konténer

Szabálysértési és birtokvédelmi ügyek, ipari és kereskedelmi (működési illetve telepengedély) ügyek, közterület-felügyelettel kapcsolatos ügyek, hagyatéki ügyek, állattartással, ebtartással valamint parlagfűvel kapcsolatos témák

konténer

HozzászólásSzerző: abisag » 2010 júl. 12 20:49

Tisztelt Cím!

Nemrégiben kitakarítottam az udvaromat és ehhez rendeltem egy konténert. Nem kértem engedélyt, mert az udvarra szerettem volna betetetni, de a konténert szállító cég közölte, hogy onnan a megrakott konténert a nagyobb kocsi nem tudná kiszedni, ezért kénytelen voltam a járdát igénybe venni erre a célra. Nem vagyok túl boldog tőle, hogy hétfőn kaptam egy értesítést, hogy engedély nélkül használom a közterületet. Mivel anyagilag sem vagyok eleresztve, az iránt érdeklődnék, hogy mekkora bírságot szabhatnak ki egy ilyen ügyben és milyen fizetési határidővel?

Üdvözlettel
Kata
abisag

Re: konténer

HozzászólásSzerző: Hatósági Iroda » 2010 júl. 13 08:38

abisag írta:Tisztelt Cím!

Nemrégiben kitakarítottam az udvaromat és ehhez rendeltem egy konténert. Nem kértem engedélyt, mert az udvarra szerettem volna betetetni, de a konténert szállító cég közölte, hogy onnan a megrakott konténert a nagyobb kocsi nem tudná kiszedni, ezért kénytelen voltam a járdát igénybe venni erre a célra. Nem vagyok túl boldog tőle, hogy hétfőn kaptam egy értesítést, hogy engedély nélkül használom a közterületet. Mivel anyagilag sem vagyok eleresztve, az iránt érdeklődnék, hogy mekkora bírságot szabhatnak ki egy ilyen ügyben és milyen fizetési határidővel?

Üdvözlettel
Kata

Tisztelt "abisag" !
Ennél több információ kell. Kitől, mikor,hová és mit kapott ? A nick név nem ad elég támpontot. Gondolom az "értesítés"
hivatali címet, telefonszámot / tehát elérhetőséget/ dátumot, nevet is tartalmazhatott. Igy nem tudok érdemben válaszolni.
Az tény, hogy engedély nélkül közterületet használni nem lehet.
Tisztelettel: Moór Árpád igazgatási osztályvezető
Hatósági Iroda

HozzászólásSzerző: Dr. Novák Ágnes » 2010 júl. 15 06:41

Igazgatási Osztály írta:Az tény, hogy engedély nélkül közterületet használni nem lehet.

Ezek szerint a Palotás utcában a járdára épített söntéspult és terasz, valamint az úttestre készített tó engedéllyel van ott hetek óta?
Esetleg ahhoz is engedélyük volt, hogy eltérően a többi kerületi kocsmától hosszabb legyen a nyitvatartásuk?
A környéken lakók heteken át panaszkodtak, telefonáltak és bejelentést tettek. Mégis ezek szerint a városházától 500 m-re lévő "konténerben" nem mérhető furcsaság heteken át nem keltette fel a közterület-felügyelők figyelmét.

Egy konténerért: büntetés - egy közterületi söntéspult és tó: busás bevétel.
Dr. Novák Ágnes

HozzászólásSzerző: Hatósági Iroda » 2010 júl. 15 10:35

Dr. Novák Ágnes írta:
Igazgatási Osztály írta:Az tény, hogy engedély nélkül közterületet használni nem lehet.

Tisztelt Képviselő Asszony !
Egy konténer üggyel összefüggésben válaszoltam, ami egy más üggyel kapcsolatos problémához
vezetett.Jeleztem,hogy ezzel a Képviselő-testület is foglalkozott legutóbbi űlésén.Mást nem tudok hozzátenni,minthogy a jogosulatlan közterülethasználatot itt is szankcionáljuk,mert a Közterület-felügyelet ezt teheti.
Tisztelettel: Moór Árpád osztályvezető

Ezek szerint a Palotás utcában a járdára épített söntéspult és terasz, valamint az úttestre készített tó engedéllyel van ott hetek óta?
Esetleg ahhoz is engedélyük volt, hogy eltérően a többi kerületi kocsmától hosszabb legyen a nyitvatartásuk?
A környéken lakók heteken át panaszkodtak, telefonáltak és bejelentést tettek. Mégis ezek szerint a városházától 500 m-re lévő "konténerben" nem mérhető furcsaság heteken át nem keltette fel a közterület-felügyelők figyelmét.

Egy konténerért: büntetés - egy közterületi söntéspult és tó: busás bevétel.

Tisztelt "Dr. Novák Ágnes"!
Feltételezem,hogy a Képviselő Asszony tisztelt meg levelével. Emlékeztetem arra, hogy a legutóbbi Képviselő-testületi űlésen a polgármester úr interpellációs kérdésre választ adott a tárgybani ügyre. Tehát az engedély nélküli közterülethasználatot itt is folyamatosan szankcionálják a közterület-felügyelők.A "tó" meg lett szüntetve.
A jogosulatlan közterülethasználat a továbbiakban is-amennyiben tudomásunkra jut-szankcionálva lesz. Itt is meg máshol is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Hatósági Iroda 2010 júl. 16 10:24-kor.
Hatósági Iroda

HozzászólásSzerző: Dr. Novák Ágnes » 2010 júl. 15 11:52

Igazgatási Osztály írta:
Dr. Novák Ágnes írta:

Tisztelt "Dr. Novák Ágnes"!
Feltételezem,hogy a Képviselő Asszony tisztelt meg levelével. Emlékeztetem arra, hogy a legutóbbi Képviselő-testületi űlésen a polgármester úr interpellációs kérdésre választ adott a tárgybani ügyre. Tehát az engedély nélküli közterülethasználatot itt is folyamatosan szankcionálják a közterület-felügyelők.A "tó" meg lett szüntetve.
A jogosulatlan közterülethasználat a továbbiakban is-amennyiben tudomásunkra jut-szankcionálva lesz. Itt is meg máshol is.

Tisztelt "Moór Árpád osztályvezető"!
A legutóbbi testületi ülés előtt hetekkel jelentették be a környéken élők a közterületre való építést és egy szemre is kb. 10 m3-es tó létesítését (fólia, csobogó, vizinövények) a kerület tulajdonában lévő - igaz nem leaszfaltozott- telekkönyvileg is útfelületnek nevezett területet elfoglalva. Az interpellációra azért volt szükség, mert a bejelentéseknek nem volt eredménye. Gondolom ezt az építményt (más telkén, jelen esetben az önkormányzat területén) nem "folyamatosan szankcionálni" kellene, hanem elbontani, megszüntetni stb.
Továbbá jelentették az éjszakába nyúló (éjfél utánig tartó) nyitvatartást a terasznak használt és beépített (előtető, söntéspult, mellvédfal stb.) járdán. A nyitvatartás ügyében annyi történt, hogy még a nyitvatartást jelző táblát is levették. Mivel számtalan lakossági és képviselői bejelentést kaphatott a Polgármesteri Hivatal, még az italmérés működésének jogossága is kétséges. (Pl. ajtót nyitottak engedély nélkül a járdára, na persze kellett a "teraszhoz"....)
Az egy szál konténer esetében azonnal ott van a közterületfelügyelet, ezt a műintézményt ( a járdára épített fedett teraszt és söntéspultot plazmatévével) azonban a folyamatos lakossági bejelentés ellenére sem szüntetik meg.
Az útfelületet nyilván nem szankcionálni kell, mert az ráadásul nem is csupán közterülethasználati kérdés, hanem forgalomtechnikai, útfelügyeleti stb. A tó megszüntetése mára azt jelentette, hogy ott maradt a tófólia, csak feltöltötték kővel-kaviccsal.
Gondolom a "szankcionálás"(?) mellett előírták nyilván az eredeti állapot helyreállítását is az út kérdésében.
A tetővel, söntéspulttal, mellvédfallal beépített járda és valahai zöldsáv elbirtoklása miatt pedig gondolom elbontandó építmény.
Szerintem jogos a felháborodás.
Dr. Novák Ágnes

HozzászólásSzerző: nico » 2013 máj. 24 16:08

"konténer" a téma címe. Tehát, itt a konténerek helye. A Kőrakás park 53-58 előtt foglalja el a parkoló helyeket, a parkot, két itt felejtett konténer. Az onnan kiszorított autók pedig az 51és az 53 közötti parkot.
A ház burkolása már befejeződött. A két konténer pedig tovább foglalja és rongálja a közterületet. Akadályozza az építkezés alatti parkrongálás felszámolását.
Ki fizetheti a közterület-foglalási illetéket?

DSCF4485.jpg
A "kínai piac" előfutárjai? Viccnek is rossz! El velük!
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico

Vissza: Igazgatási ügyek