M3 Logisztikai Kft. parkolója

Szabálysértési és birtokvédelmi ügyek, ipari és kereskedelmi (működési illetve telepengedély) ügyek, közterület-felügyelettel kapcsolatos ügyek, hagyatéki ügyek, állattartással, ebtartással valamint parlagfűvel kapcsolatos témák

M3 Logisztikai Kft. parkolója

HozzászólásSzerző: Dr. Szimon Ildikó » 2007 okt. 18 18:54

Tisztelt Igazgatási Osztály!
Szeretném, ha tájékoztatnának, hogy a Székely Elek utcában lévő M3 Logisztikai Kft. kapott-e engedélyt arra, hogy a tehergépjárművei/kamionjai parkolását ne a saját telkén belül oldja meg, hanem a Székely Elek úti véderdősávban, a véderdősáv egy részét - amely egyben közterület is - lebetonozva, néhány méterre a lakóházaktól!
Köszönettel:
Matolcsiné dr. Szimon Ildikó (Rákospalotáért Közhasznú Egyesület)
Dr. Szimon Ildikó
 
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2007 máj. 15 11:30

Re: M3 Logisztikai Kft. parkolója

HozzászólásSzerző: Hatósági Iroda » 2007 okt. 19 11:19

Dr. Szimon Ildikó írta:Tisztelt Igazgatási Osztály!
Szeretném, ha tájékoztatnának, hogy a Székely Elek utcában lévő M3 Logisztikai Kft. kapott-e engedélyt arra, hogy a tehergépjárművei/kamionjai parkolását ne a saját telkén belül oldja meg, hanem a Székely Elek úti véderdősávban, a véderdősáv egy részét - amely egyben közterület is - lebetonozva, néhány méterre a lakóházaktól!
Köszönettel:
Matolcsiné dr. Szimon Ildikó (Rákospalotáért Közhasznú Egyesület)


Tisztelt Dr. Szimon Ildikó !
Az Igazgatási ügyek topicba feltett kérdése a városüzemeltetés tárgykörébe tartozik, ezért a Városüzemeltetési Osztály foglalkozik az
üggyel,és fog válaszolni.
Tisztelettel: Moór Árpád Igazgatási osztályvezető
Hatósági Iroda
 
Hozzászólások: 201
Csatlakozott: 2004 márc. 23 17:04

HozzászólásSzerző: Városüzemeltetési Osztály » 2007 okt. 24 13:42

Tisztelt Dr. Szimon Ildikó !

Tájékoztatjuk, hogy az M3 Logisztika Kft. parkolójának kialakítását Építésügyi Osztályunk engedélyezte. Az engedély csak személygépjármű parkoló létesítésére vonatkozott, ami nem véderdősávban, hanem közútként nyilvántartott közterületen valósult meg. A véderdősáv az ingatlanhatáron belülre vonatkozik.
A tehergépjármű/kamion parkolás megszüntetésére felhívjuk a vállalkozás figyelmét.

Tisztelettel
Városüzemeltetési Osztály
Városüzemeltetési Osztály
 
Hozzászólások: 472
Csatlakozott: 2004 márc. 04 10:34

M3 Logisztikai Központ parkolója

HozzászólásSzerző: Dr. Szimon Ildikó » 2007 okt. 25 11:52

Tisztelt Városüzemeltetési Osztály!
Köszönöm a válaszukat.
A kerületi városrendezési és építési szabályzat térképmelléklete alapján a Székely Elek út és a lakóházakkal szemközti vállalkozási terület között, a Székely Elek úttal párhuzamosan véderdősáv található E-VE jelzéssel, tehát nem a vállakozási terület kerítésén belül, hanem azon kívül. A helyszíni szemle is ezt igazolja. A Székely Elek úti vállalkozások kerítései évtizedek óta a jelzett zöldfelület mögött húzódnak.
A BVKSZ (Budapesti Városrendezési és Építési Keretszabályzat) alapján (53.§(3)bekezdés) véderdő területén gépjármű parkoló kizárólag helyi KSZT alapján létesíthető, de én nem találtam erre a területre vonatkozó KSZT-t (fóti vasútvonal-Székely Elek út-váci vasútvonal-Visonta utca).
A jelzett parkoló kialakításakor egyébként fakivágás is történt.
Várom a további tájékoztatásukat!
Üdvözlettel:
Matolcsiné dr. Szimon Ildikó
Dr. Szimon Ildikó
 
Hozzászólások: 31
Csatlakozott: 2007 máj. 15 11:30

HozzászólásSzerző: Építésügyi Osztály » 2007 okt. 31 11:57

Tisztelt dr. Szimon Ildikó!

Köszönettel vettük jelzését arra vonatkozólag, hogy a Székely E. úton történő parkolás felvetésével rávilágított a Budapesti Városrendezési és Építési Keretszabályzat célzott területfehasználási módú területeinek lehatárolását feltüntető Fővárosi Szabályozási Kerettervről szóló 46/1998. (X. 15.) Főv. Kgy. rendelet melléklete (Övezeti tervlap) és a közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. (IV. 21.) törvény, közutakkal foglalkozó részében foglaltak (29. §-tól a 36. §-ig), valamint a 253/1997. (XII. 20.) sz. kormány rendelet (OTÉK) és a Budapesti Városrendezési és Építési Keretszabályzatról szóló 47/1998. (X. 15.) Főv. Kgy. rendelete 53. §-ban az E-VE keretövezet terület felhasználásában foglaltak („ a terület kizárólag a különböző területfelhasználási módok közötti véderdők telepítésére szolgál”) ellentmondásaira.

A Székely E. út kerületi önkormányzati tulajdonban lévő közút, melynek területe telekhatártól-telekhatárig tart és területén a szabályszerű közlekedéssel kapcsolatos tevékenységek korlátozás nélkül folytathatók. A közút területére nem eshet olyan keretövezetváltás, amely során más (magasabb szintű) jogszabály által biztosított jogok kerülnek indokolatlanul korlátozásra. A területen található közútcsatlakozások és parkolók az ott található vállalkozások megközelítését és parkolási igényét (közparkolóként) hivatott kiszolgálni.
A közút funkcióját más, oda nem illeszkedő funkcióval korlátozni nem lehet, mert

Az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) sz. kormány rendelet az alábbiakat mondja ki a közlekedés céljára szolgáló területekről:

Beépítésre nem szánt területek
Közlekedési és közműterület

26. § (1) A közlekedési és közműelhelyezésre szolgáló terület az országos és a helyi közutak, a kerékpárutak, a gépjármű várakozóhelyek (parkolók) - a közterületnek nem minősülő telkeken megvalósulók kivételével -, a járdák és a gyalogutak, mindezek csomópontjai, vízelvezetési rendszere és környezetvédelmi létesítményei, a közforgalmú vasutak, vízi és légi közlekedés, továbbá a közművek és a hírközlés építményeinek elhelyezésére szolgál.

A leírtak alapján közút területére nem telepíthető különböző területfelhasználási módok közötti véderdő, tehát az övezeti tervlap javításra, módosításra szorul. A módosítás tekintetében felvettük a kapcsolatot Budapest Főváros főépítészével, miután ennek intézése és jóváhagyása a fővárosi közgyűlés hatásköre.

Tisztelettel

Millián György
Építésügyi Osztály
Építésügyi Osztály
 
Hozzászólások: 28
Csatlakozott: 2004 jún. 10 09:03


Vissza: Igazgatási ügyekKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron