnál kiderült azbeszt épitési anyagok voltak beépitve, most nosztalgiázik, nem tartom tisztességes városvezetői magatartásnak. Több ősszinteséget várunk el mi XV. krületiek a polgármestertől. Nagy szerepe van, abban hogy az ügy ma polgári peres úton keresi az igazát, ami most is tiszta, csak a bumeráng hatás törvénye miatt, ez a kampánya, akár sokba is kerülhet a krületnek.
Javaslom tisztelt polgármester úr még időben gondolja át a nyilvánosság előtti lejáratását saját kerületének.
Hajdu László
http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: 2011 január 14 polgármester sajtótájékoztató a Mozdonyfü

HozzászólásSzerző: egerbeno » 2011 jan. 21 13:55

Hát igen! Sajnos egyáltalán nem szimpatikus az új polgármesterünk fellépése ezügyben.
Az én gyermekem is a Mozdonyvezető utcai óvodába jár, és meg vagyunk vele elégedve.
Hogy ott az M3-as. és magas a légszennyettség? Hm....és akkor kilakoltatják azokat, akik közvetlenül mellette laknak, és az iskolát is bezárják, ahova az ovival ellentétben jó esetben 8 évig járnak a gyerekek? És mégis mi lenne az elképzelés a gyerekek további elhelyezéséről? Egy csoportban így is 25-en, 26-an vannak, iskolai osztályokban ez a szám bizony már 30 és azon felüli.
Ezzel a lépéssel, ha sikerül meglépniük nem fejlesztést fognak végrehajtani, hanem színvonal vesztés fog történni. Posta nincs a környéken, az új piac egy nagy nulla, nincs egy normális gyógyszertár (Sztráda a Rákos úton, ahol a gyógyszerek nem állnak rendelkezésre azonnal a legtöbb esetben, hanem csak rendelésre hoznak) stb. Igen, úgy látom, hogy Rákospalota ezen része kezd leépülni, és ennek az lesz a végeredménye, hogy a jobb móduak szépen elmennek innen, és egyre inkább egy gettóhoz lesz hasonló. Sajnálnám, szeretek itt élni, ide kötnek a génjeim.
egerbeno
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2011 jan. 21 13:27

Re: 2011 január 14 polgármester sajtótájékoztató a Mozdonyfü

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2011 jan. 29 02:07

Az elöttem szólóval csak egyetérteni lehet. Az Ön felelös és tárgyilagos gondolkodása, nos az hiányzik a lejárató tartalmú un. hivatalos emberek részéről.
Ha persze "telekspekuláció" készül az Óvoda és az iskola bezárása után, az előkelő, jó áron értékesithető piaci árú lesz.
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: 2011 január 14 polgármester sajtótájékoztató a Mozdonyfü

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2011 feb. 20 21:17

ZÁRT ÜLÉSRŐL TARTOTT NYILVÁNOS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ:
A kerület polgármestere 2011. január 14-én több korábbi zárt ülésről sajtótájékoztatót tartott. A Mozdonyvezető u. óvoda, a Szent Korona u. bölcsöde és óvoda
ingatlanok ügyében hozott korábbi képviselő-testűleti "zárt" ülések napirendjeit, az országos média jelenlétében tartott sajtótájékoztatón kifecsegte!! Tény, hogy
még hamisitott is, hiszen azokról a határozatokról, amalyek az ingatlan vásárlást 2005-ben elinditották, amalyet a FIDESZ frakció is egyhangúlag támogatott, egyetlen
szót sem szólt!! Megvezette a nyilvánosságot a tudatos egyoldalú információival, majd "telekspekúlációval" vádolta meg a korábbi "zárt" ülésen döntéshozókat--nem
szólva egy szót sem saját pártja a FIDESZ szerepéről, ugyanakkor burkoltan a vevőt is megrágalmazta, rossz hirbe hozva a nyiltan telekspekulációba keveréssel.
Ma a kerűlet választott tisztségviselői hiteltelenek, addig mindenképpen, amig nem kérnek bocsánatot a rágalmazás nagy nyilvánosság előtti elkövetéséért!!
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48


Vissza: Fórumhasználat, honlapKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron