A képviselő-testület első üléséről

Minden olyan téma, ami aktuális a kerület életében.

A képviselő-testület első üléséről

HozzászólásSzerző: Dr.Ódor József » 2014 nov. 03 20:57

A KÉPVISELŐ-TESTÜLET ELSŐ ÜLÉSÉRŐL.

A települési (kerületi) önkormányzatok testületei (képviselők) az adott területen élő emberek, családok közvetlen érdekeit képviselik. A törvények és a mi szabályzatunk (SZMSZ) szerint is a képviselők kötelessége nemcsak az üléseken való megjelenés, a hanem a munkában is érdemben rész kell venniük. E szerint az is feladatuk, hogy együttműködjenek, ha szükséges akkor tartalmas, felelős vita után a legjobb megoldásra törekedjenek. Ez csak akkor valósulhat meg, ha a munkájukban a megválasztásuk után a kerületi és nem a pártérdekek dominálnak.
Sajnos kerületünk újonnan megválasztott képviselő-testületének első ülésén nem ez volt tapasztalható. Az ellenkezője végig vonult a napirendek vitáján. De egy példát kiemelhetek. A polgármester előterjesztette javaslatát kettő alpolgármesterre. Kritizálás vagy más javaslat nem hangzott el senki részéről. Viszont a FIDESZ bejelentette, hogy a titkos szavazáson nem vesz részt, de a szavazatszámláló bizottságban igen. Erre hatalmas zúgolódás támadt a hallgatóság körében. Ugyanis ez azt jelenti, hogy a munkában ÉRDEMBEN nem akarnak részt venni, de az eredmény megállapítása érdekli őket.
Szerintem sem lehet ezt másnak, csak párt-érdeknek tekinteni, hiszen előre látható volt, hogy itt nem lesz alpolgármester-választás. Nem is lett!! (Zárójelben: a szavazás eredménye azt is mutatta, hogy (sajnos) egy ellenszavazat az együttműködők csapatából is adódott, bár az egyeztetések során teljes volt az egyetértés. Gyalázat! Persze évekkel ezelőtt volt már erre példa.) A FIDESZ látszatra az igazi törekvését akarta leplezni. Az igazság az lehet, hogy az adott helyzetben a FIDESZ érdeke nem a kerület működésének az elindítása. Ugyanis észrevételük a jelöltekkel kapcsolatban nem volt, új jelöltre sem tettek javaslatot, sőt (ahogy hallottuk) az előzetes tárgyalásokon ettől elzárkóztak. Ez is csak azt jelentheti, hogy nem kívánnak belenyugodni a választás eredményébe. E szerint félreérthetetlen a törekvésük új választás kierőszakolására. Arra gondolhatnak, hogy így majd a vesztett hatalmukat vissza tudják szerezni, így jelszavuk (csakis a FIDESZ) is valóra válhat a kerületben is. Egyébként egy ilyen helyzetben abban bíznék, hogy tovább csökkenne a FIDESZ támogatottsága és javulna a demokratikus szervezetek képviselőinek a döntési lehetősége, képessége. Ezért az is lehet, hogy a jelenlegi helyzetet is alkalmasnak találják pártérdekeik érvényesítéséhez, akár tűzön-vízen át. Az érdemi együttműködésre talán van még lehetőség. A közeli napokban szűkebb körben történő tárgyalások eredményeként olyan megállapodás megszülethet, amely alapul szolgálhat a működőképes kerületi önkormányzati szervezet megalakulásához és működéséhez, csak ehhez legyen meg az őszinte közös akarat. ÍGY LEGYEN!
Írta Ódor József
Dr.Ódor József
 
Hozzászólások: 137
Csatlakozott: 2010 nov. 23 10:17

Re: A képviselő-testület első üléséről

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2014 nov. 03 22:07

"Hozzászólás Szerző: Dr.Ódor József » 2014 nov. 03 19:57

A KÉPVISELŐ-TESTÜLET ELSŐ ÜLÉSÉRŐL.

A települési (kerületi) önkormányzatok testületei (képviselők) az adott területen élő emberek, családok közvetlen érdekeit képviselik. A törvények és a mi szabályzatunk (SZMSZ) szerint is a képviselők kötelessége nemcsak az üléseken való megjelenés, a hanem a munkában is érdemben rész kell venniük. E szerint az is feladatuk, hogy együttműködjenek, ha szükséges akkor tartalmas, felelős vita után a legjobb megoldásra törekedjenek. Ez csak akkor valósulhat meg, ha a munkájukban a megválasztásuk után a kerületi és nem a pártérdekek dominálnak."


Mennyire igaz! Mert pontosan ez történt. A Jobboldali képviselők a saját szavazóikat képviselték! Nem összetévesztendők a baloldali gondolkodású polgárokkal. Más az értékrend és más az elvárás is. A képviselők hogyan működhetnének együtt egy olyan polgármesterrel, aki kész forgatókönyvet hozott az alpolgármesterekről, tanácsnokokról és bizottsági tagokról!? És mindezt úgy, hogy természetesen a kisebbségben lévő baloldal javára, sőt: kizárólag csak nekik készült!
Józsi bácsi: ugye ezt nem gondolta senki komolyan odaát, hogy ennyire palimadarak a többségben lévő jobboldaliak???
Ami a testületi ülést illeti: az ott lévő felkészített és háttérből Varjú László által hergelt kisebbség állandóan bekiabálásokkal, szitkozódással, átkozódással és káromkodással zavarta azt meg! Volt egy zsenge kísérlete Hajdu László DK.-s polgármesternek a rend megőrzésére, de az is csupán Monostori képviselő Úr kérésére és semmit sem ért. Ha már az SZMSZ.-t említette, hadd idézzem fel Önnek az idevonatkozó részt:


42. Az ülés zavarása


(3) Az elnök legfeljebb harminc percre megszakítja az ülést, ha ott olyan rendzavarás történik, amely a tanácskozás folytatását lehetetlenné teszi. Az elnök a rendbontót figyelmezteti, majd ismételt figyelmeztetés után, amennyiben az érintett nem helyi képviselő, az ülésterem elhagyására szólítja fel.

(4) Ha a megszakított ülés harminc perc elteltével sem folytatható, az elnök az ülést berekeszti és azt nyolc napon belüli időpontra ismételten összehívja. Az így összehívott ülést a megzavart napirendi pont ismételt tárgyalásával kell kezdeni..§

(1) Az elnök rendreutasítja azt, aki a képviselő-testület tekintélyét vagy más képviselő személyét, emberi méltóságát sértő kifejezést használ, vagy az SzMSz-nek a tanácskozás rendjére, a szavazás módjára vonatkozó szabályait megszegi.


Ehelyett mi történt? A teljesen kiábrándult és tanácstalan polgármester berekesztette az ülést a zűrzavart hozva fel okként! Na, ennyit a jogszerűségről.
Még valami: az Önök háza táján sem kóser minden. Gondolom rádöbbent Ön is erre, amikor az alpolgármesterekre leadott szavazatok eredményeit kihirdették.

A képviselő testület pedig azt teszi, amire felhatalmazást kaptak a választóiktól! A jobboldali, Fidesz-KDNP képviselők erre kaptak megbízást tőlünk, választóktól! Minket így képviselnek érdemben, mert ha behódolnak a DK-s polgármesternek, kárba vész a szavazatunk, mivel ha azt akartuk volna, eleve odaszavazunk. De a Böszme ugye, most épp ellenünk lobbizik Brüsszelbe, ahogy mindig is szokta. Kíváncsi vagyok, hogy lesz ebből Uniós forrás Hajdu László DK.-s polgármester Úrnak!? 8)
Erőt, egészséget a továbbiakban!
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19

Re: A képviselő-testület első üléséről

HozzászólásSzerző: Dr.Ódor József » 2014 nov. 04 13:39

Én abból indulok ki, hogy a kerület lakóssága magában foglalja a szavazásban résztvetteket és a nem szavazókat, valamint a szavazati joggal még nem rendelkezőket. A szavazók egy része a FIDESZ-KDMP. másik része a baloldali, illetve a Jobbik és az LMP jelöltjeire szavazott. Az arányok is ismertek. A választás után lehetetlen helyzet lenne, ha minden politikai alakulat csak a saját szavazói érdekeit képviselné. Ugyanez vonatkozik a polgármesterre is. Neki is a kerület polgárainak érdekei szerint kell cselekedni. Ezért kell együttműködni, kompromisszumokat kötni, vagyis az érdekeket egyeztetni és nem egyeduralomra törekedni. Megnéztem a FIDESZ előterjesztését a feladatok átcsoportosításáról. Bizony elszomorító elvileg is és gyakorlatilag is. Hatvan és száz közötti feladatot vennének el a polgármestertől, de előtte másokkal nem egyeztettek. Ilyen kérdésben dönteni alapos megfontolás, egyeztetés nélkül dönteni newm hogy nem lehet, hanem s pártérdek nyomja kitörölhetetlen érdeket. Szóval ilyen módön egy település vezetni, bizony lehetetlen. Elgondolkoztató, de ez nem is fedi a valóságot.
Dr.Ódor József
 
Hozzászólások: 137
Csatlakozott: 2010 nov. 23 10:17

Re: A képviselő-testület első üléséről

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2014 nov. 04 17:38

"Szóval ilyen módon egy település vezetni, bizony lehetetlen. Elgondolkoztató, de ez nem is fedi a valóságot."

Ilyen módon valóban lehetetlen vezetni a kerületet. Azt taglalni, hogy aki nem ment el szavazni vajon mit szeretne, azért nem jó, mert az fikció! Aki nem szavazott, az kénytelen elfogadni azt, amit azok erőltetnek rá, akik szavaztak! Mert ők éltek ezzel a jogukkal!!! Én sem ajvékólók, mert Hajdu László megetette a népet október 11-én és hogy minden közintézményben ellátogatott kampányolni, holott ez tilos. Arról nem is beszélve, hogy miután megvendégelte Gyurcsányt, Bokrost és a többi prominens vendéget a Főtéren a helyi cukrász süteményeivel, lelépett fizetés nélkül! Ön szerint ez mennyire derék dolog???
Elgondolkodtató valóban...és nem is fedi a valóságot az, amit hirdetett akkor Hajdu László és amit cselekedni szándékszik, amennyiben hagyják.
A kompromisszumokról pedig jobb a nem beszélünk a DK.-val kapcsolatban. Ők ezt nem ismerik.
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19

Re: A képviselő-testület első üléséről

HozzászólásSzerző: Musuka » 2014 nov. 05 11:47

Musuka
 
Hozzászólások: 400
Csatlakozott: 2005 aug. 05 10:43

Re: A képviselő-testület első üléséről

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2014 nov. 06 09:25

Tisztelt Rákospalotai, Pestújhelyi és Újpalotai Lakos!

2014. október 31-én tartotta alakuló ülését az Önkormányzat képviselő-testülete.
Engedje meg, hogy röviden tájékoztassuk az ott történtekről:

Az ünnepélyes esküt követően első napirendi pontként a képviselő-testület a Fidesz-KDNP frakcióval együtt, egyhangúan megszavazta a Hajdu László által igényelt 747.900.- Ft-os polgármesteri fizetést és a 112.185.- Ft-os költségtérítést. A fizetésének megszavazása után – az alpolgármesteri szavazás sikertelenségét követően, amit még a sajátjai sem szavaztak meg egyöntetűen – a további érdemi döntéshozatalt törvénytelenül megakadályozta. Az alpolgármesterek jelölését a Fidesz-KDNP frakció nem tartotta elfogadhatónak, így a szabályoknak megfelelően nem vette fel a szavazólapokat. A következő napirendi pont vitájánál kinyilvánították, hogy részt kívánnak venni a szavazók döntésével arányosan a bizottságok munkájában. A határozati javaslatok megszavazása előtt a Polgármester nem tette lehetővé az ülés folytatását, felfüggesztette azt.

A XV. kerület láthatóan a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció kísérleti terepe lesz. Az ülésen jelen volt Varju László, a DK pártigazgatója, aki folyamatosan tárgyalt a balliberális képviselőkkel és a Polgármesterrel. Aktivistáik az alakuló testületi ülésen nyomdafestéket nem tűrő kifejezésekkel szidták a Fidesz-KDNP képviselőit és László Tamás országgyűlési képviselőt. A DK koordinátora folyamatosan instruálta Hajdu Lászlót, és arra a kérdésre, hogy legyen-e "balhé" - ő válaszolta azt, hogy igen. Ezután indult meg az az üvöltözés, aminek alapján Hajdu László berekesztette az ülést.

A képviselő-testület legnagyobb, tízfős frakciója a kerület működését és fejlődését kívánja elősegíteni. Tagjai büszkén vállalják az elmúlt ciklusban elért eredményeket, a megvalósult és elindított, illetve előkészített fejlesztéseket, a közösségépítés terén, az intézmények működtetésében és fejlesztésében. Meg kívánják védeni ezeket és a megkezdett munkát folytatni fogják a választók bizalmából és felhatalmazásával. Kész előterjesztésekkel, megfelelő szakértelemmel, elszántsággal és társadalmi kapcsolatokkal rendelkeznek az elképzelések megvalósításához. A Fidesz-KDNP frakció a tervei véghezviteléhez a képviselő-testület mindazon tagjait partnernek tekinti, akik a közjó szolgálatát és a kerület fejlődését tekintik szívügyüknek.

Reméljük, hogy a folytatásban már az érdemi munka fog előtérbe kerülni.
Kövesse ön is a képviselő-testületi ülés folytatását 2014. november 8-án (szombaton) 10.00-tól személyesen az Önkormányzat dísztermében vagy interneten az onkormanyzati.tv weboldalon.


Rákospalota-Pestújhely-Újpalota, 2014. november 5.


dr. Pintér Gábor
Fidesz-KDNP frakcióvezető
a Fidesz kerületi alelnöke

László Tamás
Országgyűlési képviselő
a Fidesz kerületi elnöke
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19

Re: A képviselő-testület első üléséről

HozzászólásSzerző: Dr.Ódor József » 2014 nov. 06 12:31

Csóri Sándor írótól származik a következő idézet: „ A féligazságok nem az igazságok egyik felének tekinthetők, hanem a legarcátlanabb hazugság tejszínhabjának” Nem akarok vele megbántani senki, de ez érvényes László Tamás országgyűlési, és dr. Pintér Gábor önkormányzati képviselők által a kerület lakóinak – a képviselő-testület első üléséről – küldött „tájékoztatójára” is. Mégpedig a következők miatt:
1/ Vaejú László (DK) valóban jelen volt a testület alakuló és első ülésén, de nem állhatott a pulpituson Hajdu László mögé, nem instruálhatta őt úgy, mint ahogy azt – sokak megbotránkoztatására – László Tamás tette a FIDESZ-frakcióval. Még pedig folyamatosan és testközelből. Nézzék csak meg a felvételt. Az a valóságot mutatja.
2/ László Tamásék a bizottsági struktúrával együtt – az utolsó pillanatban, jegyzői törvényességi véleményezés nélkül – egy olyan példátlan előterjesztést tettek a képviselők asztalára, amelyben 11 önkormányzati rendelet konkrét módosításával minden (addig László Tamás által gyakorolt) hatáskört a polgármestertől elvenni és bizottsági hatáskörbe helyezni javasoltak. Tanulmányozni és értékelni lehetetlen volt.
3/ A rendeleteknek sem a tárgyát, sem az elvenni javasolt hatásköröket nem merték (talán szándékosan nem is akarták) nevén nevezni. Ne hogy bárki is egyből lássa, hogy a rendeletekből milyen szociális, vagyongazdálkodási, egyházak támogatási, költségvetési, közterületek használati, stb. hatásköröket javasoltak az újonnan megválasztott polgármestertől elvenni és (feltételezem) olyan bizottságok hatáskörébe adni, amelyekben FIDESZ vezetést és többséget terveztek. Példátlan, amikor Hajdu László a kerület teljes lakóssága érdekei képviseletét szándékozik képviselni, ha kell kompromisszumok árán és a pártok és a civil szervezetek véleménye és javaslatai figyelembe vételével.
4/ Hajdu László (és minden polgármester) fizetését és költségtérítését a FIDESZ-kétharmad által megalkotott törvény határozza meg konkréten. Ha már megválasztottak polgármestert bárhol, akkor a fizetését más alapon megállapítani nincsen mód. Tehát mérlegelés nem lehetséges, ezért nem értem, hogy miért emelik ki, hogy a FIDESZ is megszavazta.
5/ A polgármesterekre tett javaslatot mindenki ismerte. Kifogás, változtatás, vagy más javaslat (a FIDESZ részéről sem) hangzott el. Sőt tudomásom szerint felajánlásokat senki nem fogadta el, most pedig megdöbbentő eljáráshoz (a szavazás bojkottálásához) folyamodtak.
6/ Végül is akik elolvassák a levelüket és átgondolják mondandóját, abból eléggé egyértelműen megállapítható, hogy kompromisszumra nem hajlandók (sajnos), a saját elképzelésük az egyetlen út! „CSAKIS A FIDESZ” jelszavuk ölt testet.
Akkor hol van azoknak az érdeke, akik nem a FIDESZ-re, hanem az együttműködőkre, az LMP-re és a Jobbikra szavaztak. De meg kell említeni azokat is (lényegében a szavazásra jogosultak fele), akik nem mentek el szavazni különböző okokból. A települési önkormányzatoknak minden ott élő érdekeinek érvényre juttatására kellene törekedni. A demokráciában – szerintem – az egyeduralomnak vége! Ez talán még a mi kerületünkre is vonatkozik. Erre kellene törekedni a képviselő-testületnek is, és a kerületben lakó civilekkel felerősített bizottságoknak is, mégpedig a törvényesség tiszteletben tartása és a korrupció teljes száműzetése mellett. Közérdek, hogy a sértődöttség, a hatalom-mánia és az ellenségeskedés helyett így legyen. Csak a véleményemet írtam le.
Budapest, 2014. november 6-án. Ódor József, a RÁTE tagja.
Csóri Sándor írótól származik a következő idézet: „ A féligazságok nem az igazságok egyik felének tekinthetők, hanem a legarcátlanabb hazugság tejszínhabjának” Nem akarok vele megbántani senki, de ez érvényes László Tamás országgyűlési, és dr. Pintér Gábor önkormányzati képviselők által a kerület lakóinak – a képviselő-testület első üléséről – küldött „tájékoztatójára” is. Mégpedig a következők miatt:
1/ Vaejú László (DK) valóban jelen volt a testület alakuló és első ülésén, de nem állhatott a pulpituson Hajdu László mögé, nem instruálhatta őt úgy, mint ahogy azt – sokak megbotránkoztatására – László Tamás tette a FIDESZ-frakcióval. Még pedig folyamatosan és testközelből. Nézzék csak meg a felvételt. Az a valóságot mutatja.
2/ László Tamásék a bizottsági struktúrával együtt – az utolsó pillanatban, jegyzői törvényességi véleményezés nélkül – egy olyan példátlan előterjesztést tettek a képviselők asztalára, amelyben 11 önkormányzati rendelet konkrét módosításával minden (addig László Tamás által gyakorolt) hatáskört a polgármestertől elvenni és bizottsági hatáskörbe helyezni javasoltak. Tanulmányozni és értékelni lehetetlen volt.
3/ A rendeleteknek sem a tárgyát, sem az elvenni javasolt hatásköröket nem merték (talán szándékosan nem is akarták) nevén nevezni. Ne hogy bárki is egyből lássa, hogy a rendeletekből milyen szociális, vagyongazdálkodási, egyházak támogatási, költségvetési, közterületek használati, stb. hatásköröket javasoltak az újonnan megválasztott polgármestertől elvenni és (feltételezem) olyan bizottságok hatáskörébe adni, amelyekben FIDESZ vezetést és többséget terveztek. Példátlan, amikor Hajdu László a kerület teljes lakóssága érdekei képviseletét szándékozik képviselni, ha kell kompromisszumok árán és a pártok és a civil szervezetek véleménye és javaslatai figyelembe vételével.
4/ Hajdu László (és minden polgármester) fizetését és költségtérítését a FIDESZ-kétharmad által megalkotott törvény határozza meg konkréten. Ha már megválasztottak polgármestert bárhol, akkor a fizetését más alapon megállapítani nincsen mód. Tehát mérlegelés nem lehetséges, ezért nem értem, hogy miért emelik ki, hogy a FIDESZ is megszavazta.
5/ A polgármesterekre tett javaslatot mindenki ismerte. Kifogás, változtatás, vagy más javaslat (a FIDESZ részéről sem) hangzott el. Sőt tudomásom szerint felajánlásokat senki nem fogadta el, most pedig megdöbbentő eljáráshoz (a szavazás bojkottálásához) folyamodtak.
6/ Végül is akik elolvassák a levelüket és átgondolják mondandóját, abból eléggé egyértelműen megállapítható, hogy kompromisszumra nem hajlandók (sajnos), a saját elképzelésük az egyetlen út! „CSAKIS A FIDESZ” jelszavuk ölt testet.
Akkor hol van azoknak az érdeke, akik nem a FIDESZ-re, hanem az együttműködőkre, az LMP-re és a Jobbikra szavaztak. De meg kell említeni azokat is (lényegében a szavazásra jogosultak fele), akik nem mentek el szavazni különböző okokból. A települési önkormányzatoknak minden ott élő érdekeinek érvényre juttatására kellene törekedni. A demokráciában – szerintem – az egyeduralomnak vége! Ez talán még a mi kerületünkre is vonatkozik. Erre kellene törekedni a képviselő-testületnek is, és a kerületben lakó civilekkel felerősített bizottságoknak is, mégpedig a törvényesség tiszteletben tartása és a korrupció teljes száműzetése mellett. Közérdek, hogy a sértődöttség, a hatalom-mánia és az ellenségeskedés helyett így legyen. Csak a véleményemet írtam le.
Budapest, 2014. november 6-án. Ódor József, a RÁTE tagja.
Dr.Ódor József
 
Hozzászólások: 137
Csatlakozott: 2010 nov. 23 10:17

Re: A képviselő-testület első üléséről

HozzászólásSzerző: Dr.Ódor József » 2014 nov. 06 13:07

Elnézést kérek: a fenti írásom 5. pontjában "alpolgármesterekről van szó!
Dr.Ódor József
 
Hozzászólások: 137
Csatlakozott: 2010 nov. 23 10:17

Re: A képviselő-testület első üléséről

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2014 nov. 06 16:05

" „ A féligazságok nem az igazságok egyik felének tekinthetők, hanem a legarcátlanabb hazugság tejszínhabjának” Nem akarok vele megbántani senki, de ez érvényes László Tamás országgyűlési, és dr. Pintér Gábor önkormányzati képviselők által a kerület lakóinak – a képviselő-testület első üléséről – küldött „tájékoztatójára”"

Nem értem... László Tamás és Dr. Pintér Gábor így fejezte be a tájékoztatóját:

"A képviselő-testület legnagyobb, tízfős frakciója a kerület működését és fejlődését kívánja elősegíteni. Tagjai büszkén vállalják az elmúlt ciklusban elért eredményeket, a megvalósult és elindított, illetve előkészített fejlesztéseket, a közösségépítés terén, az intézmények működtetésében és fejlesztésében. Meg kívánják védeni ezeket és a megkezdett munkát folytatni fogják a választók bizalmából és felhatalmazásával. Kész előterjesztésekkel, megfelelő szakértelemmel, elszántsággal és társadalmi kapcsolatokkal rendelkeznek az elképzelések megvalósításához. A Fidesz-KDNP frakció a tervei véghezviteléhez a képviselő-testület mindazon tagjait partnernek tekinti, akik a közjó szolgálatát és a kerület fejlődését tekintik szívügyüknek.

Reméljük, hogy a folytatásban már az érdemi munka fog előtérbe kerülni."


Én ebből azt olvasom, hogy a szándék megvan. De amíg Önök így széthúznak a saját összeverődött "összefogáson" belül, ez nem fog menni!
Ön, tisztel Dr. Ódor úr, hosszasan ecsetelte milyen szemét a Fidesz-KDNP képviselő testülete, mert nem szavazza meg azt a nevetséges javaslat-sorozatot, amelyet a baloldal szorgalmaz. Ilyen hozzáállással nem is fogja... :cry:
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19

Re: A képviselő-testület első üléséről

HozzászólásSzerző: Musuka » 2014 nov. 09 10:01

Egy apró előrelépés történt Rákospalotán
Sikerült megszavazni az új bizottsági struktúrát a XV. kerületben, de alpolgámesterek továbbra sincsenek. Rákospalotán DK- s polgármestert választottak, de a képviselő-testületben a Fidesz–KDNP van többségben.
A bizottsági struktúrát jóváhagyta a XV. kerület képviselő-testülete szombati ülésén, a működőképességhez szükséges további döntéseket azonban csak a hónap végén hozhatják meg. A kerületben a Demokratikus Koalíció jelöltje, Hajdu László nyerte a polgármester-választást, viszont a képviselő-testületben a Fidesz-KDNP-nek van többsége, így már a múlt pénteki alakuló ülésen patthelyzet alakult ki , és alpolgármestert sem tudtak választani.

Hajdu hatáskör csorbítástól tart
Hajdu László a jogilag az alakuló ülés folytatásaként megtartott szombati testületi ülés után azt mondta: a bizottságokban javaslata szerint civilek, külső szakértők is részt tudtak volna venni, és előzetesen egyetértés volt a tagok számáról is, de a Fidesz-KDNP képviselői ezzel lényegében ellentétes módosító indítványt fogadtak el, és az ő akaratuk szerint jött létre a bizottsági struktúra.

A DK-s politikus azt valószínűsítette, hogy a következő lépés a polgármesteri hatásköreinek csorbítása lesz, és az újonnan létrehozott öt bizottság veszi át a kerület irányítását. Jelezte azt is, hogy mivel lényegében az alakuló ülést folytatták, az alpolgármester-választás nem lehetett napirenden, arra várhatóan november 27-én kerül sor.

Egyeztetést várna a Fidesz
Pintér Gábor, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának vezetője elmondta: a polgármester és a bizottságok közötti hatáskörelosztás nem volt napirenden. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzati törvény szerint minden hatáskör a képviselő-testületé, és az ruházhat át abból valamennyit a polgármesterre.
Mivel a baloldalnak nincs meg a többsége, jogszerű elvárásnak nevezte, hogy a bizottságok több hatáskört kapjanak. Megjegyezte azt is: a bizottságok még nem működőképesek, fel kell tölteni őket.
A fideszes frakcióvezető egyúttal azt várja, hogy a polgármester kezdeményezzen egyeztetést az alpolgármesterek személyéről, mert meg lehet jósolni, hogy az egyoldalú jelölés nem jár sikerrel.

