Szociális és Eü. Osztály írta:T. Sz. Tibor!
Kerületünk egységes, semmiféle támogatást nem tartunk nyilván, nem osztunk el városrészek között. Az önkormányzat költségvetése 15 milliárd Ft, ennek 14,4 %-a szociális és egészségü-gyi célú kiadás, de ebben a szociális intézmények, egészségügy is benne van.
Szociális támogatásokra 1 milliárd forintot fordít az önkormányzat.
A lakásfenntartási támogatásra éves szinten 232 millió Ft-ot terveztünk, ez a kerületben 1820 családot érint.
Áramfűtésre nincs külön támogatás.
Budapest, 2006. március 14.
Kovácsné Márkus Éva
osztályvezető
Tisztel Osztályvezető Asszony!
Válaszát megköszönöm.
Sajnos a megadott számokat tekintve valami nem stimmel.
A 15 milliárdos költségvetés 14,4 %-a 2 milliárd 160 millió forint, ami nem azonos az 1 milliárd forint és a hozzátett 232 millió Ft-al.
Azt sajnos gondoltam, h. a három városrészt egy kalap alatt tekintik - pedig szerintem így nem lehet tervezni sem - de azt nem érem, hogy az üvegzseb törvény ellenére miért nincs rajta a honlapon a költségvetés szociális fejezetének megoszlása? Végül is a kerületi lakosok közül most senki nem tudja, h. mire mennyit ad ki az önkormányzat!
Esetleg annyit mégis megtehetnek, h. legalább a szociális kiadások fejezeteit és a hozzá tartozó pénzeket tudatják a kerületi érdeklődő lakosokkal.
Én sem értem, amit már más is kérdezett, h. eladják az önkormányzati lakásokat, közben lakástulajdonosoknak adnak lakásfenntartási támogatást, és átlagban több mint 120.000 forintot családonként! Miért nem a bérlakásokat fejlesztik már végre, legtöbb helyen a kerületben azok a házak vannak lepusztult állapotban, ahol az önkormányzat (vagyis mi) tulajdonos(ok vagyunk).
Még azt is láttam, hogy polgármester úr arra volt büszke, hogy a panel programba nem tettek be olyan házat ahol önkormányzati tulajdon van! Pedig arra kell elsősorban költeni, mert az ugye közös tulajdonunk, vagyis a kerületi lakosoké is!
Ennek mi az értelme? Ilyen alapon adhatnának pl. a gépkocsitulajdonosoknak is benzintámogatást, mi a különbség?
Tisztelettel
sz.tibor