Kérdések a fórum használatával kapcsolatban

Tudnivalók, kérdések, észrevételek a fórum használatával, valamint a XV. kerületi honlappal kacsolatban

Re: Kérdések a fórum használatával kapcsolatban

HozzászólásSzerző: kmarti » 2010 jan. 13 15:23

Szép napot! :)

Köszönöm a gyors reagálást remélem a holnapi napon megtalálom azt a bizonyos" allapot" is :D
Márti :)
kmarti

HozzászólásSzerző: Admin » 2010 jan. 13 16:19

Kedves Márti!

Fórumunk nyitó lapjának alján található a kérdéses oldal (jelenleg még lezárt állapotban). A közvetlen link pedig: viewforum.php?f=16

Admin
Admin
Fórum Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Szilády Ildikó » 2014 aug. 15 08:45

Tisztelt bárki, aki segíteni tud!

Megbízást kaptam az önkormányzattól díszpolgárok portréinak megrajzolására.
Elakadtam, mert néhányukról nincs használható fotóm, amiről rajzolhatnék.
Őróluk lenne szükségem jó minőségű (nagy felbontású) képekre:
P. Varga Vince, Beller Imre, Dr. Szőcs József és Balog Zoltán.
(Az önkormányzat honlapján csak nagyon rossz minőségű képek találhatók,
ezeket kérem, ne ajánlja senki! Vargosz (a fotós) sem tudott segíteni.)
A képeket e-mail címemre köszönettel várom, ill. annak is örülnék, ha fotót
nem is, de legalább valami információt kaphatnék, hogy hol érdeklődhetnék
ez ügyben érdemlegesen.
Előre is köszönök minden használható ötletet! :)

E-mailem: feher.szilady@gmail.com
Szilády Ildikó

HozzászólásSzerző: Bubu046 » 2014 aug. 24 07:10

Tisztelt Admin !
Egy hibára szeretném a figyelmét felhívni :
Belépéskor az elfelejtett jelszó kérés után megérkezik az email ,ahol a felhasználónév : Bubu046
A belépéskor a felhasználónevek kínálata : bubu046 és Bubu46 és a bubu046-al be is tudtam lépni.

Általában a password különbséget tesz a kis- és nagy betűk között - itt miért nem ?
Bubu046

HozzászólásSzerző: Admin » 2014 aug. 24 10:03

Tisztelt Bubu046,

A felhasználó névben szereplő kis és nagy betűk közt nem tesz különbséget a fórum (szerintem az egyéb online rendszerek esetén is ez a megszokott működés), ellenben a jelszóban természetesen megkülönbözteti őket.

Admin
Admin
Fórum Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Magdi » 2015 dec. 05 18:12

Kedves Admin. köszönöm, hogy válaszolt a kérdésemre, miért nem tudok belépni, kidob a Fórum, és küldött egy videót, hogy töröljem a böngészési előzményeket.
A többiek figyelmét felhívom, hogy majd ne lepődjenek meg, ugyanis ez MINDEN böngészési előzményt töröl, nem csak a bpxv.hu-t! Minden böngészést elölről kell kezdeni, mint egy új gépnél.
Magdi

HozzászólásSzerző: Magdi » 2015 dec. 10 21:35

? Most mi van? Meghalt a Fórum?
Magdi

HozzászólásSzerző: nico » 2015 dec. 11 09:40

Magdi írta:Kedves Admin. köszönöm, hogy válaszolt a kérdésemre, miért nem tudok belépni, kidob a Fórum, és küldött egy videót, hogy töröljem a böngészési előzményeket.
A többiek figyelmét felhívom, hogy majd ne lepődjenek meg, ugyanis ez MINDEN böngészési előzményt töröl, nem csak a bpxv.hu-t! Minden böngészést elölről kell kezdeni, mint egy új gépnél.

Véleményem szerint, ha nem is sokan, de számosan járnak abban a cipőben amiről hozzászólása szól. Én is, ismerősöm is.
Talán még nem kapták meg a "videót".
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico

HozzászólásSzerző: Magdi » 2015 dec. 11 11:25

Szívesen idemásolom, nem titkos, ezt a választ kaptam:

Tisztel Fórum Felhasználó!
A XV. kerületi Önkormányzat Weblap megújulásával együtt a Fórum oldal is más szerverre költözött. Emiatt azoknál a Fórum Felhasználóknál, akik ezt megelőzőleg a korábbi tárhelyen elhelyezett Fórumot is felhasználói bejelentkezéssel használták, ott elő áll az a probléma, hogy a jelenlegi Fórumra bejelentkezve úgy tűnik mintha bejelentkeztek volna, de ez mégsem történik meg. Így hozzászólás kezdeményezéskor újra és újra kéri a Felhasználó bejelentkezését.

A jelenség abból adódik, hogy a böngészője eltárolt olyan, a fórum működéséhez szükséges adatokat, melyek még a korábbi szerverre hivatkoznak, ami meg már nem elérhető.

A használt web böngészőből ezen adatok eltávolítása szükséges, hogy a fórum újra megfelelően működjön böngészőjében.

Az adatok eltávolítására az alábbi linken elérhető videó segédlet nyújt segítséget, amely először az Internet Explorer, majd a Mozilla Firefox és a Google Chrome böngészők esetén mutatja be, hogy hol és milyen módon lehet a böngészési előzményeket kitörölni.

https://www.youtube.com/watch?v=98gt4Jx ... e=youtu.be

A kellemetlenségért elnézést kérünk.
Tisztelettel:
BPXV Fórum Adminisztrátor
Magdi

HozzászólásSzerző: Moderátor2 » 2015 dec. 11 12:57

Tisztelt Nico!

