Közbiztonság Pestújhelyen!

Minden olyan téma, ami aktuális a kerület életében.

Közbiztonság Pestújhelyen

HozzászólásSzerző: fazekas » 2007 máj. 15 08:41

Az utóbbi hónapokban gyökeresen megváltozott utcánk biztonsága.

Előbb egy autó négy kerekét szurták ki, majd valamivel később egy ház elött parkoló autó ablakát törték be. Legújabb: fényes nappal a ház előkertjében lévő locsoló tömlőt vágták le. :twisted:

Mi enek a jelenségnek az oka? Arról nem is szólva, hogy a ház elött parkoló autót végig karcolták. :oops:

Megjegyezni kívánom, hogy ezek a jelenségek nem velem történtek meg, úgy, hogy nem személyes problémámról szóltam, mielött valaki le hurrogna. :x
fazekas
 
Hozzászólások: 513
Csatlakozott: 2005 nov. 01 21:34

HozzászólásSzerző: szem » 2007 máj. 20 23:08

Esetleg feltehetnénk azt a kérdést is, hogy mióta NEM kell Magyarországon egy közúton közlekedő személygépkocsit rendszámmal ellátni. Rendszeresen lehet egy ilyet megfigyelni Pestújhelyen hangos száguldozás közepette.
Ha valaki tud arról, hogy nem szükséges a rendszám szóljon. Minek fizessünk annyi mindent fölöslegesen az autónk után... Vagy van akinek ezt is szabad ?
szem
 
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2007 máj. 05 14:30

HozzászólásSzerző: arkima » 2007 jún. 08 12:43

Közbiztonság!!?? Az nincs! Érdektelenség!! Az van! Amikor fényes nappal bemásznak az utcai ablakon keresztül lakásokba (és már az első emeletre is!!) és "senki" nem vesz észre semmit?!
Vagy itt van pl. hogy több hónapja pár hajléktalan kedvenc helyének kiálltotta ki a Széchenyi telepet. Biztos tetszett nekik a zöld környezet, a jó levegő, az árnyas padok. No meg hát a közbiztonság! Arrafelé ugyanis rendőrt, közterületfelügyelőt csak átsuhanni látni. Ezen aztán oly annyira felbuzdultak embereink, hogy sorozatosan lopkodják az ott élők által saját pénzükből kialakított előkertekből az örökzöld növényeket.
És lassan azzal vígasztaljuk magunkat, hogy addig jó, amíg csak növényeket lopkodnak és csak az előkertekből, illetve a földszinti párkányokról!
Árkos Margit
arkima
 
Hozzászólások: 10
Csatlakozott: 2006 máj. 04 12:56
Tartózkodási hely: Budapest

HozzászólásSzerző: alba » 2007 aug. 16 15:03

Egyre rosszabb, sok házba betörtek az Adrián egymás után a rendőrség meg tehetetlen. A szobor ellopása sem lehetett egyszerű mégis elvitték, bisztosan nem ölben vagy vállon. Talán a rendszám nélküli kocsikkal, meg a zárt furgonnal amivel lassan végiggurulnak elöl meg megy a szervező! Erre miért nem figyel oda a rendőrség, ugy tudom van olyan rend-szervezet a kerületben amelyiknek sok milliót ad a polgármester, itt miért nem csinálnak valamit? Így lopták szét a kórházat is amig volt mit elvinni belőle. :twisted:
alba
 
Hozzászólások: 209
Csatlakozott: 2005 szept. 12 08:08

Közbiztonság Pestújhelyen!

HozzászólásSzerző: Bakos Sándor » 2007 aug. 29 14:05

Tisztelt Önkormányzat,tisztelt XV ker.Rendőrség!
A Pestújhelyi téren lakók,velem együtt,nem először kérik az Önök segítségét,amit sajnos csak pár napig tudnak teljesíteni.A téren lévő áldatlan állapotokról lenne szó!Ugyanis kora reggeltől késő éjszakáig zajlik a téren az "élet".A mértéktelen ivászat,az ezt követő énekelés,veszekedés,szemetelés,wc-zés,minden napos jelenség!A tér minden zugát birtokba vette már ez a "szociálisan rászoruló"társaság! Az 1848-as emlékműnek ,miután lelopták a címert róla,új rendeltetése az,hogy ülőalkalmatossága legyen az egyre bővűlő társaságnak!A játszótér estefelé már nem használható,mert 5-6 autónyi társaság,gyerekestől,felnőtestől elfoglalják és sötétedésig órdítoznak,szemetelnek,az autókból bömből a zene,nem beszélve a különös parkolási szokásaikról...Este későn ezeket váltja a fiatal,sportosabb csapat,raly-versenyeket rendezve és diszkó hangulatot teremtve késő éjszakáig!Az ehez való bátorító italokat,szotyolát és egyéb kellékeket a Pestújhelyi út és Klébelsberg K.utca sarkán lévő abc.,illetve söröző biztosítja!Sokszor ez utóbbi a zenét is.Nagyon szépen kérjük MI a Pestújhelyi téren lakók a Polgármester urat és a Hatóságokat,hogy segítsenek régi nyugalmunkat,békénket visszaállítani!Ha szükséges,ezt akár aláírási akcíóval is alá tudjuk támasztani!És szeretnénk ha e rend nem csak pár napos lenne!!!
Reményteli tisztelettel:Bakos Sándor
Bakos Sándor
 
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2004 nov. 18 22:04

Közbiztonság Pestújhelyen

HozzászólásSzerző: Balogh Éva » 2007 szept. 02 16:42

Tisztelt Polgármesteri Hivatal és Polgármester úr!


Szeretnék bejelentést tenni a Pestújhelyi tér és környéke közbiztonságának érdekében.
A jelen helyzet sok más lakóhelytársammal egyetértésben már tűrhetetlen. A Pestújhelyi téri emlékműnél, a Pestújhelyi u. és Klebersberg K. u. sarkánál szinte mindennapos a hangos italozás és randalírozás. Ezen a helyen lévő söröző és a sarkon lévő CBA közért szolgáltatja az italt és a helyszínen eldobált szemét alapanyagát. A helyzetből adódóan következett, hogy a gyerekeinket már nem engedhetjük a közértbe és a tér közelébe egyedül. A Pestújhelyi út és a környező utcák már egyáltalán nem biztonságosak sem kerékpárosoknak, sem a gyalogosoknak, sem pedig a normálisan közlekedő autósoknak a folyamatos autóversenyzés miatt. A randalírozók az autóikkal, jóval 100 km/h feletti sebességgel közlekednek, sajnos nagyon gyakran. Pestújhely egyetlen utcájában sincs „fekvőrendőr”, míg régi- illetve újpalota szinte minden mellékutcájában található jócskán ilyen. A rendőrségen tett többszöri bejelentések után sem történt semmi változás. Szeretnénk tudni, hogy milyen más módozatai vannak a bejelentéseknek ahhoz, hogy történjen valami változás.
Ha nem képesek érdemben valamilyen megoldást találni az adott helyzet megszüntetésére, akkor kénytelenek leszünk saját magunk végére járni a dolognak. Erre vannak elfogadott és nem elfogadott módszerek is, de az valószínűleg nagyobb vihart fog kavarni a mostani állapotnál. Továbbá mint komoly kapcsolati rendszerrel rendelkező emberek kijelenthetjük, hogy a Polgármester úr és a Hivatala nagy valószínűséggel a mandátumának végstádiumát fogja megélni. Ha szükséges, akkor nagyon komoly aláírásgyűjtési akcióba kezdünk. Előzőekben végzett kutatás alapján kijelenthetjük, hogy a három körzetből Pestújhely a legjobban elhanyagolt körzet, míg Rákospalota és Újpalota elsőbbségi jogokat élvez. Ezúton is kérném a tisztelt Polgármesteri Hivatalt, hogy a korábbi úgymond békés állapot mielőbbi visszaállítására törekedjenek.


Köszönettel. Kelemen Jenő és Balogh Éva
Balogh Éva
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2007 szept. 02 16:04