FORRÁS:
http://m.origo.hu/24/20141108-egy-apro- ... lotan.html
Musuka
 
Hozzászólások: 400
Csatlakozott: 2005 aug. 05 10:43

Re: A képviselő-testület első üléséről

HozzászólásSzerző: Accantus » 2014 nov. 09 10:17

Tisztelt Musuka !

Köszönet az információt ! )) :)

Jobb lett volna a fiatalokra hagyni a vezetést..tönkre megy !!! Nem gunyból mondom !!!! :oops:
Csatolmányok
20141015hajdu-laszlo-xv-keruleti-polgarmester3.jpg
Jobb lett volna unatkozni mint nyugdijas ! Kép alapján magas a vérnyomása....!!!!
Accantus
 
Hozzászólások: 173
Csatlakozott: 2011 szept. 16 08:03

Re: A képviselő-testület első üléséről

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2014 nov. 09 12:01


"Jobb lett volna a fiatalokra hagyni a vezetést..tönkre megy !!! Nem gunyból mondom !!!!"


Nyugi: a "fiatalok" a háttérből szemmel tartják és irányítják Hajdu László DK.-s polgármestert. Minden alkalommal! 8)
Most is jelen volt Gy. Német Erzsébet, a DK elnökségének tagja és Élő Norbert a DK. budapesti koordinátora, aki néhányszor oda is ment ülés közben Legárd Krisztián képviselőhöz és megsúgta neki a hogyan tovább-ot. :?

(És ami a kép alapján látszik, az nem feltétlenül magas vérnyomás... :mrgreen:)

Viszont a facebook-on olvastam Tóth Jenőné képviselő-asszony kesergését, hogy mennyire csalódott a XV kerületi jobboldali emberekben... Nem is értem, miért itt indult, amikor Dunakeszin él-lakik és oda is a IV kerületből költözött. :shock:
És még volt egy érdekes megjegyzés a tegnapi testületi ülésen, ami Dr. Matlák Gábor képviselőtől hangzott el, éspedig az, hogy a liberálisok 2 képviselőt is adtak a kerületnek! Azt persze elfelejtette közölni, hogy a szavazóknak halvány lila gőze sem volt arról, hogy a baloldali képviselő-jelöltek közül ki-hová tartozik... :cry:
Ugyanis 6 baloldali párt jelöltjeként indult mindahány, Hajdu Lászlóval egyetemben. :x
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19

Re: A képviselő-testület első üléséről

HozzászólásSzerző: Dr.Ódor József » 2014 nov. 17 11:15

A mindent legyőző PÁRTÉRDEK és harciasság hevében a FIDESZ javaslata a XV. kerületben az volt, hogy a testület vonjon meg - a korábbi által gyakorolt - minden érdemi és kevésbé érdemi hatáskört az új polgármestertől. Indokolás nincs! Tehát a PÁTRÉRDEK csak elválaszt!? Az az igaz, ha ŐK dönthetnek mindenről!? Ha vennék a fáradságot - például - megnéznék azt az ÖT szervezet által támogatott Hajdu László programját; ha nem lennének ennyire PÁRTÖNZŐK; ha azt is néznék, ami ÖSSZEKÖT, akkor nem tennének ilyen megbotránkoztató javaslatot! Csak néhányat emelek ki a 20 pontban megfogalmazott programból:
- Gondoskodunk a közterületeink biztonságáról, tisztaságáról és a parkok őrzéséről;
- Új bérlakás-gazdálkodási koncepciót dolgozunk ki, kezeljük a rezsihátralékok ügyét, nem lesz üres lakás (jelenleg 350-400 van);
- Megvizsgáljuk a kerületi uszoda létesítésének lehetőségét;
- Értelmes és hasznos közmunkát biztosítunk;
- Az ellenségeskedés megszüntetésére és az együttműködésre törekszünk;
- Fejlesztjük az idősek ellátó rendszerét;
- A korrupciót közellenségnek, a megelőzését közérdeknek tekintjük;
- Jelentős döntéseinket a civil-szervezetek bevonásával, társadalmi érdekegyeztetés után hozzuk meg;
- A képviselőink és polgármesterünk a választók rendelkezésére állnak, mert ez a feladatuk.
A többi 11 is hasonló. Ezek megvalósítását féltik az új polgármestertől? Vagy talán nem készíthetnének közös programot? Egyébként is minden előterjesztés, azok részletei a Hivataltól és a jegyző közreműködésével készül; a Bizottságok véleményezik azokat és végül a testületi döntés alapoz meg mindent. Akkor vajon miért törekszenek - indokolás nélkül - az önkormányzat működésének a megbénítására? NEM ÉRTEM!
Dr.Ódor József
 
Hozzászólások: 137
Csatlakozott: 2010 nov. 23 10:17

Re: A képviselő-testület első üléséről

HozzászólásSzerző: Accantus » 2014 nov. 17 13:45

- Gondoskodunk a közterületeink biztonságáról, tisztaságáról és a parkok őrzéséről;
- Új bérlakás-gazdálkodási koncepciót dolgozunk ki, kezeljük a rezsihátralékok ügyét, nem lesz üres lakás (jelenleg 350-400 van);
- Megvizsgáljuk a kerületi uszoda létesítésének lehetőségét;
- Értelmes és hasznos közmunkát biztosítunk;
- Az ellenségeskedés megszüntetésére és az együttműködésre törekszünk;
- Fejlesztjük az idősek ellátó rendszerét;
- A korrupciót közellenségnek, a megelőzését közérdeknek tekintjük;
- Jelentős döntéseinket a civil-szervezetek bevonásával, társadalmi érdekegyeztetés után hozzuk meg;
- A képviselőink és polgármesterünk a választók rendelkezésére állnak, mert ez a feladatuk.
A többi 11 is hasonló. Ezek megvalósítását féltik az új polgármestertől? Vagy talán nem készíthetnének közös programot? Egyébként is minden előterjesztés, azok részletei a Hivataltól és a jegyző közreműködésével készül; a Bizottságok véleményezik azokat és végül a testületi döntés alapoz meg mindent. Akkor vajon miért törekszenek - indokolás nélkül - az önkormányzat működésének a megbénítására? NEM ÉRTEM!

Mit lehet ezen nem érteni ! Isten mentse meg a kerületet Gyurcsánytól és elvtársaitól..ilyen egyszerű ! :oops:
Accantus
 
Hozzászólások: 173
Csatlakozott: 2011 szept. 16 08:03

Re: A képviselő-testület első üléséről

HozzászólásSzerző: bakossandor » 2014 nov. 17 17:51

" Ezek megvalósítását féltik az új polgármestertől? Vagy talán nem készíthetnének közös programot? Egyébként is minden előterjesztés, azok részletei a Hivataltól és a jegyző közreműködésével készül; a Bizottságok véleményezik azokat és végül a testületi döntés alapoz meg mindent. Akkor vajon miért törekszenek - indokolás nélkül - az önkormányzat működésének a megbénítására? NEM ÉRTEM!"

Ha már a jegyzőt említi, Ódor Úr: miért kellett tőle ilyen hirtelen megválni közös megegyezéssel??? :shock: És lassan a többi "nem kívánatos" személyt is kezdik kipiszkálni a munkahelyéről ilyen vagy olyan módszerrel! Tudom, mert velem is bepróbálkoztak nemrég. Mondjuk az rossz lenne, mert több időm maradna a baloldal bosszantására. :wink:
De viccet félre téve: október 14-én nyilatkozta Hajdu László DK.-s polgármesterünk, hogy a közmunkát ki akarja vezetni a segélyezésből és a segélyeket háromszorosára akarja emelni, akár olyan áron is, hogy a kerület fejlesztésére szánt pénzt fordítja erre a célra!
A bérlakás koncepció pedig abból állna, hogy kifizetik a közpénzből a sarat és visszakapják ugyanazok a lakásokat, akik ezeket a hátralékokat kitermelték! :evil:
Az ellenségeskedést pedig hogyan szeretnék megszüntetni? Ott voltam a testületi üléseken, nekem nem úgy tűnt, hogy erre törekednének. :roll:
A korrupciót sem úgy kellene visszaszorítani, hogy 50 és 100 milliókat ajánlunk képviselőknek az átállásért... 8)
És a képviselők + a polgármester a választók rendelkezésére állnak, Csak ugye, mindegyik a saját választói rendelkezésére, akik számon kérik majd tőlük azt, hogy miért Gyurcsány-féle akaratot képviselnek, amennyiben arra felé mozdulnának el a dolgok a kerületben. :?
És végül, de nem utolsó sorban: miből gondolja Józsi bátyám, hogy csak a baloldalnak jó a koncepciója és a jobboldalé úgy rossz, ahogy van? :shock:
Csak nem a " A mindent legyőző PÁRTÉRDEK és harciasság hevében" gondolja ezeket? 8)
bakossandor
 
Hozzászólások: 286
Csatlakozott: 2011 szept. 04 19:19

Következő

Vissza: KözéletKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég

cron