Kérés a moderátorokhoz

Tudnivalók, kérdések, észrevételek a fórum használatával, valamint a XV. kerületi honlappal kacsolatban

HozzászólásSzerző: Báthory Erzsi » 2007 nov. 19 14:09

Tisztelt Admin! Körülbelül erre a hosszú válaszra, az elhárítási manőverekre és az enyhén támadó iróniára számítottam. (Megírhattam volna én is tulajdonképpen a választ a hozzászólásomra, de megrögzött optimista vagyok.)
Sajnálom, hogy ennyire elege van bizonyos dolgokból, jelenségekből és személyekből.
Tegye, amit jónak lát, természetesen! Lelke rajta!
Minden jót, Admin uram!
Báthory Erzsi

HozzászólásSzerző: Báthory Erzsi » 2007 nov. 19 14:10

A második tévedésből ment el (vagy nem?!)
Báthory Erzsi

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2007 nov. 19 15:55

Admin írta:Én nem hiszem hogy ismerném a "halfarkút", a hozzátartozóját/feleségét vagy az ismerőseit. Fogalmam sincs, hogy kik ők és hogy őszinte legyek, nem is érdekel. Nekem nem feladatom nyomozni az álnevek mögötti személyek személyazonossága után, ezt gondolom Ön is megérti...
Feladatom viszont kideríteni, ha valaki több álnév mögé bújva használja a fórumot, melynek eldöntéséhez több mindent kell mérlegelnem. Ezeket - ha nem haragszik - nem írom le, mert nem szívesen adnék ötleteket a leendő "többálnevű" fórumozóknak.

Az azonban semmiképp sem lehet alap az egyes felhasználók "összemosására", hogy pl. Önnel szemben negatív kritikát fogalmaznak meg. Persze ha biztos benne, hogy ebben a kerületben csak két ember létezik, akinek nem szimpatikus Ön, a Toronyhír, valamint Novák Ágnes és családja, akkor lehet hogy mégis igaza van... Mondjuk ilyen "józan paraszti gondolkodás" alapján mások akár azt is gondolhatnák, hogy Ön, Novák Ágnes, nico, beke-n stb. (előre is elnézést kérek a találomra kiragadott felhasználóktól) felhasználók is egy valós személyt takarnak, hisz sok mindenben hasonlóan gondolkoznak.

Továbbá azért sem tilhatok ki valakit a fórumról, mert például - Ön szerint - a felesége egy Ön által nem kedvelt fórumozónak. Ez alapján az Ön férje sem írhatna a fórumba?

Összegzésként kedves Erzsi, higgye el nekem, amíg az én feladatom a fórum adminisztrálása/moderálása, addig legalább nekem fontos a Fórum és addig a moderálással kapcsolatos feladatokat is legjobb tudásom szerint végzem, amihez a józan paraszti észnél egy kicsivel többre is szükség van.

Tisztelettel,

Admin

Tisztelt admin!
Éppen az Ön által felvetett magyarázatokat szerettem volna elkerülni, és írtam azt korábban, hogy én meg tudom mondani a "civil" nevét is a személynek, mégpedig egyszerűen azért, mert saját maga írta ki indirekt módon (több esetben is).

....
Elég ha csak arra utalok, hogy a rendőrséggel kapcsolatban nem nyilvános adatot is közzétett itt a honlapon, olyan adatot amit csak a rendőrség és a két érintett tudhat. A rendőrségen dolgozó nyomozó nyilatkozata szerint ezt az adatot nem kérte ki a sajtó stb, így a rendőrségen kívül csakis a két érintett tudhat a tényekről. A rendőrségből nem nézem ki, hogy ide írkálna, én pedig tudom, hogy erről - sajnos! - mégsem nyilatkozhatom egy ideig. A "halfarkú" viszont megtette, ezért aggódik "gereblye" a valóság bizonyítására szolgáló dokumentumok miatt.

Sok esetben találkozom olyan folyamatokkal, ami szerintem nem a kerületi lakosok érdekében történnek. És még nagyon sokan így vannak ezzel a fórum látogatók között. Ezeknek sok esetben hangot adnak. Részemről személy szerint egészen biztos vagyok abban, hogy sokaknak bántja a szemét a tevékenységem. (Mondhatom: a bőrömön tapasztaltam.)
Így aztán sokan engem és másokat is akik ide írnak, erőteljesen kritizálnak, általában valamely álnévvel. (Nem sorolom fekete özvegytől rokalaciig terjedő skálát, tényleg sokan voltak.) Amikor saját névvel vállaltam hozzászólásaimat erre természetesen felkészültem, aki pedig nem vállalja a nevét, annak is megvan az oka, amely méltányolható.
Ennek ellenére nem süllyedtek a szyrén (= a "halfarkú" plusz a többi kitiltott személy) szintjén történő megnyilvánulásra. (Talán csak jeanmarinak volt néhány ilyen "kiérlelt" megszólalása, egy másik képviselő személyét nyüstölve egy politikailag túlfűtött helyzetben.)
A mostani túlfűtött helyzetet -szerintem- az általam többször bemutatott építési anomáliák nyilvánosságra kerülése és immár többszörösen, hatósági és bírósági úton is bebizonyosodott igazam is okozhatja, vagyis tényleg nagyon sokkoló lehetett néhány embernek, hogy felvetéseim igaznak bizonyultak.

Azt kellene eldönteni, hogy a "fórum" mint amelyre vonatkozik a 2001. évi CVIII. törvény: az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről "elektronikus magánlevelezésnek" minősül-e vagy vonatkozik rá: A szolgáltató és a közvetítő szolgáltató felelőssége 7. § (1) : A szolgáltató felel az általa rendelkezésre bocsátott, jogszabályba ütköző tartalmú információval okozott jogsérelemért, illetve kárért.

Gondolom ebben a kérdésben a honlapot üzemeltető szervezetnek van kiérlelt álláspontja. Kérdezem tisztelettel, a fenti törvényt hogyan értelmezi tehát a honlapot üzemeltető?
Novak Agnes

HozzászólásSzerző: Admin » 2007 nov. 19 16:55

Tisztelt Novák Ágnes!

Fórumszbályzatunk 12. pontja szerint:

Noha az Adminisztrátor, és a Moderátorok mindent megtesznek, hogy minél hamarabb eltávolítsák, vagy töröljék a Fórumból a moderálási elvekbe ütköző anyagokat, lehetetlen, hogy minden egyes hozzászólást átnézzenek. Ebből adódóan a Fórum felhasználói elfogadják, hogy a Fórumon található összes hozzászólás a szerző nézeteit tükrözi, és nem az Adminisztrátorok, Moderátorok, vagy a webmester álláspontját - így ők nem vállalnak felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Admin
Admin
Fórum Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2007 nov. 19 20:31

Admin írta:Tisztelt Novák Ágnes!

Fórumszbályzatunk 12. pontja szerint:

Noha az Adminisztrátor, és a Moderátorok mindent megtesznek, hogy minél hamarabb eltávolítsák, vagy töröljék a Fórumból a moderálási elvekbe ütköző anyagokat, lehetetlen, hogy minden egyes hozzászólást átnézzenek. Ebből adódóan a Fórum felhasználói elfogadják, hogy a Fórumon található összes hozzászólás a szerző nézeteit tükrözi, és nem az Adminisztrátorok, Moderátorok, vagy a webmester álláspontját - így ők nem vállalnak felelősséget a hozzászólások tartalmáért.

Admin

Tisztelt Admin!
A ismertem ezt a pontot, és a Fórumszabályzat szerintem is abba az irányba mutat, hogy a fórumon folytatott hozzászólások "elektronikus magánlevelezésnek" minősülnek.
Különben kilátástalan lenne az Admin dolga.
2001. évi CVIII. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről írta:Az "elektronikus magánlevelezés" fogalmánál az új meghatározás tágabb: kiterjed az elektronikus levelezés mellett többek között az azzal egyenértékű szolgáltatás útján megvalósuló üzenetváltásokra, a honlapra, és megfelel a technológiasemlegesség követelményének is, a törvény értelmezése szempontjából ugyanis a magánjellegű üzenetváltás technikai megvalósulásának nincs jelentőssége.

Ha nem így van, akkor viszont vonatkozik rá a fentebb idézett törvény általam idézett korábbi 7.§. (1) törvényhelye. Ilyen jellegű felelősséget szerintem a fórum Adminra nem terhelhetnek.
Novak Agnes

HozzászólásSzerző: Admin » 2007 nov. 20 10:54

Novak Agnes írta:Ilyen jellegű felelősséget szerintem a fórum Adminra nem terhelhetnek.

Örülök, hogy Ön is így gondolja!

Admin
Admin
Fórum Adminisztrátor

Nyílt levél Polgármester Úrhoz és Jegyző Úrhoz

HozzászólásSzerző: brios » 2007 dec. 22 07:29

Báthory Erzsi írta:" Egyébként pedig azt gondolom, hogy a cenzori tevékenység tipikusan a diktatúrák velejárója - az pedig, hogy elfogadjuk, sőt megértjük, a diktatúrában nevelkedettek tipikus magatartásformája. Megszoktuk, hogy "valakik" így bánhatnak velünk, sőt, azt gondoljuk, rászorulunk, s igazuk van.
Én azt gondolom, hogy vagyunk annyira felnőttek, hogy azokat, akik az általunk is elfogadott (netán az általunk meghozott! mert ez lenne az igazi!) szabályokat megsértik, azokat mi szólítjuk fel a normális, emberi - és az együttélés érdekében empatikus, sőt toleráns! - hangnemre, s mi határozzuk el, hogy mit tűrünk el és mit nem. A demokrácia, azt hiszem, valahol erről szólna, de persze még én sem tudom, hogy pontosan hogy kéne ennek működnie, mert én is a Kádár-korszakban szocializálódtam, legfeljebb képzettségemnél fogva többet olvastam ezekről a témákról. De azt hiszem, mindannyiunknak vannak fogalmai arról, hogy mi a különbség a (kemény vagy lágy) diktatúra és a demokrácia között. Szóval idő és együttműködés kérdése az egész, s talán nem biztos, hogy tűrni kellene a cenzorságot, pláne nem helyeselni, pláne nem magyarázatot keresni arra, hogy mit miért csinál a "felettes Én". Remélem, Admin is egyetért ezzel, csak megszokta, hogy mindig felügyelni és rendet rakni kell, s még nem gondolkodott el amúgy igazán ezekről a dolgokról. "

Most akkor hogy is van?

Ha én kritizálok és cenzúráznak, akkor diktatúra van, de ha engem kritizálnak akkor irgum-burgum, tessék kitiltani?

Ezt most nem értem!

Egyébként az idézett írás keletkezési ideje: 2006 Feb. 23 23:04 ........

Üdv: brios
az élet szép... de néked magyarázzam?
brios

HozzászólásSzerző: beke-n » 2008 jan. 24 09:17

Kedves briós ebben az írásodban mi volt a kérés a moderátorhoz? (ebben sincs amit én írtam töröljék nyugodtan brióséval együtt vagy tegyék át ahová való :) )
beke-n

HozzászólásSzerző: brios » 2008 jan. 24 12:57

beke-n írta:Kedves briós ebben az írásodban mi volt a kérés a moderátorhoz? (ebben sincs amit én írtam töröljék nyugodtan brióséval együtt vagy tegyék át ahová való :) )

Kedves beke-n!
Amikor az idézetet kijelöltem - mármint Báthori Erzsiét - a rendszer automatikusan ebbe a fórumlapba tette be az észrevételemet. Utána átmásoltam a megfelelő helyre is, de itt nem töröltem. Igazad van, ebben nincs semmi kérdés a moderátorhoz, úgy hogy nyugodtan törölhető. Ha nem teszi meg, később magam törlöm. Köszönöm az észrevételt, üdv brios:)
az élet szép... de néked magyarázzam?
brios

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2008 márc. 30 16:36

"2005. 12. 21
1. Előterjesztés a XV. kerületi Önkormányzat 2005. évi költségvetésének III. sz. módosításáról (Ikt.sz: 107-400/2005. sz. anyag)
Elóadó: Hajdu László polgármester

A 2005. december 7.-i rendkívüli testületi ülésen döntött a képviselő-testület a MÁV telepi ingatlanok megvásárlása ügyében, amelynek következtében elkészült egy kiegészítő előterjesztés."

Tisztelt Admin!
Ez találtam az egyik letölthető anyagok szövegében. Mivel érdekel a MÁV telepi ingatlanok megvételével kapcsolatos jegyzőkönyv kerestem az osztályvezető úr által említett december 7.-i rendkívüli testületi ülés jegyzőkönyvét, de nem találtam. Kérdésem: volt-e 2005. dec. 7.-én rendkívüli testületi ülés, és hol olvasható az anyaga?
Köszönettel:
Novák Ágnes
Novak Agnes

HozzászólásSzerző: Admin » 2008 márc. 31 10:17

Tisztelt Novák Ágnes!

Azt a tájékoztatást kaptam, hogy a 2005. december 7.-i ülésen mindkét napirendi pontot zárt ülésen tárgyalta a testület és ezért nem található meg honlapunkon az ülés jegyzőkönyve.

Admin
Admin
Fórum Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2008 márc. 31 21:01

Admin írta:Tisztelt Novák Ágnes!

Azt a tájékoztatást kaptam, hogy a 2005. december 7.-i ülésen mindkét napirendi pontot zárt ülésen tárgyalta a testület és ezért nem található meg honlapunkon az ülés jegyzőkönyve.

Admin

Tisztelt Admin!
Köszönöm a segítséget.
Üdvözlettel
Novák Ágnes
Novak Agnes

Re: Kérés a moderátorokhoz

HozzászólásSzerző: Topó » 2009 ápr. 12 10:35

Kedves Admin!

A http://budapest15ker.lap.hu/ -ról a "Fórum" dobozból eltűnt ez a fórum. Mivel nekem (is) az van beállítva nyitó oldalnak, ezért jó lenne, ha ha onnét tudnám elérni továbbra is a fórumot. Ebben kérem a sagítségét!

Köszönettel:
Szilvássi István
Topó

HozzászólásSzerző: Admin » 2009 ápr. 12 21:30

Kedves Topó!

Jeleztem az XV.ker lap.hu aloldal szerkesztőjének, hogy helyezze vissza a fórumunkra mutató linket. Remélem mihamarabb újra elérheti a lap.hu-ról is fórumunkat, igaz tudok még egy nagyon jó kezdőoldalt: http://www.bpxv.hu - a fórum innen is közvetlenül elérhető :)

Admin
Admin
Fórum Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Topó » 2009 ápr. 12 22:14

Kedves Topó!

Jeleztem az XV.ker lap.hu aloldal szerkesztőjének, hogy helyezze vissza a fórumunkra mutató linket. Remélem mihamarabb újra elérheti a lap.hu-ról is fórumunkat, igaz tudok még egy nagyon jó kezdőoldalt: http://www.bpxv.hu - a fórum innen is közvetlenül elérhető :)

Admin

Köszönöm a segítséget! Az ajánlott oldal is ismerős persze, az asszonyka használja :)
Topó

ElőzőKövetkező

Vissza: Fórumhasználat, honlap