flogi írta:Tisztelt Hatóság!
A mai napon hazafelé menet érzékeltem, hogy a Mátyás utca elejétől a Rákosmező útig az egész területrész fojtogató trágyaszagban úszik.
Tudok róla, hogy a környéken lakók már többször jelentették Önöknek az elviselhetetlen trágyaszagot, ahogy én is. Most biztos lettem abban, hogy a szag nem a külső telepről árad.
Kérdésem az lenne, hogy ezt az áldatlan állapotot meddig kell elviselnünk?
Hány bejelentés szükséges az állattartás megszüntetésére?
Tisztelt Zoltán (flogi)!
Nem hiszem, hogy az itt megvalósuló állat tartást (gondolok itt a arra, hogy a telkek nem birtoknyi méretűek) inkább kínzásnak fognám fel a magam részéről.
Tisztelettel:
Zoltán
Tisztelt Zoltán (flogi)!
A Fórumra 2015. szeptember 3-án érkezett bejelentése ügyében az alábbiakról tájékoztatom:
Az állatvédelmi hatósághoz az Ön által megjelölt területre vonatkozóan nem érkezett lakossági panaszbejelentés.
Az állattartás körülményeinek kivizsgálása minden esetben hatósági eljárás keretében történik. Az eljárás illetékköteles. Az illeték 3 000 forint, melyet a kérelmen kell illetékbélyeg formájában leróni.
Az eljárás lefolytatásához meg kell határozni az állattartó nevét, pontos címét, valamint hogy mire irányuljon az eljárás.
Az állatvédelmi hatóság a helyszíni ellenőrzés tapasztalatai alapján kötelezheti az állattartót a jogszabályi előírások betartására. Az állatok tartása csak abban az esetben korlátozható, ha az nem felel meg az állatvédelmi előírásoknak.
Kérem tájékoztatásom elfogadását.
Tisztelettel:
Vargáné dr. Kalán Ilona
Hatósági Főosztály
főosztályvezető