Kedves Moór Árpád!
Bocsánat, hogy ismét én.. bár, ha jól sejtem osztatlan közös társam már az irodája előtt morzsolgatja a zsebkendőjét és sirukázik, hogy milyen mélyen sárba tiportam a jogait. Pusztán egy kérdés megválaszolásában segítsen kérem: osztatlan közös tulajdon, készült használati vagyonmegosztás, kinek kinek a saját privát tulajdonának megjelölésével. Tulajdonostársam azt állítja, hogy a két házrész közötti zárt kapubejárat, és a hozzá tartozó közel 10-15 m2 terület (szerintem szolgalmi út, mert egyikőnk sem tudja a maga lakását máshogy megközelíteni) az ő tulajdona. Akitől én megvettem a házrészemet lényegesen régebb óta lakott ott mint a kérdéses szomszéd, biztosan nem szerepel az adásvételi szerződésében kapubejárati tulajdonrész mint telekhányad. Szerintem és kivülálló ügyvéd szerint egyikőnk tulajdona sem, mivel a használati megosztás nem is rendelkezik róla. Ezek után nem értem, hogy miért is ne tehetném az itt tárolt kukák közül az enyémet öt méterrel arrébb a tűző napról... Bocsánat, mégsem egy kérdés hanem kettő. A padlástér csak és kizárólag a szomszéd sufnijából közelíthető meg. Kulcsot nem hajlandó adni, én a lakásból nem tudok és nem is akarok "lyukat" vágni. Szintén ezen a bizonyos szolgalmi uton lenne lehetőség felnyitni egy feljáratot, hogy én is használhassam a padlásomat. Van erre valamiféle Önkormányzati joggyakorlat vagy mindíg megegyezés kérdése? Sajnos elég érdekes idős nénivel állok szemben, nem úgy néz ki hogy simán megegyezünk, valamiért csak ordítva tudunk kommunikálni. Nagyon megköszönöm ha értékes tanácsával valamiféle fonalat ad a kezembe. üdvözlettel.