(6) Az eb tulajdonosa vagy az eb felügyeletével megbízott személy köteles gondoskodni arról, hogy az eb az épület közös használatú területét ne szennyezze. Az eb által e területen okozott szennyeződés azonnali eltávolításáról az eb tulajdonosa vagy a felügyelettel megbízott személy köteles gondoskodni.
(4) Az ebtartó vagy az eb felügyeletével megbízott személy köteles gondoskodni a közterületen, valamint a lakóház közös területein, illetve helyiségeiben az eb által keletkezett szennyezõdés haladéktalan eltávolításáról.
Nagyon mexaporodtak a Mátyás utca környékén a kóbor kutyák.Kettesével hármasával járnak. A gyerekek nem mernek egyedül közlekedni, de őszintén szólva félnek a felnőttek is.Kérem, hogy találjanak rá megoldást, vagy segítsenek, hogy mi találjunk.
Üdv
micigli
Tisztelt Musuka!
Én sem tudtam a rendelet számát, csak beírtam a rendeletkeresőnkbe az "ebtartás" szót:-), mivel nálunk egységes szekezetbe téve találják meg a helyi rendeleteket, amiben több féle (tárgyszavas is) kerséssel megtalálják a keresett paragrafusokat;-)
Tisztelettel,
Varga Gábor
Kb. 4 hónapja lakom Bp-en, egy dunántúli városból költöztem ide. Kutyatulajdonos vagyok. Megdöbbentő számomra, hogy itt a kerületben (talán máshol is) mennyire kultúrálatlan a kutyatartás.
Én pl. mindig összeszedem a kutyám "végtermékét", - meg is mosolyognak rendesen... Pedig csak pár papírzsebkendő és egy nylonzacskó kérdése az egész. Felénk ez így volt szokás...
A Kőrakás park szélén lakom. Sok játszótér van itt és nyári szünidő lévén nagyon sok gyerekkel. A kutyásokat ez érthetetlen módon nem érdekli, póráz és szájkosár nélkül rohangálnak a kis- és nagytestű kutyák egyaránt. Az elmúlt hónapokban többször is "megnyugtattak" ne féljek, nem bántja a kutyájuk az én kutyámat, sőt engem sem. Ez fele esetben bejön, fele esetben nem. Éppen tegnap oktattak ki, miután nekünk jött egy németjuhász, hogyan kell ilyen helyzetben viselkednem... Amikor azt találtam válaszolni, hogy ez nem kutyafuttatóhely és pórázzal kellene sétáltatni a kutyákat, - kinevettek...
Többen azt mondják, hogy ez részben a közösségen, részben a közterület felügyelet munkatársain múlik. Nos, tapasztalataim szerint a közösséget, - vagyis azt, aki szólni mer, leginkább megfenyegetik.
Az elmúlt hónapokban pedig sohasem találkoztam a közterület felügyelet munkatársaival.
No, a lakótelepi rendőrséggel többször is találkoztam, de Ők nem foglalkoznak ezzel a kérdéssel. De úgy gondolom ez nem is az Ő feladatuk.
Talán még sohasem láttam ennyi kutyát és ennyi kutyára nem érdemes embert...
Kérdéseim:
Mit tesz az önkormányzat ez ügyben, vagy próbál-e tenni valamit? Tapasztalatom szerint nem...
Működik-e közterület felügyelet a kerületben?
A kerületben hol vannak un. kijelölt kutyafuttató helyek?
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég