Kedves Mindenki!
Én is elolvastam az Önkormányzat macskatartással kapcsolatos rendelkezéseit, de azért hagy írjam le mélységes felháborodásomat:
Kétlakásos osztatlan közös tulajdonba költöztem pár hónapja, saját kertrészemet leválasztottam, ami sokkal sokkal kisebb mint a földbirtokos szomszédé, de hát kicsiből építkezünk mi kérem. Három macskája van, abból az egyik amióta ide költöztem beteg, szó szerint a szorgalmi úttól kezdve a leválasztott kertrészem betonos teraszán lévő letakart babakocsinkba is belefosik, mert ahol éri a kín, ott el is engedi. Megkérdeztem szomszédomat kedvesen és először tisztelettudóan, hogy miért is van ez. Azt mondta, hogy régen nem volt leválasztva a kert, és oda jártak a macskái. Aham.... Ja, és hogy ne hagyjam kint a ruhákat, meg a babakocsit. Aham... Kérdésem a következő: ha jól értelmezem a törvényt az én beleegyezésem nélkül egy macskánál többet nem tarthat. (osztatlan közös tulajdonban én vagyok az egyedüli szomszédja, gondolom ide nem vonatkozik a "szomszédok többségének beleegyező nyilatkozata" passzus. Hovatovább lassan valami állatorvosnak is bejelenthetném a kínlódó macskát, aki már szőrét is hullajtja, fél teste kopasz, szép látvány, fekete macska volt anno, jól néz ki félig szőrehullatottan. Két éves a kislányunk, homokozna lassan, jó hogy építkezünk és a mi telkünket még sitt borítja, de ez akkor is rettenetes. Ezt én nem vagyok hajlandó eltűrni. Ja, és mindehhez remélem a másik két macska még nem betegedett meg ettől a másiktól. Az is vicces, hogy netalán kijön egy állatorvos.. kertes ház, hol itthon vannak a macskák, hol nem... mennyi az esély rá hogy igen..
Megköszönnék egy félig megnyugtató választ, amit odadughatok az orruk alá.
üdvözlettel:
c