palotai írta:Tisztelt Városüzemeltetési Osztály!
Többször fordultam segítségért telefonon önökhöz,de semmi változás nem történt,illetve rosszabbodott a helyzet.Rákospalotán Énekes u 1-11 társasház körüli füves területen a kutyatartók reggel fél héttől este kilencig két tiltó tábla ellenére,csapatokba verődve szabadon futtatják kutyáikat.A gyerekek a parkoló autók közt labdáznak,mert vagy 4-5 kutya szinte mindig van,ha esetleg nincs akkor is ott van a kutya ürülék.A héten elbontották a homokozót,a régi játszótérből két hinta maradt,ezáltal még inkább kiszorulnak a gyerekek,egyedül már nem lehet őket leengedni a "csak játszó" kutyák miatt.
Ami miatt még felháborítóbb a helyzet,hogy a körbekerített,rendezett Kertköz utcai házakból hozzák ki a kutyákat.
Többször megkértem a kutyásokat,de mindig veszekedés lett a vége és nem mennek el,mert mint mondják nem tudok semmit sem csinálni ellenük.
Közterület felügyelőket még egyszer sem láttam,pedig elvileg többször jönnek ellenőrizni a környéket.
Ha teljesen megszüntetik a játszóteret és a tiltó tábla lekerül akkor már arra sem lehet hivatkozni,hogy tábla tiltja.
Előre is köszönöm válaszát:
Palotai C
Tisztelt Palotai!
Hivatkozással a 2014. június 14-én a Fórumra érkezett panaszbejelentésével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom:
Az elmúlt időszakban a Rendészeti Osztály járőrei a panaszbejelentésében szereplő helyszínt munkaidőben több alkalommal és eltérő időközönként ellenőrizték köztisztasági szabálysértés vonatkozásában is.
A helyszíni ellenőrzések során a Rendészeti Osztály munkatársai kettő fő esetében figyelmeztetést alkalmaztak, valamint minden alkalommal felhívják a kutyát sétáltató személyek figyelmét a hatályos jogszabályok maradéktalan betartására. A közterület-felügyelők szabálysértés észlelése esetén a továbbiakban is megteszik a szükséges intézkedéseket.
Tájékoztatom, hogy az érintett területen a Városüzemeltetési Osztály hamarosan több kutyapiszok-gyűjtőedényt is kihelyez, valamint a Rendészeti Osztály járőrei a következő hetekben a reggeli és a késő délutáni órákban folyamatos posztszolgálatot látnak el a jelzett helyszínen a szabálysértések megelőzése és szankcionálása céljából.
Kérem tájékoztatásom szíves tudomásulvételét.
Tisztelettel:
Juhászné dr. Baráth Márta jegyző nevében és megbízásából:
Dr. Finta Béla
főosztályvezető sk.