Frenklin írta:Tisztelt Illetékes!
Páskomliget utcai panelházban lakunk és melegebb napokon nagy problémát okoz, hogy a kutyaugatástól nem lehet pihenni. Főleg a Petrence utca és a Gazdálkodó utca kereszteződésénél lévő ház okoz folyamatos zajt. Ott ugyanis 3 kutyát tartanak. Tavaly 1 kutya megdöglött de most megint három van és folyamatosan ugatnak. Főleg mikor kutyasétáltatás van. Tehát reggeli órákban és az esti órákban egyszerűen nem tudunk aludni és pihenni. A lakó erre még rátesz azzal hogy újítja fel a házát és napközben fúr farag(de az is lehet hogy asztalos és itthon dolgozik, mondjuk nem láttam kint cégtáblát)... nem hiszem hogy ez csak minket zavarna mert mások is panaszkodnak rá. Nem tudom mit lehetne tenni az ügy érdekében mert ahogy nézem az egész nyarunk kialvatlanul fog eltelni.
Köszönöm segítségét
Üdv
Frenklin
Tisztelt Frenklin!Ön 2012. május 01-én 10 óra 17 perckor panasszal élt a Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala által működtetett internetes fórumon. Ennek során szóvá tette, hogy a Petrence utca és a Gazdálkodó utca kereszteződésénél lévő ház lakója 3 kutyát tart, és a folyamatos kutyaugatástól a reggeli és az esti órákban nem lehet pihenni. Sérelmezte továbbá, hogy a lakó a házát épp felújítja, melynek következtében egész nap fúrás-faragás zaja szűrődik ki.
Az Ön által megfogalmazott kellemetlenségek miatt csendháborítás szabálysértés miatt feljelentést tehet az említett ház lakója ellen.
2012. április 15. napján hatályba lépett a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény, amelynek következtében a jegyzők általános szabálysértési hatósági jogköre megszűnt. Ezentúl a fővárosi, megyei kormányhivatalok rendelkeznek szabálysértési eljárások lefolytatására hatáskörrel.
A feljelentést a Budapest Főváros Kormányhivatala postai címére (1364 Budapest, Pf. 234.) írásban is elküldheti. A hivatalon belül a Hatósági Főosztály, Szabálysértési Osztály foglalkozik a szabálysértési ügyekkel. A feljelentésnek az elkövető ismert személyi adatainak (név, lakcím) megnevezése mellett tartalmaznia kell az elkövetett cselekmény helyének és idejének, továbbá az elkövetés körülményeinek leírását, a bizonyítási eszközök megjelölésével.
Tisztelettel:Juhászné dr. Baráth Márta jegyző
nevében és megbízásából:
dr. Herczeg Julianna aljegyző
irodavezető