Elhunyt

Szabálysértési és birtokvédelmi ügyek, ipari és kereskedelmi (működési illetve telepengedély) ügyek, közterület-felügyelettel kapcsolatos ügyek, hagyatéki ügyek, állattartással, ebtartással valamint parlagfűvel kapcsolatos témák

Elhunyt

HozzászólásSzerző: Kékesi Katalin » 2004 márc. 31 14:05

Tisztelt Önkormányzat!

Érdeklődni szeretnék, hogy mi a teendő abban az esetben, ha egy családtagom elhunyt, de nem volt saját lakása, hanem önkormányzati tulajdonú lakásban élt. Ebben az esetben kire hárul az utolsó számlák kiegyenlítésének kötelessége?

Köszönettel:
Kékesi Katalin
Kékesi Katalin
Kékesi Katalin
 
Hozzászólások: 18
Csatlakozott: 2004 márc. 02 11:28

Válasz: elhunyt

HozzászólásSzerző: Hatósági Iroda » 2004 ápr. 02 12:52

Tisztelt Kékesi Katalin!

Az elhunyt utolsó lakóhelye szerint illetékes Polgármesteri Hivatal a halottvizsgálati bizonyítványon szereplő közeli hozzátartozó részére levelet küld, amelyben a teendőket ismerteti. Hely hiánya miatt az összes teendőt nem tudom Önnel ismertetni, de az Igazgatási Osztály munkatársai a 305-3153 és 305-3157 telefonszámokon várják hívását, és a felvilágosítást megadják.

A Ptk. 598. §-a szerint "Az ember halálával hagyatéka mint egész száll az örökösre." Ennek értelmében a hagyatéki tartozásokért (a számlákért) is az örökös tartozik helyt állni.

A konkrét esettel kapcsolatban azonban azt javaslom, hogy a megadott telefonszámon vegye fel a kapcsolatot az ügyintézővel, mert sok olyan feltételt kell tisztázni, amelynek felvetése a fórumon nem lenne szerencsés.

Tisztelettel:

Igazgatási Osztály
Igazgatási Osztály
Hatósági Iroda
 
Hozzászólások: 201
Csatlakozott: 2004 márc. 23 17:04


Vissza: Igazgatási ügyekKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron