Parkolás

Szabálysértési és birtokvédelmi ügyek, ipari és kereskedelmi (működési illetve telepengedély) ügyek, közterület-felügyelettel kapcsolatos ügyek, hagyatéki ügyek, állattartással, ebtartással valamint parlagfűvel kapcsolatos témák

Parkolás

HozzászólásSzerző: mutyur79 » 2010 feb. 22 14:07

Tisztelt Cím!

Reggelente a Fő téren leszállva a buszról, a piac irányába menet kell áthaladnom a zebrán a Nyírpalota út másik oldalára. A gondom az , hogy a Nyírpalota útról a Zsókavár utcára kanyarodó zebra előtt a járdára parkoló autóktól a kanyar egyáltalán nem belátható (sem a gyalogos a gépkocsivezetőnek, és fordítva), mely miatt már értek meglepetések. Csak a kellő figyelmemnek köszönhető, hogy még nem ütöttek el itt. Volna esetleg lehetőség rá, hogy korláttal vagy bármivel megakadályozzák az itt parkolást, ezzel megelőzve az esetleges kellemetlenséget?

Köszönettel

Mütyür79
mutyur79
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2010 feb. 22 13:43

Re: Parkolás

HozzászólásSzerző: Hatósági Iroda » 2010 márc. 03 15:28

mutyur79 írta:Tisztelt Cím!

Reggelente a Fő téren leszállva a buszról, a piac irányába menet kell áthaladnom a zebrán a Nyírpalota út másik oldalára. A gondom az , hogy a Nyírpalota útról a Zsókavár utcára kanyarodó zebra előtt a járdára parkoló autóktól a kanyar egyáltalán nem belátható (sem a gyalogos a gépkocsivezetőnek, és fordítva), mely miatt már értek meglepetések. Csak a kellő figyelmemnek köszönhető, hogy még nem ütöttek el itt. Volna esetleg lehetőség rá, hogy korláttal vagy bármivel megakadályozzák az itt parkolást, ezzel megelőzve az esetleges kellemetlenséget?

Köszönettel

Mütyür79


Tisztelt Címzett!

Panaszbejelentésére a következő tájékoztatást adom:

A Nyírpalota út - Zsókavár u. kereszteződésénél több alkalommal és eltérő időközönként tartottak ellenőrzést a Közterület-felügyelet munkatársai. A 218/1999. (XII.28.) Korm. rend. 54. § (2)bek. és az 1/1975.(II.5.) KPM-BM együttes rendelet - KRESZ 40/8/a - "járdán megállás"- szerint a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt két esetben figyelmeztették a szabálysértőket. Az intézkedő felügyelők a helyszínen felhívták a gépjárművezetők figyelmét, hogy a jövőben a KRESZ szabályainak betartásával várakozzanak, ellenkező esetben szabálysértési eljárás kezdeményezésére kerül sor.
A Nyírpalota út érintett szakaszán parkolásgátlók vannak kihelyezve, amelyek teljes mértékben gátolják a gépjárművek járdán történő megállását.
A felügyelet munkatársai munkaidőben továbbra is rendszeresen ellenőrzik az érintett területet és ha szabálytalanságot észlelnek, akkor megteszik a szükséges intézkedést.

Tisztelettel:
Igazgatási Osztály Vezetője
Moór Árpád
Hatósági Iroda
 
Hozzászólások: 201
Csatlakozott: 2004 márc. 23 17:04

Re: Parkolás

HozzászólásSzerző: Alexa » 2011 aug. 09 09:31

Az lenne az észrevételem, hogy a Páskom parkban a bölcsőde és az óvoda előtt kiépített parkolók felé vezető úton behajtani tilos tábla van. Hogyan lehet szabályosan használni a parkolókat? Ha nem lehet, miért csinálták őket egyáltalán?

2011-08-08 16.34.35.jpg


2011-08-08 16.34.51.jpg
Alexa
 
Hozzászólások: 45
Csatlakozott: 2010 júl. 15 09:26

Re: Parkolás

HozzászólásSzerző: Városüzemeltetési Osztály » 2011 aug. 16 07:28

Tisztelt Alexa!

A mindkét irányból behajtani tilos tábla kihelyezése a bölcsődébe és az óvodába járó gyermekek szüleinek és a Páskom park lakóinak közös kérése volt, melyet azzal indokoltak, hogy a vegyes forgalmú úton gyermekeik fokozott balesetveszélynek vannak kitéve, mivel a szülők többsége egészen az intézmény kapujáig gépjárművel viszi gyermekét, gyakran tekintet nélkül a gyalogosan közlekedőkre.
Munkatársaink több alkalommal is helyszíni bejárást tartottak, melyen a rendőrök és a körzet önkormányzati képviselője is részt vettek, ezek alapján a panaszt megalapozottnak ítéltük, mivel több esetben is szemtanúi voltunk balesetveszélyes szituációnak.
Az üzemeltetési tapasztalatok szerint az intézmények zárását követő órákban a várakozóhelyek kihasználatlanok, a lakók nem veszik igénybe, mivel távol esik a lakóépületektől. Az intézményt látogató szülők szintén nem használták, mondván: épp csak annyi időre állnak meg (a bejárat előtt), hogy gyermeküket bevigyék az óvodába.
Elkerülendő, hogy a parkolóhelyek feleslegessé váljanak, jegyzői engedéllyel lehetőség van arra, hogy az intézmények dolgozói és a gyermekek kiszolgálását végző járművek a védett zónában várakozzanak. Az engedélyek meglétét a rendőrség és a közterület-felügyelet rendszeresen ellenőrzi.

Tisztelettel:
Városgazdálkodási Iroda
Városüzemeltetési Osztály
 
Hozzászólások: 472
Csatlakozott: 2004 márc. 04 10:34

Re: Parkolás

HozzászólásSzerző: Alexa » 2011 szept. 01 11:06

Ma reggel megkezdődött a tanév.

A szülők többsége a behajtani tilos táblára fittyet hányva egészen az intézmény kapujáig gépjárművel vitte gyermekét, gyakran tekintet nélkül a gyalogosan közlekedőkre.

A lakók éjszaka meg nem tudnak hová parkolni, tekintettel távhő rendszer felújítása miatt hetek óta feltúrt környékre. A "leleményesebbek" csak simán a fűre állnak.

Jó ez így?
Alexa
 
Hozzászólások: 45
Csatlakozott: 2010 júl. 15 09:26

Re: Parkolás

HozzászólásSzerző: Alexa » 2011 szept. 19 09:14

Tisztelt Illetékesek!

Mivel a Páskom parkban hetek óta folyik a távhővezeték felújítása, a környéken a parkolási lehetőségek száma erősen lecsökkent. Szombaton(!) leleményes közterület felügyelők bírságolták a behajtani tilos tábla mögötti kiépített parkolókban az autókat. Kérdésünkre azt a tájékoztatást adták, hogy a füvön parkolókat nem bírságolják, de a parkolóban parkolókat igen, mert a kresz ellen vétenek, amikor a tábla hatálya ellenére... A tábla, amit azért helyeztek ki, hogy hétköznap az oviba-bölcsibe könnyebb legyen a bejárás. A tábla, amire hétköznap mindenki magasról tesz.

És azt is közölték, hogyha nem tetszik, írjuk meg a fórumra.

Megírtam.

Üdvözlettel:
Alexa
Alexa
 
Hozzászólások: 45
Csatlakozott: 2010 júl. 15 09:26

Re: Parkolás

HozzászólásSzerző: Jam44 » 2011 nov. 11 12:23

Tisztelt mindenki,

Nekem a munkálatok és ez az értelmetlen tábla 50. 000 Ft-ot jelentett.
Köszönöm, soha nem fogom elfelejteni.
Jam44
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2011 nov. 11 12:20

Re: Parkolás

HozzászólásSzerző: Alexa » 2011 nov. 11 15:19

A mostani Életképek újságban jelent meg ez a cikk:

"PARKOLÁSI KIEGÉSZÍTÉS
Az ÉLETképek előző számában Behajtani tilos! címmel jelent meg egy összefoglaló cikk, amelyet az alábbiakban szeretnék kiegészíteni, mint az események követője, valamint elszenvedője – 13 Páskom parki lakossal karöltve. Bencsics Lászlóné önkormányzati képviselő asszony, akinek körzetébe tartozik a Kavicsos közi lila iskola, valamint a Páskom parki óvoda és bölcsőde bejárata előtti rész, kezdeményezte, hogy az illetékes hatóság rendelkezést hozzon az iskolai és óvodai gyermekek élete védelmében az „őrült autósok megfékezésére”. Azonban a megvalósításba egy kis hiba csúszott. Június 17-én kikerült egy Minden gépjármű forgalom mindkét irányból tilos jelzésű tábla. E mögött két közintézmény autóbejárata van, valamint tizenkét sima és három mozgássérült parkolóhely. Ide egyidejűleg két kiegészítőt kellett volna tenni: 7-től 19-ig; valamint: Csak engedéllyel. A két kiegészítő tábla szeptember 14-én került ki a június 17-én kihelyezett tábla alá. Addig joggal gondolhattuk, hogy tévedésről van szó, s néhány állampolgár éjszaka bement a tábla mögötti részre parkolni, mivel a kocsit nem viheti fel a lakásába, majd ezért 6-8-10, valamint 50 ezer forint büntetést fizetett. Súlyosbította a helyzetet, hogy a Távfűtő Művek csőcsere miatt kb. negyven parkolóhelyet megszüntetett. A hivatalnak eszébe sem jutott, hogy enyhítse ezt a helyzetet, s a munkálatok befejezéséig leszerelje a táblát. Mindezt több károsult társammal együtt felháborítónak tartom, és kérem az általam nagyra becsült hivatali vezetők vizsgálatát. Tisztelettel: Báthory Béla, Páskom park 13."
Alexa
 
Hozzászólások: 45
Csatlakozott: 2010 júl. 15 09:26

Re: Parkolás

HozzászólásSzerző: Alexa » 2011 dec. 02 11:48

Reggelente mindennapos látvány a Páskom parkban: hozzák a csemetét bölcsibe/oviba/suliba, és megállnak a parkban a füvön. Ilyenkor merre vannak a közteresek, kerületgazdák?
Csatolmányok
2011-11-30 07.06.26.jpg
Alexa
 
Hozzászólások: 45
Csatlakozott: 2010 júl. 15 09:26

Re: Parkolás

HozzászólásSzerző: Palota18 » 2012 jan. 12 10:29

Tisztel címzett!

Érdeklődöm, hogy a társasházak előtti parkolóhelyek kinek a tulajdonában állnak, illetőleg létezik-e
valamilyen szabályozás arra vonatkozólag, hogy mely autók parkolhatnak ezeken a kialakított parkolóhelyeken?
Továbbá van-e rá valamilyen lehetőség (megvásárlás, bérlet, lezárás), hogy egy bizonyos parkolóhelyet csak egy bizonyos gépjármű használhat,
több gépjármű esetén csak azok, amelyek az adott ingatlanhoz vannak bejelentve?

Köszönettel,

Kamarás Gergely
Palota18
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2012 jan. 12 10:20

Re: Parkolás

HozzászólásSzerző: palota50 » 2012 márc. 08 11:01

T.Cím! Érdeklődnék,hogy van e valami elképzelés, esetleg tervezet a Kolozsvár utcai kis piac parkolási problémáinak enyhítésére? Esetleg a piacon egy kisebb,nagyobb parkoló kialakítására nem volna e lehetőség? A piacon a rengeteg romos kihasználatlan raktár épület helyére vagy 50-db autó elférne mondom én ezt mint laikus. Talán a kereskedések is jól járnának ha a vásárlóik részére lenne kényelmes parkolási lehetőség! Kérdezem saját magam és a családom sőt talán nem bántok meg senkit ha az egész Darnó utca nevében (itt lakom),és a Kolozsvár út ,Körvasútsor által határolt terület lakosainak a nevében is. Sajnos évek óta minden naposak a parkolási atrocitások,volt itt már minden. Verekedés,szidalmazás,életveszélyes fenyegetés,stb... Sokszor már az utcába a befordulás is gondot jelent. A sarkon fent a járdán a zöldséges előtt és a bank automata előtt parkolnak.(Kolozsvár,Darnó sarok)Nagyon nagy örömünkre felépítettek itt a sarki kis közért helyére egy sokkal komolyabb jobban felszerelt üzletházat is ami több száz négyzetméter kb:15 éve. Örültünk is neki,hiszen a hírek úgy szóltak lesz itt posta is ,stb..stb..!Bele nyugodtunk már hogy csak egy nagy és jól felszeret közért (amit nagyon szeretünk is!) van ehelyett ,meg egy edzőterem. Csak éppen parkolási lehetőséget nem biztosított hozzá senki! És a piacon vásárolni kívánóknak sincs hol megállni. Úgy, hogy egy egy forgalmasabb napon minden tele van autóval.Szó szerint minden. A járda, az összes autó bejárat úgy a családi házak kapuja, mint a piac teher bejáratai,a közért teher bejárata.Ebben a szűk utcában előfordul,hogy 2 sorban állnak egymás mellett az autók. Mindenki arra hivatkozik,hogy csak egy pillanatra ugrik be a piacra valamiért. Hol keressük őket a hentesnél ,vagy a vasboltban,esetleg a kifőzdében? Csak éppen mi nem tudunk hazamenni,(ha ő nem talált parkoló helyet én se fogok) elindulni otthonról. Konkrét estről is be tudok számolni amikor a feleségem nővére nálunk lett rosszul és a mentő nem tudott megállni egy szabálytalanul a kocsi kijárónkban parkoló autótól. Utólag kérdőre vontuk és az volt a válasz csak itt voltam az edző teremben miért nem szóltak.Még ő volt meg sértve! Elég szegény környék,nem igen van elektromos kapu sehol. Tehát meg kellene tudnunk állni a saját autó kijárónkban és kézi erővel a kaput ki ill. be csukni.Ha nem tudunk a saját kapunkban megállni amíg a kaput ki ill. be zárom,feltartom az egész utca forgalmát mivel az úttest olyan keskeny.De ha kinyitom a kaput ,hátra megyek a garázsba a kocsiért,mire kiállnék már parkol valaki a kapuban. Tisztelettel kérem önöket próbálják meg élhetővé tenni a környékünket valamilyen módon,hogy családi házainkat ,lakásainkat rendeltetés szerűen tudjuk használni és abban örömünket leljük,ha már egy életet ledolgoztunk érte! Azt már meg sem merem említeni,hogy uram bocsáss néha egy,egy rendőrjárőrt,esetleg polgárőrt,közterület felügyelőt ki küldeni és aki akadályozza az út menti ingatlanra való be és ki hajtást azt figyelmeztetni.(a mi időnkben még így tanították a kresz ide vonatkozó paragrafusát) Érdekes módon ha egy konténert hozatunk 2-órára azaz addig az ideig amíg megpakoljuk az évek során felhalmozódott sittel,lommal,gazzal azonnal itt vannak a közterületesek,és büntetnek jobb esetben csak fenyegetnek! Tisztelettel köszönöm és várom szíves válaszukat: Egy kerületi lakos UI.: Úgy tudom ,hogy a polgármester úr is nem messze lakik innen. Valószínű,hogy jár erre a piacra vásárolni és maga is meg tapasztalta már az itt időnként uralkodó kaotikus állapotot. Kíváncsi lennék az ő véleményére is,ő hogy látja ezt a dolgot?
palota50
 
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2012 feb. 29 19:33

Re: Parkolás

HozzászólásSzerző: fazekas » 2012 márc. 08 15:44

Kedves "palota50" elég egy helyre beirnia az észrevételeit. Akinek címezte, úgyse fogja elolvasni. :oops:
fazekas
 
Hozzászólások: 513
Csatlakozott: 2005 nov. 01 21:34

Re: Parkolás

HozzászólásSzerző: Topó » 2012 márc. 08 19:04

fazekas írta:Kedves "palota50" elég egy helyre beirnia az észrevételeit. Akinek címezte, úgyse fogja elolvasni. :oops:


Majd elolvassa, ha már ő sem lesz polgármester :) ! (Igaz, akkor már neki is késő lesz.)
Lennék én szerény,
de nincs mire...
Topó
 
Hozzászólások: 386
Csatlakozott: 2004 nov. 29 18:17
Tartózkodási hely: Rákospalota

Re: Parkolás

HozzászólásSzerző: palota50 » 2012 márc. 09 05:47

Kedves "fazekas" csak próbálkozom. Hátha mégis eljut az illetékeshez. De azért köszönöm!
palota50
 
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2012 feb. 29 19:33

Re: Parkolás

HozzászólásSzerző: palota50 » 2012 ápr. 06 10:13

Üdvözletem minden fórumozónak! Ezen fórum keretein belül 2012.02.29-én három helyre is betettem "élet (?) és parkolás a Kolozsvár úti piac környékén" című kérdéseimet. Fölösleges volt. Még csak válaszra sem méltattak. Köszönöm! De legalább nem csalódtam,pont úgy megy itt a kerületben minden mint régen. Még az is jól esett volna ha csak egy pár semmit mondó mondattal leráznak,akkor legalább látom,hogy van értelme ennek a fórumnak. Számít a kerületi lakosok véleménye,problémája. De senki nem vette a fáradtságot ,nem erőltette meg magát a hivatal részéről. Még egyszer nagyon köszönöm a közömbösséget!
palota50
 
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2012 feb. 29 19:33

Következő

Vissza: Igazgatási ügyekKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron