VÁLASZTÁS!!!! KAMPÁNY!!!! VÉGRE!!!!

Minden olyan téma, ami aktuális a kerület életében.

Hisz-e ön a választási kampányban elhangzó ígéreteknek?

igen, fenntartások nélkül
0
0 szavazat
félig-meddig
0
0 szavazat
nem, már régóta nem hiszek a mesékben
5
14%
attól függ, ki mondja
13
35%
örök optimista vagyok
0
0 szavazat
mi az a választási kampány?
1
3%
majd akkor, ha számon is kérhetjük, és ha nem teljesül, az ígéretet tevő viseli a következményeket
18
49%
 
Szavazatok száma : 37

VÁLASZTÁS!!!! KAMPÁNY!!!! VÉGRE!!!!

HozzászólásSzerző: fekete özvegy » 2006 aug. 09 21:10

Hát itt van, megérkezett! Nem tudtam mi hiányzik mostanában a nyugodt, békés hétköznapokból.

Ma, miután kinyitottam a postaládát világosodtam meg, amikor is bokáig álltam a jelöltek szórólapjaiban, a leveleimet pedig a szomszéd néni adta át, mert a postás már nem tudta bedobni a levélszekrénybe! Ezt soha nem értettem, hogy miért kell millió példányt bedobni az akciós újságokból és immár az önreklámozó cetlikből és kampánykiadványokból, amikor egy is bőven sok? Szóval azt hittem lesz még néhány nyugodt pillanat. Bár a suli is csak szeptemberben kezdődik, a szupermarkecekben szegény gyerekek már most ostrom alatt állnak, tehát nem kell meglepődni a korai kezdésen, legfejlebb a nézők lemaradnak az elejéről, de a vége mindig naggggyon izgalmas, mert a meccsnek akkor van vége, ha a bíró is lefújta (bár óvni még akkor is lehet).

Lehet megint kígyó-békázni, licitálni, rágalmazni, ígérgetni, szívhez szólni, fikázni, győzködni, öklöt rázni, nagy- és kisgyűlni, kopogtatócéduláért dörömbölni, megmondani az igazat vagy a valódit, oknyomozni és leleplezni (most több nem jut eszembe), immár szűkebb körben, kispályán.

A legutóbbi őrület során már annyira tele volt a padlás nálam kampányilag, hogy szerettem volna máshol lenni, nyugodt körülmények között (a Holdon?). Embert lőnek meg, verekednek össze, nyíltan utálkoznak ismét? Hová jutott a választópolgár?
Talán csak a tévémaci nem politizált, de erre már pontosan nem emlékszem, és lehet, hogy amerre fordult az alváshoz az is burkolt politikai üzenet volt, szóval semmi sem biztos. A kampány nyomai még mindig virítanak az utcákon (jobbról balról egyaránt), jól gondolta aki le sem szedette, még aktuális, és spórolásnak sem rossz :D .

Helyi szinten vajon mennyire képeződik le a korábbi országos voksvadászat? Hány Pinokkió és Mülhausen báró költözik be mindennapjainkba ismét a következő hetekben, hónapokban? Természetesen elnézést kérek majd a jelöltektől, ha nyertesként kézzel foghatóan teljesítették az ígéreteik túlnyomó részét. Akkor fejet hajtok itt a fórumon ha megérem, és lesz még aki számon kérje rajtam. De kérem ne egyenként tegye, hanem ha túl van a javán, és nem csak ő gondolja úgy, hanem a választók is.

Hát mára ezt érte el nálam az előző választási kampány.

Nahát, látom nincs felelősségérzetem a lakóhelyem, a környezetem, a gyermekeim sorsát és jövőjét illetően, most dönthetnék mert eddig rossz volt most jó lesz :?: vagy eddig jó volt most még jobb lesz :?: , ne a totón ikszeljek, hanem a szavazócédulán :!:, bízzak és szavazzak, elvégre a remény hal meg utoljára.

Sajnálkozzon ezért és :oops: az, aki most a szavazatomra pályázik.

Részemről díjaznám a SZOLID HANGOT, AZ EGYMÁS IRÁNTI TISZTELETET, AZ ÖNMÉRSÉKLETET, AZ IGAZMONDÁST elejétől a végéig. Vágyálom?

A szavazógépet pedig nem kell véresen komolyan venni :lol:
Avatar
fekete özvegy
 
Hozzászólások: 42
Csatlakozott: 2006 feb. 04 20:16

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2006 szept. 01 11:24

fekete özvegy írta:
SEGA írta: Látva, hogy mennyire a szívén viseli és a száján hordozza a kerületet javaslom, hogy a következő önkormányzati választásokon mutassa meg magát, de ne a mi körzetünkben, mert addigra én is kerületi lakos leszek, és biztos szavazatokat veszít általam és családom által!


Erzsébet asszony ringbe szállt. Hogy miért nem őrizte meg civilként függetlenségét a választásokra, nem értem (a függetlenek kapcsán ezt általában ki is fejtettem valahol). Szimpatikusabb lett volna számomra, de hát ez az én egyéni véleményem. Milyen garanciát nyújt egy párt bármire is ma Mo-on? Azt gondolom, hogy kellett a pártnak egy ismert és elismert, karizmatikus személyiség, aki lehet befutó a körzetben.

Ha megválasztjuk, ezután álláspontja civil álláspont lesz, vagy az őt támogató párté? Mit tesz akkor, ha civil mivolta ellenkezik azzal, amit a pártja adott kérdésben képvisel? Hogy hidalja majd át ezt a kettősséget? (Frakciófegyelem van, kiszavazás általában kizárva)
Mit gondol saját, korábbi topicindító gondolatairól, amit a "Civil-e a politikus" fejezetben leírt? Vagy a civil szervezetekbe történő beépülésről és szalámizásról?

Ott egy dologgal értek vele egyet, mégpedig amikor azt írja, hogy egy politikusnak az információkhoz való hozzáférése pozíciójából adódóan jobb, mint egy civilé. A rendszerváltás óta azonban elvileg Mo-on a civil szervezeteknek és az állampolgároknak ugyanolyan joguk van az őket érintő információkhoz való hozzáféréshez, mint a politikusnak. Hogy aztán az érdekérvényesítés és lobbyzás során ki hogyan tudja befolyásolni a döntést, az már tényleg politika, ahol vagy engednek a köznép nyomásának vagy nem, de ez az utóbbi jellemzőbb.
Az meg, hogy a polgmester 15 civil szervezet tagja az számomra egyébként is nonszensz. Max. papíron tartom elképzelhetőnek az ilyen aktivitást.

Maximálisan egyetértek viszont Topóval amikor azt írja, hogy az önkormányzatokat meg kéne tisztítani a pártoktól. Az lenne az igazi önkormányzatiság a szó szoros értelmében, szakmai területeken hozzáértő civilek lennének pozícióban. Na most ébredtem fel :D.
Mindig szomorúnak találom, amikor nap mint nap politikus nyilatkozik szakmai dolgokban akkora ***-et, mint egy ház, és ezt még rezzenéstelen arccal is teszi, meggyőződve saját igazáról, aztán meg magyaráz, hogy hogyan kell érteni amit mondott, mert nem is így hanem úgy.

Erzsébet asszony! Őszintén érdekel a véleménye, bár ezt nekem lehet nem fogja elhinni :(, és nem szúrkálódni valót találtam. Ha úgy gondolja, hogy közöm semmi a fentiekhez, azt is elfogadom. De mint szavazót, kíváncsivá tett a döntése.

P.S:Azért nem abba a topicba írok, mert nem akartam az 56-os emlékek után ilyen kérdést feltenni.

Admin, ha ez itt nem jó, akkor tedd a fórumozók üzenetei egymáshoz-ba.

VÁLASZTÁS!!!! KAMPÁNY!!!! VÉGRE!!!!
címmel nyitott témakört éppen maga fekete özvegy, gondolom ez a hozzászólása is oda való és főleg nem az 56-os emlékekhez, de nem is a környezetünk témakörbe a Pozsonyi 6-hoz.
A kissé cinikus és nihilista írásairól elhiresült topicoló ("minek ugráltok úgyis mindegy, mindenki kaparjon magának ahogy tud, a nyertes mindent visz" lehetne összes hozzászólásainak tömörített változata) klaviatúrájából szépen fest ismert és elismert, karizmatikus személyiség kiszólás. Kár, hogy amennyiben fekete özvegy ezt egy fikarcnyit is komolyan gondolta volna, megtisztelte volna cimzettet azzal, hogy a nevét helyesen írja. De a valódi pozitív hozzállás hiánya nyilvánvaló, hiszen a köz-ért aktívkodókat lesajnáló hozzászólásaiból kiderül, hogy számára demokrácia valami felesleges és tartalom nélküli szó csupán. Mintha még azt sem tartaná jogosnak, hogy a kisebbségek (a kerületben civilek, vagy esetleg nem a kerületben többségi mszp-t támogató személyek és pártok, zöldek stb.) érdekeinek képviseletetét felvállalja valaki, és úgy tűnik, még ezt is felesleges színjátéknak tartja.
Ez valódi és markáns kirekesztés, a többségi gőg szépen fejlett példája.
Jó lenne ha egyesek felébrednének végre mélyhűtött állapotukból, és felnőnének annyira, hogy megértsék: a demokráciában a kisebbségek véleménye is számít, a szocialista közvélekedéssel szemben, a nyerteseknek nem jár minden hatalom (bár nekik még becseng a minden hatalmat a szovjeteknek, bizonyára) és az önkormányzat nem csinálhatna azt amit akar, nem adhatna el azt amit akar, csak amire köz-megegyezés van.
Báthory Erzsi amikor magára vállalta a megmérettetést, nagyon jól tudta, hogy ilyen támadásoknak lesz kitéve, név nélküli személyek véleményezik (bátran, büszkén, modernül, korszerűen meg még hogyan is?) például az ő személyes vállalását.
Ha a fekete özvegy érdeklődése valódi lenne, tudná, hogy az önkormányzati testületben a pártfegyelem mely pártra jellemző. Mivel láthatóan nem ismeri a tesületi ülések menetét (pedig az interneten is követhető) megmondom: az mszp-re. Ha egy picit is ismerné az önkományzati testület munkáját, akkor a frakcióra kérdezne rá, hogy a pártonkívüli(!) jelölt (aki valóban bizonyos pártok támogatását élvezi) valóban kötelezhető-e bárminemű pártfegyelemre.
(Az mszp frakció pártfegyelmére jellemző, hogy egy bekapcsolva maradt mikrofon rögzítette az egyedüli normális gondolkodású mszps képviselőnő elszólását, amikor rákérdeztek, hogy ezt most miért szavaztad le? pártfegyelem van - volt a válasza és félre nem érthetően jelezte, hogy totális mértékben egyetértett volna az előterjesztéssel. Csakhogy azt egy ellenzéki képviselő terjesztette be, így nekik izomból, gondolkodás nélkül le kellett azt szavazni,)
Annak érdekében, hogy a piszkálódás megfelelő célba jusson, jelzem, hogy a pókok körzetének környékén (vagy akár éppen ott) az ellenzék jelöltje én vagyok, így várom további érdeklődésüket, és a név nélküli szíves kérdőre vonásokat, (mit, miért, mikor, kinek, hogyan, és főleg milyen érdekektől vezérelve, mondott, tett, véleményezett, ügyködött az aki a nevét is adja hozzászólásaihoz).
Novák Ágnes
Esetleg véleményükkel gondjaikkal megtalálták már eddigi képviselőjüket?
Novak Agnes
 
Hozzászólások: 663
Csatlakozott: 2004 okt. 25 10:36

HozzászólásSzerző: fekete özvegy » 2006 szept. 01 13:21

Ha nemmel lehetne szavazni kedves Novák Ágnes, az ilyen kiszólásai miatt tennék az Ön neve mellé egy kövér ikszet. De Ön nem fog engem képviselni már csak a földrajzi elhelyezkedés okán sem :D .
Avatar
fekete özvegy
 
Hozzászólások: 42
Csatlakozott: 2006 feb. 04 20:16

HozzászólásSzerző: Novak Agnes » 2006 szept. 01 13:35

fekete özvegy írta:Ha nemmel lehetne szavazni kedves Novák Ágnes, az ilyen kiszólásai miatt tennék az Ön neve mellé egy kövér ikszet. De Ön nem fog engem képviselni már csak a földrajzi elhelyezkedés okán sem :D .

Ebben reménykedtem, mint jól olvasható volt nem számítottam a pókok támogatására, sőt nem is kértem. De a további szíves zaklatásának is állok elébe.
Mint említettem, a kisebbségek képviseletét tartom fontosnak, azokét akik mögött nem áll hivatal (sőt a hivatallal kell szembe menniük), akik az élhető környezetet tartják fontosnak és nem a másokon való taposást, akik sikernek nem azt könyvelik ha kiütöttek valakit a nyeregből, vagy jól lenyomták a választásokon, hanem kicsit tovább tekintenek a saját zsebüknél és közvetlen érdekeiken.
Szerencsére az ikszet mindenki oda teszi ahová gondolja, és még az ellenzékben lévő kisebbség is elmehet a választásokra, sőt még lesznek jelöltjeik is, mert vannak akik nem félnek még a nevüket sem kiírni, pedig tudják, jönnek a zaklatásos idők.
ui:
A "kedves Novák Ágnes"-t nyugodtan hagyd el, legyél őszinte magadhoz, nem úgy gondoltad, valami mást szerettél volna oda írni. Nem gond, a te esetleges elismerésed amúgy is komoly lelkiismereti válságot okozna nekem.
Novak Agnes
 
Hozzászólások: 663
Csatlakozott: 2004 okt. 25 10:36

HozzászólásSzerző: radírpók » 2006 szept. 01 18:49

mint jól olvasható volt nem számítottam a pókok támogatására, sőt nem is kértem

Most tévedtél, kedves Ágnes, mert bedobtad hozzám is a szórólapodat, vagyis mégis kérted a támogatásomat. Az már más kérdés, hogy megkaptad-e, vagy sem, de ezt sem fogod megtudni.
Egyébként melyik kisebbséget képviseled? Belefér számodra a legnagyobb magyarországi kisebbség támogatása is, vagy az már túl sok neked? A területeden elég sokan élnek és rájuk fér a támogatás...
radírpók
 
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2006 feb. 02 10:22

HozzászólásSzerző: Nagy Erika » 2006 szept. 01 22:39

radírpók írta:
mint jól olvasható volt nem számítottam a pókok támogatására, sőt nem is kértem

Most tévedtél, kedves Ágnes, mert bedobtad hozzám is a szórólapodat, vagyis mégis kérted a támogatásomat. Az már más kérdés, hogy megkaptad-e, vagy sem, de ezt sem fogod megtudni.
Egyébként melyik kisebbséget képviseled? Belefér számodra a legnagyobb magyarországi kisebbség támogatása is, vagy az már túl sok neked? A területeden elég sokan élnek és rájuk fér a támogatás...

Romakártya. Remek. Gratulálok. Továbbiak?
Kedves Jelöltek! Aquila non captat muscas. (Ideértve a pókot is.)
Nagy Erika
 
Hozzászólások: 171
Csatlakozott: 2006 ápr. 18 19:07
Tartózkodási hely: Szilas park

HozzászólásSzerző: radírpók » 2006 szept. 02 07:17

Mitől lenne egy jelölt sas, kedves Erika?
Különben meg a "legyek" ikszelnek a szavazófülkében, hogy a "sas" repülhessen, ha már annyira szeretne.
[/quote]
radírpók
 
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2006 feb. 02 10:22

HozzászólásSzerző: alba » 2006 szept. 03 15:55

radírpók írta:
mint jól olvasható volt nem számítottam a pókok támogatására, sőt nem is kértem

Most tévedtél, kedves Ágnes, mert bedobtad hozzám is a szórólapodat, vagyis mégis kérted a támogatásomat.
Egyébként melyik kisebbséget képviseled? Belefér számodra a legnagyobb magyarországi kisebbség támogatása is, vagy az már túl sok neked? A területeden elég sokan élnek és rájuk fér a támogatás...

Kedves pókasszony, ha Novák Ágnes tényleg egy radírpók feliratú postaládába dobta, akkor tényleg jogos a felháborodásod. De mi van, ha nem radírpókosba dobta? :)
Szvsz pedig azt hiszem a kerületben eddig is volt roma önkormányzat, és remélem keményen is dolgozott!
Valami más sárdobolási formát válasszál, mert a romakártya tényleg undorító. Bár van még ennél is aljasabb (te biztos tudodmi az), és biztos azt is bedobjátok azok ellen akiknek a véleménye nem tetszik nektek. Már Fekete Pók asszony is megmodta, h. most jönnek a fikázások (tőle idéztem) és el is kezdtétek sorban.
Részemről díjaznám a SZOLID HANGOT, AZ EGYMÁS IRÁNTI TISZTELETET, AZ ÖNMÉRSÉKLETET, AZ IGAZMONDÁST elejétől a végéig. Ti kértétek, tegyetek is így.
Azt tényleg nem értem miért álltok mindig a rombolások mellé? nektek nem tetszik a kertváros kedves régies hangulata? Mások meg éppen azt szeretik és azért nem mennek pl. a Ferencvárosba vagy más ilyen helyekre. Pl. Én is itt szeretek élni, csak a Sztárai térrel lenne már valami, mert 20 éve az is jobb volt, amit azóta csináltak-engedtek rajta a felháborító!!!
alba
 
Hozzászólások: 209
Csatlakozott: 2005 szept. 12 08:08

HozzászólásSzerző: radírpók » 2006 szept. 03 17:34

Vajon miért undorító a "romakártya"? Ha kifejtenéd bővebben, megköszönném. Elvégre egy képviselő a választókerületében lakókat képviseli, ha jól vagyok informálva.
Szerinted a pókok alapvetően nőneműek, vagy meglévő ellensége(i)d képét vetíted rám? Csak a magam nevében tudok nyilatkozni: nem érzem nőiesnek magam :D :D
radírpók
 
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2006 feb. 02 10:22

HozzászólásSzerző: fekete özvegy » 2006 szept. 03 22:09

Most tényleg kíváncsi vagyok miért ment ki a biztosíték itt egyeseknél azon, amit írtam Erzsébet asszonynak? Nem értem ezt az egészet.
Miért ne lehetne ezt megkérdezni? Vagy ez a néhány hozzászólás már a kampány része?

Mi volt ebben a sárdobálás? Őszintén érdekelt, őszintén kérdeztem. Kinek lett sáros a ruhája? Erzsébet asszony meg válaszolt. Kultúrhangon, a potenciális választónak. Egyedül neki lett volna joga azt mondani, hogy menjek a fenébe, ne zaklassam, ne vonjam kérdőre. Ezt az opciót fel is ajánlottam neki, tehát még meg sem sérthetett volna, benne volt a pakliban.

Egyébként inkább vagyok cinikus, mint populista és demagóg egyszerre :D

A kórkép nihilista része nem talált :( .
A nihilista folyamatosan azt érzi, el kell pusztítania azt a rendszert amiben él, amelyik őt pusztítja, máskülönben nem képes tovább így élni, teljesen elkeseredett. Hát az nem vagyok és a világot sem kívánon a közeljövőben felforgatni.
Aztán meg általában nem vagyok szkeptikus sem, ami ugye a nihilizmus végletes formája, egyedül a politikával vagyok ilyen viszonyban. Mondhatom a mindennapokban optimizmusom határtalan, ez jó néhány nehéz pillanaton átsegített, ajánlom a fanyalgóknak legyenek ők is néha optimisták.
És mindezek tetejében még vallásos is vagyok, (bár itt néhányak szerint a pénz és a hatalom az én Istenem) és tudvalévő, hogy a nihilista tagadja a vallást.
Saját értékrendem is van (lehet fújolni, hogy milyen), sőt a világról is van véleményem.
Pszichiátriailag sem lehetek nihilista, mert a beteg - a wikipédia szerint - olyankor azt gondolja, hogy a teste/énje nem létezik. Én meg itt vagyok.

Hamvas Béla írja: "A nihilista magatartás egészen ritka esetben –gonosz– vagy –elvetemült–. A leggyakrabban csupán radikális, és sohasem az értelmetlen rombolásvágy mozgatja, hanem az a titkos érzület, hogy ennek a rombolásnak teremtő attitűdje van. A nihilista mögött a romboláson túl kezdődő új világba vetett hit áll. Erről a nihilista nem tud, de nihilizmusához ez adja az erőt.Sőt, a nihilizmus: A világ nem ér semmit – az élet nem ér semmit – az államnak nincs értelme – a közösségnek ugyanannyi – a kultúra üres semmiség: mindez őszintén és teljesen csak akkor érthető és vihető végig, ha ez a túlnanba vetett hit abszolút intakt. A lemondás, a szaggatottság, a megvetés, az undor, az emberi viszonylatoktól való elszakadás, elzárkózás, tiltakozás, a világ és élet semmibevevése, ami éppen a nihilizmus, semminemű érték el nem ismerése, szkepszis és cinizmus, magány, a kor iránt tanúsított irtózat – mindez lényegében csak akkor igaz, ha az ember az utolsó cseppig telítődik vele, ha tényleg nem hisz semmiben, nem tart komolynak semmit, és nem tartja érdemesnek, hogy tettet vagy szót vesztegessen arra, amit egészen reménytelennek tart. "

Szóval maradjunk inkább csak a cinikusnál.

A nevem érdekel itt néhányakat nagyon? Hát FEKETE.
Avatar
fekete özvegy
 
Hozzászólások: 42
Csatlakozott: 2006 feb. 04 20:16

HozzászólásSzerző: alba » 2006 szept. 11 19:55

fekete özvegy írta: Nem értem ezt az egészet.
... ez a néhány hozzászólás már a kampány része?

Te indítottad a témát útjára, és a választási kampány az általad indított téma címében is szerepelt. :!: Miért csodálkozol, ha vki egy pirinyót komolyan veszi? Nekem t.képp az nem világos, hogy miért közéleti tény h. radírpók nem tarja nőiesnek magát? FEKETE pókasszony pedig s. maga szerint is cinikus? (Fekete pók a tudomány jelenlegi állása szerint szerint nőivarú egyed, így nyilvánvaló a nőnemű megszólítás, mér kell ezért is pampogni?)
Most akkor arról fog szólni a honlap, hogy valakinek jól áll-e a szép padlizsán színűre festett haja vagy nem? Ez már olyan m. egy nyálas indexes velvet vagy ilyesmi. Ennyire nem kellene elsüllyedni a szellemi mocsárban, bár remátrix és a róka megadta a mélységet...:(
Talán térjetek vissza a közélethez saját magatok becses személyétől... :(
alba
 
Hozzászólások: 209
Csatlakozott: 2005 szept. 12 08:08

HozzászólásSzerző: Mirjem » 2006 szept. 13 13:13

Komolyan vettem... Már mint "Fekete özvegy" topik nyitóját. Én naív :-)
Választás!!!! Kampány!!! Végre!!! Aztán itt csak személyeskedésekről van szó... :shock:
Közben szívesen beszélgetnék a jelöltekről, programjaikról (már ha van, - de többnyire nincs), esetleg még kérdeznék is tőlük. Tényleg, - van itt ilyesmire lehetőség??? :roll:

Erre felé valamilyen dr... van kiplakátolva pár lámpaoszlopra az MSZP szineiben, - más nincs. Azt sem tudom kicsoda.
Ettől függetlenül lennének hozzá kérdéseim, - de nem tudom, ezeket hova is lehet intézni...

Ezért most megpróbálom itt.

A Nyírpalota 105-111 előtti tér a hajléktalanok szállása lett. Nem is zavartak senkit sem, amíg csöndben és "kultúráltan" viselkedtek. Most már mindenféle szégyenérzet nélkül itt végzik el a kis és nagy dolgokat is. A téren lévő kis bolt pedig átment kocsmává, - ahol ők és más nagy torkúak rendszeresen iszogatnak. Ellenőrzi ezt valaki? Dehogy. Rajtunk, itt lakókon kívül senkit sem zavar.

Vagy mit tenne a leendő képviselő úr a póráz nélkül rohangáló kutyák ellen. Tele van ilyenekkel a park. Ellenőrzi ezt valaki, - ha nem akkor mit tud erre javasolni?
Mirjem
 
Hozzászólások: 3
Csatlakozott: 2006 szept. 13 12:48

HozzászólásSzerző: Báthory Erzsi » 2006 szept. 13 13:39

Kedves Mirjem, köszönet azért, amiért szókimondón visszakanyarodtál a lényeghez. A képviselőjelöltek minden választási körzetben (17 darab körzet van az egész kerületben) bemutatkoznak a polgármesteri hivatal kijelölt munkatársának moderálásával a körzethez legközelebb eső intézményben, általában iskolában, ezek helyéről és időpontjáról a honlapon kellene olvasnod az információt (remélem, már fent van: Választás 2006 rovatcím alatt), de a jobbak erről dobálnak szórólapot (amit általában kidobál olvasás nélkül majdnem minden kerületi pógár!). Tisztelet mindenesetre mindenkinek, akit komolyan foglalkoztat, hogy kik kerülnek be a kerületi képviselőtestületbe, mert aztán négy évig nincs mese, az ő döntéseik szerint alakul itt (majdnem) minden. Lehet persze a többséggel együtt, cinikusan hajtogatni, hogy "ugyis mindegy", meg azt, hogy: "minden politikus egyforma", meg azt, hogy: "elegem van a politikából", meg ezt: "ugyis csak zsíros állásnak tekintik a képviselőséget..." stb, de ez egyáltalán nem biztos, hogy teljes mértékben így van. Meg lehet azt is mondani, hogy: ha már ugyis minden rossz, hátha van kevésbé rossz is. Az mégis csak jobb, mint az abszolut rossz, nem?
Báthory Erzsi
 
