Bezárnak HÁROM postahivatalt

Minden, ami nem tartozik a fentebb felsorolt kategóriákba

Bezárnak HÁROM postahivatalt

HozzászólásSzerző: makszimusz » 2007 feb. 15 16:28

Ma megérkezett hozzánk a Théma című kerületi újság, melynek címlapján "Bezáró posták" -ról lehet olvasni. A kerületben március 1-el bezárnak 3 postahivatalt.
Én a kerület pestújhelyi részén lakom és nagyon felháborít a hivatalok bezárása, főleg, ha a kerület térképére tekintek. Valaki ránézett a térképre mielött döntöttek volna?
A Fő utcai és a Szőcs Áron (ici-pici) utcai posták egymás szinte közvetlen közelében vannak.
A Száraznád utcai postát nem ismerem, de gondolom, hogy az Újpalotai városrész éppen eléggé leterheli. A Pólus Center-ben található posta szintén egy ici-pici hivatal, ami éppen arra elég, hogy aki pont a bevásárló központban jár, beugorjon egy bélyegért. Ez is az Újpalotaiaknak a közelében van.
A kerület pestújhelyi része teljesen posta nélkül marad. Miért kell a lakosokat arra kényszeríteni, hogy órákat buszozzanak egy csekk befizetéséért..
Nézzenek rá a térképre, hogy egy pestújhelyinek mennyit kell utazni, amíg talál egy postahivatalt!
A lakosságnak okozott nehézségeken kívül még az is igen felháborító, hogy pl. a Pestújhelyi úti hivatal dolgozói a mai napon még nem tudtak arról, hogy az ő munkahelyüket zárják be.
El nem tudom képzelni, hogy ki találta ki, hogy a szinte "egykupacban" lévő 4 hivatal maradjon meg. A kerület másik felén is laknak családok, a sok idős emberről nemis beszélve.
makszimusz

HozzászólásSzerző: fazekas » 2007 feb. 16 09:34

Az, hogy a Pestújhelyi úti Postát bezárták csak hab a tortán. A postai szolgáltatás lezüllesztése már a levelek kézbesítésének mai modjával kezdődött. A sok millióért kialakitott postai arculatot felváltotta az utcai ruhába öltözött "POSTÁS". A leveleket rendszertelenűl hordják, kilógnak a levélszekrényekből, összegyüjtve kapjuk. Itt már sok minden nem a lakosok érdekében történik. Mit szolt ehhez vajon a "KERÜLET VEZETÉS"? Mi a véleménye a KÉPVISELŐ TESTÜLETNEK? Talán Öket sem érdekli ami a kerületben történik. :oops: :oops:
fazekas

Posta.

HozzászólásSzerző: nico » 2007 feb. 16 15:53

Tisztelt Makszimusz!
Tisztelt Fazekas!

Januárban -az újpalotai új postán- pénzbefizetés gombot nyomva 42. sorszámot kaptam az ügykezelthez képest, februárban a 40.-et. 25-30 perc elmúltával kerültem sorra. Gondolom hatalmasainknak ez kevés. A következő hónapban lemérhető mennyivel többen veszik igénybe az újpalotai postát. Lemérhetjük, hogy erre felkészültek-e, mert erről nem hallottam szónokolni.

Összenő ami összetartozik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nico 2007 feb. 17 13:23-kor.
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2007 feb. 16 16:47

Pestújhely mellett Rákospalota is mostohagyerek lett. Itt két postát zárnak be a tervek szerint. A Rákos úti szakrendelőhöz közel esőt, és a Rákos út-Széchenyi út sarkán lévőt, ami a Máv telep paneles-alagútzsalus részét szolgálja ki.
Itt is rendszeres a sorbanállás, a hely szűk, a sor sokszor kilóg az utcára, előtérbe. Babakocsival lehetetlen bemenni.
Inklább bővíteni kellene és kényelmesebbé tenni, mintsem bezárni.

Mi lesz a Fő utcai postával, ha mindenkinek oda kell menni, ott is állandó a tolongás mert a két kisebb posta már eleve csökkentett nyitvatartással működött évek óta. Gondolom ez volt a leszoktató-kampány. Most jön a megoldás: bezárás.

De a kerületi vezetők most azzal van elfoglalva, hogy csökkentsék a képviselők interpellációs lehetőségét, mert már a feltett kérdésekre sem akarnak válaszolni.
Novak Agnes

HozzászólásSzerző: makszimusz » 2007 feb. 18 20:14

Azért én nagyon kíváncsi lennék az Önkormányzat véleményére is!

Nem hiszem el, hogy a kerület vezetésének ebbe nem volt beleszólása. Gondolom nem véletlen, hogy az önkormányzattal szemben lévő hivatal megmarad.
Ki engedte meg, hogy a kerületben egykupacban hagyják meg a hivatalokat, a kerület többi része pedig utazgasson. Olyanok leszünk, mint a falusiak, kilómétereket utazhatunk amíg találunk egy postát.
makszimusz

HozzászólásSzerző: alba » 2007 feb. 23 10:53

mehetünk újpalotára minden csekkel? Ki ez az őrült aki ezt kitalálta?
alba

HozzászólásSzerző: fazekas » 2007 feb. 23 15:11

Ha emlékezetem nem csal, azt hallottam a TV-be, hogy a gazdaságtalan posták bezárása, előkészület a posta liberalizálásához.

Lehet valakiknek majd megéri a postai szolgáltatás felvállalása.A pórnép zarándokoljon csak a csekkekkel, addig sem randalínozik a Kossuth téren. :roll: :oops: :oops: :roll:
fazekas

HozzászólásSzerző: makszimusz » 2007 feb. 28 09:37

alba írta:mehetünk újpalotára minden csekkel? Ki ez az őrült aki ezt kitalálta?

Gondolom az akitől 2 utcányira megmarad 2 hivatal.
makszimusz

HozzászólásSzerző: beke-n » 2007 márc. 10 10:15

a fő utcai nagyposta pedig szombaton már nincs nyitva,
több piacgazdaság kevesebb postai nyitvatartás? Minél többet bezárnak, a megmaradó annál kevesebbet van nyitva? és senki nem szól az érdekünkben?
beke-n

HozzászólásSzerző: fazekas » 2007 márc. 10 10:35

Pénteken a fő utcai Postán 50 percet vártam az ajánlott küldeményemre. :oops:
fazekas

HozzászólásSzerző: makszimusz » 2007 márc. 14 20:09

Pestújhelyieknek egy jó hír. Állítólag év végéig halasztást kapott a Pestújhelyi úti posta. :D
makszimusz

HozzászólásSzerző: nico » 2007 ápr. 12 10:58

Tisztelt Újpalotaiak!

Ma 9,45-től 10,25-ig az új postán voltam. A 106-ot kezelték, az én sorszámom 165 volt.
Márciusban 24 ügyfél volt előttem.
nico

Reformposta az Euró magyarországi főváros Újpalotáján.

HozzászólásSzerző: nico » 2007 júl. 04 15:47

Tisztelt Újpalotaiak!
Tisztelt Polgármesteri Hivatal!
Tisztelt Posta Rt!
Tisztelt Önkormányzati Képviselő Asszonyok, Urak!

Szíves engedelmükkel ismertetem Önökkel két Európai Uniós, kerületi tapasztalatomat, „élményemet.

„Magyar Posta Rt.
Üdvözöljük!
192
Csekkbefizetés, bankkártya kezelés
2007-07-02, 10:25.”

A fenti sorszámot kaptam az újpostán a gomb megnyomása után. A kisasszonyok a 105-ös sorszámú ügyfelet kérték az ablakhoz.
10:56-kor végeztem. Az ügyes hivatalnokok csak ebben a két ügyletfajtában 87 fő látogatót kezeltek előttem. A várótér annak ellenére tele volt, hogy az épület előtt a parkban legalább 30-an várakoztunk. A levegőkezelő nem működött.

Ez a félóra csekélység, előtte 7:15-től 8:00-ig a Pólus sarokajtajánál, majd 10:00-ig az ügyféliroda előtt várakoztam, állva. Hetedikként kaptam időpontot.

A képen az előző postai látogatásom adatai láthatók.

2008-01-01, 0:00-kor országunk határainak nagy része megszűnik. Lehet, hogy postára Bécsbe, Szlovákiába járunk?
Csatolmányok
DSCN2539.JPG
Postai adatok.
(33.95 KiB) 242 alkalommal.
nico

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2007 aug. 13 14:30

Augusztus 13 hétfő dél. Fő utcai posta.
Tömeg, de akkora, hogy nem lehetett bemenni, még az őr is kiszorult az előtérbe. (Sorszámot itt nem lehet húzni.)
Minden nyitott ablak előtt hosszú sor. Levelet kellett feladnom és csekket befizetnem. 35 percet álltam az egyik sorban, végül otthagytam az egészet.
Ha csak a híradásokat olvasnám nézném, akkor biztos lennék benne, hogy fejlődik a posta hiszen - mint írta még a kerületi vezetés is - a fejlődés érdekében bezárta két palotai hivatalát. (Egy harmadikat a polgármesteri hivatal munkaidejében működtet.)
Mivel a saját szememmel láttam, hogy mi a helyzet (nincs adóbevallási időszak, nincs csekkbefizetési dömping, nyár van, szabadságos időszak) újból megbizonyosodhattam: a diadaljelentés a nagyszerű fejlődésről csak egy újabb ócska hazugság volt.
Miért kellene elhinnünk egy szavukat is a további nagyszerű fejlesztésekről az oktatásban, és az egészségügyben. Miért fejlesztés az ha valamiből kevesebb van és nehezebben is működik?

Az egyetlen pozitívum: nem működött a plazmatévé, megkímélték a sorban állókat egy újabb agymosástól.
Novak Agnes

Postai áll- és üllapotok.

HozzászólásSzerző: nico » 2007 aug. 17 09:16

Csak csekkbefizetésre a 40.-ik voltam. 25 perc.
Voltak - nekem - kedves ismerősök és jó fórumot tartottunk.
Csatolmányok
Dscn2934.jpg
Állapotok és üllapotok az új postán.
(47.18 KiB) 194 alkalommal.
nico

Következő

Vissza: Egyéb ügyintézés