Testületi Ülés

Minden olyan téma, ami aktuális a kerület életében.

Re: Testületi Ülés

HozzászólásSzerző: banogabor » 2013 aug. 09 23:52

Köszönöm szépen Dr. Ódor József úrnak a kiegészítést! Igazán kár, hogy többeknél - főleg kormánypártiaknál - nem talál (egyenlőre) táptalajra...hogy valamit ők is tegyenek hozzá. Bizony, jól mondja: tényleg erkölcsös politikára volna szükség, amit épp a mai napon (tetten érhetően) ismét felrúgott a nagy múltú ellenzéki párt, de most ezt nem részletezném!

Csupán röviden még azt is hozzátenném, hogy a fentieken kívül még van pár sarkalatos dolog, ami miatt távol tartja magát a nyilvános politizálástól az átlagember. Az egyik, hogy a lakosság döntő többségében valójában fogalma sincs az országvezetés hierarchiájáról. Azt még csak-csak tudja, hogy ki az a miniszerelnök, köztársasági elnök, polgármester, de hogy mire jók azok az ilyen-olyan bizottságok. Egyáltalán milyenek vannak és mi a dolguk, mit csinálnak. Mi a dolga egy felügyelőbizottsági elnöknek (azon kívül, hogy busásan jövedelmez neki a tisztség), miből lehet tudni, hogy ha nem rendesen az ország (városrész) érdekében cselekszik és ez milyen közvetett vagy közvetlen hátrány okoz neki.

Erre az az átlagpolgár kézenfekvő válasza, hogy "nem értek hozzá"...és egyébként igaza van! Amikor például arról kellett döntenie az országnak, hogy közvetlenül válassza meg a Köztársasági Elnököt vagy sem, az emberek többsége szerintem azt sem tudta, hogy eszik-e vagy isszák a Köztársasági Elnököt! Emellett az akkori parlamenti pártok tettek is róla, hogy érdektelenségbe fulladjon a népszavazás, így érvénytelenség okán a Parlament "magához ragadta" a megválasztás lehetőségét, még mielőtt bárki érdemben lépni tudott volna.
( http://hu.wikipedia.org/wiki/1990-es_magyarorsz%C3%A1gi_n%C3%A9pszavaz%C3%A1s )

Vessünk egy pillantást erre, ugyanis az egész ügy a lakosság szinte teljes tájékozatlanságára épült. A XX. század egészen biztosan állítható, hogy a legsötétebb diktatúrák kora volt, ami megtette a végzetes hatását a lakosságon. A csaknem negyven évig tartó kommunista diktatúra alatt tilos volt a nyílt politizálás, épp ezért Kádáron túl nem sokan láttak, így teljesen elvették a honiak közigazgatási ismereteit. 1989-ben szó szerint a nulláról kellett volna építkezni. Ám ezt néhány érdekcsoport megakadályozta, mivel felismerték a nép tájékozatlanságából ( és direkt nem tudatlanságot írok ) eredő kivételes gazdasági lehetőségeket. Néhány esetben igen messzire is mentek ( mint pl. az olajügy )

Pechünkre sajnos ez a szemlélet győzött a politikában: immáron mesterségesen kezdték előállítani azokat a "tartalmakat", amik a nép szándékos félretájékoztatását tűzték ki célul. A múltbéli, mára hamissá vált félelmek fenntartása mellett ezzel látták biztosítottnak hosszú távon (ki kell mondani:) közönséges gazemberek hatalmát!

Ennek egyik eleme az, hogy mindenkor úgy nyilatkoznak tv-ben, rádióban, mintha azt mondhatnánk rá: értjük, hogy miről beszél. Pedig csak érteni véljük. A különböző szakzsargonok hétköznapi használata még ma is sokaknak fejtörést okoz. És mindig utóbb derül ki, hogy nem is érünk belőle egy kukkot sem! Ergo nem értünk hozzá! Emiatt egyfajta kisebbségi komplexust is fenntart, amolyan mellékhatásként.

Amikor pedig egy kicsit is jobban elkezdte "érteni" a nép a szakzsargont ( ma már azért többet hallani a GDP-ről, IMF-ről, stb...mint korábban ), elkezdtek a szakzsargonok mellé kódolt üzeneteket használni. Ehhez persze kellett az a Gyurcsányi cinizmus is, ami a 2006-os rendőrterrort követő nyilatkozatokat jellemezte. Az a történet abból a szempontból volt fordulópont, hogy különösen ezzel a mondatával tette próbára a népet Gyurcsány:

"...tüntetnek? Majd megunják és hazamennek...", "...el lehet menni az országból..."

A nagy probléma az, hogy ezt is "megbocsátotta" a politikának a nép, ezért ezt a cinizmust Orbán mára tökélyre fejlesztette:

"...meg lehet élni 47.000 forintból...", "...mindenki annyit ér, amennyije van..."

és ezt fűzerezik korrupcióval, fenyegetésekkel, ellehetetlenítésekkel! A kódolt üzenetet, ha dekódolni próbáljuk, akkor nagyjából mindegyiknél ugyanazt kapjuk eredményül: "...menjünk (a nép) afganisztánba kekszet kapálni..."
Emellett folyamatosan egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tesznek, következetesnek és alaposnak láttatják magukat a felületességük és döntésképtelenségük ellenére. Ezzel kábítják a népet. Ma már nincs olyan nyilatkozat, ami mögött nem kellene keresni valamilyen rejtett, mögöttes tartalmat, (esetleg rossz szándékot) ,vagyis olyat, amit a mondatok fonetikusan nem jelentenek.

Ez a jelenség pedig a politika, illetve a közügyek szereplőinek hitelességét ássa alá! A választó nem bízik (sőt! sokszor nem is ismeri) a választottját, miközben ő maga pedig "nem ért hozzá", mert rébuszokban beszélnek! Ténylegesen csakis a világos, egyszerű, közérthető nyilatkozatok adhatnák vissza a politika hitelét, s azzal együtt a reményt egy jobb világra.

Tisztelettel:

Bánó Gábor
"...egy demokratikus jogállamban a törvényeknek előre kiszámíthatóaknak kellene lennie..."

Polgár Tamás, Tomcat
banogabor
 
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2007 feb. 19 10:32
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Testületi Ülés

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2013 aug. 12 13:01

ÉRDEKES FEJTEGETÉS, SOK VONATKOZÁSBAN AZ ÉREM EGYIK OLDALAKÉNT TELJESEN KORREKT !

A tudatlanság nem az elhallgatás miatt van véleményem szerint. Hiszen 1989 óta tömegesen vannak pártok, azok sok sok tagja,
aktivistája rendszeres informálást kapott. A média is így vagy úgy informálta az eseményeket. Inkább az igénytelenség, a nem
érdekel semmi és senki hangulat, a szélesedő gyűlölködés a kiváltó ok véleményem szerint. Az internet világában nincs olyan amire nem lehet választ találni.
A Felügyelő Bizottság feladata, jogköre és díjazása ott van a http://www.bpxv.hu / Palota Holding, vagy Palota Kft, Répszolg Kft, CSAI 15 Kft, RUP 15 Kft stb. csak
olvasni kellene. De ha megnézed, hogy a 82 000 kerületi lakos közül hányan olvassák a hozzászólásokat, akkor megdöbben az ember a passzivitáson, ha pedig
azt nézzük mennyi a regisztráltak száma ebből - aki hozzá is tud szólni - az alig pár száz....ez a baj!! Igaz a http://www.bpxv.hu regisztrálás igényel komolyabb
számítógépes tudást, tehát meg van nehezítve, ám hol van a lokálpatriotizmus??
Üdvözlettel.
http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: Testületi Ülés

HozzászólásSzerző: Accantus » 2013 aug. 12 15:51

Igaz a http://www.bpxv.hu regisztrálás igényel komolyabb
számítógépes tudást, tehát meg van nehezítve, ám hol van a lokálpatriotizmus?? :D Ezt a tésztát ! :D
Accantus
 
Hozzászólások: 173
Csatlakozott: 2011 szept. 16 08:03

Re: Testületi Ülés

HozzászólásSzerző: banogabor » 2013 aug. 12 16:54

Kedves Hajdú László!

A szélesedő gyűlölködés nem kiváltó ok, hanem következmény! Következménye egy sor válasz nélkül hagyott súlyos társadalmi problémának! A demográfiai, a munkanélküliség, a cigány-magyar együttélés, a megélhetés fokozódó nehézségei, a mindennapi gazdasági diktátumok (erről a témáról fogok még írni), a politika hazug képmutatása, az emberek egymással szembeni kijátszása (folytathatnám) nem segítik a kilábalást, de a rosszul felállított diagnózisok sem!

Divat lett ostorozni és minden problémáért a Magyar Gárdát okolni, de hol volt a Gárda, amikor az országot elprivatizálták, eladták? Hol volt a Erste bank elleni bestiális merénylet idején? Meg számtalan, a vidékiek mindennapjait megrontó lopások (megélhetési bűnözés, ahogy akkor mondták), rablások, betörések idején? Mi nem érthető azon, hogy a vidéki magyarok, akik a hatóságoktól nem kapnak segítséget tulajdonuk vagy akár életük megvédéséhez a Gárdához fordulnak segítségért? Miért nem logikus ez a lépés, hiszen teljesen a sorsukra hagyták őket? Kitől kérjenek segítséget akkor? Na látja! Ez az! Többek között erre sincs válasz!

A Magyar Gárda létrejötte annak a következménye, hogy a magyar rendőrség nem szerzett érvényt sem az alkotmányos alapjogoknak, sem a polgári jogoknak! A rend őrének hívja magát, de nem őrizte (őrzi) a rendet, időnként még akkor sem, ha komoly baj van! És furcsán, kiszámíthatatlanul ellentmondásosan működik! Az ember fia úgy érzi, hogy szinte mindent felsőbb utasításra csinálnak, mert úgy tűnik, hogy komoly gyilkosságok nyomozására nem fordítanak annyi energiát, mintha valakit meglátnának az utcán Gárda egyenruhában!

A politika meg csak önti az olajat a tűzre! Kérdem én: az évi több tíz (több száz!?) bestiális gyilkosságok közül az MSZP miért pont (és csak) a Tatárszentgyörgyi roma gyilkosságokra akar megemlékezni pártatlanul!? Egy könnycseppet nem ejtettek Szögi tanár úr, Bándy Kata vagy Marian Cosma gyilkossága miatt sem! Vagy azokért, akik a 2006-os tüzijáték során kitört viharban vesztették életüket, az államigazgatás felelőtlen hozzáállása miatt!? Milyen alapon tesz az MSZP különbséget gyilkosság és gyilkosság között!? Na erre tudna valaki értelmes választ adni?

Én igen: szerintem az MSZP ezzel a lépésével egyértelművé tette rasszista, kirekesztő mivoltát!
"...egy demokratikus jogállamban a törvényeknek előre kiszámíthatóaknak kellene lennie..."

Polgár Tamás, Tomcat
banogabor
 
Hozzászólások: 298
Csatlakozott: 2007 feb. 19 10:32
Tartózkodási hely: Budapest

Re: Testületi Ülés

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2013 aug. 14 09:51

NEM TUD A KERÜLETBEN ÉLŐ KOMMUNIKÁLNI A KERÜLET VEZETŐIVEL, ÍGY A TESTÜLETI ÜLÉS SEM ÉRDEKLI !

ANNO, mi minden év elején megadtuk a vezetők elérhetőségét, pl. interneten, a kerületi zöld számon, a fogadóórán,
a lakossági fórumon, telefonon, vagy e-mailen stb.. pl. 2007-ből:
Élő "zöld szám" működtetése

Továbbra is működik a lakosság és az ügyfelek számára ingyenesen hívható önkormányzati "zöld szám", amelyen a telefonáló a kerület életéhez kapcsolódó észrevételei, kérdései, konkrét ügyben felmerült gondjai megoldását kérheti. A felvetéseket üzenetrögzítőre vesszük, majd a tett intézkedésekről a bejelentőt tájékoztatjuk. A szükséges teendők megtételéről az önkormányzat és hivatala gondoskodik.

2007. első félévében minden hónap harmadik hétfőjén 13.00-17.00 óráig a "zöld szám" élő vonalként működik és az önkormányzat tisztségviselői személyesen fogadják a kerületi állampolgárok hívásait.

Időpont Hívást fogadó tisztségviselő, osztályvezető Kiemelt témakör
Január 15. Balázs Zoltán főépítész kerületi rendezési tervek
Február 19. Dr. Nagy Antal jegyző általános
Április 16. Gyurcsánszky János alpolgármester
Németh Tibor osztályvezető városüzemeltetés
Május 21. Dr. Pálinszki Antal alpolgármester
Lindner Gusztáv osztályvezető művelődés, oktatás, sport
Június 18. Király Csaba alpolgármester
Kovácsné Márkus Éva osztályvezető szociális és egészségügy


Hajdu László polgármester hétfői parlamenti elfoglaltsága miatt az alábbi péntek délelőtti időpontokban 9-12.30 óráig fogadja a lakosság felvetéseit a kerület életével kapcsolatos kérdésekben: március 23.

Továbbra is várjuk hívásaikat:

06-80-203-804
Hajdu László
polgármester sk.

Dr. Nagy Antal
jegyző sk.
A mai vezetés fél ezektől a találkozóktól...!
http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Re: Testületi Ülés

HozzászólásSzerző: Hajdu LÁSZLÓ » 2014 máj. 31 13:26

PÉNZSZÓRÁS ÉS TENYÉRBŐL ETETÉS A KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014 MÁJUS 28-i ÜLÉSÉN !

A 2013-as költségvetés féléves késéssel lett anno elfogadva, így a beállított források jelentős része már nem volt elkölthető, felhalmozódott a
testületi ülésre közel 2 milliárd Ft, a melyet most egyetlen ülés egyetlen napirendjével szétszórtak. Ám ezek egyben közel 5,5 - 6 Milliárd Ft
hosszútávú kötelezettség felelőtlen vállalása is egyben. Csak megemlítem, hogy Újpalotán a Fő téren egy gigant méretű, mintegy 4000 négyzetméteres
közösségi ház építését meg is akadályozta a testület észnél lévő, de e témára összeverődött felelős többsége, szóval nem lett kiírva a tervpályázat,
ám a következő ülés nincs messze és akkor már ki lesz kényszerítve a talán 1, 5 Milliárd Ft bekerülési összegű luxus palota terveztetése.
Viszont közel 400 millió forint beugróval elindították elvben a volt szovjet katonai kórház ingatlan, az ÉPK területén tervezések tömegét, parkírozó
építést, tömeges épületbontásokat....ez milliárdok tömegét elnyelő, még a főváros erejét is meghaladó hosszútávú kötelezettség vállalás..
Az uszoda építés terveztetése, a Deák u háziorvosi rendelő építése, vagy a többcélú sport és rendezvénycsarnok terveztetése is több milliárd Ft,
amelyek megvalósítására nincs pénze ennek az önkormányzatnak saját erőből, hitelt pedig csak az alaptörvényben rögzítettek szerint lehetne felvenni,
ami azt jelenti, hogy nem juthat a kerület hitelből forráshoz. Akkor mire ez a tömeges terveztetés?? Ez ki fog derülni az októberi önkormányzati
választások után, hogy mi is és kik is az érdekeltek e tömeges terveztetésben???

A szétszórt pénz egyébként nem irányult egyetlen új munkahely teremtésére, vagy új adóalanyok ide telepítésére sem!

A pénzszórás a választási kampányt kívánja e mézesmadzaggal elősegíteni, hogy utána mekkora bajok jönnek az már nem érdekli az előterjesztőket!
Mutatja ezt a pénzek minden racionalitást nélkülöző pénzszóró jellegű listája:
Van 400 üres lakás, de lakás felújításra, tehát a vagyon érték állagmegőrzésére a közel 2 milliárd Ft-ból csak 55 millió forint jut...?
A munkanélküliség a 2010 2,1 %-hoz képest több mint 10 % a kerületben, de a közmunkára csak 20 millió forintot szánnak...?
A kerületi járdák állapota az elmúlt 4 évben tovább romlott, ám e nagy tömegű pénzből csak 30 millió forintot fognak járda felújításra fordítani ...?
Megdöbbentő, hogy az Újpalota Száraznád u 5 sz Közéleti Hát "KISZ" házzá alakítására, ifjú fideszisták szórakoztató központjára több mint 100 millió
forintot kívánnak fordítani még 2014-ben....?

http://www.hajdu15.hu
"Az igazságot gyakran kell emlegetni, mert a hazugságot is állandóan ismételgetik" Goethe
Hajdu LÁSZLÓ
 
Hozzászólások: 2510
Csatlakozott: 2011 jan. 16 14:48

Előző

Vissza: Közélet



Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég

cron