csend írta:Milyen segítséget lehet kérni, az önkormányzattól rendszeres,mindennapi csendháborítás esetén?
1 1/2 éve panelházunkba beköltözött egy 4 tagú család. Rendszeres a reggeli, délutáni és az esti buli, hangos zenehallgatás.
Próbáltunk már szép szóval, kevésbé szép szóval, a gondnok jelenlétében- anélkül, már csendháborításért rendőrségi feljelentést is tett az egyik érintett lakótárs.
Egy lakásfelújítási (csendháborítás) ügyben hivták fel a figyelmünket az önkormányzat birtokvédelmi eljárására ami esetleg segítségünkre lehet.
Ebben szeretnék segítséget kérni.
Csend
tpalca írta:Tisztelt Igazgatási Osztály!
Mit tehet az ember, ha nem a lakók kiabálásától, hanem egy kutyától nem tud aludni az ember????
Nem fordulhatunk a bírósághoz,mert nem a pereskedés a cél, hanem "nagyon sok család nyugalma".
Se éjjelünk, se nappalunk..... De ezt eddig senki nem értette meg.Hogyan oldjuk meg ezt a problémát az állampolgár?
Nem alkotmányos joga az állampolgárnak a csendhez, nyugalomhoz való joga? Kérem segítsen! Éjfélkor még "üvölt a kutya, de hajnalban már újra kezdi.... reggel pedig az ember kimerülten megy dolgozni......
Köszönettel.
jmaresz írta:Üdv
Problémám felvázolnám!
családon belüli gond egy kertes házban vagyunk 2külön álló lakásrész 1 közös falal édesapám egész este mindennap dobol(dobfekszerelésen)és ordit a zene elviselhettetlenül.....e mellé még alkoholita!többször is szoltam hogy hadja abba vagy halkan vagy valami de semmi egyszerüen tesz az emberre szeretnék valamit lépni ez ügyben.....
van e erre valami hivatalos út ?
akármilyen megoldás érdekell.....
esteleg van e rá mod hogy anonim maradok ilyen ügyben további viszály véget?
várom válaszát
jmaresz írta:Üdv
Problémám felvázolnám!
családon belüli gond egy kertes házban vagyunk 2külön álló lakásrész 1 közös falal édesapám egész este mindennap dobol(dobfekszerelésen)és ordit a zene elviselhettetlenül.....e mellé még alkoholita!többször is szoltam hogy hadja abba vagy halkan vagy valami de semmi egyszerüen tesz az emberre szeretnék valamit lépni ez ügyben.....
van e erre valami hivatalos út ?
akármilyen megoldás érdekell.....
esteleg van e rá mod hogy anonim maradok ilyen ügyben további viszály véget?
várom válaszát
Pataky Péter írta:Tisztelt Hivatal!
Segítségüket szeretném kérni.
2 éve fölénk költözött egy család. Nem is tudom hányan laknak a lakásba de elég sokan. Azóta az életünk pocsék. Az egész lakásuk le van kövezve, és a gyerekek játszótérnek használják a laksukat, rohangálnak, leejtenek mindent, valamilyen kicsi üveggolyóhoz hasonló hangokat is hallunk. Az asszony tűsarku cipőbe mászkál a lakásba. A hálószobába éjjel 23óra körül szoktak kiágyazni. kihűzható ágyuk van. Akkor is leejtenek valami én nem is tudom elképzelni ezeket a zakokat már. Nyugtatókat szerünk a párommal a kutyánk már elpusztult szíveléktelenségben az állandó zajok miatt egész nap félelemben élt.
Ha felmegyünk szólni ők letagadják hogy náluk senki semmit nem csinál. A szomszédaik az emeletem is nagyon idegessek a családra. Az emeletet használják futópájának a gyerekek, régebben még a lakás ajtó elött is volt egy kanap valamilyen családtag ott is aludt. A folyosón kábítószereztek. Egyszerűen nagyon el vagyok keseredve mert bármit mondok ők letagadják. Kérem sebítsenek. Mit lehet tenni ilyenkor?
Köszönettel:
Pataky Péter
Igazgatási Osztály írta:Tisztelt "Szucsmarek"
A BRFK központi számán tud segítséget kérni: 443-5000
Tisztelettel:
Igazgatási Osztály vezetője
Igazgatási Osztály írta:Tisztelt Nevano!
Beadványából pontosan nem ítélhető meg, hogy az említett játékvezérlő milyen hanghatást eredményez.
A lakótelepi panellakásoknál különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a lakók életmódjukkal szükségtelenül ne zavarják egymást. Tekintettel kell lenni a napszakokra is. Amennyiben az Ön által használt eszköz hangja zavarja szomszédját az éjszakai pihenésben, akkor az eszköz esti és éjszakai órákban történő használatát kerülni kell. A háztartási gépek és berendezések használatánál is tekintettel kell lenni a többi lakóra, így pl. nem fogadható el a mosógép éjszakai órákban való használata, vagy az éjszakai hangos zenehallgatás sem.
Mások nyugalmát zavaró zajokozás esetén csendháborítás miatt írásbeli feljelentéssel szabálysértési eljárást lehet indítani a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Osztályán. Amennyiben a zajokozás jogilag megalapozott módon bizonyítást nyer, harmincezer forintig terjedő pénzbírság szabható ki.
Tisztelettel:
Moór Árpád
osztályvezető
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég