Kutyák...

Szabálysértési és birtokvédelmi ügyek, ipari és kereskedelmi (működési illetve telepengedély) ügyek, közterület-felügyelettel kapcsolatos ügyek, hagyatéki ügyek, állattartással, ebtartással valamint parlagfűvel kapcsolatos témák

Re: Kutyák...

HozzászólásSzerző: Hatósági Iroda » 2014 jún. 23 08:34

palotai írta:Tisztelt Városüzemeltetési Osztály!

Többször fordultam segítségért telefonon önökhöz,de semmi változás nem történt,illetve rosszabbodott a helyzet.Rákospalotán Énekes u 1-11 társasház körüli füves területen a kutyatartók reggel fél héttől este kilencig két tiltó tábla ellenére,csapatokba verődve szabadon futtatják kutyáikat.A gyerekek a parkoló autók közt labdáznak,mert vagy 4-5 kutya szinte mindig van,ha esetleg nincs akkor is ott van a kutya ürülék.A héten elbontották a homokozót,a régi játszótérből két hinta maradt,ezáltal még inkább kiszorulnak a gyerekek,egyedül már nem lehet őket leengedni a "csak játszó" kutyák miatt.
Ami miatt még felháborítóbb a helyzet,hogy a körbekerített,rendezett Kertköz utcai házakból hozzák ki a kutyákat.
Többször megkértem a kutyásokat,de mindig veszekedés lett a vége és nem mennek el,mert mint mondják nem tudok semmit sem csinálni ellenük.
Közterület felügyelőket még egyszer sem láttam,pedig elvileg többször jönnek ellenőrizni a környéket.
Ha teljesen megszüntetik a játszóteret és a tiltó tábla lekerül akkor már arra sem lehet hivatkozni,hogy tábla tiltja.
Előre is köszönöm válaszát:
Palotai C

Tisztelt Palotai!

Hivatkozással a 2014. június 14-én a Fórumra érkezett panaszbejelentésével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom:

Az elmúlt időszakban a Rendészeti Osztály járőrei a panaszbejelentésében szereplő helyszínt munkaidőben több alkalommal és eltérő időközönként ellenőrizték köztisztasági szabálysértés vonatkozásában is.
A helyszíni ellenőrzések során a Rendészeti Osztály munkatársai kettő fő esetében figyelmeztetést alkalmaztak, valamint minden alkalommal felhívják a kutyát sétáltató személyek figyelmét a hatályos jogszabályok maradéktalan betartására. A közterület-felügyelők szabálysértés észlelése esetén a továbbiakban is megteszik a szükséges intézkedéseket.

Tájékoztatom, hogy az érintett területen a Városüzemeltetési Osztály hamarosan több kutyapiszok-gyűjtőedényt is kihelyez, valamint a Rendészeti Osztály járőrei a következő hetekben a reggeli és a késő délutáni órákban folyamatos posztszolgálatot látnak el a jelzett helyszínen a szabálysértések megelőzése és szankcionálása céljából.

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásulvételét.

Tisztelettel:

Juhászné dr. Baráth Márta jegyző nevében és megbízásából:

Dr. Finta Béla
főosztályvezető sk.
Hatósági Iroda

HozzászólásSzerző: Alexa » 2014 szept. 18 19:04

Tisztelt Illetékesek!

A pataknál a mellékelt képen jelzett helyen, hetek óta egy agresszíven viselkedő fekete kutya tartja félelemben az arra sétálókat, kerékpározókat. Valószínűleg a bekerített ingatlanhoz tartozik(?) de az úton szokott "őrködni" és minden arra járót megugat, megkerget.

Kérem, intézkedjenek, hogy a gazdája ne hagyja felügyelet nélkül a közterületen garázdálkodni az ebet, mielőtt az kárt tesz valakiben.

Köszönettel:
Alexa

KutyaPataknál2.jpg
KutyaPataknál.jpg
Alexa

HozzászólásSzerző: Hatósági Iroda » 2014 okt. 08 09:26

Tisztelt Alexa!

Hivatkozással a 2014. szeptember 18-án a Fórumra érkezett levelére az alábbi tájékoztatást adom:

Az elmúlt időszakban a Rendészeti Osztály járőrei a panaszbejelentésében szereplő helyszínt munkaidőben több alkalommal és eltérő időközönként ellenőrizték a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 193. § (1) bek. a) – veszélyeztetés kutyával – és más szabálysértések vonatkozásában.

A helyszíni ellenőrzések során a Rendészeti Osztály járőrei észlelték a bejelentésben szereplő kóborló ebet. A környéken élők elmondása szerint a kutya nem hozzájuk tartozik, a gazdája felkutatása sem járt eredménnyel, ezért a gyalogosforgalom biztonsága érdekében kezdeményeztük a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálat munkatársainál az eb mielőbbi befogását és a területről történő elszállítását.

Ha a jövőben kóbor ebet vagy egyéb szabálysértést észlel, akkor a gyorsabb és hatékonyabb eljárás érdekében kérem jelezze hétfőtől-péntekig munkaidőben a Rendészeti Osztály 305-3230-as vagy a 305-3227-es számán, ettől eltérő időben a BRFK XV. kerületi Rendőrkapitányság (06-1) 231-3450-es vagy a 112-es általános segélyhívó telefonszámon tehet bejelentést.

Kérem tájékoztatásom szíves elfogadását.

Tisztelettel:

Dr. Finta Béla
főosztályvezető sk.
Hatósági Iroda

HozzászólásSzerző: palotai » 2016 ápr. 22 10:50

Tisztelt Városüzemeltetési Osztály!
2014-ben fordultam önökhöz panasszal az Énekes u 1-11 társasházat körülvevő füves részen kialakult kutya-helyzet miatt.Válaszukat tudomásul vettem,de az elmúlt majdnem két évben eredménytelen volt a hatályos jogszabályok betartására irányuló erőfeszítésük.Az Életképek 2016.április 18.-i számából értesültem,hogy "kutyafuttató megépült" Énekes u 9-11 előtt,a társasháztól alig pár méternyire, éppen ott,ahol két év alatt nem sikerült orvosolni a helyzetet.A társasházunkban lakó néhány kutyatulajdonos nem használja ezt a területet,kizárólag távolabbi házakból jönnek kutyások egyre többen a még kint levő tiltó tábla ellenére.Szeretném megtudni milyen módon lehet megvétózni,hogy ténylegesen megépüljön a kutyafuttató,ezzel a nagyobb gyerekeket-akik már nem használják a játszóteret,viszont szeretnének pl focizni a saját otthonuk előtt-végérvényesen kizárva erről a területről.
Tudom,hogy ez a terület nem a társasház tulajdona,de senki nem kérdezte meg az itt lakókat,hogy örülnének-e,ha ezt a kicsi zöldet elveszik tőlük és idegen kutyák és gazdáik hangoskodását kell hallgatni kora reggeltől késő estig és a gyerekeiket félteni a marakodó kutyák és a nekik gyakran parancsolni nem tudó gazdáik miatt.
Várom megtisztelő válaszát mi módon lehetne a kutyafuttatót a háztól távolabb helyezni.
Köszönöm:Palotai C

Tisztelt Városüzemeltetési Osztály!

Többször fordultam segítségért telefonon önökhöz,de semmi változás nem történt,illetve rosszabbodott a helyzet.Rákospalotán Énekes u 1-11 társasház körüli füves területen a kutyatartók reggel fél héttől este kilencig két tiltó tábla ellenére,csapatokba verődve szabadon futtatják kutyáikat.A gyerekek a parkoló autók közt labdáznak,mert vagy 4-5 kutya szinte mindig van,ha esetleg nincs akkor is ott van a kutya ürülék.A héten elbontották a homokozót,a régi játszótérből két hinta maradt,ezáltal még inkább kiszorulnak a gyerekek,egyedül már nem lehet őket leengedni a "csak játszó" kutyák miatt.
Ami miatt még felháborítóbb a helyzet,hogy a körbekerített,rendezett Kertköz utcai házakból hozzák ki a kutyákat.
Többször megkértem a kutyásokat,de mindig veszekedés lett a vége és nem mennek el,mert mint mondják nem tudok semmit sem csinálni ellenük.
Közterület felügyelőket még egyszer sem láttam,pedig elvileg többször jönnek ellenőrizni a környéket.
Ha teljesen megszüntetik a játszóteret és a tiltó tábla lekerül akkor már arra sem lehet hivatkozni,hogy tábla tiltja.
Előre is köszönöm válaszát:
Palotai C

Tisztelt Palotai!

Hivatkozással a 2014. június 14-én a Fórumra érkezett panaszbejelentésével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom:

Az elmúlt időszakban a Rendészeti Osztály járőrei a panaszbejelentésében szereplő helyszínt munkaidőben több alkalommal és eltérő időközönként ellenőrizték köztisztasági szabálysértés vonatkozásában is.
A helyszíni ellenőrzések során a Rendészeti Osztály munkatársai kettő fő esetében figyelmeztetést alkalmaztak, valamint minden alkalommal felhívják a kutyát sétáltató személyek figyelmét a hatályos jogszabályok maradéktalan betartására. A közterület-felügyelők szabálysértés észlelése esetén a továbbiakban is megteszik a szükséges intézkedéseket.

Tájékoztatom, hogy az érintett területen a Városüzemeltetési Osztály hamarosan több kutyapiszok-gyűjtőedényt is kihelyez, valamint a Rendészeti Osztály járőrei a következő hetekben a reggeli és a késő délutáni órákban folyamatos posztszolgálatot látnak el a jelzett helyszínen a szabálysértések megelőzése és szankcionálása céljából.

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásulvételét.

Tisztelettel:

Dr. Finta Béla
főosztályvezető sk.

Hatósági Iroda

palotai

HozzászólásSzerző: Moderátor2 » 2016 ápr. 26 08:00

Tisztelt Palotai!

A Városüzemeltetési Osztály tájékoztatása szerint az Életképek című újságban sajnálatosan tévesen szerepel az Énekes utcai kutyafuttató címe. A megépült kutyafuttató az Énekes utca 19. szám mögött van, jelenleg is üzemel, panaszbejelentés nem érkezett vele kapcsolatban. A 9-11. szám mögötti területre nem tervezünk futtatót, idén 1 db homokozó telepítését rendeltük meg a Répszolg Kft-től a játszótér területére.
Üdvözlettel: Moderátor
Moderátor2

HozzászólásSzerző: Moderátor2 » 2016 máj. 24 19:06

Tisztelt Palotai!

A kutyák és tulajdonosaik magatartása miatt tett legutóbbi bejelentése kapcsán a Rendészeti Osztály járőrei a panaszbejelentésében szereplő helyszínt azóta több alkalommal és eltérő időközönként (április 26-án és 27-én 09:00 óra és 12:00 óra között, április 28-án 15:00 óra és 18:00 óra között, május 9-én 09:00 óra és 12:00 óra között, valamint május 20-án 16 óra és 18 óra között) ellenőrizték — a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény 193. § (1) bek. a) – veszélyeztetés kutyával – szabálysértés és a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló 41/2010. (II. 26.) Korm. rendeletben foglaltak vonatkozásában.

A megtartott helyszíni ellenőrzések során a Rendészeti Osztály járőrei három esetben figyelmeztetést alkalmaztak, valamint minden alkalommal felhívták a kutyát sétáltató személyek figyelmét a hatályos jogszabályok maradéktalan betartására.

A Rendészeti Osztály munkatársai azt javasolják, amennyiben a jövőben szabálysértést észlel, akkor a gyorsabb és hatékonyabb eljárás érdekében kérjük, jelezze azt hétfőtől-péntekig munkaidőben a Rendészeti Osztály 305-3230-as vagy - ügyfélszolgálati időn túl - a 305-3147-es számán.
Üdvözlettel: Moderátor
Moderátor2

Előző

Vissza: Igazgatási ügyek