Kérdések az Építésügyi Osztályhoz.

Minden, ami nem tartozik a fentebb felsorolt kategóriákba

HozzászólásSzerző: Báthory Erzsi » 2008 máj. 21 08:52

bocs, véletlenül (vagy nem?) ment kétszer!!!!
Báthory Erzsi

HozzászólásSzerző: nico » 2008 máj. 21 11:02

Tisztelt csincsilla!

Ön hozzászólásával a „Fórumtársakat” szólította meg, de utolsó bekezdésével – is – személyem
a természethez és a hatóságokhoz kapcsolódó viszonyairól ír, „remél”.

Ön is látta a szörnyűséget, én is. Ön ráhagyta a HATÓSÁGRA, én szóvá tettem itt a Fórumon.

Ön „szerencsés” volt, mert végigolvashatta a szörnyűség történetét, én szerencsétlen, hogy annak megélésében is részes voltam.

Ön, az én Ön által képzelt kárörvendésem miatt vette kézbe a klaviatúrát, én a szörnyűség, majd a HATÓSÁG tehetetlensége miatt.

Ön elautózott az M3 autópályán a harmadik tábla mellett is, én jeleztem ennek tényét is, ha ez Önnek üdvözlet – lelke rajta.

Ön szerint a HATÓSÁG végzi a dolgát, szerintem nem reagált a Fórumon történt bejelentésre, a személyes levélre, a védett területet magánkézben lévő szántónak határozta meg, a megígért sürgős tájékoztatás nekik négy hónapot jelent, a jogerőre emelkedés után 40-45 napra reagál,
elnézte a másik tábla létét 10 évig, az M3-ról autóban ülve helyszínel, stb.

Önnel ellentétben én úgy látom, hogy a gátlástalan reklámcégek „rondító” munkájukat csak a tehetetlen, lassú, TÚLTERHELT?, közömbös, felelőtlen HATÓSÁGOK mellett gyakorolhatják az Ön által leírt módon.

Lehet, hogy Ön „kárörvendőnek” találja hozzászólásomat, én nem annak szántam. Ha hozzászólásom „lovai” eredményeképpen szaporodhatnának el a vétők, az is a HATÓSÁGOK tehetetlenségét igazolná.

Az Ön reménye nélkül is a természet szeretete miatt indítottam el ezt a táblasorozatot. Feldühített a nagy táblán hirdető cég felirata. Feldühített, hogy a kertépítés csúcsszakértőjeként rombolja a védett természetet, nem a saját HAZÁJÁBAN. Kivágta, vagy vágatta a táblát építővel azokat a fákat, melyek ültetésében évtizedekkel ezelőtt részt vettem. Ez a cég a pénzel megvalósítható természet szakértőjeként mosolyogva, ölelkezés közben hátba szúrta a NATÚR természetet. AZ ÉRTÉKET!!!

Megnyugtatom, hogy soha nem okozott nekem örömet, ha „valaki már megint megszegte a szabályokat és ismét pellengérre lehet állítani a hatóságot.”

Tisztelt csincsilla!

A kivágott fáknak ültetőivel tervezzük, hogy a táblák elé előnevelt, gyorsan fejlődő fákat ültetünk.
A HATÓSÁG szerint az engedély nélkül kivágott fákat - nem csak a védett területen – pótolni kell.
A HATÓSÁG szerint az ügy rendezése évekig elhúzódhat. Fáink eltakarják majd a táblát. Természetesen csak akkor, ha akciónkat a HATÓSÁG megengedi.

A faültetéshez meghívjuk Önt is és a HATÓSÁGOT is.
Most én „remélem” hogy a következőkben idézett sorai a közös faültetésre nem vonatkoznak „Ennek jogerős lezárultáig a hatóság semmit sem tehet.”
Meghívjuk továbbá a kerületünkben tevékenykedő azon civil szervezeteket is akik nevükben szerepeltetik a természet védelem nemes gondolatát.

Köszönöm sorait.
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico

HozzászólásSzerző: Admin » 2008 máj. 21 13:54

Tisztelt nico!

Elnézést, hogy kibicként én válaszolok az alábbi felvetésére, de talán sikerül tisztáznom egy félreértést.

nico írta:...elnézte a másik tábla létét 10 évig...

Az építésügyi osztály azonban az alábbiakat írta: "A kisebbik tábla bontási kötelezését azonnal megfellebbezték, mondván, hogy a tábla már több mint 10 éve ott áll."
Ez természetesen nem jelenti azt, hogy már több mint 10 éve ott áll a tábla, csak azt, hogy erre hivatkozva - nem túl etikusan - tovább lehet húzni (talán meg is nyerni) egy pert. Mert ha jól tudom, 10 év eltelte után nem kötelezhető elbontásra engedély nélküli építmény.

Kérem javítsanak ki, ha butaságokat írtam.

Admin
Admin
Fórum Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: nico » 2008 máj. 21 14:29

Tisztelt Admin!

Nem tudom bizonyítani a 10 évet.
Ez a tábla az M3 árkának külső oldalán áll. Azt hittem az M3 területéhez tartozik. Később építették meg az út kerítését és a tábla így kerítésen kívülre került. A kerítés és a nádas között lévő földút M3-as oldalán áll a harmadik táblával "megfejelt "10" éves tábla, ezen étteremláncot, majd bankot hirdettek.
Admin, a papírok a HATÓSÁG asztalain találhatók.
A nyilvánosság tájékoztatása meg mint tudjuk "sem nem kötelező, sem nem megengedett az ügy minden részletében"

Természetesen értelmezhető ÍGY is a 10 év. Talán csincsilla tudja az adatot szolgáltatni, Ő "rendszeresen" jár arra.

A 10 év és a tízéves tábla részletkérdés.
Engem a védett terület irtásával létrehozott kertbarátságot hirdető tábla sorsa érdekel elsősorban, meg az, hogy ha a polgármesterünk sürgős választ igér az internetes fórumon, ne várjon rá az emberfia négy hónapot.
nico

HozzászólásSzerző: nico » 2008 máj. 21 15:05

Tisztelt Admin!

Ha a hirdető furmányos jogásza a 10 évvel szeretné kijátszani szeretett HATÓSÁGOMAT a következőket súgom Önnek.

A megfejelt 10 éves tábla már nem tízéves, mert ez a tábla már nem az ami csak egytáblás volt.
Azt elbontották.
Ez a tábla már új tábla és tudják, hogy ott engedély nélkül tábla nem lehet, meg sehogy. Tiltja a KRESZ- is.

Ez a tábla új.
Új az alapja.
Új a tartója.
Új a felső tábla.
Ha a HATÓSÁG nem az M3-on autóval elhajtva felkeresi a helyszínt és visz fényképezőgépet, egy építészt könnyen bebizonyíthatja. Oda a 10 év lehetősége.

Ezekre a képekre alapozva szerintem lejátszható.
Admin! Kérem, segítsen ott ahol tud!
Csatolmányok
DSCN5469.JPG
Az új tábla új alapja!!!!
(92.95 KiB) 175 alkalommal.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára nico 2008 máj. 22 09:38-kor.
nico

HozzászólásSzerző: nico » 2008 máj. 21 15:07

Ez többet mutat.
Csatolmányok
DSCN5470.JPG
Egy két darab régi elem látható, ha le nem festették azóta.
(31.77 KiB) 165 alkalommal.
nico

HozzászólásSzerző: Báthory Erzsi » 2008 máj. 22 08:41

Nico, ezek vagy olvassák ezt a fórumot, vagy valaki súg nekik...
Báthory Erzsi

HozzászólásSzerző: nico » 2008 jún. 14 14:48

„a hatósági munkának sem nem kötelező, sem nem megengedett része az eljárás minden szakaszáról a nyilvánosságot tájékoztatni.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy a hatóság az üggyel nem foglalkozik, sem azt, hogy "nem érdekli az ügy".

Olvasható e téma hozzászólásaiban.

Régen jártam kedvenc utamon. Úgy érzem tájékoztatnom kell a nyilvánosságot.
Csatolmányok
DSCN5930.JPG
A tábla ügy táblanélküli szakasza.
(70.49 KiB) 114 alkalommal.
nico

HozzászólásSzerző: nico » 2008 jún. 14 15:06

Már nem látható a "SZÖRNYŰSÉG".
Illetve a SZÖRNY "adathordozója", a nagy vörös tábla.
Örülnöm illene, de hiányérzetem van?

Az a minimum öt - kivágott - 25-30 éves fa hiányzik, amibe a barbárság került.
Szegény vigasz a 30 ezres büntetés. Ha ötszörös is, 150 ezer.

A kivágott fát pótolni kell!

Ez még érdekel. Hol? Mikor? Ki? Mit? Mekkorát?

Érdekel még az is, hogy a következő képen látható, megszámozott SZÖRNY-maradványok mikor tűnnek el. Védett területen idegen dolgok ezek a betontuskók. Szerintem.

Tehát: betontuskók eltávolítása
fák pótlása.
Csatolmányok
DSCN5933.JPG
Négy betonalap el, a gödörbe - minimum előnevelt - fa be.
(91.65 KiB) 130 alkalommal.
nico

Előző

Vissza: Egyéb ügyintézés