Hozzászólások: 430
Csatlakozott: 2004 ápr. 06 08:32

HozzászólásSzerző: Topó » 2006 szept. 13 20:27

Kedves Erzsi!

Tudod Te, mi a cinizmus? Ez után:
Polgármester úr is, de pl. Rezácsné képviselőasszony, vagy dr. Ódor József polgármesteri politikai tanácsadó is szivesen nevezi magát civilek között civilnek. Egy politikai párt képviselője, vagy a polgármester politikai tanácsadója nem civil, hanem politikus, legalábbis politikailag egyértelműen elkötelezett.
Bár törvény nem tiltja, de mivel politikai pozíciója, valamint a közpénzekhez, az információkhoz és a döntéshozatalhoz való közvetlen hozzáférési esélye miatt civilként, vagy civil szervezeti vezetőként behozhatatlan előnyt élvez a többi civilhez, illetve az általa képviselt civil szervezet a többi civil szervezethez képest, a helyi civilek, illetve civil szervezetek között megkérdőjelezi az esélyegyenlőség elvének érvényesülését.
Szivesen olvasnék véleményeket e témában!
elkötelezni magad egy párt mellett! Nem pedig az, ha az ember nagy ívben tesz a magát politikusnak nevező senkiházi, ilyen-olyan párttól függő gerinctelen szavazógépre!!! Az is cinizmus, ha lenézően pógározol arra, aki jobb időtöltést is el tud képzelni annál, hogy önjelölt világmegváltók hanta-bandázásán idegesítse magát! A testületi üléseket nézve az az érzésem, hogy ezeket ki kéne helyezni egy játszótérre, beültetni egy homokozóba őket, ott hisztizzenek jobbról, ott nagyképűsködjenek balról, és ott bambuljanak liberálról. A "baloldal" (erős idézőjelben az) teljesen annak tudatában van, hogy az ő hátsójukon megy át az egyenlítő, és hogy senki nem is sejti a lakosságból, hogy kiknek lettek a csicskásai. A jobb meg tükör előtt gyakorolt savanyú képpel -mint aki most készül hányni- konstatálja, hogy már megint sz.r az egész. Három FIDESZ képviselőből kettő ilyen, egy meg beszélni se tud, nem hogy értelmesen fogalmazni. Az egyik SZDSZ-es azon mulat néha, hogy még ő maga sem tudja, éppen miről van szó (lehet, azt sem tudja, a kerület mely részét „képviseli”, esetleg hogy melyik kerületben), a másik valamit talán próbálna tenni, de mindig elfelejt. Abszolút nem vagyok vallásos ember, de egyedül az MKDSZ képviselője (Bori Ferenc) akar őszintén tenni a kerületért, és nem csak sírdogál.
A másik oldal pártfegyelemnek nevezett centralizált szavazatai meg teljes mértékben undorítóak! Ezek a megélhetési politikus(?)ok a bábmesterek által csepegtetett adományból viszont meg tudnak élni.
Topó
 
Hozzászólások: 386
Csatlakozott: 2004 nov. 29 18:17
Tartózkodási hely: Rákospalota

HozzászólásSzerző: alba » 2006 szept. 14 08:40

Részben egytértek előttem szólóval. :( De ha ennyire elégedetlen (mint pl. én is) most lehetne változtatni. Nem? Itt a Sztárai tér mutatja az egész vezetés beszáradt gondolkodását, és azt is mit gondolnak rólunk. Nyilván: mi vagyunk azok akiknek még ez is túl jó.:(
Kedves Topó! Te mit szeretnél látni a képviselődtől? Mert az Elek pl. egy nulla. (Nem véletlen, hogy már az MSZP-s anyagokban is kisbetűvel írták?) :)
alba
 
Hozzászólások: 209
Csatlakozott: 2005 szept. 12 08:08

Következő

Vissza: KözéletKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég

cron