Kérdések az Építésügyi Osztályhoz.

Minden, ami nem tartozik a fentebb felsorolt kategóriákba

Re: M3-Szilas-patak melletti Bauhaus és Mcdonalds táblák

HozzászólásSzerző: nico » 2008 márc. 25 12:13

Tisztelt Építésügyi osztály!
Tisztelt Millián György úr!
osztályvezető

Szíves tudomásul!

Építésügyi Osztály írta: A kisebb táblára vonatkozó határozatot, a kötelezett megfellebbezte, mondván, hogy a táblát nem ők építették, ők csak bérlik a KROC Kft-től. Ennek ellenére - értesülve a tábla építésének körülményeiről - levetették magukat a tábláról.
Határozatomat saját hatáskörben visszavontam és most már a KROC Kft-t köteleztem a tábla bontására. Ez a határozat még nem jogerős.

A csatolt fénykép az idézet utolsó mondatát, megerősíti:
Csatolmányok
DSCN4803.JPG
Az étteremlánc átváltozott bankká.
(83.97 KiB) 191 alkalommal.
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico

Az étteremlánc átváltozott bankká.

HozzászólásSzerző: Topó » 2008 márc. 25 19:01

Hát, kb. ennyire veszik komolyan Millián urat, és a XV. kerület építésügyi osztályát. Talán nem véletlenül... :twisted:
Topó

HozzászólásSzerző: nico » 2008 ápr. 03 13:29

osztályvezető

Építésügyi Osztály írta:
Az Építésügyi Osztály az eljárást, mindkét táblával kapcsolatban még 2007-ben megindította, és kötelezte építtetőiket a táblák lebontására. A nagyobb táblával kapcsolatos kötelezés 2008. január 30-án emelkedett jogerőre. Építtetője a kötelezésnek nem tett eleget ezért 2008. március 14-én hatóságom eljárási bírsággal sújtotta és újabb 8 napos határidőt adott a tábla lebontására. Ez a határozat még nem jogerős.

Tisztelt Millián Úr!
Az idézetben jelzett 8 napos határidő lejárt. Érdeklődöm, hogy határozata mikor emelkedett jogerőre, mert a helyszinen határozatának várt következménye még nem tapasztalható.

A védet területen, az eltelt idő alatt, építési törmeléket is raktak le.

Köszönöm türelmét és várom válaszát.
Csatolmányok
DSCN4947.JPG
A helyzet változatlan.
(82.34 KiB) 155 alkalommal.
nico

HozzászólásSzerző: nico » 2008 ápr. 03 13:32

Csatolmányok
DSCN4948.JPG
(122.4 KiB) 158 alkalommal.
nico

HozzászólásSzerző: nico » 2008 ápr. 24 09:34

A bank eltűnt. A szégyentelen "SZAKÉRTŐ" dacol a hivatallal, a törvényekkel és az illemmel.

Ha megteheti??????????????????????????????
Csatolmányok
DSCN5164.JPG
A természet védelmére - a hivatalra - mit sem adva hirdeti magát az álnok.
(101.56 KiB) 160 alkalommal.
nico

HozzászólásSzerző: Dr. Novák Ágnes » 2008 máj. 04 14:10

A vonatkozó rendelet szerint (51/2000. (VIII. 9.) FVM-GM-KöViM együttes rendelet 4.§ (3) bekezdés) a "nagy" beruházások esetén közterületről látható módon el kell helyezni egy információs táblát, melyen szerepel:
a) az építtető, a felelős műszaki vezető és az építési műszaki ellenőr neve;
b) az építés tárgya, az építés kezdési és várható befejezési időpontja;
c) az építési-szerelési munka és a kivitelező szervezet megnevezése.

Az Úgynevezett Palota-Újfalu területén megindult beruházások közül ez a tábla szerepel pl. az épülő családi házon, de nem szerepel a nagy területen építés alatt álló akármin (amit csak a másik témában neveznek nevén: LIDL lesz ott valószínűleg).
Nem szerepel ilyen kötelező tábla a METRÓ áruházzal szemben sem, vagyis a Gablini autótelephely mellett épülő jelenleg 3 szintes vázszerkezet esetében sem.

Láthatjuk viszont hogy előszeretettel tesznek olyan helyre táblát ahol tilos lenne, mégpedig akár a növényzet kiirtásával is. Tehát ahol kötelező ott nincs, ahol tilos ott van. Javasolható lenne, hogy a hatóság járjon el, és a beszedett bírságból fejlessze a kerület zöldfelületeit.
Mármint ha egyáltalán érdekli őket ez a kerület egyáltalán....
Dr. Novák Ágnes

HozzászólásSzerző: nico » 2008 máj. 07 10:21

osztályvezető

Tekintettel arra, hogy az engedélyük nélkül védett területre, a védett értékekben kárt okozó módon épített tábla, mely lebontására ön jogerősen intézkedett, és a bontás jogerőre emelkedése 2008 január30.-án megtörtént, a tegnapi napon is a helyén áll, - kérdem, hogy a március 14.-én adott 8 napos határidő leteltével miért nem szereznek érvényt határozatuknak a tábla lebontására, a fák pótlására a terület rendezésére.?

Az idézetben feltett kérdésre - mely 2008 április 3.-án történt - nem kaptam tájékoztatást.

nico írta:Tisztelt Építésügyi osztály!
osztályvezető

Építésügyi Osztály írta:
Az Építésügyi Osztály az eljárást, mindkét táblával kapcsolatban még 2007-ben megindította, és kötelezte építtetőiket a táblák lebontására. A nagyobb táblával kapcsolatos kötelezés 2008. január 30-án emelkedett jogerőre. Építtetője a kötelezésnek nem tett eleget ezért 2008. március 14-én hatóságom eljárási bírsággal sújtotta és újabb 8 napos határidőt adott a tábla lebontására. Ez a határozat még nem jogerős.

Tisztelt Millián Úr!
Az idézetben jelzett 8 napos határidő lejárt. Érdeklődöm, hogy határozata mikor emelkedett jogerőre, mert a helyszinen határozatának várt következménye még nem tapasztalható.

nico

HozzászólásSzerző: Építésügyi Osztály » 2008 máj. 09 08:59

Tisztelt Képviselő Asszony!

Először is köszönöm észrevételét, melyet a hozzászólásában említett építkezések kapcsán tett. Hatóságom ügyintézője május 6-án mindkét helyszínen szemlét tartott, ahol az alábbiakat állapította meg:
A Régifóti úti LIDL áruház építkezésén már kint volt a tábla a jogszabályi előírásoknak megfelelően, ahogy a mellékelt kép is bizonyítja.
A Venezia Áruház építkezésén nem volt kint a tábla. Az ügyintéző az építési naplóban felhívta építtető figyelmét a hiányosság pótlására. Kivitelező helyszíni képviselőjének, az építési naplóban tett nyilatkozata szerint a tábla 8 napon belül a helyén lesz.

A végére még egy apró kiegészítést engedjen meg: A hozzászólásában említett 51/2000 (VIII. 09.) FVM-GM-KöViM rendelet 2008. január 1-től hatályát vesztette. Az építőipari kivitelezést, az építési napló vezetésének szabályait a 2008. január 1. óta hatályos 290/2007. (X. 31.) Korm. rendelet szabályozza. Ez a lényegen nem változtat, hiszen az említett tábla kihelyezése továbbra is kötelező. Ennek ellenőrzése és szankcionálása az építésfelügyeleti tevékenységről szóló 291/2007. (X. 31.) Korm rendelet szerint, az építésfelügyelei hatóságok hatáskörébe tartozik.

Segítőkész figyelmét már sokadszor megköszönve:
Tisztelettel: Millián György osztályvezető

Dr. Novák Ágnes írta:A vonatkozó rendelet szerint (51/2000. (VIII. 9.) FVM-GM-KöViM együttes rendelet 4.§ (3) bekezdés) a "nagy" beruházások esetén közterületről látható módon el kell helyezni egy információs táblát, melyen szerepel:
a) az építtető, a felelős műszaki vezető és az építési műszaki ellenőr neve;
b) az építés tárgya, az építés kezdési és várható befejezési időpontja;
c) az építési-szerelési munka és a kivitelező szervezet megnevezése.

Az Úgynevezett Palota-Újfalu területén megindult beruházások közül ez a tábla szerepel pl. az épülő családi házon, de nem szerepel a nagy területen építés alatt álló akármin (amit csak a másik témában neveznek nevén: LIDL lesz ott valószínűleg).
Nem szerepel ilyen kötelező tábla a METRÓ áruházzal szemben sem, vagyis a Gablini autótelephely mellett épülő jelenleg 3 szintes vázszerkezet esetében sem.

Láthatjuk viszont hogy előszeretettel tesznek olyan helyre táblát ahol tilos lenne, mégpedig akár a növényzet kiirtásával is. Tehát ahol kötelező ott nincs, ahol tilos ott van. Javasolható lenne, hogy a hatóság járjon el, és a beszedett bírságból fejlessze a kerület zöldfelületeit.
Mármint ha egyáltalán érdekli őket ez a kerület egyáltalán....
Építésügyi Osztály

HozzászólásSzerző: Építésügyi Osztály » 2008 máj. 09 09:09

Tisztelt Ocsovai Úr!

A levelében említett táblával kapcsolatban a hatósági eljárás folyamatban van. Illetve nem is egy, hanem két eljárás, mivel a területen két tábla van.
A nagyobb tábla bontásra kötelező határozata jogerőre emelkedett. Mivel a táblát nem bontották le, hatóságom a céget eljárási bírsággal sújtotta.
Ez a határozat azonban nem emelkedhetett jogerőre, mivel megfellebbezték, mondván, hogy a táblát nem ők építették, hanem egy másik cég.
Tehát elindult az ilyen ügyeknél szokásos eljárás, ami évekig elhúzódhat.
A kisebbik tábla bontási kötelezését azonnal megfellebbezték, mondván, hogy a tábla már több mint 10 éve ott áll.
Mindkét ügy felterjesztésre került a másodfokú hatósághoz.
Tájékoztatom egyúttal arról is, hogy a hatósági munkának sem nem kötelező, sem nem megengedett része az eljárás minden szakaszáról a nyilvánosságot tájékoztatni.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy a hatóság az üggyel nem foglalkozik, sem azt, hogy "nem érdekli az ügy".

Tisztelettel: Millián György osztályvezető

osztályvezető

Tekintettel arra, hogy az engedélyük nélkül védett területre, a védett értékekben kárt okozó módon épített tábla, mely lebontására ön jogerősen intézkedett, és a bontás jogerőre emelkedése 2008 január30.-án megtörtént, a tegnapi napon is a helyén áll, - kérdem, hogy a március 14.-én adott 8 napos határidő leteltével miért nem szereznek érvényt határozatuknak a tábla lebontására, a fák pótlására a terület rendezésére.?

Az idézetben feltett kérdésre - mely 2008 április 3.-án történt - nem kaptam tájékoztatást.

osztályvezető

Építésügyi Osztály írta:

Tisztelt Millián Úr!

Építésügyi Osztály

HozzászólásSzerző: nico » 2008 máj. 11 03:34

osztályvezető

Osztályvezető úr, Ön megtisztelt válaszával. Köszönöm.

Tájékoztat is, arról is, amit nem kérdeztem. Ezt is köszönöm.

Tájékoztatom egyúttal arról is, hogy a hatósági munkának sem nem kötelező, sem nem megengedett része az eljárás minden szakaszáról a nyilvánosságot tájékoztatni.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy a hatóság az üggyel nem foglalkozik, sem azt, hogy "nem érdekli az ügy".

