Közmunka...

Minden olyan téma, ami aktuális a kerület életében.

Közmunka...

HozzászólásSzerző: Musuka » 2011 jún. 22 10:37

Valóban minden képzeletet felülmúl!

Kezdem a jó hírrel: májusban egyszer biztosan nem hazudott Szíjjártó Péter, mikor megígérte, hogy "nagyszabású, minden eddiginél nagyobb és minden képzeletet felülmúlóan nagy közmunkaprogramokat" indítanak.

Ez idáig a legrémisztőbb fideszes törvényjavaslat, nem is tudom hol kellene elkezdeni.

1. A közmunkaprogramért a Belügyminisztérium lesz felelős.

2. Nem kaphatna szociális segélyt az, aki elutasítja a neki felkínált, és a törvényben előírt feltételeknek megfelelő közmunkát, (jelenleg 182 ezer ember részesül ilyenben).

3. Az álláskeresési járadék (munkanélküli segély) 180 napig jár. A teljes, 180 napos folyósítást igénybe vételéhez közel öt év munkaviszonyra lesz szüksége. (Egy napi járadékhoz az eddigi öt helyett tíznapi munkaviszonyra lesz szükség.)

4. Elvehető lesz az álláskeresési járadék attól, akinek a munkaügyi szerv közmunkát ajánlott fel, de visszautasította azt.

5. A közmunka alól nehéz lesz kibújni, mert létrehoznak egy egységes nyilvántartási rendszert, amelyben minden munkanélküli szerepel, aki valaha kapott valamilyen ellátást.

6. Ha a közmunkás lakhelye és a közmunka végzésének helye között az oda-visszaút több, mint 6 óra, akkor az illetékes fővárosi és megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve által kiadott engedélynek megfelelő térítésmentes elhelyezést, tisztálkodási és étkezési lehetőséget kell biztosítani. Ha az oda-visszaút meghaladja a 3 órát, akkor csak szállást kell biztosítani. Ha a munkavégzés meghaladja a napi 4 órát, akkor napi egyszeri étkezést kell biztosítani.

7. A közmunkások jogviszonya az un. közfoglalkoztatási jogviszony lesz, mely több ponton eltér a Munka Törvénykönyvétől.

8. A közmunkások napi 4 órában dolgoznak majd, a ezért bruttó 46 800 forint lesz. A 6-os pontból következik: ha a 4 órás közmunkáért 3 óránál többet kell utazni, akkor elszállásolják őket, ha kevesebbet, akkor ingázni kell.

9. Magáncéget kölcsönözhetnek közmunkásokat. Ekkor nem a minimálbért kell kifizetni, hanem az un. közfoglalkoztatási bért, ami valószínűleg kevesebb lesz a minimálbérnél. A munkaerő-kölcsönzés már most is egy embertelen biznisz, lásd: "Új Élet a munkásoknak, de még milyen."

10. A kormány felkéri a felügyelete alá tartozó szerveket, hogy a közbeszerzési eljárásoknál teljesítési feltételként vegyék figyelembe a közfoglalkoztatás minél nagyobb arányú megvalósítását. Az állami megbízások elnyerésénél tehát a kormány szándékai szerint előnyt jelentene, ha egy vállalkozó minél nagyobb számban vállalja közmunkások foglalkoztatását.

Hány munkahelyet teremt ezzel a programmal az állam? Nullát.
Hány embernek fog megszűnni az állása, ha a helyére a minimálbérnél kevesebb összegért lehet az államtól közmunkásokat kölcsönözni? Sokaknak.

Orbán Viktor megmondta: "A gátépítés, a csatornatisztítás, a víztározó-építés nem a 21. századi technológiával történik Magyarországon, hanem közmunkában."

A kormányzati filozófiát a Hírszerzőnek remekül foglalta össze egy fideszes forrás:
"A közmunkaprogramokba bevont munkások egy jelentős hányada persze nem fog visszatérni az elsődleges munkaerőpiacra, mert képzetlenek. Hiába próbálták átképezni az utóbbi 8-10 évben uniós támogatásokból őket, a központi elvárások hiányában ez a kormányzati hozzáállás egyértelműen megbukott. Viszont munkára kell fogni őket, mert mentálisan nekik sem jó, hogy a segélyekből és időszaki feketemunkából élnek, ráadásul ez komoly társadalmi feszültségeket gerjeszt. Szakítani kell az korábbi években az SZDSZ fémjelezte 'hímes tojás' mentalitással. Persze komoly konfliktusokra számítunk, sokan elégedetlenkednek majd, de Pintér képes lesz ezt kezelni."

Az apró mozaikok lassan összeállnak:
Azért ragaszkodik a 47 ezer rendvédelmi nyugdíjas visszahívásához, mert belőlük lesznek a közmunkások munkafelügyelői. Nélkülük nem lehet elindítani a programot, mivel nem lennének, akik a több százezres közmunkástömeget irányítanák, felügyelnék. Viszont ha nem indul be ez a közmunkaprogram, akkor nem teljesül a Fidesz "sajátságos" munkaprogramja, illetve a kiadáscsökkentés sem teljesülni. Olyan mint egy dominósor, és az első bábuk az 57 év alatti nyugdíjas rendvédelmisek.

A "Szolgálat és Becsület" érdekvédelmi mozgalom honlapján konkrét terveket lehet olvasni, túlságosan konkrétak ahhoz, hogy kamunak lehessen minősíteni.

Három nagy területen indulnak el a közmunkák:
1. Stadionépítések
- A Puskás Ferenc Stadion bontását októberben kezdik, közmunkásokkal.
- Az új debreceni stadiont 4000 közmunkás fogja építeni, az Észak-Kelet Magyarországi és a Központi régiókból. A visszahívott szolgálati nyugdíjas rendőrökből (ugyanebből a régiókból) 1300 fő vesz részt szervezési és közbiztonsági feladatok végrehajtásában. A közmunkásokat konténerekben szállásolnák el, a rendőrök is ott laknának, de ők dupla méretű és jobb felszerelésű lakókonténereket kapnak.

2. Víztározóépítések
- Beregi-víztározó: 8000 közmunkás a Kelet-Magyarországi régióból, 2500 rendőr felügyeli őket.

3. Gátépítés és földmunkás
- Kulcs: A megcsúszott löszfal megerősítése. 2200 közmunkás, 350 rendőr.
- Budapest, Római-part: 1800 közmunkás, 150 rendőr.
- Tisza, a Szolnok-Csongrád közötti 120 km-es szakasz. 6500 közmunkás, 1200 rendőr.
- Főútvonalak felújítása és erdősítés: 5500 közmunkás, 1400 rendőr.

Konténertáborok, közmunkások, rendvédelmi felügyelők ... végül is semmi újat nem talált ki a Fidesz, volt már ilyen többször is a történelemben. Igaz, nem szívesen emlékezünk rá, de attól még volt.

Ha jól értem, akkor mondjuk egy pécsi munkanélkülinek felajánlják a debreceni közmunkát. Ha elfogadja, akkor megkapja azt a nettó 33 ezret, ha nem, akkor nem kap egy forint állami pénzt sem.
Mivel Debrecen messzebb van 1,5 órai útnál, ezért elszállásolják egy konténerbe, a többi közmunkás mellé, napi 4 órát dolgoztatják, a többi 20 órában ki tudja mit fog csinálni, és hétvégére hazaviszik. Mindezt a nyugdíjból visszahívott rendvédelmis fogja felügyelni, irányítani, aki ugyanúgy szop, mint a közmunkás, hiszen neki ott kell lakni, ő is csak hétvégére mehet haza. Vajon a napi 4 órás munkájuk után kiengedik őket megnézni Debrecent, vagy a tábort nem hagyhatják el? Lesz vajon kerítés, meg őrtornyok?
Szolnokról viszont csak 1:15 perc Debrecen vonattal, a szolnoki közmunkásokat az állam minden nap elviszi Debrecenbe a 4 órás közmunkára, majd haza. Klasznak hangzik ...

Bármelyikünk elveszítheti a munkáját ... és akkor jöhet a rabszolgaközmunka. Bele sem merek gondolni, hogy mondjuk a munkavédelmi szabályokat hogyan fogják betartani egy ilyen építkezésen, mindezt a teljesen vegyes és képzetlen közmunkástömeggel. Azonkívül ugye nincs szabadság, nincs túlóra, igazából nincs nekik semmi joguk...

A közmunkaprogram egy *oops nagy zsákutca, ettől nem lesz több embernek munkája. A Fiatal Demokraták szép nagy utat tettek meg 1989-től. Ez olyan rémisztő, hogy nehéz bármit is mondani ... remélem senki sem kerül olyan helyzetbe, hogy el kell fogadni a felajánlott közmunkát.

Ki, mit gondol erről?
Musuka
 
Hozzászólások: 400
Csatlakozott: 2005 aug. 05 10:43

Re: Közmunka...

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2011 jún. 23 12:49

lényeges, hogy ez a munkanélküliség ügyében aktiv pótcselekvés:

a xv. kerületben a fele pénz elvétele forgatókönyv!
a zárolt költségvetési tételek miatt, sem az önkormányzatnak, sem a magyarországi vizgazdálkodásnak, vagy a
környezetvédelemnek, nincs pénze még üzemanyag és minimális dologi költségek kifizetésére, nemhogy 500 fő
(ezt nyilatkozta a szóvivő) foglalkoztatása gátépitésre, a szükséges szerszámot, a munkaruhát és a gátakra való kiszállitást
sem tudják biztositani, ráadásul csak 4 órában!!!!!
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: Közmunka...

HozzászólásSzerző: Musuka » 2011 jún. 23 13:28

Köszönöm hozzászólását.
Igen, én is amolyan pótcselekvésnek gondolom.
Az álláskeresési járadék most 90 napnál jár az általam említett 180 nappal szemben... Valószínűleg még módosítják 1x-2x a javaslatot, vagy is nem tudni, hogy 90 vagy 180 nap lesz. A 46.800 Ft a megélhetéshez kevés, az éhen haláshoz meg sok...

A topik megnyitásánál tulajdonképpen az vezérelt, hogy a testvérem több mint 2 éve munkanélküli. 57 éves. Mostanra semmilyen járadékban nem részesül, még csak szociálisban sem, legutóbb azzal utasították vissza a kérelmét, hogy válása után van egy saját tulajdonú 1 szobás lakása és egy személygépkocsija, így nem jogosult segélyre (nem kerületünkről van szó). Azért szerintem 57 évesen nem olyan nagy dolog ez. Ezerrel keres munkahelyet. A választások után levelet írt a jelenlegi miniszterelnök úrnak, - munka ügyben. "Természetesen" nem Ő válaszolt. Munkatársa azt javasolta, hogy jelentkezzen Győrbe, az Audi gyárba. Nem röghöz kötött, hajlandó lenne költözni is, - de az Audi nem kér 57 éves emberekből... Meg más sem. Akkor most mi marad számára? Én. Vagy is én fizetem a számláit, segítem, ahol tudom.
Itt van lehetőségként még a közmunka program. De hogyan is engedhetném el egy tulajdonképpeni munkatáborba, annyi pénzért, amiből továbbra sem tud megélni ?

Vannak azért még itt újabbak is...
Rogán Antal legújabb törvényjavaslata szerint július 1-től minden munkáltató köteles felvenni még egy embert. Természetesen az intézkedés a nemzeti érdekek mentén differenciál, miszerint a családi gazdaságoknak elég, ha a jövőben a nagymamát is bejelentik, akit a költségeik mérséklésére természetben is díjazhatnak, így az adóalapjukból leírhatják a vasárnapi ebédet és ezzel nem mellesleg kipótolják a mama nyugdíját. A hazai tulajdonú kisvállalkozások versenyképességük megőrzése és plusz kiadások elkerülése érdekében azonos bértömeggel gazdálkodhatnak, így minden ember helyére két olcsóbb felvételével javíthatják a foglalkoztatottság helyzetét. A nem magyar állampolgárokat is foglalkoztató nagyvállalatoknak minden alkalmazottjukat honosítani kell, akik vállalják, hogy ezentúl Magyarországon adóznak. Az állami szervezetek a kormánypárt legutóbbi kongresszusán elfogadott 5 éves tervben meghatározott átalakítási program iránymutatásai alapján, ha bezárnak egy kormányzati szervezetet, akkor kötelesek helyette két másikat nyitni, avval a kitétellel, hogy az újak nevében szerepeljen a nemzeti szó. Az önkormányzatok közmunkaprogramja a munkaidő felezésével már megoldódott, így ez a fejezet kipipálva. Végezetül a hazánkban működő multiknak annyi embert kell felvenniük a kis- és középvállalkozásoktól elküldött "drága munkaerőből" merítve, hogy az országban a foglalkoztatottak száma összességében elérje a 10 milliót, így a világon először nálunk lesz minden állampolgárnak, csecsemőtől az aggastyánig munkahelye :-)))

Ezzel mindenki jól jár, de az is lehet, hogy nem. Hogy ez ne következhessen be, a rendelet végrehajtását az újonnan létrehozott munkahelyvédelmi nemzetőrség emberei célzottan ellenőrzik, akik a szabályszegőket a munkahelyteremtő bírságon túl azzal is büntetik, hogy a helyszínen felvetetik magukat az alkalmazottak közé. Na, ez szép lesz :-)))
Musuka
 
Hozzászólások: 400
Csatlakozott: 2005 aug. 05 10:43

Re: Közmunka...

HozzászólásSzerző: durci » 2011 jún. 23 17:38

Volt idő amikor a kubikusok talicskástól-lapátostól,gyalog jöttek Szentesröl Pestre munkát keresni .(Utánna lehet nézni !) Volt idő amikor egy tál ételért dolgoztak emberek Budapest újjáépítésekor ! Volt idő amikor pár év alatt városokat ,ipart,mezögazdaságot teremtettek apáink !(plusz a Tervkölcsön és Békekölcsönök !Utánna lehet nézni !) Ennyit arról,hogy rabszolgamunkát kell végezni ! Aki nem dolgozik ne is egyék !! Ezt sem én találtam ki !!!
durci
 
Hozzászólások: 683
Csatlakozott: 2005 nov. 29 08:25

Re: Közmunka...

HozzászólásSzerző: Musuka » 2011 jún. 23 20:24

durci írta:Volt idő amikor a kubikusok talicskástól-lapátostól,gyalog jöttek Szentesröl Pestre munkát keresni .(Utánna lehet nézni !) Volt idő amikor egy tál ételért dolgoztak emberek Budapest újjáépítésekor ! Volt idő amikor pár év alatt városokat ,ipart,mezögazdaságot teremtettek apáink !(plusz a Tervkölcsön és Békekölcsönök !Utánna lehet nézni !) Ennyit arról,hogy rabszolgamunkát kell végezni ! Aki nem dolgozik ne is egyék !! Ezt sem én találtam ki !!!


Így van. De hogyan? Édesapámnak katonatisztként kötelező volt "békekölcsönt" jegyezni. Közben mi éheztünk, mert Tőle szigorúan levonták havonta az összeget. Részt vett pl. Sztálinváros (most Dunaújváros) építésében is, amolyan büntetésként. Szintén éheztünk és a család szét volt szakítva. Jó volt ez? Vagy kinek volt jó?

Egyébként nagyon szép és ismert emberi tulajdonság annak óhaja, hogy a dolgok ne változzanak, illetve maradjanak abban a „jó állapotban” amiben éppen „vannak”.
Én is voltam már így, de ez semmit nem számít. Gondolom a Barca elnöke is befagyasztaná a BL-t 20 évre, hogy más már ne lehessen bajnok. Stb.
Lényegében OV is ezt érzi, amikor arról nyilatkozik, hogy milyen jó ez így. Mindenesetre nagy a betonkeverők keletje, bár semennyit nem fogy a beton, mégis betonoznak....
De nincs ezzel semmi baj...

A baj azzal van, hogy közmunkában nem azok fognak dolgozni, akiknek kellene. Ismét szétszakítanak családokat... A hajléktalanok pedig itt élvezkednek tavasztól-őszig... Nem dolgoznak, még is esznek, isznak...
Vagy is kedves Durci azok esznek, akik nem dolgoznak...
Musuka
 
Hozzászólások: 400
Csatlakozott: 2005 aug. 05 10:43

Re: Közmunka...

HozzászólásSzerző: durci » 2011 jún. 24 08:18

Tisztelt Topó !
"A baj azzal van, hogy közmunkában nem azok fognak dolgozni, akiknek kellene. Ismét szétszakítanak családokat... A hajléktalanok pedig itt élvezkednek tavasztól-őszig... Nem dolgoznak, még is esznek, isznak...
Vagy is kedves Durci azok esznek, akik nem dolgoznak..."

Pont ezt szerettem volna érzékeltetni,hogy volt idő amikor sok választása nem volt családoknak és embereknek ha élni akart !Keservesen huzták az igát,mert muszály volt ! Igaz volt amiket írtam ! Miért is nem lehet olyan emberekre(nyomást gyakorolni) akik kifogások tömkelegével szabotálják le,hogy dolgozni kelljen ! Olyan emberekre gondoltam akik nagy ívben kerülik a munkát és mégsem halnak éhen ! Munkán kivül mindent vállalnak !

Üdvözlettel:durci
durci
 
Hozzászólások: 683
Csatlakozott: 2005 nov. 29 08:25

Re: Közmunka...

HozzászólásSzerző: durci » 2011 jún. 24 08:59

Bocsánat Topó ,csak benéztem ! Musukának válaszoltam ! Elnézést kérek !
durci
 
Hozzászólások: 683
Csatlakozott: 2005 nov. 29 08:25

Re: Közmunka...

HozzászólásSzerző: Topó » 2011 jún. 24 22:30

durci írta:Bocsánat Topó ,csak benéztem ! Musukának válaszoltam ! Elnézést kérek !


Semmi gond :D !
Lennék én szerény,
de nincs mire...
Topó
 
Hozzászólások: 386
Csatlakozott: 2004 nov. 29 18:17
Tartózkodási hely: Rákospalota

Re: Közmunka...

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2011 jún. 27 12:59

" AKINEK NINCS SEMMIJE AZ ANNYIT IS ÉR!! (ezt egy kormánypárti közszereplő állitja, aki egyike az új értékrend diktálásnak)
VAN E MA MUNKAERŐ PIAC??
E PIACON A TÖBBSÉG AZ EGYKULCSOS ADÓ MIATT ELEVE ROSSZABBÚL JÁRT!!
ÉS AZ ÉHBÉRÉRT DOLGOZÓK: nos a közmunka ezekről az áldozatokról szól, hiszen 23-án, a mult héten közzétették a kormány
részletes foglalkoztatáspolitikai elképzeléseit tartalmazó MAGYAR MUNKATERV elnevezésü, éhbér-direktíváit megísmerhettük.
A napnál is világosabb, a kormány egyre több embert akar kitenni végérvényesen a jóléti ellátások rendszeréből!?
Csak egy példa:
"közfoglalkoztatásban ugyanis közfoglalkoztatási minimálbért lehet majd keresni, ami nem egyenlő a hivatalos minimálbérrel."
És a lényeg a kényszer:
"az egyén messze szakképzetsége alatti munkát elvállaljon az kényszer lesz, az is, hogy otthonától távol, olyan helyen dolgozzon,
amelynek megválasztásába semmilyen beleszólása nincs, hogy tömegszálláson éljen a munkavégzés idején - állitja, hozzátéve:
béke idején elképzelhetetlennek tünik, de még szükségállapot esetén is valószinütlen a közmunkát végzők intenziv rendőri
felügyelete. A KISZIVÁRGOTT arányok - nagyjából ötezer közmunkást ezer(nyugdijból visszarendelt) rendőr felügyelne!! Ez is az
oka, hogy a közmunka a belügyminiszter irányitása alá van/lesz rendelve...
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: Közmunka...

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 máj. 31 13:45

KÖZMUNKA MA CSALÁDOK TÖMEGEINEK AZ ÉLETBEN MARADÁST JELENTHETNÉ !

Jelenthetné, ha volna! Az önkormányzat csak minimális anyagi, szociális és infrastruktúrát hajlandó biztosítani e családok segítésére.
A foglalkoztatást helyettesítő támogatás 2012-höz képest 2013-ban csökkent és 2014-ben is tovább csökken. Ez tart életben sok családot,
ezt 2013-ban 1220 ember vette igénybe, ám ez az összeg az öregségi nyugdíj minimum a 28 500 Ft-nak mindössze a 80 %-a!!
Na ember ebből éljél meg!

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: Közmunka...

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2014 jún. 02 14:14

Re: Közmunka...

UNREAD_POSTSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 máj. 31 12:45
KÖZMUNKA MA CSALÁDOK TÖMEGEINEK AZ ÉLETBEN MARADÁST JELENTHETNÉ !


Hááát, nem is tudom.... Talán valóban jobb lenne, ha inkább segélyt folyósítanának a rászorulóknak, mint hogy közmunka-programmal visszavezessék vagy bevezessék őket a munka világába! Mint egykor régen, amikor sikerült rászoktatni egy bizonyos réteget arra, hogy a segély az alanyi jogon jár. De gondolom mindegy mit vezet be az új kormány, az úgysem jó. 8)
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19

Re: Közmunka...

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 jún. 02 22:52

JELENLEG NINCS ÉRDEMBEN KÖZMUNKA ÉS SEGÉLY PEDIG MEGALÁZÓAN ALACSONY ÖSSZEG.

A kerületben ezért kellenének munkahely teremtő beruházások. Ki lehet kötni, hogy kerületi munkaerőt lehet
elsődlegesen igénybe venni annak aki itt akar befektetni. Velük társadalmi együttműködési szerződést kötni.
Ám ide nem jön a befektető! Négy év alatt sem hazai, sem külföldi tőke nem tudott letelepedni, ennek a komoly
és mély oka a kerület vezetőjének a felfogása. Eddig elüldöztek minden kísérletezőt. Anno 1,7 - 2,1 % között mozgott
a munkanélküliség a kerületben. Ám évente sorra adtuk át a beruházásokat, most évek óta még építési engedély
kérésig sem jutnak el a cégek, már a gondolat felvetésénél elhajtják őket!
Nem kell ide a kormány, itt helyben folyik a kártékony település gazdálkodás!

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: Közmunka...

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2014 jún. 03 08:34

Kedves László!

Gondolom itt azt sérelmezed, hogy nem engedték a konténerváros letelepedését és megszüntették a bolhapiacot!? :shock:
Vagy esetleg gyárakban-üzemekben gondolkodsz, amelyek a szemétégetőhöz hasonlóan csak a bűzt és koszt termelnék a kerületnek, a hasznot pedig másnak!? :(
Én azért jobb szeretném, ha nem létesülne több pláza, üzem és egyéb multikat kiszolgáló létesítmény, ahogyan azt sem, hogy a családi házak közé többszintes társasházakat építsenek!
És ha jobban odafigyelnél, láthatnád, hogy létesült ez-az a kerületünkben, ahogy az Észak-Pesti Kórház is lassan beindul majd, ahol szintén új munkahelyek létesülnek ez által. :wink:
További kellemest kívánok! 8)
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19

Re: Közmunka...

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 jún. 03 18:45

KEDVES HOZZÁSZÓLÓ FÓRUMTÁRSAM !

Aki még szemtől szembe nem találkozott munkához nem jutó emberrel, az mondhat olyanokat amit leírtál!
Az aki naponta a szegénységet, az elesettséget, a kilakoltatástól rettegőt látja az kicsit lejjebb adja a hangját.
Nekem a telefonom, az e-mailem, a facebook üzenő falam, a telefonom hang és SMS szolgáltatásain ezeket
illik meghallgatnom, arról már nem is beszélve, hogy az utcán járva jönnek sorra a panaszok. A lakásomra
naponta jönnek és csöngetnek segítség reményében.
Mert miért is?
Azért mert a kerület vezetése nem áll velük szóba. Nem lehet hozzájuk bejutni, a polgármesterhez szinte lehetetlen.
Beadványaikra, a leveleikre nem válaszolnak, van aki négy levelet, köztük tértivevényes adott be azonos témában, ám
válasz nem kap......még elutasítót sem!
A közmunka mindenki tudja pótcselekvés. Ezért a helyi vezetés feladata és felelőssége, hogy minden idegszálával az
itt élő embereknek kenyérkereső munkahelyet, új többlet lehetőséget biztosítsanak! Ez négy év alatt itt, ennek a
kerületi vezetésnek nem sikerült, nem is törekszenek erre! Ők jól megvannak, aki meg szegény az menjen kukázni!
Nem azt a világot éljük ahol kilakoltatás a kerület vezetésének fő feladata, ebben baromi sikeresek, ez tény!
Gondolom ez így helyes! Legyen inkább 400 üres lakás és részben ez miatt tömeges hajléktalanság...nem érdekes,
a lényeg ki a helyi hatalom, igen e pozícióból a kis embert közmunkára lehet ítélni, el lehet a lakásából zavarni, nem
válaszolni a leveleikre, telefonjuk titkos, ,,,! Egy szociálisan érzéktelen vezetés a szolgáltató funkció helyett az
uralkodó pozícióból diktál. Ez már sok, ez nem egy ilyen szegény kerülethez illő vezérkar...én így ítélem meg!!!!

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48


Vissza: KözéletKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron