Szerző: tibor » 2005 máj. 31 12:24
Tisztelt Varga József Úr!
Köszönöm válaszát.
"Felvetésére válaszolva tájékoztatom, hogy a Budai II. Stadionban előzetes bejelentkezés esetén van lehetőség sportolásra. Kérem, hogy a részletes tájékoztatás és a sportolási lehetőségek kérdésében keresse meg dr. Géczi István urat, az Ifjúsági és Sportközpont igazgatóját. / Tel.: 306-4016 /"
A sportpályán való előzetes bejelentkezés alapján történő sportolás jó lehetőségnek tűnik, ki fogom próbálni a gyakorlatban is. Már elképzeltem: átvedlettem a futócipőmbe, felpumpáltam a bicajomat egy nyári késő délután, mondjuk 7 óra felé, és telefonon keresem az igazgató urat, hogy most szabad-e menni futni? Azért ez mégsem tűnik optimális megoldásnak, miért nincs egy megszabott nyitvatartási rendje, amihez az ember tud igazodni, de nem kell minden egyes alkalommal az igazgató urat telefonon zaklatni, pl. mi van ha szabdságon van, vagy este nincs is ott?
Ha már önkormányzati tulajdonú a sportpálya az itt élők számára adjanak normális lehetőséget a bejutásra.
Jó lenne, ha ez nem egyedi-egyéni bejelentkezéssel menne. Pl. egy tizenéves napi telefonját is fogadja majd az igazgató úr? Nagyon helytelen lenne, ha a portási teendőket is neki kellene végezni. Vagy azért kell vele beszélni, hogy majd ő eldönti hogy ki mehet be és ki nem? Ugyan milyen alapon?
Ez így nem egy működőképes rendszer, hanem egy protekcionista - majd én eldöntöm ki mit csinálhat játék. Már elnézést.
"Tájékoztatom továbbá, hogy a kerületi tornatermek döntő többségének kihasználtsága 7 - 21 óra között maximális. A szóbanforgó Bocskai utcai iskolába költözik majd a zeneiskola. A tornaterem új funkciót kap - az iskola sajátosságainak megfelelően - koncertterem lesz belőle."
Egy iskolának - és a környezetében élőknek - nem lehet elvenni a tornatermét, úgy tudom az oktatási törvény sem teszi ezt lehetővé. Jó lenne ha ezt megnéznék, mielőtt széttrancsíroznák az eredetileg még jó tornatermet, hogy egy esetleg nem jól működő úgynevezett hangversenytermet csináljanak. Pl. hol fognak parkolni a kocsik a hangversenyre menőkkel? Úgy tudom az egy védett épület ráadásul, azt nem lehet csak úgy fúrni-faragni.
"Kerületünk tanuszodát müködtet, ahol az óvodások és az álltalános iskolások uszásoktatását szervezzük. A tanuszodában vannak a kerületi gyógytestnevelés foglalkozásai is. Lakossági célú uszoda építésére és közel 100 millió forintos éves üzemeltetésére az önkormányzatnak jelenleg nincsenek forrásai."
Sajnos mindenre ezt lehet hallani, a kerületnél sokkal kisebb városok (pl. Eger, Hódmezővásárhely) akár több uszodával, stranddal is rendelkeznek. Otthonról tudjuk: arra van pénz amire elhatároztuk.
Köszönöm válaszát, de ezeket eddig is tudtam és ez volt az elégedetlenségem oka is. Jó lenne, ha nem kellene évente ugyanazokat kérdéseket feltennünk és ugyanazokat a válaszokat hallanunk.
Mégegyszer: ne építsenek addig semmiféle tornacsarnokot, amíg a jelenlegi tornatermeket is megszüntetik, vagy a sportolási helyeket is elzárják. Építsenek inkább uszodát, és a tornacsarnok helyett üzemeltessék az uszodát, ugyanabból a pénzből, amit a tornacsarnokra kellene költeni. Így nem keletkezik többletköltség, de bővül a választék.
A meglevő tornatermeket pedig ne alakítsák át! Ezt a környéken élőkkel nem is vitatták meg!
Köszönettel
Tibor