Állattartás a kerületben

Szabálysértési és birtokvédelmi ügyek, ipari és kereskedelmi (működési illetve telepengedély) ügyek, közterület-felügyelettel kapcsolatos ügyek, hagyatéki ügyek, állattartással, ebtartással valamint parlagfűvel kapcsolatos témák

Állattartás a kerületben

HozzászólásSzerző: Zserci » 2011 dec. 28 16:50

Arról szeretnék érdeklődni, hogy a kerület I. körzetében amerikai törpemalac tartható-e. Nem tudom, hogy kis- vagy nagytestű állatnak számít-e és a rendelet szerint ettől függ, hogy lehet-e tartani.
Köszönöm.
Zserci

Re: Állattartás a kerületben

HozzászólásSzerző: Hatósági Iroda » 2012 jan. 02 13:00

Tisztelt Zserci!

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy az amerikai törpemalac – mint sertésfajta – nagytestű állatnak számít, ezért az I. körzetben tartása nem engedélyezhető.
Hatósági Iroda

HozzászólásSzerző: Zserci » 2012 jan. 02 17:39

Sajnálom, pedig olyan kicsik.
Köszönöm a választ!
Zserci

Állattartás a kerületben

HozzászólásSzerző: brendon » 2012 szept. 03 21:49

Kedves Városgazdálkodás!!!

Minden nap a Kazinczy utcában haladunk el kisfiammal mikor a 23 szán elé érünk olyan irgalmasan büdös szag csap meg minket, hogy a hányinger kerülget sző szerint. Most már eljutottunk oda, hogy a kerítésen keresztül benéztünk az ingatlanba. Hát had ne mondjam mi fogadott minket. Mindenhol a szemét, a trágya, a '***", ja és ami erre már csak jöhetett elkezdtek a disznók röfögni. Hát gyönyörű nem is értem, hogy ki az aki ilyen körülmények után még hajlandó enni abból büdös disznóból. Annyi légy van azon a környéken, hogy nap mint nap legalább 2 légycsípésem van pedig csak az utcában haladunk el. Kérem Önöket, hogy tegyenek valamit az úgy érdekében, hányinger nélkül végigmehessünk az utcában. Tudomásom szerint nem lehet disznót tartani, de főleg nem ilyen körülmények között.
Disznót lehet tartani, de törpe tengeri malacot nem?
Várom mihamarabbi válaszukat.
Köszönettel Brendon
brendon

HozzászólásSzerző: Hatósági Iroda » 2012 szept. 18 15:51

brendon írta:Kedves Városgazdálkodás!!!

Minden nap a Kazinczy utcában haladunk el kisfiammal mikor a 23 szán elé érünk olyan irgalmasan büdös szag csap meg minket, hogy a hányinger kerülget sző szerint. Most már eljutottunk oda, hogy a kerítésen keresztül benéztünk az ingatlanba. Hát had ne mondjam mi fogadott minket. Mindenhol a szemét, a trágya, a '***", ja és ami erre már csak jöhetett elkezdtek a disznók röfögni. Hát gyönyörű nem is értem, hogy ki az aki ilyen körülmények után még hajlandó enni abból büdös disznóból. Annyi légy van azon a környéken, hogy nap mint nap legalább 2 légycsípésem van pedig csak az utcában haladunk el. Kérem Önöket, hogy tegyenek valamit az úgy érdekében, hányinger nélkül végigmehessünk az utcában. Tudomásom szerint nem lehet disznót tartani, de főleg nem ilyen körülmények között.
Disznót lehet tartani, de törpe tengeri malacot nem?
Várom mihamarabbi válaszukat.
Köszönettel Brendon

Tisztelt Brendon!

Az Ön által jelzett állattartási probléma kivizsgálására a Hatósági Iroda munkatársai előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartottak. A szemlén tapasztaltak alapján hatósági eljárást kezdeményeztem. Az eljárás keretében véleményt kértem a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság hatósági állatorvosától, valamint értesítettem Budapest Főváros Kormányhivatala IV., XV., és XVI. kerületi Népegészségügyi Intézetet az ingatlanon kialakult település-egészségügyi problémák megoldása érdekében.

Köszönjük bejelentését!

dr. Herczeg Julianna s.k. aljegyző
irodavezető
Hatósági Iroda

HozzászólásSzerző: brendon » 2012 szept. 20 22:26

Tisztelt dr. Herczeg Julianna!

Nagyon szépen köszönöm, hogy intézkedett és tájékoztatott a fejleményekről. Remélem, hogy mihamarabb megoldódik a probléma mert ez borzalmas.

Üdvözlettel. Tóth Brendon
brendon

HozzászólásSzerző: molnarzoltan » 2015 szept. 29 17:17

Kedves Városgazdálkodás!!!

Az elmúlt héten a Mátyás utcában sétáltattam a kutyámat és az utca elején (4-10) minden délután (öt és hét óra körül jártam arra) gyomorforgató trágyaszagot tapasztaltam (odébb is, de ott már nem volt hányingerem). Amikor az eső esett, akkor a Mátyás u. 6 és 8 között található csatornából még erősebben érződött a szag! Az után érdeklődöm, hogy ez így szabályos? A környéket trágyaszagba borítani? Arra már nem is gondolok, hogy a csatornából miért érződött erősebben, amikor az eső esett...

Üdvözlettel,
Molnár Zoltán
molnarzoltan

Vissza: Igazgatási ügyek