Ahogyan Magdi, úgy a fórum bármely felhasználója, akinek technikai problémái adódnak (pl. a belépés kapcsán), választ és segítséget kap a fórum kezelőitől - ahogyan természetesen az Ön megkeresésére is válaszoltunk néhány nappal ezelőtt.

Moderátor
Moderátor2

HozzászólásSzerző: nico » 2015 dec. 12 11:54

... igen, kértem, megkaptam. Végezték elvárható dolgukat. Megköszöntem. Köszönöm most is.

De.
Miért kell ezt kérni?
A szervert a hivatal változtatta meg.
Ha én hivatal, vagy alkalmazottja, esetleg vállalkozója, szolgáltatója lennék, - és tudnék a felmerülő kapcsolódási nehézségek lehetőségéről, amit az én, Magdi, és B.S. fórumtársam esete is alátámaszt - bizony előre értesítettem volna az itt fórumozókat, hogy mire számíthatnak.

Igaza van Magdinak. Olyan "halottas" a fórum.
(miből gondolom? A hozzászólásaim mellékletét képező fényképek megtekintését mutató számláló állásáról. A hozzászólások tapasztalt hiányáról.)
nico

HozzászólásSzerző: Moderátor2 » 2015 dec. 12 12:17

Tisztelt Nico!

Ahogyan Ön pontosan megfogalmazta, a tőlünk elvárható módon igyekszünk tenni a dolgunkat. Köszönjük a visszajelzését, ahogyan eddig, úgy ezután is valamennyi felhasználónak mielőbb válasszal és - amennyiben szükséges - segítséggel fogunk szolgálni.
Az átállás során sajnos óhatatlanul felmerülhetnek kisebb problémák: amennyiben valaki ilyesmit észlelt, annak a megkeresésére haladéktalanul reagáltunk.
A fórum "mozgalmassága" és a hozzászólások gyakorisága Önökön, a fórum felhasználóin múlik. Minden kerületi lakos észrevételére, javaslatára, az Önök véleménycseréjére továbbra is számítunk.

Moderátor
Üdvözlettel: Moderátor
Moderátor2

HozzászólásSzerző: Magdi » 2015 dec. 12 16:24

Bocsánat, akkor erre ráteszek még egy lapáttal. Ennek a megoldását valahogy Önöknek kellett volna megtenni, hogy a régieknek ne legyen probléma. És a segéd-videó megtévesztő, mert az előzmények törléséhez nem kell megnyitni a bpxv.hu-t, viszont az, hogy a minta megnyitja, és ott van a háttérben, utána meg mindenféle kellemetlenséget okoz az előzmények törlése, amire nem figyelmeztettek, nem szép dolog, nem várt bosszúság, a munkahelyemen nem is merem megtenni...
Magdi

HozzászólásSzerző: Moderátor2 » 2015 dec. 12 16:58

Kedves Magdi!

Honlapok minden komolyabb átalakítása során előállhat a fent említetthez hasonló helyzet - bizonyos felhasználók találkozhatnak ezzel a problémával, mások nem ütköznek nehézségekbe.
Mindenkinek, aki bármilyen technikai akadályba ütközik, az informatikus kollégák ezt követően is minden esetben segítséget biztosítanak, ahogyan ez az Ön esetében is megtörtént.
A böngészési előzmények törlésével egyetlen korábbi bejegyzés sem vész el, és természetesen más honlapok is gond nélkül látogathatók.

A honlap és a fórum működtetői továbbra is azon lesznek, hogy mindenki akadálytalanul látogathassa az Önkormányzat internetes felületeit.

Természetesen minden esetleges kellemetlenségért - ahogy azt magától értetődő módon korábban is megtettük- ismételten elnézést kérünk.
Üdvözlettel: Moderátor
Moderátor2

HozzászólásSzerző: nico » 2015 dec. 13 10:50

Még most sem késő. Még most is hiányolom figyelmeztető jelzésüket, a honlap átállásával kapcsolatos "esetlegesen" egyes felhasználóknál jelentkezhető kapcsolódási "problémák" nehézségekre.
Megjelenhetne ez mondjuk a "Fórum" kapcsolóra kattintva ott a jobb oldalon kinyíló részletes tájékoztatóban. Nem mindenki számítógépes szakember!

Segítő igyekezetüket csak a "konokul" érdeklődő, belenyugvást nem ismerő fórumozók hasznosítják. A kevésbé ráérő, a gépe kezelésében nem kellően járatos fórumosoknak meg meg van a véleményük. Átmennek hallgatagba. Lemorzsolódnak.

Én az önök helyében lépnék.

Elismerem segítőkészségüket, gyors válaszaikat, elvárható hozzáállásukat, de ez kevés. Kérem esetleges válaszukban ezeket a felsorolásukat ne is ragozzák, szaporítsák.
A "változást" önök idézték elő!
Ne várják a segítéskérést! Menjenek eléje! Figyelemfelhívásukkal ajánlják fel a hozzáférés lehetőségének módját előre!
Szerintem szolgáltatásuk így kap igazi értelmet.

Nekem Ő segített:

capture-20151213-092524.png
Köszönöm a segítésed!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nico 2015 dec. 14 08:49-kor.
nico

ElőzőKövetkező

Vissza: Fórumhasználat, honlap