Szerző: nico » 2007 szept. 03 07:34
Tisztelt XV. kerületiek!
Néztem a KTV adását. Vörös alapon futó fehér betűk szerint a nyár augusztus 31.-én véget ért. Szeptemberben már nincs nyár a KTV.-nél visszaáll a normál üzemmód. Ezek a betűk augusztusban futottak.
2007. szeptember 3.
Most szeptemberben már a következő betűk futnak:
„Kedves nézőink! Sajnos a nyári meleg igénybeveszi televíziónk adáslebonyolító rendszerét! A rendszer biztonságos működtetése érdekében adáskimaradások észlelhetők a képújságban. A 18:00-kor kezdődő magazinjainkat ez nem érinti, azt továbbra is megtekinthetik. Szíves megértésüket köszönjük!”
Budapesti átlaghőmérsékletek a fenti felirat megjelenésétől szept. 2-ig:
21,3; 17,0; 15,9; 17,9; 18,0.
A sorozatos közpénzen is végrehajtott fejlesztések eredménye. 18:00-kor működik a hűtés, máskor meg minek?
A nyár pár nappal továbbtart. Na és?
Megértésünket eleve elkönyvelve megköszönik? Nem kérik, Csak nem alázkodnak meg a néző előtt?
Mit láthatunk még e kerületi képernyőn? AKTV elérhetőségét és a heti műsort felváltva, szakaszosan, naponta. Így, szeptember harmadikán:
aug.21 REAC - Tatabánya labdarúgó mérkőzés,
aug.29 Femina – Olimpia Nagytétény női labdarúgó mérkőzés,
aug.23 Közéleti Magazin,
aug.24 kerületi Szent István nap,
aug.25 REAC - Tatabánya labdarúgó mérkőzés,
aug.26. Femina – Olimpia Nagytétény női labdarúgó mérkőzés,
aug.27. Szent István-nap a kerületben.
Időszerű? Változatos? Az. 24.-én és 26.-án különösen. Nagy kár, hogy a csapatok nevének sorrendjén nem változtathattak. Az unalom elkerülésére kitalálták, hogy aug.21 után 29 következik, aug. 22 és 28 pedig nem létezik. Mindez szeptember 3.-án.
Lehet, hogy a meleg megártott, de kinek, minek?
Mit látunk még?
A KTV ikonja alatt a következő szöveget:
„ Vételi probléma esetén hívja a kábeltelevízió szolgáltató ügyfélszolgálati számát.”
Hívtam, mert a KTV képújság feliratainak betűi soronként önálló életet élnek.
Van előre és hátra dűlő, van sor melyben a betűk felső része előre az alsó hátra dől. A fenti variációk előfordulnak fordított és rezgő alakban is.
Mi volt a válasz? Ők csak a kapott jelet továbbítják, az pedig olyan, aminek én látom, ők azon javítani nem tudnak. Forduljak a … de minek.
A közpénzen is történt sorozatos fejlesztés eredménye a megújuló arculatot megtestesítő kép a képújságban. Mit látunk itt hónapok óta?
Hajdu Lászlót mikrofonnal, mellkép,
Fehérnadrágos férfi a pódiumon,
Dr. Pálinszki Antal szakállát simogatja,
Egy hölgy színpadon táncol,
Egy hölgy és egy férfi
Anya gyermekeivel
Játszótér,
Szökőkút,
Lovas hintó, kocsi, hajtó, fiatal pár,
Katolikus templom,
Református templom,
Toronyház villamossal a magasból,
Toronyház villamossal terepszintről,
Koszorúzás,
Templombelső,
Táncoló, de lehet, hogy sportoló fiú,
Egy pillanatra felvillanó lelkész,
Fuvolás férfi mögötte nő,
Kerékpáros,
Férfi asztalnál ülve, kerületi zászlócskával,
Futballista,
Templom.
A képek felismerését nehezítette azok mérete és a betűknél már említett torzulások. A főjegyzőt vagy más polgármester helyetteseket miért nem láthatjuk?
Lehet, hogy nem kíváncsi rájuk senki, és ezekre a képekre hónapokon keresztül? Ez a XV. kerület.
Ki kíváncsi erre a szolgáltatási színvonalra, a KTV melegedésére, a nyári szabadságolási nehézségeire, változatosnak nem mondható műsorára, a pontatlan tájékoztatására?
Média Ő. A médiát pedig ügyesen fel lehet használni. Fel is használják!
Közpénzből! És természetesen a kábeleseknek is fizetünk ezért a miért is?
Emlékeznek a fórumi, kánikulában - és máskor sem - vizet nem adó kutakra, a KTV méltó hozzájuk. Műsortalan köztelevízió. Szándékosan? Nem merem feltételezni, de gondoltam rá.
Tisztelettel: Fórumtársad.