Karácsonyi kamionparkoló a Károlyi Sándor utcában

Szabálysértési és birtokvédelmi ügyek, ipari és kereskedelmi (működési illetve telepengedély) ügyek, közterület-felügyelettel kapcsolatos ügyek, hagyatéki ügyek, állattartással, ebtartással valamint parlagfűvel kapcsolatos témák

HozzászólásSzerző: Dr. Szimon Ildikó » 2007 dec. 21 18:28

Tisztelt Igazgatási Osztály!

A tegnapi napon írtam Önöknek egy e-mailt, amelyben arról tájékoztattam Önöket, hogy a Károlyi Sándor utcában megismétlődni látszanak a tavaly karácsonyi események, amikor is megközelítőleg 100 kamion igénybe vételével, december 21. és január 3-a között, éjjal-nappal üzemelő kamionparkoló működött a 117. sz. alatt, az FKF Rt. tulajdonában lévő területen, engedély nélkül.
Tavaly azt a választ kaptam Önöktől, hogy felszólították a tulajdonost, hogy tartózkodjon az ilyen jellegű cselekvéstől, ellenkező esetben hatósági eszközöket fognak igénybe venni.
A kamionok most is folyamatosan jönnek. Ma még meg lehetett volna állítani őket, ha élnek a kilátásba helyezett hatósági eszközükkel.
Köszönjük a békés, boldog Karácsonyt!

Matolcsiné dr. Szimon Ildikó
Károlyi Sándor u. 140.
Rákospalotáért Közhasznú Egyesület
Dr. Szimon Ildikó

Re: Karácsonyi kamionparkoló a Károlyi Sándor utcában

HozzászólásSzerző: Hatósági Iroda » 2007 dec. 22 12:55

Dr. Szimon Ildikó írta:Tisztelt Igazgatási Osztály!

A tegnapi napon írtam Önöknek egy e-mailt, amelyben arról tájékoztattam Önöket, hogy a Károlyi Sándor utcában megismétlődni látszanak a tavaly karácsonyi események, amikor is megközelítőleg 100 kamion igénybe vételével, december 21. és január 3-a között, éjjal-nappal üzemelő kamionparkoló működött a 117. sz. alatt, az FKF Rt. tulajdonában lévő területen, engedély nélkül.
Tavaly azt a választ kaptam Önöktől, hogy felszólították a tulajdonost, hogy tartózkodjon az ilyen jellegű cselekvéstől, ellenkező esetben hatósági eszközöket fognak igénybe venni.
A kamionok most is folyamatosan jönnek. Ma még meg lehetett volna állítani őket, ha élnek a kilátásba helyezett hatósági eszközükkel.
Köszönjük a békés, boldog Karácsonyt!

Tisztelt Matolcsiné dr. Szimon Ildikó Asszony!

Jelzése alapján ellenőrzést tartottunk a Károlyi Sándor u. 115. szám alatti ingatlanon. Tájékoztatom Önt, hogy az ellenőrzés tapasztalatai alapján a 2004. évi CXL tv. (Ket.) valamint a 80/1999. (VI. 11.) Kormányrendelet alapján megindítottuk a közigazgatási hatósági eljárást.

Tisztelettel:

Moór Árpád osztályvezető

Károlyi Sándor u. 140.
Rákospalotáért Közhasznú Egyesület
Hatósági Iroda

HozzászólásSzerző: Dr. Szimon Ildikó » 2007 dec. 24 12:02

Tisztelt Moór Árpád Osztályvezető Úr!

Intézkedésüket köszönjük, bár foganatja láthatólag nincs. Ellenőrzésük időpontjában kb. 30db kamion parkolt a jelzett területen, most, így Szenteste közeledtével, megközelítőleg 60. Mind a Fővárosi Közterület Fenntaró Zrt., aki a telep tulajdonosa, mid a Waberer's Trans, akinek a kamionjai igénybe veszik a területet, fittyet hány a hatósági eljárásra.
Nos, Boldog Új Évet mindannyiunknak!

Üdvözlettel:
Dr. Szimon Ildikó

HozzászólásSzerző: Báthory Erzsi » 2007 dec. 24 18:21

A tavalyi kamionparkoló képei...
Csatolmányok
Kép_013.jpg
(23.37 KiB) 180 alkalommal.
Kép_012.jpg
(38.87 KiB) 171 alkalommal.
Báthory Erzsi

HozzászólásSzerző: Hatósági Iroda » 2007 dec. 29 10:20

Dr. Szimon Ildikó írta:Tisztelt Moór Árpád Osztályvezető Úr!

Intézkedésüket köszönjük, bár foganatja láthatólag nincs. Ellenőrzésük időpontjában kb. 30db kamion parkolt a jelzett területen, most, így Szenteste közeledtével, megközelítőleg 60. Mind a Fővárosi Közterület Fenntaró Zrt., aki a telep tulajdonosa, mid a Waberer's Trans, akinek a kamionjai igénybe veszik a területet, fittyet hány a hatósági eljárásra.

Üdvözlettel:

Tisztelt Matolcsiné dr. Szimon Ildikó!

A Budapest Főváros XV. ker. Önkormányzat Jegyzője nevében eljáró Igazgatási Osztály, mint kereskedelmi hatóság a rákospalotai lakosok érdekében az Ön bejelentését kiemelten kezeli. A megindított hatósági eljárást az Osztály - mint minden esetben - a jogszabályok maradéktalan betartásával, a Ket. alapelveinek érvényesítésével, az ügyféli jogok gyakorlásának lehetővé tételével folytatja le.

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásulvételét!

A jegyző megbízásából:

Dr. Barki Bálint
Kereskedelmi és Mezőgazdasági Csoportvezető
Igazgatási Osztály
Hatósági Iroda

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2007 dec. 29 13:16

Igazgatási Osztály írta:
Dr. Szimon Ildikó írta:Tisztelt Moór Árpád Osztályvezető Úr!

Üdvözlettel:

Tisztelt Matolcsiné dr. Szimon Ildikó!

A Budapest Főváros XV. ker. Önkormányzat Jegyzője nevében eljáró Igazgatási Osztály, mint kereskedelmi hatóság a rákospalotai lakosok érdekében az Ön bejelentését kiemelten kezeli. A megindított hatósági eljárást az Osztály - mint minden esetben - a jogszabályok maradéktalan betartásával, a Ket. alapelveinek érvényesítésével, az ügyféli jogok gyakorlásának lehetővé tételével folytatja le.

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásulvételét!

A jegyző megbízásából:

Dr. Barki Bálint
Kereskedelmi és Mezőgazdasági Csoportvezető
Igazgatási Osztály

Nem tudom nem lendítene-e a dolgokon (vagyis hogy az engedély nélküli kamionparkolás akár még ma megszűnjön) az, ha nem új ügyként kezelnék ezt a 2007-es karácsonyi kamionparkolót, hanem a tavalyi ügy folytatásaként. Ugyanis - mint önök ezt pontosan jól tudják - napra pontosan tavaly karácsonytól újév utánig ez történt ugynezen a helyszínen tavaly is. Akkor is hamar megkapták önök a jelzést, a tettek azonban eléggé elhúzódtak. Személyesen is interpelláltam ebben a felháborító ügyben (ti. hogy a hatóság "ünnepi munkarendjéhez" igazodva járnak el bizonyos logisztikai cégek). Akkor (és ennek még nincs egy éve!) azt a választ kaptam, hogy a hatóság mindent megtett, hogy ez máskor ne forduljon elő. Önök akkor semmilyen büntetés nem szabtak ki, sajnos, pedig erre lett volna módjuk. Érthetetlen, hogy miért nem tették meg, holott erre a hivatkozott Ket is kötelezi a hatóságot.
Azt javaslom, ne új ügyiratszámmal kezeljék az ügyet, hanem a tavalyi egy éven belüli ügy folytatásaként, szabjanak ki jókora bírságot, és az így befolyt összeget kimondottan az ott érintett lakosság által javasolt célra fordítsák. Mert erre is lenne lehetőség.
A hatóság más esetben - mondjuk egy napos konténer tárolás a ház előtt - roppant szigorú és következetes, ezért javaslom, hogy ezt a szigort a logisztikai cégekkel szemben is alkalmazzák, ne csak az építkező lakosság esetében. A nem rendeltetésszerű működtetés miatt a telephelyengedélyt is vizsgálják felül, illetve tanulva az eddigiekből jövő karácsonykor (húsvétkor stb ünnepeken) a telephely működtetését függesszék fel a sorozatos jogszabálysértések miatt.
Érdemes lenne az ott élők érdekeit - no meg a jogszabályokat - figyelembe venni, és nem a joghézagokon és ünnepi szabadnapokon ügyködő logisztikai cégeket védeni.
Novák Ágnes
Novak Agnes

HozzászólásSzerző: Báthory Erzsi » 2007 dec. 29 18:51

Idei, hatóságilag engedélyezett/nem-engedélyezett vagy milyen módon odatelepülő (?) kamionparkoló képei:
Csatolmányok
SANY0009.JPG
(13.38 KiB) 187 alkalommal.
SANY0008.JPG
(13.83 KiB) 169 alkalommal.
Báthory Erzsi

HozzászólásSzerző: Dr. Szimon Ildikó » 2008 jan. 02 10:37

Én megköszöntem az intézkedésüket. Azzal, hogy nincs foganatja, a telep tulajdonosát, bérlőjét és igénybe vevőjét minősítettem. És bármit tudomásul veszek. Azt is, hogy már tavaly is kértük a 80/1999. (VI. 11.) Kormányrendeletre hivatkozva, hogy a jegyző azonnal végrehajtható határozattal tiltsa meg a jelzett tevékenységet (8.§ (5) és 9.§ (3)), de ez nem történt meg; azt is, hogy az ünnepek alatt kamionstop idején is ki-be járnak/jártak a kamionok a telepen; azt is, hogy azzal indult az utcában élők éve, hogy január 1. délutánjától útjukra indultak a kamionok, miután átlagban 1/4 órát melegítették járműveiket a telepen vagy a lakóházak ablakai alatt; és azt is, hogy jövő héten - hatósági intézkedés ide vagy oda - már egy darab sem lesz itt.

Üdvözlettel:
Dr. Szimon Ildikó

Vissza: Igazgatási ügyek