Szociális támogatás

Minden, ami nem tartozik a fentebb felsorolt kategóriákba

Szociális támogatás

HozzászólásSzerző: sz.tibor » 2006 feb. 01 10:15

T. Hivatal!
Szeretném megkérdezni, h. az évi szociális támogatási keret pontosan mennyi (14 % van az újságban, de mennyinek a 14 %-a?) és hogyan oszlik meg a 3 városrész között.
Ezen belül is lakásfenntartási támogatás aránya érdekel a 3 kerületrészben, vmint hány család kapja és évente átlag milyen összeget Újpalotán, Pestújhelyen és Rákospalotán. (Elterjedt, h. az árammal való fűtésre is adnak támogatást, évi akár többszázezer forintot is!) Az üvegzsebnél ez nem található meg.
Köszönettel:
sz.tibor
sz.tibor

HozzászólásSzerző: sz.tibor » 2006 márc. 06 12:35

T. Hivatal!
Közérdekű adatokra irányuló kérdésemre több mint egy hónapja nem kaptam választ.
Várom válaszukat!
sz.tibor
sz.tibor

HozzászólásSzerző: Szociális és Eü. Osztály » 2006 márc. 14 15:12

T. Sz. Tibor!

Szociális témával összefüggő kérdésére az alábbiakról tájékoztatom:

Kerületünk egységes, semmiféle támogatást nem tartunk nyilván, nem osztunk el városrészek között. Az önkormányzat költségvetése 15 milliárd Ft, ennek 14,4 %-a szociális és egészségü-gyi célú kiadás, de ebben a szociális intézmények, egészségügy is benne van.

Szociális támogatásokra 1 milliárd forintot fordít az önkormányzat.

A lakásfenntartási támogatásra éves szinten 232 millió Ft-ot terveztünk, ez a kerületben 1820 családot érint.

Áramfűtésre nincs külön támogatás.

Budapest, 2006. március 14.

Kovácsné Márkus Éva

osztályvezető
Szociális és Eü. Osztály

HozzászólásSzerző: sz.tibor » 2006 márc. 27 13:03

Szociális és Eü. Osztály írta:T. Sz. Tibor!
Kerületünk egységes, semmiféle támogatást nem tartunk nyilván, nem osztunk el városrészek között. Az önkormányzat költségvetése 15 milliárd Ft, ennek 14,4 %-a szociális és egészségü-gyi célú kiadás, de ebben a szociális intézmények, egészségügy is benne van.
Szociális támogatásokra 1 milliárd forintot fordít az önkormányzat.
A lakásfenntartási támogatásra éves szinten 232 millió Ft-ot terveztünk, ez a kerületben 1820 családot érint.
Áramfűtésre nincs külön támogatás.
Budapest, 2006. március 14.
Kovácsné Márkus Éva
osztályvezető

Tisztel Osztályvezető Asszony!
Válaszát megköszönöm.
Sajnos a megadott számokat tekintve valami nem stimmel.
A 15 milliárdos költségvetés 14,4 %-a 2 milliárd 160 millió forint, ami nem azonos az 1 milliárd forint és a hozzátett 232 millió Ft-al.
Azt sajnos gondoltam, h. a három városrészt egy kalap alatt tekintik - pedig szerintem így nem lehet tervezni sem - de azt nem érem, hogy az üvegzseb törvény ellenére miért nincs rajta a honlapon a költségvetés szociális fejezetének megoszlása? Végül is a kerületi lakosok közül most senki nem tudja, h. mire mennyit ad ki az önkormányzat!
Esetleg annyit mégis megtehetnek, h. legalább a szociális kiadások fejezeteit és a hozzá tartozó pénzeket tudatják a kerületi érdeklődő lakosokkal.
Én sem értem, amit már más is kérdezett, h. eladják az önkormányzati lakásokat, közben lakástulajdonosoknak adnak lakásfenntartási támogatást, és átlagban több mint 120.000 forintot családonként! Miért nem a bérlakásokat fejlesztik már végre, legtöbb helyen a kerületben azok a házak vannak lepusztult állapotban, ahol az önkormányzat (vagyis mi) tulajdonos(ok vagyunk).
Még azt is láttam, hogy polgármester úr arra volt büszke, hogy a panel programba nem tettek be olyan házat ahol önkormányzati tulajdon van! Pedig arra kell elsősorban költeni, mert az ugye közös tulajdonunk, vagyis a kerületi lakosoké is!
Ennek mi az értelme? Ilyen alapon adhatnának pl. a gépkocsitulajdonosoknak is benzintámogatást, mi a különbség?
Tisztelettel
sz.tibor
sz.tibor

HozzászólásSzerző: naomi79 » 2007 dec. 12 16:21

Tisztelt Szociáis Osztály! Az első gyermekemet várom,férjem nincs.Az interneten olvastam,hogy az önkormányzattól lehet igényelni egy egyszeri támogatást ebben az esetben.Érdeklődnék,hogy ez valóban így van e,ill.ha igen,mi a módja,menete.Köszönettel!
naomi79

HozzászólásSzerző: billy » 2008 júl. 23 23:33

Tisztelt Hivatal!

Úgy hallottam, hogy a XV. kerületi Önkormányzat támogatja a fiatalok "betelepülését" a kerületbe.
Kérem legyenek kedvesek tájékoztatni, hogy ilyen támogatás valóban létezik-e, és ha igen, hol tudnék részletesebb információkat szerezni ezzel kapcsolatban!

Előre is köszönöm!!!
Üdvözlettel:
billy
billy

HozzászólásSzerző: Szoc. Eü. Osztály » 2008 júl. 25 08:35

billy írta:Tisztelt Hivatal!

Úgy hallottam, hogy a XV. kerületi Önkormányzat támogatja a fiatalok "betelepülését" a kerületbe.
Kérem legyenek kedvesek tájékoztatni, hogy ilyen támogatás valóban létezik-e, és ha igen, hol tudnék részletesebb információkat szerezni ezzel kapcsolatban!

Előre is köszönöm!!!
Üdvözlettel:
billy

Tisztelt Uram!

Önkormányzatunk támogatja a lakásvásárlást, amennyiben az a kerületben történik. A jogosultság feltételeit a 31/2006. (XII.7.) helyi rendeletünk tartalmazza, mely az önkormányzat honlapján megtalálható. Amennyiben bővebb információra van szüksége, személyesen a fsz. 1-es szobában, illetve a 305-3255 telefonszámon kaphat.

Üdvözlettel: Lampert Annamária
Szoc. Eü. Osztály

Re: Szociális támogatás

HozzászólásSzerző: szűcs zsuzsanna » 2010 nov. 22 13:57

Tisztelt szociális és egészségügyi osztáy!!Szűcs Zsuzsanna vagyok és az volna a kérdésem,hogy súlyosan fogyatékos(látássérült vak) gyermekem után az idén is kapunk -e karácsonyi támogatást és változik-e az eddigi összeg? Özvegy egyedülálló szülő vagyok.Köszönöm.
szűcs zsuzsanna

HozzászólásSzerző: mami » 2012 jan. 25 15:54

T.Szociális Osztály !
Szeretném megkérdezni,hogy a közgyógyellátást milyen havi egy főre eső átlagjövedelemnél igényelhetem.Valószínűleg a rokkantnyugdíjam át fog alakulni rehabilitációs járadékká.Gyermekvédelmi támogatásra jogosult leszek.2010 májusában mellrákkal műtöttek,amputációval.Az évi mellimplantátum,amit receptre felírnak,megvehető lenne ingyen,ha közgyógy igazolványom van.Mellette még 3 gyógyszert szedek,ez kb.2.000 Ft.havonta (talán egy kicsit több ).Köszönöm válaszukat.
mami

HozzászólásSzerző: Szociális és Eü. Osztály » 2012 márc. 22 14:43

Tisztelt Érdeklődő!

2012-évben a közgyógyellátásra való jogosultság összeghatárai az alábbiak:

EGYEDÜL ÉL: 42.750.-
CSALÁDBAN: 28.500.-

85. év alatti: Egyedül él: 82.650.-
Családban: 74.100.-
85. év feletti: Egyedül él: 88.350.-
Családban: 85.500.-

Részletes információval kapcsolatban kérem hívja fel a Szociális és Egészségügyi irodánkat: 305-3185
Szociális és Eü. Osztály

Vissza: Egyéb ügyintézés