Én nem „tájékoztatom”, de megjegyzem – kerületi lakosként, polgárként - a következőket:

Az „E-TT/XV,” „Védett természeti területek”- en tapasztalt vandál pusztítást 2007 október 2.-án jeleztem itt a fórumon. Harmadikán már a „kész” hirdetőtábla képe is a fórumon szerepelt.
Reagálás nem történt. Ezért – 15 nap elteltével – október 17.-én Önnek tettem fel néhány kérdést a károkozással kapcsolatban. Önök 20.-án tájékoztattak, íme:

„Lakossági bejelentésére helyszíni szemlét tartottunk az Ön által is megnevezett területen. Helyszíni szemle során megállapítottuk, hogy illegális fakivágás történt a magán kézben lévő földhivatali nyilvántartás szerint szántó területén.”
„A helyi környezet védelméről szóló 20/2002.(VII.2.) önkormányzati rendelet 4.§ (11) szerint: „Aki engedély nélkül fát vág ki az e rendelet hatálya alá tartozó területen az szabálysértést követ el és 30.000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható.
Megtettük a megfelelő lépéseket és további intézkedésre átadtuk az ügyet az Igazgatási Osztály Szabálysértési- és Birtokvédelmi Csoport eljárásra hatáskörrel és illetékességgel rendelkező szervéhez további intézkedés céljából.”
„Egyben tájékoztatom, hogy a XV. kerületi Önkormányzat Építésügyi Osztályához nem érkezett fakivágási-, táblaépítési kérelem”

Tájékoztatójukból nem derült ki, hogy az ön „HATÓSÁGA” mit cselekszik az ügyben. Az „E-TT/XV,” területet szántónak nevezték meg – szerintem tévesen.

Október 21.-én Önnek írt levélben kérdeztem a következőket is:

"Kérem szíveskedjen megtekinteni a csatolt képet. Az E-TT/XV, „Védett természeti területek” mitől vált szántóvá? Elavult a térkép amivel a lakosságot tájékoztatják? Más része is ennyire hiteles? A 10 méterre lévő, szintén védett tó is szántó? Engedély köteles-e ez a táblaépítés? Mi a tábla további sorsa? Védett területen nádast lehet irtani?"
http://www.bpxv.hu/phpbb2/download.php?id=587

Ezekre a kérdésekre „HATÓSÁGA” nem válaszolt.

November 8.-án a polgármester internetes fórumán kérdeztem a polgármestertől:

„Élve a lehetőséggel kérdezem a T. Polgármester urat, hogy a XV. kerületben E-TT/XV, „Védett természeti területek”-nek nyilvánított területen, hivatala engedélye nélkül miként készülhetett el a képeken látható betonalapokkal bíró létesítmény úgy, hogy szintén engedély nélkül kivágtak 5 db védett 25-30 éves fát, és letaroltak 20 négyzetméternyi védett nádast.

A polgármesteri válasz:
„Köszönöm észrevételét. Tájékoztatom, hogy fenti kérdésének megvizsgálását az Építésügyi Osztályon dolgozó környezetvédelemért felelős munkatársának sürgős válaszadásra továbbítottam, kérem amennyiben nem kap érdemi választ kérdésére tájékoztasson.

„HATÓSÁGA” a polgármesteri tájékoztatásban leírtakat figyelem nélkül hagyva választ nem adott, ezért december közepén telefonon felhívtam „HATÓSÁGÁT”.
A beszélgetés során kiderült, hogy az előző nap postázták ki a levelet az érdekeltnek, így érdemi tájékoztatást nem tudnak adni.
Osztályvezető Úr! „Lakossági bejelentésem” október 15.-én került fel a fórumra. November 8.-án a polgármester sürgős válaszadásra az Ön „HATÓSÁGÁRA” továbbította kérdésem. Önök a levelet december 15 körül postázták. A főjegyző szerint a hivatal jó működik. Ön pedig leír egy ilyen mondatot, a bejelentőnek:

„a hatósági munkának sem nem kötelező, sem nem megengedett része az eljárás minden szakaszáról a nyilvánosságot tájékoztatni.

A telefonbeszélgetésből kiderült, hogy a szemle az M3 autóúton személykocsival a tábla mellett elhaladva készült. A hivatal jó működik.

