Tisztelt Hivatal!
Panellakásban élek.A felettem levő lakást kb 2 éve megvették, azóta albérletként váltják egymást a lakók. Az elmúlt két év rövid leírása:
Az első lakó kb 3.hónapig lakott a lakásban felújított,igen csendes lakónak bizonyult. Ezt a lakót a tulaj rendőri segítséggel elköltöztette. A 2. albérlő 2 család volt: 2 fő 10 év alatti 1 fő 15-16 éves és 4 felnőtt lakott. 2 családnyi bútorral és cokmokkal. Minden egyes megmozdulásuk egy költözés zajával ért fel. Amikor már megelégeltem a zajokat és felmentem szólni épp elköltözött a társaság egyik fele (piszkos, mocskos sporttáskák, bútorok a folyóson). A másik fele még 2-3 hónapig tartozkodott a lakásban kevesebb zajjal. Ők is elköltöztek. Beköltözött egy 4 gyermekes család (4 kisgyermek+ 2 felnőtt) kb 10-11.hónapig laktak a lakásban. Állandó zaj, dübörgés, zene, buli (állatok módjára) dübörgés, hangos zene jelemzett MINDEN NAPOT. A félfa "megzörgetésével" jeleztem a családnak,akár naponta többször is, hogy végre legyen csend!!ekkor tett rendet az "anya". 15 ször voltam fent ezalatt a 10-11.hónap alatt, a lakásszöv.vezetőségétől kértem segítséget ahol egy hölgy felvilágosította a lakókat a "lakás használatáról", levelet küldött a vezetőség a tulajnak a lakásban történő dolgokról( választ nem kaptak). Az anya mivel otthon volt néha 4 kisgyerek mellett bevállat még 2 gyermeket "bébiszitterkedett" + 1 kiskutyát ugyanebből a megfontolásból. A tulajt folyamatosan telefonon illetve (lecsapta a telefont) sms-ben kértem, hogy szüntesse meg az esti bulit és a zajt amit a lakásából hallatszik. Én beszéltem a többi lakóval illetve minket kerestek meg, mivel idős emberekről van szó személyesen nem keresték fel a lakókat, csak a vezetőség tagjait. AZ áttörés akkor történt amikor a 2-vel felettem levő lakónál poloska invázó jelent meg, akkor személyesen beszéltek a lakókkal és a tulajt is telefonon felhivta. A ház vezetősége több izben megkereste a tulajt aki mindezek tudatában annyit mondott, hogy nem tudja őket kiköltöztetni, mert szerződésük van. A ház rovarirtást rendelt el, ennek a számláját a lakás tulaja végül kifizette ezzel elismerte, hogy a lakásában poloska van. Dec.24-én 4 órági örjöngtek a gyerekek rohangáltak, dübörögtek, egy smst irtam a tulajnak tájékoztatva, hogy mi folyik újra és újra.... a lakásában, ennek hatására 10 perc múlva csend lett a lakásban december 24-ét irtunk. Az ünnepek alatt és között a párommal programokat csináltunk,hogy ne legyünk otthon és több hétvégére, napra igaz, csak ne legyünk otthon. 2011 januárjában elköltözött a család.
Eltelt 2 hét és jöttek az új lakók 2 pár költözött be(hovatartozást nem irnám le). A női tag magassarkú fapapucsban járt a szobákban, a beköltözés idején éjjfélkor még pakoltak, dobogtak.
Nem telt el 1-2 hét és üvöltő zenére mentem haza, azonnal felmentem a lakókhoz, aki volt kb 19-20.éves cigerettával a kezében és nyeglén közölte jó akkor lekapcsolja a zenét. A tulajt azonnal sms-ben értesítettem a zenéről és a kopogásról (magassarkú kopogos cipő egy panelban?) amit mindennap egészen estig élvezhettük. Ennek valamelyest vége szakadt, az általam félfán leadott igen indulatos kopogás után. Ők is elköltöztek ez kb 1 hete történt. A mai nap reggel 1/2 8 kor arra lettem figyelmes, hogy a felső lakásban elkezdtek felújitani reggel 1/2 8-kor!!! A bosszúságot, idegességet, kilátástalanságot ami még ránk vár nem tudom leírni, menekülünk a saját lakásomból. Nem tudom, hogy mindezek amiket leírtam a csendháborítás tényét kimeritik-e?????
Ha tanúként én irom alá és teszem meg a feljelentést (illetve a lakás szöv. panaszos levelét, és a rovarirtás számlájának kifizetését csatolom) illetve a lakás.szöv. vezetőségéből kicsikarok egy aláírást. Hol, mikor tudok feljelentést tenni? Kivel lehetne előzetesen ezeket megbeszélni, aki tanácsot adna, hogy milyen "bizonyítékokkal" tudom alátámasztani a leírtakat? Milyen illeték összeggel járna a feljelentés és mi a menete? Mennyi az esély a leírtak alapján, hogy segítséget kapok és jogosan?
Azt már megsem említem, hogy 4-5 ször beáztatta a fürdőszobámat, most várom a biztosítot a a ház biztosítóját hivták ki hozzám.
Várom mielőbbi válaszukat.
SOS