A szomszédom kutyája.

Szabálysértési és birtokvédelmi ügyek, ipari és kereskedelmi (működési illetve telepengedély) ügyek, közterület-felügyelettel kapcsolatos ügyek, hagyatéki ügyek, állattartással, ebtartással valamint parlagfűvel kapcsolatos témák

A szomszédom kutyája.

HozzászólásSzerző: complete » 2005 dec. 27 20:22

Tisztelt Önkormányzat!

Egyetlen kérdésem lenne: mi a teendőm akkor,ha az alsó szomszédom kutyája megkeseríti az életünket? Minden reggel ha elmegy a gazdája dolgozni,reggel negyed hétkor,onnantól kezdve ugat,vonyít és nem lehet megmaradni a lakásban.Erre ébredünk hónapok óta és rendszeresen zavarja a napközbeni illetve esti,hétvégi pihenésünket. A szomszéddal beszéltünk már,eredménytelenül,az önkormányzat egy vállrándítással és egy állatorvosi vizsgálattal elintézettnek tekinti az ügyet. nekünk pedig pokollá teszi az életünket ez az állandó ugatás. Kérdezem én: a jegyzőhöz forduljak,hogy végre nyugalmunk legyen,vagy a médiához?Az ügyvédem ezt a két dolgot javasolta.

Tisztelettel:

K.Vivien
complete
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2005 dec. 27 20:14

HozzászólásSzerző: Topó » 2005 dec. 27 22:14

Az ügyvéded az állatvédőket azért nem javasolta, mert abban nem lát pénzt. Te azért próbáld meg!
Topó
 
Hozzászólások: 386
Csatlakozott: 2004 nov. 29 18:17
Tartózkodási hely: Rákospalota

HozzászólásSzerző: complete » 2005 dec. 28 12:09

Állatvédőkkel még nem sikerült felvennem a kapcsolatot. A Tisztelt Önkormányzatra vagyok először kíváncsi,hogy segítenek-e,vagy egyáltalán méltatnak e válaszra. Ha én tudok úgy élni hogy betartom a törvényeket,akkor kíváncsi vagyok ők vajon hogyan érvényesítik a törvényeiket. Tudtommal ugyanis kutyát csak mások nyugalmának zavarása nélkül lehet tartani. Ez az ugatás pedig lassan már a lakásom rendeltetésszerű használatában is zavar,így ez a dolog már birtokháborításnak minősül.
complete
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2005 dec. 27 20:14

Re: A szomszédom kutyája.

HozzászólásSzerző: Hatósági Iroda » 2006 jan. 12 14:55

Tisztelt K. Vivien!

Kerületünkben az állattartást Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzata Képviselő-testületének 22/2004.(IV.30.) számú rendelete szabályozza. A rendelet 9. § (4) bekezdése szerint „Többlakásos épületben lakásonként egy eb és annak véletlen szaporulata tartható legfeljebb három hónapos koráig engedély nélkül. E feletti mennyiség csak külön engedéllyel tartható”.
Az állattartással összefüggő panaszok kivizsgálására szakhatóságként a kerületi hatósági állatorvost kérik fel a munkatársak. A helyszíni szemle alapján elkészített szakvélemény részletesen kitér arra, hogy állategészségügyi és állatvédelmi szempontból az eb tartása megfelelő-e. Ha az eb ellátatlan vagy beteg, esetleg állatvédelmi szempontból kifogásolható a tartás azt a szakvélemény tartalmazza. Az ügyintéző a szakvélemény alapján hozza meg döntését.

Kérem tájékoztatásom elfogadását!

Tisztelettel:
Moór Árpád
Igazgatási Osztály
osztályvezető
Hatósági Iroda
 
Hozzászólások: 201
Csatlakozott: 2004 márc. 23 17:04

HozzászólásSzerző: complete » 2006 jan. 12 18:41

Tisztelt Moór Árpád!

Nagyon köszönöm a reagálását,és a tájékoztatást. Ezekkel a dolgokkal amiket Ön leírt,eddig is tisztában voltam. Csak tudja azt nem tudom megérteni és elfogadni,hogy egy állatorvos egy negyedórás látogatás alatt hogyan tudja eldönteni helyesen van-e tartva a kutya? Hiszen nem azt panaszoltam hogy nem adnak enni a kutyának,vagy nincs jól tartva,vagy nem viszik le reggel-este sétálni,vagy hogy nyugodt-e az eb (naná hogy nyugodt amikor otthon vannak a gazdái),hanme hangsúlyozom mégegyszer az a problémám hogy a hét napjaiból minimum öt alkalommal van egész nap egyedül és azt általában végigugatja. Annyival el van intézve hogy jól van tartva a kutya? Az hogy nekünk ez megkeseríti az életünket,nem tudunk tőle pihenni,nemsokára gyermekünk születik,szükségünk lenne a nyugodt környezetre,és arra hogy rendeltetésszerűen használhassuk a lakásunkat,ez nem érdekel senkit???? Ha én napközben tartósan zavarnám valamilyen tevékenységemmel a lakók nyugalmát,nem hiszem hogy annyiban hagyná sem a lakóközösség,sem az önkormányzat. Ezek szerint egy kutyának több joga van mint nekem? Higgye el nem azért kérek segítséget,mert unatkozom vagy nem tudok mit kezdeni az időmmel,hanem mert szeretnénk nyugodtan CSENDBEN élni! Igazán sajnálom hogy ebben senki sem segít,mert a ami világban egy kutya sokkal többet jelent mindenkinek mint egy ember vagy egy kisbaba nyugalma!

Tisztelettel:

K.Vivien
complete
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2005 dec. 27 20:14

HozzászólásSzerző: Hatósági Iroda » 2006 jan. 25 15:09

Tisztelt K. Vivien!

Kérem, hogy probémáját részletesen leírva levélben juttassa el az Igazgatási Osztályhoz, vagy ügyfélfogadási időben a C. épület fsz. 5. számú helyiségében keresse fel az ügyintézőt, aki kérelmét jegyzőkönyvbe foglalja.

Tájékoztatásuk közlöm, hogy az eljárás illetékköteles. Az illeték mértéke 2200.- Ft, amelyet a kérelemre ragasztott illetékbélyeg formájában kell leróni.

A kérelem benyújtása után kerülhet sor az eljárás lefolytatására.

Tisztelettel:

Moór Árpád
Igazgatási Osztály
osztályvezető
Hatósági Iroda
 
Hozzászólások: 201
Csatlakozott: 2004 márc. 23 17:04

Sorstársak vagyunk.

HozzászólásSzerző: tpalca » 2007 jún. 11 13:37

Szeretnék Önnek valamit megosztani a kutyával kapcsolatba,ezért kérem, hogy evatp@freemail címemre küldjön elérhetőséget.
Köszönettel: Éva
tpalca
 
Hozzászólások: 9
Csatlakozott: 2007 jún. 07 10:29
Tartózkodási hely: Budapest


Vissza: Igazgatási ügyekKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron