Szomszéd kutyája

Minden, ami nem tartozik a fentebb felsorolt kategóriákba

Szomszéd kutyája

HozzászólásSzerző: Móni » 2011 aug. 02 20:08

Üdvözletem!
Mit lehet tenni ilyen helyzetben? A szomszéd kutyája állandóan rámaszik a másfél éve kislányomra és meg akarja ...
A szomszéd tudja jól de nem mindig hívja be a kutyáját. Volt hogy mi zavaruk be mert már kerülgette a kislányt és még mondta a kutyának nehogy már ezért begyere. Szobakutya de elég sokat kint van, mi is kint lennénk néha. Ma csak annyi volt hogy haza értünk kinyitottam az ajtót és betettem a táskám és már rá is mászott a kutya. Társasház nem olyan hogy le lehetne választani kerítéssel.
Köszönöm.
Móni

Re: Szomszéd kutyája

HozzászólásSzerző: Hatósági Iroda » 2011 aug. 05 09:42

Tisztelt Móni!

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2004. (IV. 30.) ök. rendelete 11. § (1) bekezdésében akként rendelkezik, hogy; „az ebeket közterületen, lakóház udvarán, valamint épületek közös használatú helyiségeiben és területein kettő méternél nem hosszabb pórázon kell vezetni. Harapós vagy támadó természetű ebet a marás lehetőségét kizáró zárt szájkosárral kell ellátni.” Ugyanezen jogszabályhely (2) bekezdése értelmében; „lakóházak közös használatú területein (felvonó, lépcsőház, stb.) ahol a hely hiánya miatt a kikerülés és a biztonságos távolságtartás nem lehetséges, köteles az ebtartó szájkosarat tenni az ebre vagy nyakörvénél fogva vezetni.” Amennyiben szomszédja valóban hagyja, hogy kutyája szabadon és felügyelet nélkül rohangáljon a társasházban, úgy kötelezettségszegő magatartásával megsérti a hivatkozott rendelet előírásait. A rendelet megsértése miatt szabálysértési feljelentéssel élhet Budapest Főváros XV. kerületi Polgármesteri Hivatalánál. Előzetesen célszerű volna azonban, ha felhívná szomszédja figyelmét a rendelet előírásaira, mert a szabálysértési eljárás nagymértékben elmérgesítheti az Önök között fennálló viszonyt.

Tisztelettel:
Hatósági Iroda
Hatósági Iroda

Vissza: Egyéb ügyintézés