2008 március 11.-én – négy hónap után - a fórumon kértem az elmaradt a „polgármesteri fórumon ígért” sürgős választ.

Március 17.én megérkezett. Megtudtuk belőle, hogy a tábla bontásara hozott határozat január 30.-án jogerőre emelkedett.
Milyen véletlen, március 14.-én a „HATÓSÁG” eljárási bírságot szabott ki, mert nem tettek eleget a jogerős bontásnak. Ráért március 14-ig. Mert a hivatal jól működik. 17.-én mehet a válasz. Igen a - „sem nem kötelező, sem nem megengedett része az eljárás minden szakaszáról a nyilvánosságot tájékoztatni.” – ez már így érthető.

A többit tudjuk. Évekig elhúzódhat. Igen nagy a valószínűsége. Miért? Mert ez egy olyan „HATÓSÁGOM” hivatal, ahol a „kisebbik” tábla lebontása ellen azzal érvelhetnek, hogy az már TÍZ ÉVE ott áll., ha tehette? A „HATÓSÁG” hivatal meg a Bocskai utcában, akik kocsiból helyszínelnek. A Szentmihályi út mellett közel tíz táblát vágatott ki az önkormányzat néhány éve. Pedig az nem is E-TT/XV,” terület.

De a főjegyző a „május elsejei” testületi ülésen megrótta a hivatalt negatívan említő MIÉP-es képviselőt.

De ki pótolja a fákat, a nádast? A HATÓSÁGOM, mondja az Isten.

Nota bene:

Az ügyfél a legfontosabb személyisége hivatalunknak, függetlenül attól, hogy személyesen van jelen, levelet ír, vagy telefonál.

Nem tőlünk függ - mi függünk tőle.

Nem zaklat bennünket a munkában, hanem Ő ad annak célt és értelmet. Nem mi teszünk szívességet neki azzal, hogy ügyével foglalkozunk és azt elintézzük, hanem Ő tesz nekünk szívességet annak a lehetőségnek megteremtésével, hogy ezt megtehetjük.

Nem kívülálló, hivatalidegen, hanem ügymenetünk élő eleme.

Nem akárki, akivel vitatkozni, vagy elmeállapotát mérlegelni lehet. Senki sincs, aki az ügyféllel folytatott vitában felülkerekedett volna.

Az ügyfél olyan valaki, aki a kívánságát, kérdését ismerteti.

Feleljünk meg neki.

Egy önkormányzat minden termében, irodájában közzétett kívánalom, célkitűzés. Még nem a XV. kerületben.
nico

HozzászólásSzerző: Báthory Erzsi » 2008 máj. 13 08:41

András, ezt hol olvastad? mert például a XXII. kerületben a polgármesteri hivatalban ez minden irodában ki van írva, és tényleg kedvesek, türelmesek, segítőkészek. Az ügyintézésben persze ők sem remekelnek, de ezt én a hivatal nehézkedési erejének tulajdonítom, az Osztrák-Magyar Monarchia óta nem javult a helyzet, csak talán rosszabbodott bürokrácia terén. Ami a mi hivatalunkban elképesztő, az a helyenként tapasztalható cinizmus. A Te eseted ezt példázza stilszerűen. Egyszer ezt írta egy fórumozó nagyon találóan: "milyen lehet a többi, ha ez a top"... Legalább tudjuk, hová kellene eljutni egyszer, ha a választók is úgy akarják (akarnák?).
Báthory Erzsi

HozzászólásSzerző: nico » 2008 máj. 19 08:15

osztályvezető

Elnézését kérem, de emlékeztetnem szükséges sokatmondó soraira, ezért ismét citálom:

„a hatósági munkának sem nem kötelező, sem nem megengedett része az eljárás minden szakaszáról a nyilvánosságot tájékoztatni.

Tekintse meg a következő képet. Amíg HATÓSÁGA "sem nem kötelez, sem nem megengedett" és a tájékoztatás az eljárása szakaszairól kerüli a nyilvánosságot, az élet az Ön HATÓSÁGÁT nagyívben figyelmen kívül hagyva megy tovább. Neki minden megengedett?

Kérem, gyönyörködjön a harmadik táblában! E tábla kiérdemelte a "MILLIÁN HATÓSÁGA" tábla nevet.
Csatolmányok
DSCN5468.JPG
Igen, ott a TÍZÉVES tábla tetején.
Ez a "MILLIÁN HATÓSÁGA" tábla.
(78.35 KiB) 130 alkalommal.
nico

HozzászólásSzerző: csincsilla » 2008 máj. 20 19:40

Tisztelt Fórumtársak!

Magam is rendszeresen járok az M3 autópályán, így volt módom látni azt a szörnyűséget, amit a Bauhaus Áruház művelt a tábla felállításával.
Volt szerencsém a fórumon is végigolvasni ennek történetét. Amiért most billentyűzetet ragadtam: megdöbbentett az a kárörvendés, amivel nico az újabb tábla megjelenését üdvözölte. Ha jól értettem az előzményeket, a sokat szidott Építési Osztály megindította az eljárást az elkövetők ellen, és jelenleg az eljárás jogorvoslati szakaszban van. Ennek jogerős lezárultáig a hatóság semmit sem tehet.
Önnel ellentétben, én úgy látom, hogy néhány gátlástalan reklámcég, kihasználva a hatósági eljárások és a bíróságok lassúságát, visszaélve a joggal teszi mondazt, amit tesz, rondítja tele a várost az óriásplakátjaival.
Ez a fajta kárörvendés pedig nem segíti a hatóságot az eredményesebb munkavégzésben, és csak lovat ad a szabálytalankodók alá.
Remélem, önnek fontosabb a kerület és a természet védelme, mint az öröm a fölött, hogy valaki már megint megszegte a szabályokat és ismét pellengérre lehet állítani a hatóságot.
Maradtam tisztelettel: csincsilla

osztályvezető

Elnézését kérem, de emlékeztetnem szükséges sokatmondó soraira, ezért ismét citálom:

Tekintse meg a következő képet. Amíg HATÓSÁGA "sem nem kötelez, sem nem megengedett" és a tájékoztatás az eljárása szakaszairól kerüli a nyilvánosságot, az élet az Ön HATÓSÁGÁT nagyívben figyelmen kívül hagyva megy tovább. Neki minden megengedett?

Kérem, gyönyörködjön a harmadik táblában! E tábla kiérdemelte a "MILLIÁN HATÓSÁGA" tábla nevet.
Tisztelettel: Csincsilla
csincsilla

HozzászólásSzerző: Báthory Erzsi » 2008 máj. 21 08:51

Tisztelt Csincsilla! nem tisztem megvédeni NICO-t, bár nagyon tisztelem és szeretem és nagyra tartom azért, amit csinál a kerületben, s főként Újpalotán. Megvédi ő magát, méghozzá sosem durván, sosem megsértve mások személyiségét. Nico nem "kárörvend", Nico kétségbeesésében nyúl a szatíra, az irónia eszközeihez, mikor melyikhez. Ha végigolvastad Nico üzeneteit a fórumban, talán megérted, miről beszélek. (Egy adat nem adat mint tudjuk...)
Báthory Erzsi

HozzászólásSzerző: Báthory Erzsi » 2008 máj. 21 08:51

Tisztelt Csincsilla! nem tisztem megvédeni NICO-t, bár nagyon tisztelem és szeretem és nagyra tartom azért, amit csinál a kerületben, s főként Újpalotán. Megvédi ő magát, méghozzá sosem durván, sosem megsértve mások személyiségét. Nico nem "kárörvend", Nico kétségbeesésében nyúl a szatíra, az irónia eszközeihez, mikor melyikhez. Ha végigolvastad Nico üzeneteit a fórumban, talán megérted, miről beszélek. (Egy adat nem adat mint tudjuk...)
Báthory Erzsi

ElőzőKövetkező

Vissza: Egyéb ügyintézés