Tisztelt Jegyző Úr!
Immár több hónapja kérem öntől a 31/2000 rendelet 3. mellékletét. Érthetetlen okból használható utcajegyzéket
máig nem kaptam csak egy elmosódott térképet tettek fel a honlapra, azzal a megjegyzéssel hogy
nem tekinthető hivatalos jogforrásnak.
Továbbá 2007. június 28.-án HIVATALOS levélben kértem a jelenleg joghatályos 31/2000 rendeletet. Eltelt azóta több mint 30 nap, de mai napig nem kaptam meg a jelenleg
hatályos rendeletet, miközben kaptam egy levelet arról, hogy az interneten található - a Rendeletek menüpont alatt letölthető - változat
nem joghatályos, így pl. peres vagy fellebbezési ügyekben arra nem lehet hivatkozni! Akkor mégis mire lehet hivatkozni? Amit letöltök vagy amit a Városházi Naplóban olvashatok az nem jogforrás, de jogforrást nem adják ki? Mit tegyen a fellebező vagy bírósághoz forduló? Előfordulhat hogy csak az ügyvédjének adják ki? Előfordulhat, hogy a felsőbb hatóság - pl. Közigazgatási Hivatal - szintén nem joghatályos forrásból dolgozik? Vagy nekik rendelkezésükre áll a rendelet joghatályos változata, csak a lakosoknak nem?
Továbbá felhívtam a figyelmét arra is, hogy a Jegyző úr által meghivatkozott mellékletek hemzsegnek a hibáktól/hiányosságoktól, ámbár már megtanultam, hogy az nem hivatalos jogforrás, de mégis, talán azon is érdemes lenni javítani, ha már részletesen jeleztem is önöknek a problémákat.
Kérdéseim:
- Mit kell tennem ahhoz, hogy a hogy megismerhessem és tanulmányozhassam a jelenleg joghatályos 31/2000 rendeletet? (Nem a hivatalban jegyzetelve abból a két-három oldalból amit az orrom elé dugnak, és sajnos már előfordult, hogy szintén nem joghatályos oldalakat, hanem képviselői munkámhoz, teljes terjdelemében, folyamatosan irodámban, lakásomban.)
- Mi a teendője egy felújítani-építeni-fellebbezni szándékozó kerületi lakosnak, ha a joghatályos rendelet alapján szeretne építkezni, és esetleg már nem bízik abban, hogy az a két oldal amit megmutatnak neki az osztályon az "joghatályos" lenne? Hol található meg számukra a rendelet teljes terjedelmében?
- Hogyan értékelje a lakosság "a Kerületi Városrendezési és Építési Szabályzat átdolgozásának tervezetéhez várjuk a lakossági véleményeket" című felhívást ha még a jelenlegi joghatályos változatot sem teszik nyilvánossá, sőt képviselői kérésre sem adják ki?
Az alábbi kérdéseimre június 26-a óta nem kaptam választ:
A Jegyző úrtól továbbra is várom az utcák jegyzékét, vagy egy időpontot, hogy hol és mikor tekinthetem meg. Szeretném megtudni eddig hogyan ismerhették meg a kerületben építkezők a rendeletnek ezt a vonatkozó passzusát, ha pedig ugye az ismeretek hiányában esetleg nem jogszerűen építkeztek, átszíneztek, változtattak stb. akkor annak jogkövetkezményei kire hárulnak?
Továbbá kérem, hogy Avarkeszi Bélának úrnak másolatban megküldött hivatalos hatósági iratokkal kapcsolatban feltett kérdésemre is válaszolni szíveskedjék.
Válaszát várva tisztelettel
Novák Ágnes