HozzászólásSzerző: fazekas » 2007 szept. 02 20:27

Addig nem lessz rend a Pestújhelyi téren amíg valaki nem veszi a bátorságot és a liberális porhintéssel szembe az EU tól való félelmet legyőzve megmeri szólítani a cigányokat. De ez tabú. a rendbontás, randalirozás, szemetelés, italozás, hangoskodás elleni felszólalás nem rasszizmus. Nem kissebbségi kérdés. Van e hazában elvárható kedési forma ami úgy a többségre, mint a kissebbségre egyaránt érvényes. Aki ennek nem szerez érvényt az nem méltó a közösség ügyeinek intézésére, mert türhetetlen, hogy néhány primitív ember miatt a környék ugyszolván lakhatattlan, a házak eladhatattlanok. :oops:
Sajnos az igen tisztelt kissebbségnek akár hogy is nemtetszik bizonyos ügyekben alkalmazkodniok kell. Akinek ez nem tetszi szedje fel a sátorfáját és keressen magának olyan helyet ahol ezt a viselkedést elfogadják. Aki nem tudja elfogadni a városi körülményeket, nemszükségszerű, hogy városban éljen. Pestújhelyen egykor polgári életforma volt ez mamár köszönhető a betelepítéseknek balkáni állapotnak nevezhető (nem sértve ezzel a Balkánt)
fazekas
 
Hozzászólások: 513
Csatlakozott: 2005 nov. 01 21:34

Közbiztonság Pestújhelyen!

HozzászólásSzerző: Bakos Sándor » 2007 szept. 04 11:07

Tisztelt Pestújhelyi fórumozók!

Örömmel olvastam,hogy Pestújhely közbiztonsága más helybéli lakost is aggaszt,így ez mégsem tűnik személyes sérelemnek...Szomorúan tapasztaltam azonban azt is,hogy akiknek szólt a panaszom,még csak nem is válaszoltak!Igaz ugyan,hogy a rossz időjárás és a közelgő tél némileg otthon marasztalja a Pestújhely téri randalírozokat,viszont az időjárás javulásával minden bizonnyal minden kezdődik előlről!Ezért szeretnék egy pár ötletet adni úgy az érintett Hatóságoknak,mint az itt élőknek arra,hogy ki tudna érdemben segíteni a kialakult helyzeten:
A Műemlékvédelmi Hivatal-lévén a téren 2 műemlék+1 szobor!
A Katolikus plébánia-mivel a téren egy többször is megrongált templom v
an ,amelynek a méltóságát rondítja a sok szemét és a szemetelők!
A Pestújhelyi Pátria Egyesület-mint lokálpatrióta szervezet.
És nem legutolsó sorban a téren lakik egy ex-miniszterünk,volt főpolgármester-jelőlt,jelenleg aktív tagja a Fővárosi Közgyülésnek és akinek a jelszava:"Tisztább közéletet,tisztább Budapestet!"
Tehát tisztelt Pestújhelyiek,segítséget több helyről is kaphatnánk,arra még csak gondolni sem merek mily' mesés lenne ha a fent említettek még össze is fognának az Ügy érdekében...És Tisztelt Pestújhelyi lakosok aki teheti és módja van rá,írja meg véleményét és panaszát a Fórumba,hiszen azért van és ha sokan vagyunk,csak megmozdulnak a békénket,nyugalmunkat örző Hivatalok is!
Tisztelettel:Bakos Sándor
Bakos Sándor
 
Hozzászólások: 7
Csatlakozott: 2004 nov. 18 22:04

HozzászólásSzerző: beke-n » 2007 szept. 05 08:04

Egyértelmű beszéd! (A drogügyeket is meg lehetne említeni.) A felsorolást a rendőrséggel meg a polgárőrséggel kezdődhetett volna, meg azzal, hogy miért ad a polgármester lakást ennek a csoportnak. Mert nagy részük önkormányzati lakásban lakik, de akik dolgoznak, munkahelyük van, és családjuk, azok nem kapnak lakást. Nem kellett volna idecsalogatni őket. A képviselő úr is (főpolgármester jelölt!!) tehetne valamit, ha még ott lakik.
beke-n
 
Hozzászólások: 157
Csatlakozott: 2007 feb. 08 09:16
Tartózkodási hely: XV. kerület

HozzászólásSzerző: panelproli » 2007 szept. 07 16:54

Szólni kéne a László Tamásnak, ő szervezi a missziós hetet is, majd segít, elbeszélget velük, meggyőzi és lelket is ad nekik Újpalotán úgyis lelketlen panelprolik vagyunk
panelproli
 
Hozzászólások: 18
Csatlakozott: 2007 szept. 03 09:00
Tartózkodási hely: Újpalota

HozzászólásSzerző: nico » 2007 szept. 07 18:27

" KÖZBIZTONSÁGI TÉRFIGYELŐ RENDSZEREK

A közterületen található értékek, a magántulajdon, valamint az emberi biztonság védelmének legmodernebb formáját jelentik a közbiztonsági térfigyelő rendszerek. Használatuk által egy-egy kijelölt terület – városrész, település, stb. – 24 órás megfigyelés és képrögzítés alá helyezhető. Ez mind a prevenció, mind a felderítés szempontjából óriási lehetőségekkel bír, hiszen a rendszer egyrészt visszatartja a bűnelkövetésre és garázdaságra hajlamos egyéneket a bűncselekmény elkövetésétől, másrészt segít az elkövetők azonosításában és elfogásában. Társaságunk éllovasnak számít a hazai közbiztonsági térfigyelő rendszerek telepítésében. Az érintett területeken egyértelműen mérhetővé vált a közbiztonság javulása."

http://www.multialarm.hu/kozbiztonsagi_ ... szerek.htm

Európában, 2007-ben Pestújhelyen is ez a trendi!!!!!!!!!!!!!!!!
Tisztelettel: Fórumtársad.
nico
 
Hozzászólások: 2163
Csatlakozott: 2006 nov. 23 15:51
Tartózkodási hely: Újpalota, Kőrakás park 51.IIIe.7a. (lift nincs.)

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2007 szept. 14 08:47

panelproli írta: úgyis lelketlen panelprolik vagyunk

Érdekes önvallomás. (Elképzelhető, hogy a többes szám csupán két személyre vonatkozik, ebben az esetben azonban helyesebb azt írni: én xy panelproli és yz panelproli mi ketten lelketlenek vagyunk.)
Így általánosságban viszont helytelen, durva, és másokat sértő. Ezért újra megkérem a panelproli hozzászólót, hogy tartózkodjon mások folyamatos minősítésétől és megalázásától. És kedvezőbb lenne, ha másokat nem sértő nicket választana magának.
Novak Agnes
 
Hozzászólások: 663
Csatlakozott: 2004 okt. 25 10:36

HozzászólásSzerző: beke-n » 2007 szept. 14 14:44

Novak Agnes írta:
panelproli írta: úgyis lelketlen panelprolik vagyunk

Érdekes önvallomás. (Elképzelhető, hogy a többes szám csupán két személyre vonatkozik, ebben az esetben azonban helyesebb azt írni: én xy panelproli és yz panelproli mi ketten lelketlenek vagyunk.)
Így általánosságban viszont helytelen, durva, és másokat sértő. Ezért újra megkérem a panelproli hozzászólót, hogy tartózkodjon mások folyamatos minősítésétől és megalázásától. És kedvezőbb lenne, ha másokat nem sértő nicket választana magának.

Nem tud, ezzel bízták meg, ha nem teljesíti nincs zsíroskenyér.
beke-n
 
Hozzászólások: 157
Csatlakozott: 2007 feb. 08 09:16
Tartózkodási hely: XV. kerület

HozzászólásSzerző: panelproli » 2007 szept. 14 15:46

NA megindult a ki ha én nem!!Felháborodók és egymást fényezők!!
Már az Építész-Pincében is tudják ki panelprolizott, ha nem hiszik kérdezzék meg a Kövér Lacit, ott mondta el hogy ki volt...
A rákospalotai Novák Ágnes és a kerületben nem lakó beke-n miért szól bele a pestújhelyi és újpalotai témákba??? MUSZÁJ?????Az hiszik övéké a net???
Nyissanak saját költségen fenntartott blogot és ott feltett kérdéseikre máris válaszolhatnak.
panelproli
 
Hozzászólások: 18
Csatlakozott: 2007 szept. 03 09:00
Tartózkodási hely: Újpalota

HozzászólásSzerző: rokalaci » 2007 szept. 17 16:39

A baloldal mumusa kétségtelenül a legszórakoztatóbb ököl a magyar politikában, olyan szavakat adott a közéletnek, mint például "panelproli". forrás: http://matula.hu/index.php?section=arti ... =39&id=464

Nem sok tisztelet szorult ebbe a Matulába, de ritkán téved, úgyhogy elhihetik a T. Fórumozók a választási buktába belejátszott Kövér úr elszólása a panellakókról. Sok szavazatot vitt jobbról - balra :)

A Matula miatt ne szidjatok :) nem vagyok előfizető, de néha szórakoztat akárcsak Tóta W.
rokalaci
 
Hozzászólások: 141
Csatlakozott: 2006 szept. 05 09:42

Következő

Vissza: KözéletKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 7 vendég

cron