A XV. KERÜLET IS JÁRÁS LESZ !!!

Minden olyan téma, ami aktuális a kerület életében.

A XV. KERÜLET IS JÁRÁS LESZ !!!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2012 aug. 09 21:19

EX-KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK VÉLEMÉNYE AZ ÖNKORMÁNYZATISÁGRÓL:Főoldal
Hírek
Kiemelt témák
Események
Pályázatok
Szolgáltatások
E-learning tanfolyamok
Expó
Tudástár
Állásbörze


Az Önkormányzati Klubról - Rólunk
Ma 2012. aug. 09., Csütörtök, Emőd napja van. Holnap Lőrinc napja lesz.
Legyen ez a honlap a kezdőoldalam
Bejelentkezés
Felhasználónév


Sólyom László az önkormányzatokról !

Solyoml László volt államfő hétvégi( VIII: 6) aszófői beszédében az önkormányzatok helyzetéről is ejtett néhány szót. Az alábbiakban ezt javaslom
elolvasni.Az önkormányzatok esélyeit illetően két élményemet osztanám meg. Az egyik lehangoló, a másik meggondolandó.

Egy hónapja részt vettem a magyar polgármesterek világtalálkozóján, Gödöllőn. Soha ennyi polgármester nem ült a parlamentben, mint most. Ennek ellenére a résztvevő több száz polgármester tele volt keserű panasszal az új önkormányzati törvény miatt, és aggodalommal a járások miatt. De ezt a találkozón megjelent két államtitkár már nem hallotta. Ők elmondták tájékoztatójukat, hogy mi, hogyan lesz ezentúl az önkormányzatokkal és a járásokkal, majd távoztak.

Ugyanitt, a világtalálkozó minden alkalommal elismeréseket ad át polgármestereknek – ezüstláncot, aranygyűrűket – méghozzá egy-egy kisközség és nagyobb város polgármesterének, Magyarországról és a határon túlról is. Történetük megmutatja, hogy nehéz körülmények között is milyen sokat lehet tenni azért, hogy jó legyen az adott községben vagy városban élni. Mindennek utána lehet nézni az interneten, s az aszófőiek is biztosan ismernek hasonló eseteket.

Szándékosan mégsem valamely település konkrét példáját hozom fel pozitív példaként, hanem egy olyan szervezetét, amely a politikától független, saját programjai és sok kis egységből fölépülő országos szervezete van; amely eredményes, s emellett az önzetlenség és közösségteremtés jellemzi. A Magyar Máltai Szeretetszolgálatról van szó. Azért hivatkozom rájuk, mert ismerem és tisztelem a szervezetet; módszerét nem egyszer ajánlottam az államnak is meggondolásra. Hiszen a cigánykérdésben, a szociális téren ők valódi eredményeket tudnak felmutatni. Még egyszer kiemelem a módszert, a stílust – ez az, ahol a helyi önkormányzatok meríthetnek a példából, hiszen a stílus, a módszerek tekintetében valóban szabad kezük és korlátlan lehetőségük van. Tehát a máltaiaknál nincs parancsolgatás – hanem személyes részvétel, megbeszélés és példamutatás van. Nincs fűnyíróelv és az érintettek egy részére méltánytalan általános intézkedés. Minden a konkrét körülményekre van szabva. A tarnabodi befogadó falu, bármilyen sikeres, ismételhetetlen – a máltaiak közreműködését kérő közeli településen már egészen más rendszer működik. Itt is érvényes elv, hogy nincs ingyenebéd – aki nem annyira elesett, hogy mozdulni sem képes, saját magának is tennie kell a kiemelkedésért. Itt van a közelben a veszprémi pokoli torony példája – ahogy a nyomorteleppé züllött magasházat emeletről emeletre rehabilitálják. Ám ott csak kártyás órával lehet áramhoz jutni, csak az kap anyagot, aki megcsinálja ajtaját és ablakát, és így tovább. A legfontosabb azonban a személyes jelenlét. Itt és más nyomortelepeken ott él a rezidens, aki ismeri az embereket, az igényeket, azt, hogy ki képes hatni a közösségre, kivel, miről érdemes tárgyalni és megállapodni. S az önkéntesek hatalmas számát még nem is említettem – bennük rejlik a szervezet függetlensége és ereje.

Egy helyi önkormányzat persze nem civil szervezet. De súlyát és szabadságát csak növeli, ha együttműködik a helyi civil szervezetekkel, hiszen egy közösséget alkotnak. Egy rendszeresen és méltón megtartott falunap, a bor-út működtetése, az egymással és a választókkal együttműködő képviselőtestület – mindez bizony önálló erő egy demokratikus társadalomban, méghozzá nehezen korlátozható, tényleges ellensúly. Jó ennek tudatában lenni. Ezért örülök a meghívásnak, és az alkalomnak, hogy az aszófőiek vendégeként ehhez hozzájárulhattam."

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: A XV. KERÜLET IS JÁRÁS LESZ !!!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2012 aug. 09 21:23

JÁRÁSI HIVATAL.

A főnökség az államot képviselő Járási Hivatal lesz!
Az önkormányzat, amelyet a lakosság válasz a szavazó
fülkében, csak " DÍSZ-PNTY " lesz.....

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: A XV. KERÜLET IS JÁRÁS LESZ !!!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2012 szept. 11 13:24

RÁKOSPALOTA PESTÚJHELY ÚJPALOTA A JÁRÁSOK IGAZGATÁSA ALÁ ENGEDI AZ ISKOLÁIT, VAGY A XIII. KERÜLETHEZ HASONLÓAN KÉRI VISSZA ?

Megtartaná a jelenleg önkormányzati fenntartású általános iskoláit és gimnáziumait a főváros XIII. kerülete, s Tóth József (MSZP) polgármester erre biztatja a többi polgármestert is.

Az önkormányzat pénteken azt közölte az MTI-vel, hogy a kerület képviselő-testülete csütörtökön kinyilvánította: továbbra is fenntartaná iskoláit. Emellett kifogásolták, hogy az átadásról szóló köznevelési törvény nem helyi közügyként kezeli a közoktatást.

Tóth József a fenntartóváltás kapcsán felhívással fordul a többi polgármesterhez, azt kérve "a gyermekek jövőjéért aggódó, az oktatást és nevelést helyi közügynek tekintő, felelős polgármesterektől", hogy csatlakozzanak a XIII. kerületi kezdeményezéshez.

A kerületvezető levélben fordult Balog Zoltán emberierőforrás-miniszterhez is; 31 indok felsorolásával érvelt az iskolák önkormányzati fenntartásban maradása mellett, és ezek megfontolását, mérlegelését javasolta a tárcavezetőnek.

A XV. kerület az államosítás elől nem kívánja kivonni az intézményeit?

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: A XV. KERÜLET IS JÁRÁS LESZ !!!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2012 dec. 30 18:34

SZEMBENÉZÉS ÉS IRÁNYVÁLTÁS 2010 - 2014 DOKUMENTUMBAN MÉG FOGALMUK SEM VOLT ERRŐL !!!

E párdokumentumban még sem az államosításról, sem a járássá való ketté szakításról nem írnak! Vagy akkor hazudtak,
vagy az egész fideszista hatalom menet közben gondolta ki, hogy ez a Kádár rendszerben működő közigazgatást kellene
visszarendezni! A december 19-i képviselő-testületi ülésen a FIDESZ - KDNP 2/3-os frakció keményen védte az államosítást,
a kerület a vagyonának több mint 2/3-át elveszti, de ezt kártérítés nélkül önként dalolva adják át....ez a lokálpatriotizmus!!!

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: A XV. KERÜLET IS JÁRÁS LESZ !!!

HozzászólásSzerző: nemkati » 2013 jan. 02 19:23

Ma szerettem volna beszélni valakivel telefonon az Okmányirodából. A kerület honlapján felsorolt 6 számon senki nem vette fel a kagylót, plusz a központi számon az Okmányiroda mellékét is megpróbáltam, az se jött be. Végül a központi számon vártam a kezelő jelentkezésére, így végre tudtam valakivel beszélni (nem mutatkozott be). Azt viszont megtudtam, hogy az álatalam hívott számok már nem az Okmányirodához tartoznak hanem a Hivatalhoz, a honlapon azért nem szerepelnek az új számok, mert az még nem lett frissítve, de azt nem lehet tudni, hogy mit hol fognak intézni, mi kihez fog tartozni, hogy érhető el a kormányablak, egyáltalán, értsem meg, hogy mától lépett érvénybe egy csomó új törvény, de hogy kinek mit kell csinálni, azt nem tudni.
És ez még csak rosszabb lesz.

Gratulálok!
nemkati
 
Hozzászólások: 373
Csatlakozott: 2004 okt. 01 15:56

Re: A XV. KERÜLET IS JÁRÁS LESZ !!!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2013 jan. 03 15:48

A JÁRÁSI HIVATAL = ÁLLAMOSÍTÁS ! ROSSZ SZOLGÁLTATÓ LEHET A KÖZPONTI ÁLLAMI KÖZIGAZGATÁS ......

2013 január 1-től az alapvető, egy település lényegét jelentő oktatást és a vele járó vagyont az állam kártérítés nélkül államosította!
Hivatalosan állami fenntartásba vette a kerületben is az eddig önkormányzati köznevelési intézmények, s ezzel beolvadtak a Klebelsberg Intézményfenntartó
Központba. A volt iskoláink feladatainak ellátását szolgáló ingó és ingatlan vagyon, ideértve a taneszközöket, és felszereléseket is viszi el az állam! Az állam intézményfenntartó Központ ingyenes használatába, illetve kezelésébe kerül! Az állami intézményfenntartó foglalkoztatotti állományába tartoznak az idei évtől a pedagógusok ( ők is államosításra kerültek..), valamint az oktató és nevelő munkát közvetlenül segítő közalkalmazottak is. A törvény alapján munkavégzési helyük a tanítási év végéig változtatható meg! Ám elvitték az önkormányzati közpénzből végzett értéknövelő rekonstrukciók és fejlesztési építményeinket is, amely több milliárd forint csak a rendszerváltás óta!!!

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: A XV. KERÜLET IS JÁRÁS LESZ !!!

HozzászólásSzerző: fazekas » 2013 jan. 05 17:09

Mit kell itt siránkozni? Mit vesz el az állam? Az állam mi vagyunk. Legfeljebb egyes rosszul üzemelő intézmény nem fogja elherdálni az oktatásra szánt vagyont.Az épületek itt maradnak. A Petőfivel mit kezdtünk?
Felesleges riogatás,ezután nem az itteni, hanem a föntebbi csókosok kapják, osztják a poziciókat, jutalmakat. :evil:
fazekas
 
Hozzászólások: 513
Csatlakozott: 2005 nov. 01 21:34

Re: A XV. KERÜLET IS JÁRÁS LESZ !!!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2013 jan. 05 17:23

EZ A LEEGYSZERŰSÍTÉS AZ, AMI MIATT NEM LÁTJA SOK KORMÁNYPÁRTI A SZOMORÚ ÉS TÚL DRÁGA JÖVŐT !

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: A XV. KERÜLET IS JÁRÁS LESZ !!!

HozzászólásSzerző: Magdi » 2013 nov. 09 11:25

nemkati írta:Ma szerettem volna beszélni valakivel telefonon az Okmányirodából. A kerület honlapján felsorolt 6 számon senki nem vette fel a kagylót, plusz a központi számon az Okmányiroda mellékét is megpróbáltam, az se jött be. Végül a központi számon vártam a kezelő jelentkezésére, így végre tudtam valakivel beszélni (nem mutatkozott be). Azt viszont megtudtam, hogy az álatalam hívott számok már nem az Okmányirodához tartoznak hanem a Hivatalhoz, a honlapon azért nem szerepelnek az új számok, mert az még nem lett frissítve, de azt nem lehet tudni, hogy mit hol fognak intézni, mi kihez fog tartozni, hogy érhető el a kormányablak, egyáltalán, értsem meg, hogy mától lépett érvénybe egy csomó új törvény, de hogy kinek mit kell csinálni, azt nem tudni.
És ez még csak rosszabb lesz.

Gratulálok!


Azóta sem változott semmi. Először is a bpv.hu-n sehol sem találni az okmányirodát és elérhetőségét. A Google-n megtalálni, de tényleg még a régi számok vannak amik folyamatosan foglaltak, meg rossz nyitvatartás szerepel. ÉS: nincs is kiírva, hogy Okmányiroda! A Bácska utcában Budapest Főváros Kormányhivatala a felirat. A jó telefonszám: 795-7708 kedves illetékesek írják ki a honlapunkra legyenek szívesek, csak a sorszámon szerepelt alul, mikor már késő!
Magdi
 
Hozzászólások: 139
Csatlakozott: 2006 márc. 06 09:24

Re: A XV. KERÜLET IS JÁRÁS LESZ !!!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2013 dec. 04 14:06

KETTŐS KÖZIGAZGATÁST HOZTAK LÉTRE !

Az okmány iroda az nem a kerület, az maga az állam kinyújtott keze, tehát őt nem lehet a http://www.bpxv.hu honlapon kérni,
ők a kettős hatalom erősebbik lába - és ennyi! Ügyfélbarát ügyintézés a kampány programokon és szórólapokon olvasható,
az ügyfél szaladgáljon, ha a hatalomtól akar valamit!!!

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: A XV. KERÜLET IS JÁRÁS LESZ !!!

HozzászólásSzerző: nemkati » 2013 dec. 09 12:16

Hajdu LÁSZLÓ írta:KETTŐS KÖZIGAZGATÁST HOZTAK LÉTRE !


Akkor ezért nincs kiírva a honlapra? Ettől még ki lehetne írni az elérhetőséget, nem hiszem, hogy olyan nagy munkába kerül.

Tele van a hócipőm azzal, ami ebben az országban megy. Remélem, nem kell már sokat várni, hogy minden megváltozzon! :mrgreen:
nemkati
 
Hozzászólások: 373
Csatlakozott: 2004 okt. 01 15:56

Re: A XV. KERÜLET IS JÁRÁS LESZ !!!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 máj. 20 21:03

EGY KIS HUMOR, EZT CSAK MOSOLYOGVA LEHET ELVISELNI !

(átvettem!)

Orbán Viktor ellátogat egy általános iskolába, hogy válaszoljon a gyerekek kérdéseire. Egy kis srác felteszi a kezét, mire Viktor megszólítja:
- Mi a neved, kisfiam?
- Móricka.
- Mondd a kérdésedet!
- Nekem három kérdésem van:
1. Miért vette el a kormány a magánynyugdíjpénztár tagok pénzét?
2. Miért vette el a kormány a szolgálati nyugdíjakat?
3. Mikor fogja végre a kormány ténylegesen az emberek érdekeit szolgálni?
Ebben a pillanatban kicsöngetnek, de Viktor megígéri, hogy a szünet után folytatják. Szünet után Viktor visszatér, és megkérdezi, hol is tartottak.
- Ja igen, a kérdések. Kinek van kérdése?
Egy másik kis srác felteszi a kezét.
- Hogy hívnak, kisfiam?
- Pistike.
- Nos, Pistike, mik a kérdéseid?
- Nekem öt kérdésem van:
1. Miért vette el a kormány a magánynyugdíjpénztár tagok pénzét?
2. Miért vette el a kormány szolgálati nyugdíjakat?
3. Mikor fogja végre a kormány ténylegesen az emberek érdekeit szolgálni?
4. Miért csöngettek ki 20 perccel a szünet előtt?
5. Hová tűnt Móricka?
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: A XV. KERÜLET IS JÁRÁS LESZ !!!

HozzászólásSzerző: fazekas » 2014 máj. 21 07:17

Gyenge kis próbálkozás. :roll:
Öntől tobbet vártam,Túlértékeltem. :twisted:
fazekas
 
Hozzászólások: 513
Csatlakozott: 2005 nov. 01 21:34

Re: A XV. KERÜLET IS JÁRÁS LESZ !!!

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2014 máj. 21 09:54

És még egy jó kis baloldali "vicc"! Ez az igazi humor - szocialista módra. :twisted:
http://mno.hu/ahirtvhirei/bajnai-orban- ... ik-1227427
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19

Re: A XV. KERÜLET IS JÁRÁS LESZ !!!

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 máj. 25 15:29

A JÁRÁS LÉTREHOZÁSA AZT JELENTI, HOGY MEGOSZTOTTÁK A KERÜLETET ADDIG SZOLGÁLÓ KÖZIGAZGATÁST !!

Ezzel kettős helyhatalom jött létre ! Az ügyfelekkel játszanak, ha úgy tetszik fociznak velük. Küldözgetik ide oda az ügyfélbarát
szolgáltatás keretében. A két hivatal sem tudja, hogy egyik, vagy a másik ügy az milyen részében önkormányzati és mennyiben
a kormány-hivatal hatásköre....?
És akkor a harmadik hatalomról a Klebelsberg Kunó Intézményfenntartó helyi hatalomról nem is beszéltem...?
Csatoltál egy viccet.
Nos kedves fórumozó társam ahhoz képest....EZ A VICC !!

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Következő

Vissza: KözéletKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég

cron