a macska aki mindenhova piszkíthat...

Szabálysértési és birtokvédelmi ügyek, ipari és kereskedelmi (működési illetve telepengedély) ügyek, közterület-felügyelettel kapcsolatos ügyek, hagyatéki ügyek, állattartással, ebtartással valamint parlagfűvel kapcsolatos témák

a macska aki mindenhova piszkíthat...

HozzászólásSzerző: cathy71 » 2008 márc. 31 12:11

Kedves Mindenki!

Én is elolvastam az Önkormányzat macskatartással kapcsolatos rendelkezéseit, de azért hagy írjam le mélységes felháborodásomat:
Kétlakásos osztatlan közös tulajdonba költöztem pár hónapja, saját kertrészemet leválasztottam, ami sokkal sokkal kisebb mint a földbirtokos szomszédé, de hát kicsiből építkezünk mi kérem. Három macskája van, abból az egyik amióta ide költöztem beteg, szó szerint a szorgalmi úttól kezdve a leválasztott kertrészem betonos teraszán lévő letakart babakocsinkba is belefosik, mert ahol éri a kín, ott el is engedi. Megkérdeztem szomszédomat kedvesen és először tisztelettudóan, hogy miért is van ez. Azt mondta, hogy régen nem volt leválasztva a kert, és oda jártak a macskái. Aham.... Ja, és hogy ne hagyjam kint a ruhákat, meg a babakocsit. Aham... Kérdésem a következő: ha jól értelmezem a törvényt az én beleegyezésem nélkül egy macskánál többet nem tarthat. (osztatlan közös tulajdonban én vagyok az egyedüli szomszédja, gondolom ide nem vonatkozik a "szomszédok többségének beleegyező nyilatkozata" passzus. Hovatovább lassan valami állatorvosnak is bejelenthetném a kínlódó macskát, aki már szőrét is hullajtja, fél teste kopasz, szép látvány, fekete macska volt anno, jól néz ki félig szőrehullatottan. Két éves a kislányunk, homokozna lassan, jó hogy építkezünk és a mi telkünket még sitt borítja, de ez akkor is rettenetes. Ezt én nem vagyok hajlandó eltűrni. Ja, és mindehhez remélem a másik két macska még nem betegedett meg ettől a másiktól. Az is vicces, hogy netalán kijön egy állatorvos.. kertes ház, hol itthon vannak a macskák, hol nem... mennyi az esély rá hogy igen..
Megköszönnék egy félig megnyugtató választ, amit odadughatok az orruk alá.
üdvözlettel:
c
cathy71
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2008 márc. 31 08:43

HozzászólásSzerző: Hatósági Iroda » 2008 ápr. 04 09:09

Tisztelt Ügyfelünk!

Az állattartási problémák kivizsgálására a 22/2004. (IV.30.) helyi önkormányzati rendelet valamint a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény alapján van lehetőség.
A hatósági eljárás a bejelentő kérelme alapján indul, amelyben pontosan meg kell jelölni az állattartó nevét, lakcímét, az állattartás helyét. Az eljárás illetéke: 2200 - Ft.
Az eljárás során szakhatóságként a kerületi hatósági állatorvos és az ÁNTSZ működik közre, állásfoglalásuk figyelembe vételével dönt az Igazgatási Osztály az adott ügyben. Amennyiben az állattartás jogszabályba ütközik az állattartót kötelezni kell a jogszerű állapot helyreállítására.

Moór Árpád címzetes vezető- főtanácsos
osztályvezető
Hatósági Iroda
 
Hozzászólások: 201
Csatlakozott: 2004 márc. 23 17:04


Vissza: Igazgatási ügyekKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron