Novak Agnes írta:Augusztus 13 hétfő dél. Fő utcai posta.
Tömeg, de akkora, hogy nem lehetett bemenni, még az őr is kiszorult az előtérbe. (Sorszámot itt nem lehet húzni.)
Minden nyitott ablak előtt hosszú sor. Levelet kellett feladnom és csekket befizetnem. 35 percet álltam az egyik sorban, végül otthagytam az egészet.
Ha csak a híradásokat olvasnám nézném, akkor biztos lennék benne, hogy fejlődik a posta hiszen - mint írta még a kerületi vezetés is - a fejlődés érdekében bezárta két palotai hivatalát. (Egy harmadikat a polgármesteri hivatal munkaidejében működtet.)
Mivel a saját szememmel láttam, hogy mi a helyzet (nincs adóbevallási időszak, nincs csekkbefizetési dömping, nyár van, szabadságos időszak) újból megbizonyosodhattam: a diadaljelentés a nagyszerű fejlődésről csak egy újabb ócska hazugság volt.
Miért kellene elhinnünk egy szavukat is a további nagyszerű fejlesztésekről az oktatásban, és az egészségügyben. Miért fejlesztés az ha valamiből kevesebb van és nehezebben is működik?
Az egyetlen pozitívum: nem működött a plazmatévé, megkímélték a sorban állókat egy újabb agymosástól.
Fenti bejegyezésem okán 1-269/2007 iktatószámmal ellátott, tárgy: Postai szolgáltatás a Fő utcában.
Helyben fejléccel ellátva az alábbi levelet kaptam:
(betűhíven másolva)
"Tisztelt Képviselő Asszony!
Az önkormányzati honlap Fórum rovatában 2007. augusztus 13-án a Fő utcai postán tapasztalt sorbaállás kifogásolta. A sorbaállás zavaró tényét a posta fejlődéséről tett megjegyzésével id "....a diadaljelentés .... csak egy ócska hazugság.."- erősíti meg.
A közleményt olvasva- 2007 augusztus 21-én 13.30 órakor magam is elmentem a postára, ahol 7 ablakból három üzemelt és mindegyik előtt 3-4 ügyfél várakozott.
Nem vitatva az augusztus 13-án délben tapasztaltakat, de nem indokolt általános tapasztalatot levonni, hisz az ügyfelek szokásainak, a szolgáltatás igénybevételének rapszódikusságát a privatizálás előtt álló posta sem tudja zökkenőmentesen lekövetni.
Nyilvánvaló, hogy a több szereplős postai szolgáltatás a Magyar Postát is arra fogja kényszeríteni, hogy a várakozási időket a lehető legrövidebbre csökkentse, mert a piacgazdasági törvényszerűségek ezt a szervezetet sem fogják kímélni.
Budapest, 2007. augusztus 21.
Tisztelettel:
Dr. Nagy Antal
kapja:
Címzett
Polgármester (általa akit érint)
Irattár"
Gondoltam közkinccsé teszem.